- Αίτηση για τη νομιμοποίηση του Δωδεκαθεϊσμού - Τι έγινε? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΠΟΛΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΕΝΤΡΙΣΩ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ...
ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ
ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΑ,ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ
ΚΑΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ,ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ,ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΑΟΣ...
ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ,ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΘΕΙ,ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΘΕΤΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ...
ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ,ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΣΗΜΕΙΟ,ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ
ΣΤΟΝ ΑΔΑΜ-ΕΥΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΥΡΡΑ-ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ,ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΘΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ...ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΟΥ..ΙΣΩΣ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΕΧΩ ΤΗΝ "ΜΥΓΑ" ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΑΩ ...
"Αγαπητέ beyond,
Απ΄ότι ξέρω σαν ελληνίδα, ο Αδάμ και η Εύα είναι πρόσωπα μιας ιστορίας που ασπάζεται η επίσημη εκκλησία της Ελλάδας, στο όνομα αυτής της ιστορίας βαπτίζεται κάθε ελληνόπουλο που γεννιέται, η ιστορία αυτή είναι μάθημα στα ελληνικά σχολεία και σε αυτήν πιθανότατα πιστεύουν πόσο ποσοστό των ελλήνων? Αυτό δεν ξέρω στατιστικά πόσο είναι. Σωστά?"
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ,ΕΝΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΑΝ ΟΜΟΡΦΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ !!
"Οταν στη χώρα μας όπου γυρίσεις τα μάτια σου υπάρχουν χριστιανικές εκκλησίες, όταν ανοίξεις τη τηλεόραση σε κάθε συζήτηση βρίσκεται κι ένας εκπρόσωπος της εκκλησίας, όταν ένα πολύ μεγάλο μέρος της γης για την οποία μιλάς ανήκει σ’αυτή την εκκλήσία, το να πεις δεν ξέρω τους αγνοώ δεν λύνει τίποτα. Αγνόησέ τους. Ε και? Βοήθησες στο να αναπτυχθούν οι δικές σου αρχαιοελληνικές ιδέες, έμαθαν κάτι παραπάνω οι συμπατριώτες σου από ότι ήξεραν? Οχι βέβαια."
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΟΙ,ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ
ΑΥΤΑ ΤΑ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ" ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ) ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΟΥΝ NTΕFACTO ΟΤΙ
ΕΣΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΑΟΣ,ΕΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ,ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ Κ.Λ.Π
ΚΑΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ,ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ..ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ...
"Αγαπητέ μου εγώ ασχολούμαι μαζί τους? Εχω βαπτισθεί χριστιανή ορθόδοξη χωρίς να ερωτηθώ. Πριν απορρίψω ή αποδεχτώ να μην ψάξω να δω τι ακριβώς είναι αυτό στο οποίο με βαπτίσανε???"
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ,ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ?
"Κάποιος άθεος όπως εσύ απορρίπτεις τη παλαιά διαθήκη θα πρέπει να απορρίψει και αυτό το παραπάνω κείμενο."
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΘΕΟΣ,ΜΑΛΛΟΝ ΑΘΡΗΣΚΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ...ΟΜΩΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΙΟ ΟΝ,ΕΡΕΥΝΑ ΟΧΙ ΠΙΣΤΗ,ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ
ΨΑΧΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ? Η ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΒΟΥΔΙΣΤΩΝ ? Η ΜΗΠΩΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ-ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ-ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ)
"Εγώ λοιπόν αγαπητέ μου δεν πιστεύω ότι ο θεός έχει τόπο καταγωγής. Οπως πιστεύω και στην ψυχή που είναι αθάνατη. Πιστεύω ακόμα και στους θεούς που κάποτε ήταν πιο κοντά μας . Πιστεύω ότι γύρω μας υπάρχει σκοτάδι, άγνοια, αποπροσανατολισμός. Πιστεύω ότι οι μεγαλύτερες ανησυχίες που έχει μέσα του ο άνθρωπος είναι μόνιμο αντικείμενο εκμετάλλευσης της κάθε μορφής εξουσίας. Αυτό που ο άνρθωπος δεν κατανοεί το έφερε στα μέτρα του και το προσάρμοσε όπως τον συνέφερε."
Α,ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ,ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΔΩ ,ΜΑΘΩ,ΜΥΗΘΩ,ΨΑΞΩ,ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΠΕΣΤΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΙΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...
"Την ιστορία που μας περιέγραψες την διάβασες στην αρχαία ελληνική μυθολογία. Τα σχετικά βιβλία πωλούνται ΕΛΕΥΘΕΡΑ στα βιβλιοπωλεία μας. Γιατί ο διπλάνος σου συνέλληνας δεν τα διαβάζει φίλε μου? Γιατί δεν τον πείθεις εσύ και τον πείθει η άλλη πλευρά?"
ΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΕΣΥ Η ΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ: "Απ΄ότι ξέρω σαν ελληνίδα, ο Αδάμ και η Εύα είναι πρόσωπα μιας ιστορίας που ασπάζεται η επίσημη εκκλησία της Ελλάδας, στο όνομα αυτής της ιστορίας βαπτίζεται κάθε ελληνόπουλο που γεννιέται, η ιστορία αυτή είναι μάθημα στα ελληνικά σχολεία και σε αυτήν πιθανότατα πιστεύουν πόσο ποσοστό των ελλήνων? Αυτό δεν ξέρω στατιστικά πόσο είναι. Σωστά?"
ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ,ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΝΑ ΑΠΑΓΓΙΣΤΡΩΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ,ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΠΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "ΟΙ ΑΡΧ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ,ΟΙ ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΟΙ(ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΣΙΟ) Κ.Λ.Π ΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ
ΤΗ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ..
ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΙΓΟΣ ΕΙΡΩΝΙΚΟΣ-ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ...
ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ...
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος