- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΠΙΔΑ - ΓΕΙΩΣΗ - ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
quote:
Σύμφωνα με τις μυστικιστικές διδασκαλίες που έχω υπόψη μου ο Λόγος αποτελείται από δύο σκέλη: αγάπη και σοφία. Και τα δύο αυτά είναι δύναμη, γιατί ο Λόγος είναι δύναμη, αλλά στο επόμενο επίπεδο εκδήλωσης υπεισέρχεται ένα τρίτο στοιχείο που είναι η αρμονία και έτσι έχουμε αίσθος (αίσθηση και αισθήματα δηλ., το οποίο πηγάζει από την αγάπη), γνώση (που πηγάζει από τη σοφία) και αρμονία (η οποία για να επιτευχθεί εφαρμόζονται πότε ελκτικές και πότε απωθητικές δυνάμεις).
Άρα δηλαδή λες οτι ο δημιουργός είναι δύναμη και η δύναμη αυτή πολώνεται στην εκδήλωση ως αγάπη και σαοφία. Σωστά;
Και ο συνδυασμός αυτών των δύο προβάλει την αρμονία.
Μιλάς λοιπόν για έναν ρόμβο εάν τον ζωγραφίζαμε;
quote:
Έτσι βρισκόμαστε κι εμείς, όπως ο Οδυσσέας, ζωή με ζωή να κάνουμε ένα ταξίδι μέσα στη θάλασσα των μορφών. Και ο εσωτερισμός έρχεται να μας βοηθήσει να πάψουμε να βλέπουμε αυτό το ταξίδι σαν άσκοπη περιπλάνηση χωρίς προορισμό μέσα σε ένα πλοίο-φάντασμα που το παρασύρουν τα κύματα και οι εξωτερικές συνθήκες. Μας βοηθά να δούμε ότι στο πηδάλιο του πλοίου, της προσωπικής μας Αργούς, βρίσκεται η ψυχή μας και στη θέση του μοναδικού, πολύτιμου επιβάτη, το κομματάκι του Πνεύματος που μας εμπιστεύτηκε η Δημιουργία… Και μπορούμε μέσα από μια διαδικασία συνειδητοποιήσεων, συνδέσεων με ανώτερα πεδία και βίωσης λεπτών αισθημάτων να αρχίσουμε σταδιακά να αντιλαμβανόμαστε την επιθυμητή για μας πορεία, την πολυπόθητη ρότα έως την Κολχίδα και να προσπαθούμε να μένουμε πιστοί σ’ αυτήν ή ακόμα και να κάνουμε σκέψεις για μετατροπή της Αργούς σε Κιβωτό...
Άψογο!![]()
![]()
![]()
Λίλιαν...
Πολύ ωραία η ανάλυση του ΧΡΥΣΟΥ, αλλά ακόμα πιο ενδιαφέρον η πληροφορία προς μελέτη για την λειτουργία της χρυσής βέρας΄στην διαδικασία του Γάμου.
Καταγάλανη μου σφαίρα, Νστ, Πύραμιντ και Άβαλλον,
να έχετε μια καλή λαμπρή ημέρα.
Να είστε καλά!!
Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

Τοξοτάκι μου ε, αντέδρασε πια ο οργανισμός σου στο τρεχαλητό και αποφάσισε φαίνεται πως ο μόνος τρόπος να πάψεις να τρέχεις είναι να οριζοντιωθείς! Κουράγιο. Σε καταλαβαίνω γιατί πέρασα όλο τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης μου ξάπλα.
nst μου ούτε εγώ έλαβα φωτογραφία... Όσον αφορά τις ερωτήσεις σου στη συνάντηση... στο είπα και κατ' ιδίαν πως πραγματικά χαίρομαι που μπορείς να δεις πέρα από τις τεχνικές και να προβληματιστείς για την ουσία των πραγμάτων.
Ευχαριστώ πολύ avallon και galazia sfaira για τις ευχές.
Μορφέα, Λίλλιαν, χρυσά μου παιδιά...
Με πολλή αγάπη,
Unseen
***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****
Οραματισμος-διαλογισμος.
Δεν ξερω να το κανω περισσοτερο αναλυτικό ίσως να ειναι και χαζη η ερωτηση μου αλλα εγω δεν τα εχω ξεχωρα στο νου μου....απλά μαθαινω κι εναν αλλο τροπο ...για εναν αλλο σκοπο....παντα με τελικό σκoπο την ψυχη μου.
Επισης ακουω....διαλογιζομαι για χαλαρωση,διαλογιζομαι για αρμονία,διαλογιζομαι για την αφθονία...
Ευχαριστω αλλά το έχω μεσα μου τοσο ανακατο αλλα ταυτοχρονα αν με χρειαστει να οραματιστω μια λιμνουλα με κύκνους έναν υπροχο καταράκτη υπεροχα συννεφακια που να σηκώνουν έναν αεροπλανο και μενα μεσα....και όπως θα καταλαβετε μιλω για την χθεσινη μου προσγειωση που ενω ολοι ηταν αλλαλάζοντες εγω ειμουν στο συννεφακι μου με τρεις αγγελους και με ένα χαμόγελο ετοιμη για υπνο!!
