- ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Κατ' αρχήν φίλε Michael Design από το link που δίνεις στην αρχή, δεν είναι ολοκληρωμένο. Το ολοκλήρωσα ( http://www.athensvoice.gr/editorial/av,17123,Edito.html ) my friend για σένα. Έπειτα, αυτός ο Γεωργελές ποιος είναι ; Τι εστί Γεωργελές ; Δώσε μας αν έχεις την ευγενή καλοσύνη μερικά στοιχεία περισσότερα please για τον κύριο αυτόν.
Κατά την άποψή μου λοιπόν, οι ερωτήσεις αυτές που γίνονται από τον κ. Γεωργελέ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ερωτήσεις αυτογνωσίας. Θες να σου κάνω μερικές ερωτήσεις αυτογνωσίας ; Ορίστε ... > Τι σκέφτεσαι όταν ακούς εκείνο το γλυκίτατο πλαφ των κοπράνων σου στην μικροσκοπική λίμνη της τουαλέττας σου ; Το έχεις παρατηρήσει ποτέ ; Πως γίνεται ; Σχηματίζονται ομόκεντροι κύκλοι ; Αυτές είναι ερωτήσεις αυτογνωσίας. Γιατί αγαπητέ μου, αν δεν τα ξέρεις αυτά, πρώτα αυτά δηλ. πως διάολο να απαντήσεις στο "Θες έναν κόσμο που θα σκέφτονται όλοι όπως εσύ;", ε; Τι σκέφτεσαι λοιπόν εσύ όταν πέφτει το κοράδι σου μέσα και κάνει μπλουμ ; Δώσε την απάντηση και μετά [αφού θα έχεις ξαλαφρώσει] πες μου αν θες όλοι να σκέφτονται όπως εσύ στο WC τους.
Με τις υγείες σου & με τις υγείες του για τον κ. Γεωργελέ.
Edited by - zip on 14/03/2009 09:37:19
http://www.athensvoice.gr/editorial/av,17123,Edito.html
Τον Γεωργελέ αγαπητέ zip δεν τον γνωρίζω ( σιγά μην ξέρω τον καθ' έναν που διαβάζω στο ίντερνετ ).
Προφανώς είναι ένας άνθρωπος που αρθρογραφεί στο συγκεκριμένο site. Δεν βρήκα τον χρόνο να ασχοληθώ ιδιέταιρα με τα κείμενα του, αν και τα λίγα που διάβασα προσωπικά τα βρήκα ενδιαφέροντα... ![]()
•Πρέπει να είσαι η αλλαγή που εύχεσαι να δεις στον κόσμο.
για να μην παρεξηγηθώ για το παραπάνω ποστ μου, ας εξηγήσω καλύτερα τι εννοώ ... Π.χ έχουμε μια ερώτηση, αυτήν που αναφέρω > "Θες έναν κόσμο που θα σκέφτονται όλοι όπως εσύ;"
Κατ' αρχήν, για να απαντήσει κάποιος σ' αυτήν την ερώτηση - με ειλικρίνεια πάντοτε κι όχι όπως ο Αιώνιος, βουλευτικά - θα πρέπει ο ίδιος να γνωρίζει ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ. ΠΟΤΕ όμως τι σκέφτεται ; ΠΟΥ το σκέφτεται αυτό που σκέφτεται ; Γιατί ο άνθρωπος όλη την ώρα σκέφτεται και συσκέφτεται. Εκατομμύρια σκέψεις περνούν από το μυαλό του. Συνέχεια, ασταμάτητα, όταν μιλάει, όταν γράφει, όταν τρώει, όταν γελάει, όταν κλαίει, ακόμη κι όταν χέζει. Αν δεν έχει λοιπόν κάποιος μελετήσει τόσο καλά τον εαυτό του ώστε να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι σκέφτεται ο ίδιος [και να το λέει ευθαρσώς στους άλλους όταν ερωτηθεί χωρίς φόβο και πάθος], τότε πως θα την απαντήσει αυτήν την ερώτηση ; Ασφαλώς, ασφαλώς και θα δώσει μια απάντηση, πρόχειρη, αλαμπουρνέζικη, άσχετη με την ερώτηση και προπάντων ψεύτικη. "θέλω μία ιδανική κοινωνία για όλη την ανθρωπότητα." Άλλο τον ρωτάς, άλλο απαντάει, βλέπεις ; Και ξέρεις γιατί το κάνει αυτό ; Γιατί φίλε, ούτε κι αυτός ο έρμος δεν ξέρει τι σκέφτεται. Η ερώτηση είναι ξεκάθαρη, συντακτικά τουλάχιστον, σε ρωτάει "Θες έναν κόσμο που θα σκέφτονται όλοι όπως εσύ;" Άμα εσύ ο ίδιος δεν ξέρεις τι σκέφτεσαι φυσικά και θα απαντήσεις με τον τρόπο που απαντάει ο Χαϊλάντερ > "θέλω μία ιδανική κοινωνία για όλη την ανθρωπότητα." Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν ... Με εννοείς ;
