- Σχολή ΖΕΝ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Εντάξει. Λοιπόν, θα τα διορθώνουμε ή όχι?
Το κάνεις συνεχώς.
quote:
Ποιο είναι Αυτό που είναι ίδιο και διαφορετικό
Αυτο!
quote:
Για ποιο?
Γι αυτό το αυτό που ρωτάς.Στο ξανάπα.
To Αυτό επιθυμώ δια εσάς...
Deva Parinito
quote:
Το κάνεις συνεχώς.
Κάνω λάθη μάστερ. Συνεχώς...
Αγάπη μου, όχι, δεν είναι λάθος που σε παντρεύομαι. Πες μου πως δεν είναι, πες μου. Το ξέρω, το ξέρω :
Είσαι Αυτό που είναι.
Δεν υπάρχουν λάθη.
Φιλιά στην παρέα του θέματος...
Deva Parinito
Ποιο είναι αυτό - το ίδιο και διαφορετικό - που σε κάνει και απαντάς σε μια ερώτηση ![]()
Deva Parinito
Υ.Γ Μην απορείς για τους λογαριασμούς μου. Έχω κάτι ψιλοπροβληματάκια τώρα τελευταία με την διοίκηση του fόρουμ...

If you cannot change the world,change yourself.
Yes,if you cannot change the world,change yourself.
But...if you cannot change yourself,then change the world
Edited by - allisfulloflove on 07/11/2005 01:24:00

..Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση ανάμεσα στην Πραγματικότητα και σ'εσένα,τόσο περισσότερες είναι οι διαφωνίες,οι αναλύσεις και τόσο περισσότερο φιλοσοφείς..
Όσο μικρότερη γίνεται η απόσταση,τόσο λιγοστεύουν οι διαφωνίες..
Όταν έρχεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με την Πραγματικότητα,όταν την αντιμετωπίζεις,τότε η ανάλυση και η διαφωνία σταματάει,κάθε φιλοσοφία είναι περιττή...
Ελπίζω να βοήθησα..
quote:
Ελπίζω να βοήθησα..
Καλύτερα να βοηθήσεις πρώτα τον εαυτό σου.
Ποιο είναι αυτό - το ίδιο και διαφορετικό - που σε κάνει να απαντάς σε μια ερώτηση ![]()
Deva Parinito
μέχρι τώρα λοιπόν το μόνο που μας έκανες να καταλάβουμε είναι πως :
Το χελιδόνι πετώντας
κουτσουλάει
το ομοίωμα του Βούδα
το αυγό λοιπόν! ![]()
![]()
Galadriel

bitch and bites
Λ+Α=ΛΑ
ΛΟ+ΛΑ=ΛΟΛΑ
Λόλα, να ένα θέμα:
SS και χολή και Ζζζ και ΕΝ.
Μάϊστα.
No Method, No Guru, No Teacher
quote:Δεν μπορείς να μας βοηθήσεις γιατί δεν ξέρεις (αυτό ισχυρίζεσαι εσύ και το Zen γενικότερα). ΆΛλωστε η νοοτροπία της βοήθειας και της συνεργασίας εντάσεται σε ένα πλαίσιο κοινωνικών σχέσεων που ακολουθεί συγκεκριμένη ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ και ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ αν με εννοείς
η ανάλυση και η διαφωνία σταματάει,κάθε φιλοσοφία είναι περιττή... Ελπίζω να βοήθησα..
Επιπλέον από την φιλοσοφία που διατείνεσαι δεν αποζητάς μαθητές, μάλλον θα σε βρούν αυτοί. Με τις πράξεις σου αντιβαίνεις στα λεγόμενά σου, γιατί τότε τί δουλειά έχεις στο forum;;; Κάτσε σπίτι σου και περίμενε. Τα fora είναι μέρη που γίνεται διάλογος, από πότε το Zen ή έστω και το ZzzEN σου διδάσκουν μέσω του διαλόγου όπως παρατήρησε ο JONNIEBEGOOD;;;
Και αφού το "τίποτα", Ku, ή όπως αλλιώς το λένε πιά είναι τόσο σημαντικό για το Zen, για ΟΡΙΣΕ ΜΟΥ το τίποτα. Η ερώτηση είναι ρητορική γιατί ο ορισμός της ανυπαρξίας, αυτοαναιρείται. Δεν μπορείς να ορίσεις κάτι που δεν υπάρχει, αν το ορίσεις χάνει το νόημά του. Με λίγα λογια η κατάσταση ανυπαρξίας θέλησης ή σκέψης, που θές να πετύχεις είναι μόνο η έλλειψη ζωής ή αποχή από τον θεό (ή όπως τον ορίζεις εσύ). Όπως πετυχημένα λέει η παλαιά διαθήκη "Εν αρχή ην ο λόγος και ο λόγος ην θεός και ο θεός ην λόγος".
