- ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Μετα σκεφτηκα αυτα που εχω ζησει και ζω...Φιλιες,ερωτες,γαμοι, ολα καποια στιγμη φτανουν σε τελμα... Απο μια αμοιβαια συμπαθεια, μεχρι εναν κεραυνοβολο ερωτα η μια βαθεια αγαπη,καποια στιγμη αρχιζει ενα "ξεφτισμα" το οποιο ειναι μη αναστρεψιμο... Αρα,το μονο που μπορει να κανει ο ανθρωπος ειναι να αντισταθει οσο περισσοτερο γινεται για να παρατεινει τον χρονο που εχει.....
Εσεις τι πιστευετε γι'αυτο?
Όταν ο κλόουν του τσίρκου, αυτοκτόνησε πάνω στη σκηνή, όλοι νομίσαν ότι ήταν μέρος του σόου και γελάσανε ακόμη πιο πολύ
(joke)
Λοιπόν
απλά και λιτά η άποψη μου είναι ότι
οι έρωτες περνούν ,
οι κεραυνοβόλοι το ίδιο ξαφνικά, όπως έρχονται
Οι φιλίες αν κλονιστούν, απλά ποτέ δεν υπήρξαν.
Οι πυλώνες που πρέπει να στηριχθεί η οποιαδήποτε σχέση ,
απο ερωτική εως φιλική είναι η εκτίμηση ο σεβασμός και η ανιδιοτέλεια
Αν αναπτυχθούν βαθειά και ειλικρινά αυτα τα αίσθημα
κατα τη διάρκεια ενός έρωτα, η μιας "πρώιμης" φιλίας
τοτε μπορούν να κρατήσουν για πάντα
Απο εκει και πέρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις ,
(αν και για μενα ο ορος "εξαιρέσεις" πρέπει να αντικατασταθεί απο τον ορο εθελοτυφλία ή στρουθοκαμηλισμό ) ![]()

quote:
chessΜετα απο εντονο προβληματισμο μου χθες το βραδυ, κατεληξα στο συμπερασμα οτι οι ανθρωπινες σχεσεις ειναι εφημερες...Θα με ρωτησετε:Που ζεις? Τωρα καταλαβες οτι τιποτα δεν κραταει για παντα? Οχι, απλως κατεληξα στο συμπερασμα οτι η φθορα ειναι φυσικη απορροια του χρονου που περναει, σε οποιονδηποτε τομεα, συνεπως ο τομεας των ανθρωπινων σχεσεων ειναι λιγο απιθανο να γλυτωσει...
Μετα σκεφτηκα αυτα που εχω ζησει και ζω...Φιλιες,ερωτες,γαμοι, ολα καποια στιγμη φτανουν σε τελμα... Απο μια αμοιβαια συμπαθεια, μεχρι εναν κεραυνοβολο ερωτα η μια βαθεια αγαπη,καποια στιγμη αρχιζει ενα "ξεφτισμα" το οποιο ειναι μη αναστρεψιμο... Αρα,το μονο που μπορει να κανει ο ανθρωπος ειναι να αντισταθει οσο περισσοτερο γινεται για να παρατεινει τον χρονο που εχει.....
Εσεις τι πιστευετε γι'αυτο?