Edited by - zip on 14/03/2009 09:58:59
quote:
zip
Κατά την άποψή μου λοιπόν, οι ερωτήσεις αυτές που γίνονται από τον κ. Γεωργελέ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ερωτήσεις αυτογνωσίας. Θες να σου κάνω μερικές ερωτήσεις αυτογνωσίας ; Ορίστε ... > Τι σκέφτεσαι όταν ακούς εκείνο το γλυκίτατο πλαφ των κοπράνων σου στην μικροσκοπική λίμνη της τουαλέττας σου ; Το έχεις παρατηρήσει ποτέ ; Πως γίνεται ; Σχηματίζονται ομόκεντροι κύκλοι ; Αυτές είναι ερωτήσεις αυτογνωσίας. Γιατί αγαπητέ μου, αν δεν τα ξέρεις αυτά, πρώτα αυτά δηλ. πως διάολο να απαντήσεις στο "Θες έναν κόσμο που θα σκέφτονται όλοι όπως εσύ;", ε; Τι σκέφτεσαι λοιπόν εσύ όταν πέφτει το κοράδι σου μέσα και κάνει μπλουμ ; Δώσε την απάντηση και μετά [αφού θα έχεις ξαλαφρώσει] πες μου αν θες όλοι να σκέφτονται όπως εσύ στο WC τους.Με τις υγείες σου & με τις υγείες του για τον κ. Γεωργελέ.
Κατ' αρχήν βρε τζερεμέ γιατί έχεις το κακό συνήθειο να προσθέτεις στα ποστ σου συνεχώς edit με καινούργια κατεβατά;;;
Πάνω που απαντάμε στο θέμα που θέτεις σε ένα σου ποστ... τσουπ, βλέπουμε να έχεις προσθέσει στο ίδιο ποστ με edit άλλο ένα θέμα και μετά άλλο ένα και πάει λέγοντας. Μην βιάζεσαι όταν γράφεις... συγκέντρωσε πρώτα όλα όσα θες να γράψεις και γράψε τα από την αρχή σε ένα ποστ για να μην χάνουμε την μπάλα.![]()
Τώρα όσον αφορά το καινούργιο θέμα που θέτεις, τι να πω... η αλήθεια είναι ότι ποτέ ως τώρα δεν είχα αναλογιστεί την διαλογιστική αξία της αφόδευσης. Απ' ότι παρατηρώ μάλλον πρέπει να έχεις εντρυφήσει στον συγκεκριμένο διαλογισμό... Πάντως οφείλω να αναγνωρίσω ότι, η στιγμή που ακούει ο άνθρωπος εκείνο το γλυκίτατο πλαφ των κοπράνων του στην μικροσκοπική λίμνη της τουαλέττας του, αποτελεί από τις κορυφαίες στιγμές έκστασης και ανθρώπινης ολοκλήρωσης...![]()
Πάω να διαλογιστώ λοιπόν και θα σου πω περισσότερα... ![]()
Edited by - Michael Design on 14/03/2009 10:05:33
quote:
zip
Θες να σου κάνω μερικές ερωτήσεις αυτογνωσίας ; Ορίστε ... > Τι σκέφτεσαι όταν ακούς εκείνο το γλυκίτατο πλαφ των κοπράνων σου στην μικροσκοπική λίμνη της τουαλέττας σου ; Το έχεις παρατηρήσει ποτέ ; Πως γίνεται ; Σχηματίζονται ομόκεντροι κύκλοι ; Αυτές είναι ερωτήσεις αυτογνωσίας. Γιατί αγαπητέ μου, αν δεν τα ξέρεις αυτά, πρώτα αυτά δηλ. πως διάολο να απαντήσεις στο "Θες έναν κόσμο που θα σκέφτονται όλοι όπως εσύ;", ε; Τι σκέφτεσαι λοιπόν εσύ όταν πέφτει το κοράδι σου μέσα και κάνει μπλουμ ; Δώσε την απάντηση και μετά [αφού θα έχεις ξαλαφρώσει] πες μου αν θες όλοι να σκέφτονται όπως εσύ στο WC τους.