Και κάτι τελευταίο με το να κάνεις οτιδήποτε και να μην κάνεις "τίποτα" για το zen ουσιαστικά εκπληρώνεις τον σκοπό ύπαρξής του!!! Δεν κάνεις τίποτα για κάτι!!!!
Άντε να σοβαρευτούμε λιγάκι, έχουν λυθεί στα γέλια όλοι εδω πέρα και σε δουλεύουν ψιλό γαζί και εσύ διαλέγεσαι με το τίποτα για το τίποτα (οι καθρέφτες γιατί υπάρχουν;;;)![]()
![]()
![]()
![]()
(Δεν στρέφομαι εναντίον του Zen, είναι ενδιαφέρουσα σαν φιλοσοφία αλλά όχι να μας κάνουν και μάθημα zen σε forum, και να μην ξέρουμε ποιός μας κάνει μάθημα. Στην τελική, τα fora είναι φτιαγμένα για διάλογο και το zen δεν πιστεύει στον διάλογο...)
Facts: Knowledge is power, Power corrupts.
Conclusion: Study hard, Be evil.
Edited by - Peronosporos on 08/11/2005 15:51:46
Ξεκουράσου,χαλάρωσε..
..Δεν υπάρχει τίποτα να γίνει..
Δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις..
Το μόνο που χρειάζεται είναι απλώς να υπάρχεις..
Μην προσκολλάσαι σε τίποτα..
Ελάφρυνε το βαρύ φορτίο από το νεκρό βάρος που κουβαλάς στο μυαλό σου..
Κατέστρεψε όλα αυτά που σε δένουν και σε κάνουν σκλάβο..
Σκότωσε το κάθε τί που στέκεται ανάμεσα σε σένα και τον εαυτό σου..
Απομάκρυνε τα ψέμματα που έχεις μαζέψει στη διάρκεια των αιώνων,τις λανθασμένες αντιλήψεις και τις γελοίες ιδέες..
..Η Ύπαρξη,δεν έχει κάποιο νόημα..
Δεν υπάρχει κανένα νόημα στην ύπαρξη..
Το νόημα,είναι δημιούργημα του μυαλού..
Και επειδή συνεχώς ψάχνεις να βρεις το νόημα,αρχίζεις κι αισθάνεσαι ανόητος..
Η ζωή δεν έχει σκοπό..
Όλη η ιδέα του σκοπού είναι λανθασμένη.
Η ζωή είναι από μόνη της σκοπός,δεν έχει άλλο σκοπό..
Μή γεμίζεις το μυαλό σου με άχρηστες φιλοσοφίες,θρησκείες και θεωρίες..
Εδώ..μην έρχεσαι για να μάθεις,αλλά για να ξεμάθεις..

Edited by - ZenMan on 09/11/2005 02:40:34
quote:Εσύ γιατί γράφεις είπαμε;;;
Δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις..
quote:Αφού δεν ξέρεις (έχεις ξεμάθει) πως είναι δυνατόν να γράφεις και να προσπαθείς να μου μάθεις ενώ ξέρεις ότι δεν πρέπει να μου μάθεις.
Εδώ..μην έρχεσαι για να μάθεις,αλλά για να ξεμάθεις.
Άρα κακώς έγραψες το παραπάνω κείμενο.
quote:Ότι δεν σκοπεύεις δεν επιτυγχάνεται. Αν δεν σκοπεύεις να ζήσεις, αυτόματα σκοπεύεις να πεθάνεις. Υπάρχουν καταστάσεις (εδώ ειναι το ελάττωματου Zen) όπου η μη επιλογή είναι επιλογή υπέρ του ενός ή του άλλου αυτόματα. Αν δεν βοηθήσεις κάποιον που κινδυνεύει ενώ μπορείς, τότε ουσιαστικά στρέφεσαι εναντίον του, αν δεν βοηθήσεις τον αδύνατο εναντίον του δυνατού τότε αυτόματα παίρνεις το μέρος του δυνατού. Τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές, θα πρέπει να ζείς σε τελείως διαφορετικό υλικό σύμπαν για να ισχύει το zen και μέχρι να βρεθεί αυτό, δεν συζητάμε....
Όλη η ιδέα του σκοπού είναι λανθασμένη.
Αν είναι να μην κάνεις τίποτα όπως διατείνεσαι, ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΑ post να κλείσει αυτό το !*@&!(@*& θέμα. Αλλιώς απλά αναιρείσαι, απάντα να αναιρέσεις αυτά που γράφεις σε προκαλώ
!!!!
Facts: Knowledge is power, Power corrupts.
