- ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Με την ευκαιρία δεν μας εξηγείς και το συντακτικό της έκφρασης... (έχω πεθάνει στο γέλιο λέμε ...)
Ευχαρίστως! Ο θάνατος αγαπητέ μου, ο Χάρος δηλ. παρ' όλα όσα λέει η λαϊκή κουλτούρα και το θρησκόληπτο εγχειρίδιο χρήσης του, δεν έρχεται μονάχα μια φορά στην ζωή μας. Έρχεται πολύ συχνά. Είναι δηλ. τακτικός επισκέπτης στην καθημερινότητά μας. Μη σου πω δηλ. ότι έρχεται κάθε στιγμή γιατί δεν θα με πιστέψεις. Όταν λοιπόν γελάς πολύ, με χάχανο δηλ. με βρόντο, τόσο πολύ που να ακούν από δίπλα, τότε είναι σίγουρο πως ο Χάρος κάτι έχει πάρει από μέσα σου, από κάποιο από τα πολυάριθμα "εγώ" σου δηλ. Κάποιο "εγώ" σου έχει πεθάνει. Αυτό είναι και καλό και κακό. Προσωπικά σε μένα ο Χάρος την στιγμή που γελούσα με αυτά που διάβαζα, πήρε την ελπίδα. Την τελευταία ελπίδα δηλ. που είχα γι' αυτόν τον έρμο τον alfa-omega, να καταλάβει πως αυτά που λέει, έτσι όπως τα λέει, δεν τον "ανεβάζουν" στα μάτια του αναγνώστη του (γιατί έχει αυτήν την ψευδαίσθηση) αλλά αντιθέτως, τον ρίχνουν. Εν πάσει περιπτώση, η ελπίδα μου χάθηκε γι' αυτόν, γέλασα με την ψυχή μου αλλά και με το πνεύμα μου ... που προέρχεται από αθάνατο σπέρμα, όπως λέει ο φίλος μας. Συνεπώς, το συντακτικό της φράσης έχει ως εξής >
"έχω πεθάνει" > αναφέρεται στο "εγώ" της ελπίδας μου που είχα για τον φίλο μας. Πάει, χάθηκε, το πήρε ο Χάροντας, ο γέροντας, ο μαύρος, ο σκύλος, ο ταμ ταμ ταμ.
"στο γέλιο" > από το γέλιο, εννοεί ο ποιητής, το ίδιο είναι. Το γέλιο προκάλεσε τον Χάροντα, τον μαύρο, τον αράπη, γιατί ως γνωστόν ο τύπος δεν γουστάρει να βλέπει κάποιον να γελά.
"λέμε" > αναφέρεται στα πολυάριθμα "εγώ" μου, πλην αυτό της ελπίδας δηλ. τα υπόλοιπα "εγώ" μου, εμείς λέμε, οι υπόλοιποι "εγώ" δηλ.
Γκε κε ; Είδες πόσα ξέρω ;
Edited by - zip on 14/03/2009 14:55:11
Λοιπον με ρωτας για τον δρόμο ...μου η τους δρόμους γενικώς ?
Πάντως μεχρι να το διευκρινίσουμε ...δες εδω
και εδω
http://www.youtube.com/watch?v=o3K64CR0biU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Kg_EkKr1c74
Πάω για δουλειά..καλο απογευμα
Edited by - nst on 14/03/2009 15:52:26
quote:
ασφαλώς και το ξέρω
πως δεν είμαστε ίδια
μοναχά στα παιχνίδια
είμαστ' όλοι παιδιά
κι αν εσύ το ξεχάσεις
η ζωή στο θυμίζει
και πεθαίν' η αγάπη
και σωπαίνει η καρδιά]
![]()
![]()
![]()
κει πάνω;...
quote:
zip
Γκε κε ; Είδες πόσα ξέρω ;
Καλά εεέ... τα 'χω κάνει επάνω μου με τις γνώσεις σου... και δεν πρόλαβα να διαλογιστώ κιόλας...![]()
•Πρέπει να είσαι η αλλαγή που εύχεσαι να δεις στον κόσμο.
quote:
Λοιπον με ρωτας για τον δρόμο ...μου η τους δρόμους γενικώς ?
nst,
Λες "Η αλήθεια πλησιάζεται απο πολλούς δρόμους αλλα παραμενει πάντα η ιδια.", 'νταξ' ; το λες αυτό, ok, δεν διαφωνώ. Η πρότασή σου, σε ποιους δρόμους αναφέρεται ωρέ κοπέλα μ' ; Στους δρόμους με τους οποίους πλησιάζεται η αλήθεια, έτσι ; Ε, κοριτσάκι μ', γι' αυτούς τους δρόμους σε ρωτάω κι εγώ. Για τους δρόμους της αλήθειας. Πες μας έναν .. Ούτε τους δρόμους σου, ούτε τους δρόμους γενικώς. ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, σύμφωνα με αυτό που λες. Σε ρωτάω, εσύ πόσους τέτοιους ξέρεις ; (εννοείται, πόσους δρόμους της αλήθειας ξέρεις ;). Πες μας έναν ... Μυστήρια είσαι μωρ' αδερφάκι μου ... μπα, σε καλό σου δηλ.
quote:
ακομα σε θυμαται..
Είναι πρώτο παλικάρι το παλικάρι σου και από καλή πάστα. Καλή πρόοδο του εύχομαι.
quote:
Βρε μπαγάσα, zip, περνάς καλά
κει πάνω;...
"'κει κάτω", να λες. Ξε'ς πως τα βλέπεις όλα απ' εδώ κάτω ; Την πρώτη φορά που γύρισα το κεφάλι μου προς την επιφάνεια, ήμουν σχεδόν στα -30m. Η επιφάνεια, έτσι όπως πέφτει το ηλιακό φως, μοιάζει με καθρέφτη τεραστίων διαστάσεων. Δεν έχω ξαναδεί πιο μεγάλο καθρέφτη σου λέω. Η μαγκιά ξε'ς ποια είναι ; Πως είσαι ΠΙΣΩ από τον καθρέφτη. Αυτοί που καθρεφτίζονται, δεν σε βλέπουν. Εσύ τους βλέπεις όμως ... ε, ρε, και να το 'ξεραν ...
τους, ως διάφορα πράγματα..Έχουμε κάτι κύριους με λευκά
που φροντιζουν τέτοιες καταστάσεις...Έχει βέβαια, σημασία
και το πόσο αντριλαμβάνεσαι και το τι συμβαίνει γύρω σου..Όχι
πίσω απο κσθρέπτη, ή μπροστά...Αλλα φάτσα κάρτα, που λέμε, δικέ μου...Τότε, βλέπεις πολλά, άλλως, "δεν φταίς εσύ, η φαντασία σου
τα φταίει..."
quote:
Πολλοί άνθρωποι αγαπητέ μου zip, εκλαμβάνουν τους εαυτούς
τους, ως διάφορα πράγματα..Έχουμε κάτι κύριους με λευκά
που φροντιζουν τέτοιες καταστάσεις...
Μέσα είσαι! όπως το φιλαράκι σου που νομίζει πως είναι αιώνιος. Του το έχεις πει αυτό που λες σε μένα ;
οδοντογλυφίδα και το δοκάρι στο μάτι, το θυμάσαι;
Όσο για τον αιώνιο...Δεν είναι ο μόνος,όλοι μας αιώνιοι
είμαστε..Τι να του πω;