Με τις υγείες σου & με τις υγείες του για τον κ. Γεωργελέ.
Τα ερωτήματα που έθεσε ο φίλτατος zip είναι ίσως από τα πιο βαθυστόχαστα φιλοσοφικά ερωτήματα της ανθρώπινης συνειδητότητας. Σκεπτόμενος τις πτυχές του θέματος λοιπόν και έχοντας πλέον ξαλαφρώσει από το εσωτερικό μου βάρος κατέληξα σε μια πολύ απλή σκέψη που είναι και το "ζουμί" της υπόθεσης:![]()
Τέτοιες στιγμές με κάνουν να σκέφτομαι, πως τελικά αξίζει να ζεις. Η ζωή πράγματι έχει νόημα.
Έχοντας λοιπόν καταλήξει σε τέτοια συμπεράσματα νομίζω πως θέλω να σκέφτονται όλοι σαν εμένα στο W.C. τους.![]()
( κατά την προσφιλή μας συνήθεια το χέσαμε και αυτό το θέμα…
)
quote:
Τέτοιες στιγμές με κάνουν να σκέφτομαι, πως τελικά αξίζει να ζεις. Η ζωή πράγματι έχει νόημα.
Αυτός είσαι! Τι "ιδανικές κοινωνίες" και παπαριές ; Κάποτε είχα μια θεία - εγκατέλειψε το σώμα της εδώ και χρόνια - που έλεγε "τι τα θες αγοράκι μ' ; όλα εκεί καταλήγουνε : στην λεκάνη της τουαλέττας". Βαθιά φιλοσοφημένη η θεία μου η Λουλούκα, καλή της ώρα, πέθανε από καρκίνο μέσα σ' ένα μήνα. Προηγουμένως είχε κατασπαράξει ένα κιλό πράσινα φασολάκια. Φρέσκα, όχι κατεψυγμένα.
Τα δέοντα,
Edited by - zip on 14/03/2009 11:34:23
quote:
Π.χ έχουμε μια ερώτηση, αυτήν που αναφέρω > "Θες έναν κόσμο που θα σκέφτονται όλοι όπως εσύ;"Κατ' αρχήν, για να απαντήσει κάποιος σ' αυτήν την ερώτηση - με ειλικρίνεια πάντοτε κι όχι όπως ο Αιώνιος, βουλευτικά - θα πρέπει ο ίδιος να γνωρίζει ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ. ΠΟΤΕ όμως τι σκέφτεται ; ΠΟΥ το σκέφτεται αυτό που σκέφτεται ; Γιατί ο άνθρωπος όλη την ώρα σκέφτεται και συσκέφτεται. Εκατομμύρια σκέψεις περνούν από το μυαλό του. Συνέχεια, ασταμάτητα, όταν μιλάει, όταν γράφει, όταν τρώει, όταν γελάει, όταν κλαίει, ακόμη κι όταν χέζει. Αν δεν έχει λοιπόν κάποιος μελετήσει τόσο καλά τον εαυτό του ώστε να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι σκέφτεται ο ίδιος [και να το λέει ευθαρσώς στους άλλους όταν ερωτηθεί χωρίς φόβο και πάθος], τότε πως θα την απαντήσει αυτήν την ερώτηση ; Ασφαλώς, ασφαλώς και θα δώσει μια απάντηση, πρόχειρη, αλαμπουρνέζικη, άσχετη με την ερώτηση και προπάντων ψεύτικη. "θέλω μία ιδανική κοινωνία για όλη την ανθρωπότητα." Άλλο τον ρωτάς, άλλο απαντάει, βλέπεις ; Και ξέρεις γιατί το κάνει αυτό ; Γιατί φίλε, ούτε κι αυτός ο έρμος δεν ξέρει τι σκέφτεται. Η ερώτηση είναι ξεκάθαρη, συντακτικά τουλάχιστον, σε ρωτάει "Θες έναν κόσμο που θα σκέφτονται όλοι όπως εσύ;" Άμα εσύ ο ίδιος δεν ξέρεις τι σκέφτεσαι φυσικά και θα απαντήσεις με τον τρόπο που απαντάει ο Χαϊλάντερ > "θέλω μία ιδανική κοινωνία για όλη την ανθρωπότητα." Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν ... Με εννοείς ;
Edited by - zip on 14/03/2009 09:58:59
Καταρχήν πρέπει να πω ότι ο τίτλος που έβαλα στο ποστ "ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ" ήταν δική μου αυθαίρετη επιλογή και τελικά δεν ξέρω αν ήταν εύστοχη επιλογή από μένα.