Conclusion: Study hard, Be evil.
quote:
Σκότωσε το κάθε τί που στέκεται ανάμεσα σε σένα και τον εαυτό σου..
Για μένα ανάμεσα σε μένα και τον εαυτό μου... υπάρχουν τα ελατώματά μου, αν αυτό εννοείς, τότε συμφωνούμε.
quote:
..Η Ύπαρξη,δεν έχει κάποιο νόημα..
Δεν υπάρχει κανένα νόημα στην ύπαρξη..
Και τότε γιατί υπάρχει η... ύπαρξη?
quote:
Το νόημα,είναι δημιούργημα του μυαλού..
Και επειδή συνεχώς ψάχνεις να βρεις το νόημα,αρχίζεις κι αισθάνεσαι ανόητος..
Η ζωή δεν έχει σκοπό..
Ναι, αλλά και το μυαλό είναι μέρος του εαυτού μου, αν ο εαυτός μου ψάχνει να βρει το νόημα, τότε δεν πρέπει να το κάνω? Δεν αισθάνομαι ανόητος επειδή ψάχνω να βρω το νόημα, ίσα ίσα, έχω μάθει πολλά για τον εαυτό μου από αυτή την ατραπό
Αν η ζωή δεν έχει σκοπό τότε ποιός ο λόγος της ύπαρξης της? Γιατί από μόνη της να είναι σκοπός? Δεν βρίσκω λόγο να υπάρχει η ζωή απλά για να υπάρχει, συγνώμη αλλά δεν το καταλαβαίνω
και πως γίνεται να ... ξεμάθω κάτι αν ΠΡΩΤΑ δεν το έχω μάθει?
Φιλικά
"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"
quote:Peronosporos
Τα fora είναι μέρη που γίνεται διάλογος, από πότε το Zen ή έστω και το ZzzEN σου διδάσκουν μέσω του διαλόγου όπως παρατήρησε ο JONNIEBEGOOD;;;
μεσω κοαν και χαϊκου, αλλα λιγα τετοια ειδα
quote:Και αφού το "τίποτα", Ku, ή όπως αλλιώς το λένε πιά είναι τόσο σημαντικό για το Zen, για ΟΡΙΣΕ ΜΟΥ το τίποτα
μολις εφτιαξες ενα υπεροχο κοαν! ![]()
το κου που αναφερεις και σωστα λεγεται βου, δεν σημαινει το τιποτα, αλλα το "μη", το "οχι", θα μπορουσαμε να πουμε.
quote:Άντε να σοβαρευτούμε λιγάκι, έχουν λυθεί στα γέλια όλοι εδω πέρα
το γελιο ειναι μια μη-σοβαρη μεθοδος για να περασεις κατι σοβαρο.
αν το πετυχε και οντως γελατε, κατορθωσε δυο πραγματα: να χαλαρωσουν οι γραφοντες και οι διαβαζοντες, και να κανει "πραξη με τις λεξεις" δειχνοντας σας εφαρμοζοντας την, μια μη-μεθοδο.
quote:και εσύ διαλέγεσαι με το τίποτα για το τίποτα
αυτο ειναι οντως ζεν αντιληψη!
quote:Στην τελική, τα fora είναι φτιαγμένα για διάλογο και το zen δεν πιστεύει στον διάλογο...)
αν κανει πραξεις τις λεξεις, γινεται και στα φορα και στη φορα!
το ζεν του Μπανκεϊ ειναι ακριβως αυτο: διδασκαλια προς ολους μεσω πραξεων, και οποιος καταλαβει καταλαβε... ![]()
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
quote:ZenMan
Η ζωή είναι από μόνη της σκοπός,δεν έχει άλλο σκοπό..
![]()
quote:Εδώ..μην έρχεσαι για να μάθεις,αλλά για να ξεμάθεις..
σωστη διευκρινησις!
και ακρως απαραιτητη θαλεγα... ![]()
.
quote:Peronosporos
Αν είναι να μην κάνεις τίποτα όπως διατείνεσαι, ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΑ post να κλείσει αυτό το !*@&!(@*& θέμα. Αλλιώς απλά αναιρείσαι, απάντα να αναιρέσεις αυτά που γράφεις σε προκαλώ
!!!!
δεν νομιζω οτι θα κλεισει το τοπικ αν δεν σου απαντα, γιατι τοπικ για το ζεν δεν θα το αφησω να κλεισει πριν παρατεθουν καποιες "πληροφοριες" μεσα του, (για όποιον τυχει ποτε να το ανασυρει), εστω κι αν γραφω μονος μου. ![]()
παρεπιπτοντως ο θεματοθετης εχει δωσει ηδη ενα μαθημα - δεν θα πω εγω ομως ποιο ειναι, εσυ πρεπει να το ανακαλυψεις!