- Αgora - Υπάτια η Αλεξανδρινή - - Κινηματογράφος -
Είμαι πάντα με τον άνθρωπο και ενάντια στον εχθρό του ανθρώπου
Αίολε μου.....Τιποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο...
Με όλους τους ανθρώπους, που προσπαθούν να βγουν απο τα στενά πλαίσια της ρηχής γήινης λογικής...Και υπήρξαν πολλοί, όπως η Υπάτια....
Αλλά, για γυναίκα, ήταν ιδιαίτερη..Πνευματικα, πέρα απο τη φύση της....Αυτό αξίζει να το βιώσεις και εννοήσεις....Ο καθένας, σε μια εποχή, πρεσσοποίησης του ανθρώπου σε μια άμορφη μάζα...
Αίολε μου.....Τιποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο...
Με όλους τους ανθρώπους, που προσπαθούν να βγουν απο τα στενά πλαίσια της ρηχής γήινης λογικής...Και υπήρξαν πολλοί, όπως η Υπάτια....
Αλλά, για γυναίκα, ήταν ιδιαίτερη..Πνευματικα, πέρα απο τη φύση της....Αυτό αξίζει να το βιώσεις και εννοήσεις....Ο καθένας, σε μια εποχή, πρεσσοποίησης του ανθρώπου σε μια άμορφη μάζα...
Βλέποντας δεύτερη φορα την ταινία, παρατήρησα ότι η λέξη "Ελλην", ή οτιδήποτε θα παρέπεμπε σε αυτό, απουσιάζει παντελώς από την ταινία.
Αν εξαιρέσουμε κάποιες φευγαλέες σκηνές με το άγαλμα της θεάς Αθηνάς και 3 ονομασίες κάποιων τομέων της βιβλιοθήκης, γραμμένες στα ελληνικά, απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά για το έθνος της Υπατίας.
Για κάποιον άσχετο που βλέπει την ταινία, εμφανίζονται ιουδαίοι, (;!) αιγύπτιοι και χριστιανοί, σε μία πόλη καθαρά ελληνική.
Δεν αναφέρεται οτιδήποτε ελληνικό.
Αν εξαιρέσουμε κάποιες φευγαλέες σκηνές με το άγαλμα της θεάς Αθηνάς και 3 ονομασίες κάποιων τομέων της βιβλιοθήκης, γραμμένες στα ελληνικά, απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά για το έθνος της Υπατίας.
Για κάποιον άσχετο που βλέπει την ταινία, εμφανίζονται ιουδαίοι, (;!) αιγύπτιοι και χριστιανοί, σε μία πόλη καθαρά ελληνική.
Δεν αναφέρεται οτιδήποτε ελληνικό.
Γιατί;
...Γιατί πάντα καπελώνουν, ότι ελληνικό, αγαπητέ Αίολε...Δεν το έχεις προσέξει;...Λές και θέλουν να μας σβύσουν, απο την ιστορία,
ή λες και γίνεται κατι τέτοιο....Το πνεύμα, δεν πεθαίνει, φιλε και όση αναταραχή και να υπάρχει, κάθε πράγμα, είναι αυτό που είναι...
Κι ο Έλληνας, είναι θεός...
Οι δειλοί τον ζηλεύουν και τον φθονούν...
ή λες και γίνεται κατι τέτοιο....Το πνεύμα, δεν πεθαίνει, φιλε και όση αναταραχή και να υπάρχει, κάθε πράγμα, είναι αυτό που είναι...
Κι ο Έλληνας, είναι θεός...
Οι δειλοί τον ζηλεύουν και τον φθονούν...
Μια ταινία είναι ρε παιδία, μην περίμενε και ιστορικά στοιχεία για το τι ήταν η Υπατία μέσα από ένα «εμπορικό» έργο… 

Εγώ φίλε μου elo, θα στο θέσω αλλοιώς...
Γιατί να μην το αποδώσουν, ώς ειχε, μιας και ήταν κάτι τόσο μακρυνό απο την εποχή μας, που θα ήταν άξιο λόγου και αξιας, να αποδοθεί σωστά;....
Έγινε..τυχαία;....Βλέπω, συνέχεια,παράλληλα, μια μείωση,σε ότι ελληνικότητας αξία παντου, με την λάσπη, που περιλαμβάνει καθαρότητα φυλής, ήθους,αξίας και αξιοπρέπειας...
Κάθε τι, που θα δειχνει την πραγματική Ελλάδα, θα δείχνει πολύ λαμπρό γι αυτο και δεν το αφήνουν να φανεί...
Αλλά, δεν μπορείς να κρύψεις τον ήλιο, όσο κι αν έμαθες την ηλεκτρική λάμπα....