Όσον αφορά το συγκεκριμένο ερώτημα..."Θες έναν κόσμο που θα σκέφτονται όλοι όπως εσύ;" νομίζω ότι εκτός από το ΤΙ, το ΠΟΤΕ και το ΠΟΥ θα πρέπει να μας απασχολήσει κυρίως το ΓΙΑΤΙ, τα κίνητρα δηλαδή που μας ωθούν σε σκέψεις. Κάτω από αυτό το πρίσμα λοιπόν όσον αφορά το ΤΙ, το ΠΟΤΕ και το ΠΟΥ δεν επιθυμώ να σκέφτονται όλοι όπως εγώ καθώς η χρησιμότητα αλλά και η ομορφιά του διαφορετικού τρόπου σκέψης των ανθρώπων, είναι ακριβώς αυτή η σύνθεση και η αλληλοσυμπλήρωση των διαφορετικών σκέψεων. Η διαφορετική σκέψη σου ή ο διαφορετικός τρόπος σκέψης σου συμπληρώνει ή προσθέτει στοιχεία στις δικές μου σκέψεις και το αντίστροφο. Πολλές μεγάλες ανθρώπινες ανακαλύψεις και εφευρέσεις κατέστησαν δυνατές ή βελτιώθηκαν, από την σύνθεση πολλών διαφορετικών σκέψεων διαφορετικών ανθρώπων. Αν το αντιληφθούμε υπό αυτό το πρίσμα είναι πολύ χρήσιμος ο διαφορετικός και πολυδιάστατος τρόπος που σκέφτονται οι άνθρωποι μεταξύ τους. Προσωπικά έχω βρει πολύ χρήσιμες τις σκέψεις κάποιων άλλων ανθρώπων που δεν πέρασαν ποτέ από το μυαλό μου μέχρι να τις ακούσω και οι οποίες συμπλήρωσαν κάποια κενά στον δικό μου τρόπο σκέψης.
Όσον αφορά τώρα το ΓΙΑΤΙ, τα κίνητρα δηλαδή ή τον απώτερο σκοπό που μας ωθεί σε διάφορες σκέψεις και εκεί παρατηρούνται πολλές διαφορές, οι οποίες είναι και οι πιο ουσιώδεις κατά την γνώμη μου. Ο ανθρώπινος τρόπος σκέψης έχει εκπαιδευτεί ως τώρα να σκέφτεται με γνώμονα τον εγωισμό και το ατομικό συμφέρον. Έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε με γνώμονα το τι συμφέρει εμένα και όχι με γνώμονα το γενικότερο συμφέρον της ανθρωπότητας και του πλανήτη στον οποίο κατοικούμε. Αυτά είναι τα κίνητρα με τα οποία έχουν μάθει να σκέφτονται οι άνθρωποι. Αυτού του είδους τα κίνητρα μας έχουν φέρει στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε ως ανθρωπότητα. Κάτω από αυτό το πρίσμα λοιπόν επιθυμώ να αποκτήσει ολόκληρη η ανθρωπότητα κοινό τρόπο σκέψης ο οποίος θα προσανατολίζεται στο κοινό καλό της ανθρωπότητας και του πλανήτη που ζούμε. Από αυτό εξαρτάτε η επιβίωση της ανθρωπότητας.
quote:
Τι έγινε φιλαράκι; Αγγίξαμε ευαίσθητες χορδές, αγαπητή nst;
Βλέπεις, η ελευθερία έχει και το βάρος της, αλλοιώς, κουρελιάζεται
αφου γίνεται έρμαιο στην κάθε επιθυμία...
