ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μικροτερη των περιστασεων η εκκλησια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Μικροτερη των περιστασεων η εκκλησια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
21/02/2011, 23:23:49
quote:
skartados:
O Γρηγοριος ηξερε τι κουμασια ηταν οι ευρωπαιοι και αποκλειεται να εχει πει τετοιες μαλακιες.Απλα καποιοι εκμεταλευτηκαν το δωρο των τουρκων να σκοτωσουν αντι να εκμεταλευτουν τον πατριαρχη,δημιουργωντας εναν ηρωα απο το πουθενα.Ας ειναι καλα ο μπουνταλας τουρκος που πηρε αυτη την αποφαση.Το εθνος μας του χρωσταει ευγνωμωσυνη για τη βλακεια του.Ο καταληλος βλακας στη καταληλη στιγμη.Και μετα σε λεει ο αλλος,οτι δεν υπαρχει θεος της ΕΛΛΑΔΟΣ.Μεγαλυτερη αποδειξη απο αυτο δεν υπαρχει.

Σε διαψεύδει η ιστορία.
Ξέρεις δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου. Εσύ αλήθεια που τα διάβασες αυτά που γράφεις? Σε ποιο βιβλίο ιστορικό? Κάνει να μάθουμε?

ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"

25/07/2011, 00:58:37
Ιερές "Real estate" απάτες
Δεν φτάνει που η Εκκλησία δεν απέδωσε έκταση, για την οποία εισέπραξε εκατομμύρια -με τα οποία “σήκωσε” ξενοδοχείο, το «Ηλέκτρα», και το παλιό κτήριο του υπουργείο Παιδείας στη Μητροπόλεως- αλλά θέλησε να ξαναπουλήσει την ίδια έκταση που, στο μεταξύ, είχε χαρακτηριστεί δασική .Τη συνέχεια μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ .

*

D.P.J. 10Μέλος
03/08/2011, 09:00:28
Και ειδικότερα , όσον αφορά τα μοναστήρια , πραγματικά πρέπει να ψάξει κανείς πάρα πολύ , για να βρει ένα που να :
Μην έχει καταπατήσει δασική έκταση , να μην κατέχει παράνομα δημόσια ή ιδιώτική έκταση , να μην είναι σε προστριβές με τους κατοίκους όμορων οικισμών , να μην εμπλέκεται σε ύποπτες συναλλαγές ή ξεπλύματος μαύρου χρήματος (βλ. μονή Εμμαούς) κ.λ.π.
Μερικά μοναστήρια μάλιστα είναι σε αντιδικία.........με άλλα μοναστήρια !
03/08/2011, 13:33:12
Κατά μια "περίεργη" σύμπτωση, πάντα σε παρόμοια άρθρα ή εκπομπές που γίνονται καταγγελίες κατά της Εκκλησίας ή των Μονών, απουσιάζει πάντα και η θέση τους. Πάντα τους δικάζουν και τους καταδικάζουν οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια

D.P.J. 10Μέλος
04/08/2011, 08:15:40
Ψηλέ , τα παραπάνω γραφόμενα είναι από προσωπική εμεπειρία και γνώση . Εξάλλου κατά κανόνα δεν παρακολουθώ ειδήσεις - συζητήσεις στα κανάλια .
Ειδικά για την μονή Εμμαούς , έχω την απορία , που βρήκε 2,5 εκατ. € (!) και αγόρασε το 2006 συνιδιόκτητο με το Δημόσιο , δάσος 30.000 στρ. στην περιοχή των Πιερίων . Και για ποιο σκοπό .
04/08/2011, 11:51:25
quote:
Κατά μια "περίεργη" σύμπτωση, πάντα σε παρόμοια άρθρα ή εκπομπές που γίνονται καταγγελίες κατά της Εκκλησίας ή των Μονών, απουσιάζει πάντα και η θέση τους. Πάντα τους δικάζουν και τους καταδικάζουν οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια

Μπα, έχω δει σε αρκετές εκπομπές στις οποίες θίγονται τα κακώς κείμενα της Εκκλησίας να είναι προσκεκλημένοι και ιερείς και το αποτέλεσμα είναι βέβαια πολλές φορές να γίνεται το γνωστό ξεκατίνιασμα που γίνεται σε πολλές ελληνικές τηλεοπτικές εκπομπές...

In anticipation of my resurrection...

ipkaraΝέο Μέλος
08/08/2011, 20:31:57
quote:

Μπορεί να στεναχωρήσω κάποιους, όπως τον αγαπητό Sesostris, αλλά αξίζει τον κόπο:

«Ο μισθός μου στο κράτος»

Της ΕΛΕΝΑΣ ΑΚΡΙΤΑ. Δημοσιεύθηκε 20/3/2010
Πηγή: Τα Νέα

...

Σεβασμιώτατε, με ταπεινότητα το χέρι σας φιλώ!

2000 ευρώ περίπου. Ας μας πει κάποιος πόσα έβγαλαν από έναν μήνα οι εκκλησίες της περιφέρειάς του, μόνο από τους εσπερινούς των σαββάτων πηγαίνοντας κάθε γιαγιά τα πρόσφορα στην εκκλησία και δίνοντας και το κατάλληλο οβολό για να διαβάσει ο παπάς του δημοτικού τα όνόματα τους γιατί αλλιώς... και όταν μας πει και τα υπόλοιπα (γάμους, βαφτίσεις κα) θα καταλαβουμε όλοι πως απλόχερα και με όλη την χάρη που τον διακρίνει δίνει έτσι τον μισθό του!!!