Γι αυτό και τα δυο συγκρούονται μέν, αλλά, άνισα δε..
Το λέω, γιατι, όσο κι αν το κρύβουν, κάποια στιγμή, θα αναγκαστούν να το ομολογήσουν,γιατί,θέματα, όπως η Υπάτια, τωρα ξεκινάνε στο χόλυγουντ...Θα δεις, ότι θα έχουμε κι άλλα κι εκεί, θα δείχνουν ελληνικά, ξεκάθαρα..θυμήσου τους "300", την "Τροία",τον "Μέγα Αλέξανδρο"...
¨Εχουν στόρυ και αρέσουν..Πάει η υπόθεση δράση, για το χόλυγουντ...
Γιατί να μην το αποδώσουν, ώς ειχε, μιας και ήταν κάτι τόσο μακρυνό απο την εποχή μας, που θα ήταν άξιο λόγου και αξιας, να αποδοθεί σωστά;....
Έγινε..τυχαία;....Βλέπω, συνέχεια,παράλληλα, μια μείωση,σε ότι ελληνικότητας αξία παντου, με την λάσπη, που περιλαμβάνει καθαρότητα φυλής, ήθους,αξίας και αξιοπρέπειας...
Κάθε τι, που θα δειχνει την πραγματική Ελλάδα, θα δείχνει πολύ λαμπρό γι αυτο και δεν το αφήνουν να φανεί...
Αλλά, δεν μπορείς να κρύψεις τον ήλιο, όσο κι αν έμαθες την ηλεκτρική λάμπα....
Γι αυτό και τα δυο συγκρούονται μέν, αλλά, άνισα δε..
Το λέω, γιατι, όσο κι αν το κρύβουν, κάποια στιγμή, θα αναγκαστούν να το ομολογήσουν,γιατί,θέματα, όπως η Υπάτια, τωρα ξεκινάνε στο χόλυγουντ...Θα δεις, ότι θα έχουμε κι άλλα κι εκεί, θα δείχνουν ελληνικά, ξεκάθαρα..θυμήσου τους "300", την "Τροία",τον "Μέγα Αλέξανδρο"...
¨Εχουν στόρυ και αρέσουν..Πάει η υπόθεση δράση, για το χόλυγουντ...
Τους Ισπανούς τούς έχω σε εκτίμηση ρε παιδιά.
Δεν είναι ανθέλληνες τρέχα μου.
Δεν προπαγανδίζουν και δεν διαστρευλώνουν όπως τα Αμερικανά, elo.
Γιά κάποιο άλλο λόγο το έκαναν.
Μην ξεχνάτε ότι "τόλμησαν" και γύρισαν τέτοια ταινία.
Δεν είναι ανθέλληνες τρέχα μου.
Δεν προπαγανδίζουν και δεν διαστρευλώνουν όπως τα Αμερικανά, elo.
Γιά κάποιο άλλο λόγο το έκαναν.
Μην ξεχνάτε ότι "τόλμησαν" και γύρισαν τέτοια ταινία.
...και θα λείψω για μερικές ημέρες, οπότε τα λέμε μετά! ![]()
Προς Θεού, Αίολε, συμφωνούμε,για διεθνή κύκλους μιλάω, όχι για άτομα, ή χώρες...Ξέρεις ποιοί δεν θέλουν κάθε τι ελληνικό....
Ειναι πολύ συγκεκριμένοι και επίμονοι...
Είναι διεθνής πια, όχι μιας χώρας, ή δυο...
Ειναι πολύ συγκεκριμένοι και επίμονοι...
Είναι διεθνής πια, όχι μιας χώρας, ή δυο...
Για μένα, ένα έργο σαν την Υπάτια, αν περνούσε όπως πρέπει θα
ήταν σταθμός...Και το λέω εμπορικά, επειδή ασχολούμαι σχετικά...
Γιατί, τόσο μίσος;...Ή ζήλια, καλύτερα;...
quote:
Για μένα, ένα έργο σαν την Υπάτια, αν περνούσε όπως πρέπει θα
δεν νομιζω... καθως οι εταιριες παραγωγης, συμβαδιζουν ΠΑΝΤΑ με τις προτιμησεις πρωτα των κριτικων και μετα των θεατων! οποτε, ποτε δεν προκειται να υπαρξει ταινια τετοιου ππεριεχομενου (ή γενικοτερα βασισμενης σε πραγματικα γεγονοτα) με αμεση αναφορα σε αυτα! παντα θα υπαρχουν καποιες αποκλισεις απο την πραγματικη ιστορια

Η γνωστή, ελεγχόμενη, βιομηχανία του θεάματος, φιλε μου....