Εκτός απο κασκαντέρ,στις ταινίες, υπάρχουν κι οι κασκαντέρ των
...αισθημάτων..Αυτοί που τα θυσιάζουν όλα σε ένα παιχνίδι ρώσικης
ρουλέτας,όπου υπάρχει μεγάλη δόση επιπολαιότητας και μετά
ακολουθά μια μεγάλη απογοήτευση, έναντι των ανθρώπων,γενικά και
έναντι των όμορφων εννοιών..Όλα γίνονται μέτρια και άχρωμα...
Τόλμα να ζητάς το πολύ, έως ότου το πετύχεις..Τόχω ζήσει και δεν
θεώρησα ποτέ ότι είμαι καλύτερος απο τον οποιοδήποτε...Θέμα
αρμονίας είναι..Αν βγαίνει κάτι ή αν το ..βγάζουμε...
Εδώ είναι που λέμε: Είμαι υπεύθυνος για ότι συμβαίνει και εγώ την
πληρώνω...Μετά ξέρεις ποιόν να κατηγορήσεις...
Συμφωνω φιλε μου, συμφωνω σε ολα τα παραπάνω. Μάλιστα θα ελεγα οτι μου αρεσει και ιδιαιτερα ο τροπος που τα εχεις εκφρασει.
Αν και απο αλλη προσεγγιση, εχουμε καταλλήξει στα ιδια συμπεράσματα.....και για μενα αυτό ειναι το πιο σημαντικό. Η αλήθεια πλησιάζεται απο πολλούς δρόμους αλλα παραμενει πάντα η ιδια.
quote:
Η αλήθεια πλησιάζεται απο πολλούς δρόμους αλλα παραμενει πάντα η ιδια.
Πόσους δρόμους ξέρεις εσύ ;
πως δεν είμαστε ίδια
μοναχά στα παιχνίδια
είμαστ' όλοι παιδιά
κι αν εσύ το ξεχάσεις
η ζωή στο θυμίζει
και πεθαίν' η αγάπη
και σωπαίνει η καρδιά
είμ' εκείνος που είμαι,
έχεις όνομα κάποιο
σε χρυσό κόσμο σάπιο
δε χωράω να μπω
κάνε εκείνο που πρέπει
όλα τα επιτρέπει
το δικό σου το "πρέπει"
ένα "πρέπει" θαμπό ...
αυτό είναι ρε αθάνατε, αυτό είναι ...
Edited by - zip on 14/03/2009 13:16:21
Ο zip Έγραψε :
Τι σχέση έχει αυτό που λες, με αυτό που λέω εγώ ; Εσύ λες "η άγνοια δικαιολογεί ΤΑ ΠΑΝΤΑ". Κι εγώ σου λέω ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΜΕΡΙΚΑ. Και σου δίνω ένα παράδειγμα με έναν δολοφόνο που σκοτώνει και μετά επικαλείται την άγνοια. Αυτός είναι δικαιολογημένος ;
Φυσικά .
Μάθημα τρίτο και τελευταίο .
Αυτός που σκοτώνει και δεν επικαλείται την άγνοια , ενήργησε συνειδητά .
Αυτός που επικαλείται την άγνοια , ενήργησε ασυνείδητα .
Μεταξύ συνείδησης και ασεινηδητότητας μέγα το χάσμα .
Ο zip Έγραψε :
Φυσικά και όχι. Τι με νοιάζει τώρα εμένα ρε Χαϊλάντερ γι' αυτούς που διαχειρίζονται τον πλούτο ;
Φυσικά δεν σε νοιάζει .
Δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι ο πλούτος της γης ανήκει στην ανθρωπότητα .
Αυτοί που διαχειρίζονται τον υλικό πλούτο του πλανήτη ΜΑΣ , τον κλέβουνε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ , από τον μόχθο των έντιμων ανθρώπων .
Δεν σε νοιάζει για αυτούς διότι είσαι ένας από αυτούς .
Ο χαρακτήρας της προσωπικότητάς σου ,είναι ταυτόσημος με αυτόν που διαμορφώσανε αυτοί οι κύριοι .
Συγκεκριμένα ταυτίζεστε απόλυτα στο ότι εδώ είναι η ζωή και ότι άλλη δεν υπάρχει .
Έτσι όπως έγραψες πιο πάνω , ο σκοπός αγιάζει τα μέσα .
Με αυτόν τον τρόπο εργάζονται και αυτοί .
Δεν πιστεύουνε ,ούτε θεωρούνε λογικό ,ότι υπάρχει ανώτερη δικαιοσύνη από αυτήν που μπορεί να αποδώσει άνθρωπος .
Ζούνε και πεθαίνουνε με μοναδική ιδέα την διατήρηση και διαιώνιση της επίκαιρης εξουσίας ,με κάθε μέσω το οποίο αγιάζεται προς αυτόν τον σκοπό .
Δεν ασχολείσαι zip με τα αμέτρητα πτώματα που έχουνε σπείρει αυτοί συνάνθρωποί μας και ασχολείσαι με τον δολοφόνο που αυτοί όπλισαν το χέρι του ,για να διαπράξει το έγκλημα .
Τόσο σε κόφτει τέτοιες μπούρδες αμολάς .
ΞΥΠΝΑ ρε φίλε Ε Ι Σ Α Ι Α Ι Ω Ν Ι Ο Σ .
Δεν μπορεί να πεθάνει το πνεύμα σου γιατί κατάγεται από σπέρμα αθάνατο .
Είσαι θεός και άνθρωπος .
Διαχώρισε τα δύο αυτά στοιχεία .
Τι προηγείται της ενέργειας ?
Δεν είναι η σκέψη .
Σκέψου λοιπόν ότι είσαι ΑΙΩΝΙΟΣ και η ενέργεια θα την ακολουθήσει , θα την διαμορφώσει σε μία ιδέα διαχρονική .
Σκέψου τώρα και πίστεψέ το :
ΕΙΜΑΙ ΑΙΩΝΙΟΣ .
Θα γράφεις στο πρόχειρο τετράδιο σου κάθε ημέρα την φράση αυτήν εκατό φορές .
Αν βαρεθείς συνέχισε τον λήθαργο .![]()
Τέλος δωρεάν μαθημάτων .
στον εαυτό σου, έτσι λες,
τι πά' να πει βρωμιά και τρόμος
κατήφορος και προσβολές ;
για σένα ο δρόμος είναι δρόμος
τι πα' να πει είναι στραβός ;
ποιο θα 'ναι το φινάλε όμως ;
δεν το μαντεύεις ακριβώς ...
Μεγαααααάλε Άκη, μεγάλε ... ΤΤσσσςςςςςς, μεράκια, μεράκια ... άλα!
quote:
Συγκεκριμένα ταυτίζεστε απόλυτα στο ότι εδώ είναι η ζωή και ότι άλλη δεν υπάρχει .
Ακριβώς αγορίνα, ακριβώς! Μέσα είσαι δικέ μου ... μέσα είσαι! Εδώ είναι η ζωή, η άλλη ... είναι για τους άλλους ... Αυτή η ζωή είναι για μένα! Δεν έχω άλλη φίλε! Πάπαλα, τέλος, fin, the end, γιοκ! Εσύ, άφησε αυτά που είναι να κάνεις σήμερα για την επόμενη ζωή σου ... έχεις καιρό ... ττςςςς άπειρο, άσ' τα, θα τα κάνεις μετά ... χαχαχαχαχαχα!
πως κάνουνε στον κυριλέ
τα πάντα οι μεγάλοι ;
και τ΄ άστρα που 'μειναν καλέ
τα κλείνουν σε Γεντί Κουλέ
έτσι και κάψουν αργιλέ
και στρώσουνε κεφάλι
να χαχανίσουν την ζωή
και τούτη κι όποια άλλη!