Συμφωνώ σ' αυτά που λες, όμως διαφωνώ στο ότι "το μονο που μπορει να κανει ο ανθρωπος ειναι να αντισταθει οσο περισσοτερο γινεται για να παρατεινει τον χρονο που εχει". Ο χρόνος είτε αντισταθεί ο άνθρωπος είτε όχι, θα περάσει και αυτά που είναι να γίνουν, θα γίνουν. Δεν χρειάζεται αντίσταση. Χρειάζεται αποδοχή. Να τα δεχθεί, να τα αποδεχθεί όλα αυτά που λες. Και να τα αποδεχθεί βαθιά μέσα του. Αν το κάνει, αυτό το "ξέφτισμα" που λες δεν θα του φαίνεται σαν κάτι στο οποίο θα πρέπει να αντισταθεί για να παρατείνει κάποιον χρόνο - αυτό κατά μία έννοια είναι ο συντηρητισμός - αλλά απλά θα του φαίνεται απολύτως φυσικό, δεν θα τον ενοχλεί καθόλου και θα γνωρίζει πως οι σχέσεις του αλλά και κάθε τι που αισθάνεται για τον συνάνθρωπό του είναι σαν ένα ζωντανό λουλούδι : Θα έρθει η στιγμή που θα ανθίσει αλλά θα έρθει και στιγμή που θα μαραθεί ... Απολύτως φυσικά. Γιατί αυτή είναι η ζωή & αυτή είναι η ομορφιά της! ![]()
Όταν ο κλόουν του τσίρκου, αυτοκτόνησε πάνω στη σκηνή, όλοι νομίσαν ότι ήταν μέρος του σόου και γελάσανε ακόμη πιο πολύ
Δεν ξέρω αν σου συμβαίνει κάτι ανάλογο, αν δηλ. χώρισες, πάντως αν σου συμβαίνει, ε, κάτσε και σκέψου πως στη Γη υπάρχουν 4 τρισεκατομμύρια άνδρες. Ε, είναι απίθανο να μην βρεις κάποιον άλλον. ![]()
![]()
quote:
Zip εχεις δικιο και ισως δεν το διατυπωσα εγω σωστα....Απλως πολλους τους "παιρνει απο κατω" και παραιτουνται.... Ηθελα να πω οτι αυτη η παραιτηση φερνει και αυτο το χασμα στις σχεσεις... Η αποδοχη ειναι πολυ σημαντικη αλλα οχι μοιρολατρικα με την αποψη οτι "αφου πρεπει να γινει,ας γινει"...Όταν ο κλόουν του τσίρκου, αυτοκτόνησε πάνω στη σκηνή, όλοι νομίσαν ότι ήταν μέρος του σόου και γελάσανε ακόμη πιο πολύ
Όταν λες ότι τους "παίρνει από κάτω" εννοείς μετά από κάποιο χωρισμό (όπως προφανώς κατάλαβε ο Ζιπ) ή όταν αρχίζει να εμφανίζεται η φθορά στη σχέση, οπότε ο άνθρωπος απογοητεύεται και θεωρεί ότι επήλθε το τέλος?
Edited by - Narkissa555 on 19/03/2011 20:14:02
quote:quote:
Zip εχεις δικιο και ισως δεν το διατυπωσα εγω σωστα....Απλως πολλους τους "παιρνει απο κατω" και παραιτουνται.... Ηθελα να πω οτι αυτη η παραιτηση φερνει και αυτο το χασμα στις σχεσεις... Η αποδοχη ειναι πολυ σημαντικη αλλα οχι μοιρολατρικα με την αποψη οτι "αφου πρεπει να γινει,ας γινει"...Όταν ο κλόουν του τσίρκου, αυτοκτόνησε πάνω στη σκηνή, όλοι νομίσαν ότι ήταν μέρος του σόου και γελάσανε ακόμη πιο πολύ
Όταν λες ότι τους "παίρνει από κάτω" εννοείς μετά από κάποιο χωρισμό (όπως προφανώς κατάλαβε ο Ζιπ) ή όταν αρχίζει να εμφανίζεται η φθορά στη σχέση, οπότε ο άνθρωπος απογοητεύεται και θεωρεί ότι επήλθε το τέλος?
Οταν επερχεται η φθορα..... Ο χωρισμος ειναι κατι προσωρινο και αναστρεψιμο πολλες φορες,ενω η φθορα δεν ειναι....
Σκεψου εναν παλιο τοιχο...Οσες φορες και να τον βαφεις,η μπογια θα συνεχισει να σκαει και να ξεφλουδιζει....Μεχρι που ο τοιχος θα ειναι ενας σαθρος συνδυασμος τουβλων και τσιμεντου...
Απλώς έτσι είναι ο άνθρωπος. Δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες. Και το θέμα δεν είναι να υποστείς τη φθορά και να την ανεχτείς, αλλά να ξαναχτίσεις και να ξαναβάφεις τον τοίχο με καλή θέληση όσο συχνότερα μπορείς.
Edited by - Narkissa555 on 19/03/2011 20:48:35
Οτι ειναι κατι να τελειωσει θα τελειωσει
Γιατί ξέρω περιπτώσεις ζευγαριών που είναι μαζί χρόνια ολόκληρα και αισθάνονται ακόμα ερωτευμένα και ενθουσιασμένα?
Προφανώς, διότι η φθορά καταστρέφει σχέσεις που δημιουργήθηκαν από ανθρωπους, οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν "κολλούσαν" 100%...!!