Edited by - ipkara on 08/08/2011 20:33:23

09/08/2011, 00:51:58
quote:

quote:

Μπορεί να στεναχωρήσω κάποιους, όπως τον αγαπητό Sesostris, αλλά αξίζει τον κόπο:

...

2000 ευρώ περίπου. Ας μας πει κάποιος πόσα έβγαλαν από έναν μήνα οι εκκλησίες της περιφέρειάς του, μόνο από τους εσπερινούς των σαββάτων πηγαίνοντας κάθε γιαγιά τα πρόσφορα στην εκκλησία και δίνοντας και το κατάλληλο οβολό για να διαβάσει ο παπάς του δημοτικού τα όνόματα τους γιατί αλλιώς... και όταν μας πει και τα υπόλοιπα (γάμους, βαφτίσεις κα) θα καταλαβουμε όλοι πως απλόχερα και με όλη την χάρη που τον διακρίνει δίνει έτσι τον μισθό του!!!

Αυτός τουλάχιστον δίνει κάτι, δίνει το μισθό του. Οι άλλοι, πιθανώς και εσύ, όπως και εγώ, όχι μόνο δεν δίνουν τίποτα, αλλά παίρνουν και από αυτά που δεν έχει το κράτος.

Αλλά, δε μας λες εσύ, πόσα έβγαλαν από τα παγκάρια και τα λοιπά που αναφέρεις;

ipkaraΝέο Μέλος
09/08/2011, 02:26:45
quote:

quote:

quote:

...

Αυτός τουλάχιστον δίνει κάτι, δίνει το μισθό του. Οι άλλοι, πιθανώς και εσύ, όπως και εγώ, όχι μόνο δεν δίνουν τίποτα, αλλά παίρνουν και από αυτά που δεν έχει το κράτος.

Αλλά, δε μας λες εσύ, πόσα έβγαλαν από τα παγκάρια και τα λοιπά που αναφέρεις;

Είμαι άνεργος εδώ και 9 μήνες. Ψέλνω σε μια εκκλήσια για να παίρνω 250ευρώ,έχω σπουδάσει και βυζαντινή μουσική.Πριν 2 εβδομάδες η εκκλησία πλήρωσε 1100 ευρώ για έπιπλα γιατί δεν μπορούσε ο παπάς να καθίσει (είναι 160 κιλά). Αυτή την στιγμή δεν έχω φάει τίποτα γιατί δεν έχω χρήματα, σε ένα μήνα μου κόβουν το ίντερνετ γιατί δεν έχω να το πληρώσω, και από στιγμή σε στιγμή περιμένω απάντηση από εξωτερικό για να φύγω από την πατρίδα μου για να πάω να δουλέψω, γιατί η πατρίδα μου εκτός των άλλων (αξίες, ήθη, αρχές κ.α) πλέον ξέμεινε και από δουλειές, και ο παπάς της ενορίας είχε τραπέζι με αρνιά και κατσίκια σε περίοδο νηστείας. Και έτσι δεν μου περισσεύουν να δώσω και εγώ κάτι για την Ελλάδα μου που μου την καταντήσατε ελλαδίτσα. Οπότε οποιοδήποτε σχόλιο του στυλ σου είναι τουλάχιστον ατυχές.

Για κακή σου τύχη ξέρω πολύ καλά τι παίζει στις εκκλησιές-μαγαζάκια και μάλιστα πίσω από την "Ωραία Πύλη" (το ιερό δηλαδή,εκεί που κρύβονται οι "Men in Black"). Έχω δει παπάδες να μαλώνουν για το ποιος θα πάει στο τάδε μνημόσυνο επειδή δίνει περισσότερα φράγκα. Έχω ζήσει παπάδες που στην προσωπική τους ζωή είναι χειρότερη και από λαϊκούς. Οπότε οποιαδήποτε κίνηση τέτοιου είδους από οποιονδήποτε εντυπωσιασμού είναι και τίποτα παραπάνω.

Προσοχή! Τίποτα από αυτά δεν είναι η θρησκεία και ο Χριστιανισμός. Δεν μιλάω για το Χριστιανισμό. Δεν κάνω επίθεση στον Χριστιανισμό. Γιατί ο καημένος ο Χριστούλης είπε η βασιλεία αυτού του κόσμου δεν είναι δικιά του. Τώρα πως το παπαδαριό έχει γίνει κράτος και βασιλειάς, άστο μην το συζητήσουμε.

ΥΓ Ωραίο το σκιτσάκι σου αλλά μάλλον πρέπει να βρείς το αυθεντικό. Γιατί τα λόγια αυτά λίγο αλλάγμένα βέβαια τα είχε πει ο Βαρθολομαίος. Ξέρεις αυτός στο Φανάρι της Τουρκίας που είναι και πατριάρχης!

Edited by - ipkara on 09/08/2011 02:33:28

Edited by - ipkara on 09/08/2011 02:42:50

Edited by - ipkara on 09/08/2011 03:01:26

09/08/2011, 10:05:27
Μην προσπαθείς να σώσεις τον κόσμο, σώσε τον εαυτό σου από εσένα....
....για να μην ρωτήσω «τι το θέλεις ρε φίλε το internet εάν δεν έχεις να φας?»