Edited by - zip on 14/03/2009 13:39:56
quote:
- Τι σχέση έχει αυτό που λες, με αυτό που λέω εγώ ; Εσύ λες "η άγνοια δικαιολογεί ΤΑ ΠΑΝΤΑ". Κι εγώ σου λέω ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΜΕΡΙΚΑ. Και σου δίνω ένα παράδειγμα με έναν δολοφόνο που σκοτώνει και μετά επικαλείται την άγνοια. Αυτός είναι δικαιολογημένος ;-Φυσικά . Μάθημα τρίτο και τελευταίο . Αυτός που σκοτώνει και δεν επικαλείται την άγνοια , ενήργησε συνειδητά . Αυτός που επικαλείται την άγνοια , ενήργησε ασυνείδητα .
Πω, πω, μάγκα, σε φαντάζομαι εισαγγελέα ...
- Κύριε Πάσσαρη, το ξέρετε ότι το να σκοτώνετε ανθρώπους είναι κακό ;
- Όχι κύριε εισαγγελέα, δεν το ήξερα, συγνώμη, ασυνείδητα τον καθάρισα τον τύπο.
- ΟΚ, 'ντάξει, δικαιολογημένος!
Είσαι για τα σίδερα Αθάνατε ...
Edited by - zip on 14/03/2009 13:48:13
quote:
Τι προηγείται της ενέργειας ?
Έλα ντε ... τι "προηγείται" ; Κατ' αρχήν, τι ρήμα είναι αυτό που χρησιμοποιείς ρε τρελό αγόρι για την ενέργεια ; Τι είναι η ενέργεια ; δρομέας ; που βρίσκεσαι ρε μεγάλε τώρα ; σε υπόδρομο ή σε κανα στίβο ; Τι προηγείται ; άντε πες μας ... (έχω πεθάνει στο γέλιο λέμε ...)
quote:
Δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι ο πλούτος της γης ανήκει στην ανθρωπότητα . Αυτοί που διαχειρίζονται τον υλικό πλούτο του πλανήτη ΜΑΣ , τον κλέβουνε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ , από τον μόχθο των έντιμων ανθρώπων .
Δεν σε νοιάζει για αυτούς διότι είσαι ένας από αυτούς. Ο χαρακτήρας της προσωπικότητάς σου ,είναι ταυτόσημος με αυτόν που διαμορφώσανε αυτοί οι κύριοι.
Διαχειρίζομαι εγώ τον υλικό πλούτο της ανθρωπότητας ;;; Δεν το ήξερα! Ε, τότε μπράβο μου, ζήτω μου και εβίβα μου!
Αθάνατε, please, μην λες άλλα τέτοια. Ρε φίλε, άνευ πλάκας, διαβάζεις τι γράφεις ; Δηλ.
ρε φίλε, ξεφτιλίζεσαι, ειλικρινά, δεν μπορεί να τα πιστεύεις αυτά που λες ... δεν μπορεί δηλ. έχω μείνει άφωνος ... άφωνος! Έχεις οικογένεια, γυναίκα, παιδιά ; Τέτοια τους λες ; πω, πω, μάγκα! θες την Πρόνοια αγόρι μου εσύ ... να επέμβει ... πω, πω, ρε φίλε ...
Edited by - zip on 14/03/2009 14:32:39
quote:quote:
Τι προηγείται της ενέργειας ?Έλα ντε ... τι "προηγείται" ; Κατ' αρχήν, τι ρήμα είναι αυτό που χρησιμοποιείς ρε τρελό αγόρι για την ενέργεια ; Τι είναι η ενέργεια ; δρομέας ; που βρίσκεσαι ρε μεγάλε τώρα ; σε υπόδρομο ή σε κανα στίβο ; Τι προηγείται ; άντε πες μας ... (έχω πεθάνει στο γέλιο λέμε ...)
Καλά ρε λόγιε zip, αυτό σε πείραξε;
Με την ευκαιρία δεν μας εξηγείς και το συντακτικό της έκφρασης... (έχω πεθάνει στο γέλιο λέμε ...)