ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- OSHO - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- OSHO - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Palatianos34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΓιώργοςΜέλος
13/08/2006, 03:34:12
quote:
Και σ’ όλη την πόλη μας είναι γνωστό, ότι είσαστε ομοφυλόφιλος και γι’ αυτόν τον λόγο δεν τρέφω στο πρόσωπό σας καμιά εκτίμηση.
Μπορώ να πω στον γάιδαρο : « σεβαστέ κύριε», αλλά δεν μπορώ να σας πω τίμια «σεβαστέ κύριε», διότι θα πω ψέματα. Η καρδιά μου θα διαφωνεί. Γι’ αυτό λοιπόν, επιτρέψτε μου, αφού επιμένετε στον όρκο, να πω αυτό, που θέλει να πει η καρδιά μου, δηλαδή την αλήθεια, αλλιώς απορρίψτε την ιδέα περί του όρκου…

Ενδιαφέρον..

Ερώτηση...
πλάκα κάνει .... ή ειναι Homophobic αναφορά..?

Γιώργος
Ναμαστε ....(Πουμαστε?)

dimitris84Μέλος
13/08/2006, 14:00:30
quote:
Ενδιαφέρον..

Ερώτηση...
πλάκα κάνει .... ή ειναι Homophobic αναφορά..?

Γιώργος
Ναμαστε ....(Πουμαστε?)

Καπουμαστε?????? .

ΥΓ:

Ευγνωμοσυνη

DiostasΜέλος
19/08/2006, 02:56:00
Όχι παιδιά, ο Osho δεν κάνει πλάκα.

Η θέση του περι ομοφυλοφιλίας είναι σε πολλά βιβλία του εκφρασμένη ξεκάθαρα.

Τα άνω κείμενα προέρχονται απο το βιβλίο του " Ο ΜΕΣΣΙΑΣ"

κάποια κομμάτια τα έχω μεταφράσει για να εμπλουτήσω την αφιερωμένη στον Osho τούτη την ιστοσελίδα.

Πάντως το θέμα των ομοφυλοφίλων δεν πραγματεύεται ο Osho εδώ ειδικά, νομίζω γίνεται πολύς θόρυβος για το τίποτα.

ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΨΥΧΗ- Ο ΝΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

dimitris84Μέλος
20/08/2006, 10:54:32
quote:
νομίζω γίνεται πολύς θόρυβος για το τίποτα.

Ακριβως.

Ευγνωμοσυνη

ΓιώργοςΜέλος
22/08/2006, 14:53:23
με εκπλήσσει αυτό θα έλεγα...

πολύ θα ήθελα να μάθω γιατί έχει αυτή την Θέση όσο αφορά τους Ομοφυλόφιλους

quote:
νομίζω γίνεται πολύς θόρυβος για το τίποτα.

αυτό πες το, στους ομοφυλόφιλους

Γιώργος
if you see me holding an obsidian Mayan knife ... start running...!

DiostasΜέλος
22/08/2006, 19:26:58

ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΨΥΧΗ- Ο ΝΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

panaeolusΝέο Μέλος
15/10/2007, 05:53:48
Περι πνευματολιγουριων και λοιπα,βασικα εχω τσεκαρει το θεματακι απο παλια ας βαλω νεα φωτια ωστε να συνεχισει..Αληθεια το σο μικροι ειστε που να μας θεωρειται λιγουρια,τοθλαχιστον εμεις αιστανθηκαμε κατι που ισως να μην το αιστανθειτε και ποτε..ευχομαι να το νιωσετε
βεβαια για να δειτε την μαγεια κι εσεις.

ατμα αν ακους λεω να συνεχισουμε την συζητηση

zarathustraΝέο Μέλος
18/03/2009, 09:05:14
[quote]
σότα βρε παιδί μου...δεν καταλαβαίνεις ?
Πνευματολιγούρια you know ? δεν θέλω να λέω ονόματα .
όχι οτι έφταιγε ο Οsso αυτός μια χαρά τα έλεγε και τα έκανε αλλά μετά τον θάνατο του ....
όρμισαν οι γύπες ....αλλά αυτό να μου πείς συμβαίνει σχεδόν πάντα...