Ο αλαζονικός πρέπει να βρει μια αλαζονική ή μια που να γουστάρει την υποταγή. Αλλιώς, όλες του οι σχέσεις θα διαλύονται.
Με τη λογική της ανοχής της φθοράς, όλοι θα εγκλωβιζόμασταν σε "υποχρεωτικές" σχέσεις. Οι υποχρεωτικές σχέσεις κάνουν τον άνθρωπο δυστυχισμενο.
Ακόμα και η προσπάθεια να μείνεις σε μια σχέση που δεν "τραβάει", σε κάνει δυστυχισμένο.
Το θέμα δεν είναι να προσπαθείς να μείνεις, αλλά να ξαναχτίσεις τον τοίχο. Με τον αλαζονικό, προφανώς , δεν είχαν απομείνει άλλα τουβλα! Και καλύτερα να λες, γιατί θα του τα είχα πετάξει όλα στο κεφάλι.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Edited by - Narkissa555 on 19/03/2011 21:02:00
quote:
Οκ, εγω διαφωνώ μαζί σου. Η συμπεριφορά των ανθρώπων επιφέρει τη φθορά. Και αν μιλάμε γενικότερα για ανθρώπινες σχέσεις, για ποιο λόγο άτομα που είναι μαζί από μικρά παιδιά είναι το ίδιο αγαπημένα μετά από πολλά χρόνια?Γιατί ξέρω περιπτώσεις ζευγαριών που είναι μαζί χρόνια ολόκληρα και αισθάνονται ακόμα ερωτευμένα και ενθουσιασμένα?
Προφανώς, διότι η φθορά καταστρέφει σχέσεις που δημιουργήθηκαν από ανθρωπους, οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν "κολλούσαν" 100%...!!
Ο αλαζονικός πρέπει να βρει μια αλαζονική ή μια που να γουστάρει την υποταγή. Αλλιώς, όλες του οι σχέσεις θα διαλύονται.
-----Ναρκισσα αν ο αλαζονικος βρει μια αλαζονικη......το χασαν το παιχνιδι δεν προκειται στον απαντα να συνεννοηθούν.Τα ετερωνυμα ελκονται και συνυπαρχουν.----------------
Με τη λογική της ανοχής της φθοράς, όλοι θα εγκλωβιζόμασταν σε "υποχρεωτικές" σχέσεις. Οι υποχρεωτικές σχέσεις κάνουν τον άνθρωπο δυστυχισμενο.
quote:
Μα δεν νομιζω οτι εστω υπονοησα οτι η φθορα ερχεται μονη της.... Θελω να πω οτι οταν ερχεται,για οποιον λογο ερχεται, δεν μπορεις να την πολεμησεις... Και μπορει να ημουν απολυτη στο αρχικο μου ποστ αλλα σκεψου την πλειονοτητα των σχεσεων που ξερεις...Όταν ο κλόουν του τσίρκου, αυτοκτόνησε πάνω στη σκηνή, όλοι νομίσαν ότι ήταν μέρος του σόου και γελάσανε ακόμη πιο πολύ
Ακριβώς. Στην πλειονότητα των σχέσεων, οι άνθρωποι δεν "κολλάνε" ούτε καν αρκετά μεταξύ τους, πόσο μάλλον απόλυτα... Είναι αυτό που λέμε... Πολύ δύσκολα βρίσκεις τη soulmate σου.
Και απ τη στιγμή που την επιφέρεις ΕΣΥ τη φθορά, αφού την έφερες μπορείς να την πολεμήσεις. Αν πάλι δεν έχεις όρεξη να την πολεμήσεις, μην την ανεχτείς, διότι θα την ενισχύσεις.
quote:
Μα δεν νομιζω οτι εστω υπονοησα οτι η φθορα ερχεται μονη της....
Είπες ότι η φθορά στις ανθρώπινες σχέσεις είναι φυσική απόρροια του χρόνου. 'Αρα υποννόησες ότι επέρχεται και μάλιστα ΟΛΟΜΟΝΑΧΗ. Μόνο που οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι υλικά για να τις βάζουμε σε καλούπια. Υπόκεινται σε πολύ, πάρα πολύ έντονη σχετικότητα.
Edited by - Narkissa555 on 19/03/2011 21:11:16