Πιστεύω ότι το έργο του Osho συνοψίζεται σε μία λέξη: μεταμόρφωση, γι' αυτό και οι πάμπολλες τεχνικές διαλογισμού. Σίγουρα δεν μιλούσε τόσα χρόνια, για να γεμίσει το μυαλό με ιδέες και απόψεις. Καταλαβαίνω την ανάγκη σου να κάνεις επίδειξη του κοφτερού μυαλού σου -που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει- δες όμως που αντί να κοιτάζεις μέσα σου, να βλέπεις τα σότα και τα πνευματολιγούρια που εσύ ο ίδιος κουβαλάς μέσα σου, στρέφεις το δάχτυλό σου γενικεύοντας και κατηγορώντας άλλους που στην τελική-τελική ούτε καν γνωρίζεις... Λένε ότι ο κόσμος είναι προβολή αυτού που ο καθένας μας νομίζει. Μήπως σου λέει κάτι αυτό? Νομίζεις ότι ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ τον εαυτό σου??? Έχεις γνωρίσει το μεγαλείο τής ύπαρξής σου?...την ομορφιά σου? ...στιγμές ευδαιμονίας? ...την έκσταση της ζωής?

PlatonemΝέο Μέλος
07/11/2010, 18:26:56
Καλησπέρα.Είμαι καινούριος εδώ.Θέλω να γράψω κάτι σχετικά με τον Osho.Αμφέβαλα πολύ για το προσωπό του διότι έκανα ένα διαλογισμό του για καιρό και έβλεπα κάποιες ακραίες θα έλεγα συμπεριφορές.Απο τότε κάνω κάποιους Πυθαγόρειους Δια-λογίσμούς (μόνος μου) και σιγά σιγά είδα ότι ήρθα στα ίδια...Απο ότι κατάλαβα μάλον εξαγνίζεται η ψυχή και είναι για καλό αυτές οι ακραίες συμπεριφορές...Άρα μάλλον τελικά ο Osho είναι δύναμη,εκτός αν με νίκησε πάλι ο εγωισμός...

Δ.Μ

07/11/2010, 18:35:10
Γεια σου φίλε, καλώς όρισες. Ναι, ο Osho είναι δύναμη. Αλλά δεν είναι η μόνη ...

ΜιαΜέλος
13/01/2004, 22:25:13
Σε ευχαριστώ ΠΛΩΤΙΝΕ

αλλά.....
το έχω ήδη το βιβλίο. Σε ευχαριστώ πάντως.

14/01/2004, 01:53:54
Μια,
Ακριβώς αγαπητή μου, η ολοκληρώτητα όπως λές θα υπάρξει όταν μετουσιωθεί το ζητούμενο στην απώτατη ύπαρξη εν τη ύλη-πεμπτουσία.
Μόνο που δε πιστέύω πως είναι θέμα "ανθρωπότητας" παρά προσωπική επίτευξη.
Η μετουσίωση του ΕΙΝΑΙ στην ολοκληρωτική κατάσταση απώτατης ύπαρξης του πτωτικού Όντως, δεν είναι κάτι που μπορεί να διδαχθεί απο άνθρωπο σε άνθρωπο.
Όπως και εσύ πολύ σωστά ανέφερες:
quote:
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΙΩΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΝΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.

Σε χαιρετώ

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!

Edited by - reptilesalonica on 14/01/2004 01:54:57

ΜιαΜέλος
14/01/2004, 02:29:53
Αγαπητέ reptilesalonicα

Η επίτευξη του Πέμπτου Στοιχείου είναι Ανθρώπινη αλλά μόνο μέσω του ΑΝΘΡΩΠΟΥ μπορει να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΗΤΑΣ.

ΣΚΟΠΟΣ του κάθε Ανθρώπου είναι να Αναγνωρίσει το ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙ, και όταν το Αναγνωρισει και το βιώσει η Ψυχή του
εναρμονίζεται με τα υπολοιπα ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ>
Εως την στιγμη που ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ
και θα γίνουν ΕΝΑ
στην ΑΒΥΣΣΟ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ
για να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ.

14/01/2004, 04:16:29
quote:
ΣΚΟΠΟΣ του κάθε Ανθρώπου είναι να Αναγνωρίσει το ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙ, και όταν το Αναγνωρισει και το βιώσει η Ψυχή του
εναρμονίζεται με τα υπολοιπα ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ>
Εως την στιγμη που ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ
και θα γίνουν ΕΝΑ
στην ΑΒΥΣΣΟ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ
για να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ.

Χαίρομαι που μοιράζομαι αυτό τον παράξενο χρόνο μαζί σου (Netherlands).
...Ταυτιζόμαστε απόλυτα...

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!