"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"
quote:
Άρα δηλαδή λες οτι ο δημιουργός είναι δύναμη και η δύναμη αυτή πολώνεται στην εκδήλωση ως αγάπη και σαοφία. Σωστά;Και ο συνδυασμός αυτών των δύο προβάλει την αρμονία.
Εννοώ ότι ναι, η πρώτη εκδήλωση του δημιουργού είναι η αγάπη και η σοφία σαν δύο πόλοι της ίδιας δύναμης. Για να μπορούν να αλληλεπιδρούν αυτά τα δύο εκπορεύθηκε (από τα ίδια αυτά δύο) η αρμονία.
Μολονότι είχα στο μυαλό μου ένα σχήμα όπως το κλαδί του δέντρου, βλέπω τελικά ότι έχεις δίκιο!!! Το σχήμα είναι ρόμβος!![]()
Με πολλή αγάπη,
Ανσίν
***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****
++++ Με μια ματιά στον Ουρανό θα άλλαζαν τα πράγματα ++++ (Γ.Παίσιος)
quote:
Γαλάζια σφαίρα που γυρίζεις με ταχύτητα φωτός! Οι λέξεις δεν έχουν τόση σημασία όταν βρισκόμαστε με τον εαυτό μας. Τότε συνυπάρχουμε, για όσο κρατά η σύνδεσή μας με τον ανώτερο εαυτό μας, στα ενεργειακά επίπεδα που εκείνη την στιγμή είναι διαθέσιμα και ανοικτά για να ακούσουν τον διαλογισμό, τον οραματισμό, την προσευχή μας και είναι σε συντονισμό με εμάς και μόνο. Τότε είναι που γινόμαστε ένα με αυτά, ξεχνώντας την ύλη μας και αναπτυσσόμενοι σε ουράνια πεδία. Από εκεί λαμβάνουμε την γνώση, την έμπνευση, ταξιδεύουμε στις εικόνες μας, που συχνά είναι μεταφορικές. Οι εικόνες μας χρειάζονται μετάφραση, βλέπουμε κάτι που γνωρίζουμε, δεν βλέπουμε άγνωστα σε μας πράγματα. Ότι νιώθουμε όμως δεν μπορούμε να το δούμε, αν και αυτό πολλές φορές δίνεται και σαν εικόνα. Καταγράφουμε όμως την αίσθηση , χαλάρωση, ηρεμία, γλυκύτητα κλπ. Οι κύκνοι, τα σύννεφα όλα έχουν την μοναδική τους αίσθηση και διαφέρουν από τον σκύλο και την βροχή. Δεν βλέπουμε την ενέργεια αλλά την νιώθουμε γιατί η ενέργεια περιέχει κίνηση. Δεν γίνεται αλλιώς είναι αυτός ο Νόμος της γήινης σφαίρας. Δεν το έχεις ανάκατο μέσα σου, το έχεις όπως εσύ χρειάζεται να το έχεις αυτή την ώρα. Οι λέξεις που δίνουμε είναι η διακήρυξη της πράξης που εκείνη την στιγμή κάνουμε. Διαλογίζομαι, χορεύω, κοιμάμαι κλπ. Έχουμε τόσες χιλιάδες λέξεις για να περιγράψουμε τον διαλογισμό. Υπάρχουν φορές που δεν μπορώ, στο δικό μου διαλογισμό, να μεταφράσω, να θυμηθώ ή να καταγράψω κάτι. Όλα μοιάζουν σαν ένα κουβάρι! Αργά ή γρήγορα όμως ξετυλίγονται και θυμάμαι, αρκεί ένα πανμικρο ερέθισμα από τον εξωτερικό κόσμο. Αυτοί οι τρόποι ενισχύουν την μνήμη, ξεκαθαρίζουν τα συναισθήματα, εγκαθιδρύουν την πίστη και δυναμώνουν το πνεύμα, το νου,και όχι μόνο . Μας φέρνουν κοντύτερα στα φωτεινά πεδία, τα οποία σκύβουν επάνω μας και μας αγκαλιάζουν,για να μας μεταφέρουν εκεί που δεν υπάρχουν λέξεις, εκεί που υπάρχει το καλύτερό μας και το καλύτερο μας είναι ο Θεϊκός μας εαυτός. Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα περισσότερο! Αγκαλιές χρυσές++++ Με μια ματιά στον Ουρανό θα άλλαζαν τα πράγματα ++++ (Γ.Παίσιος)
Αγαπητή Λίλλιαν...η πρωτη αίσθηση των όσων διαβασα απο σενα και μαλιστα με μπολικο χαμόγελο ....Η πρωτη σου και η πρωτελευταια σου προταση ειναι αρκετες για να χαμογελασω ...που σημαινει ότι ΕΓΩ ΝΟΙΩΘΩ ΠΩς ΠΑΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ,ειτε αυτο που κανω το λενε διαλογισμο ςειτε οραματισμό...είτε προσευχη...και άντε παλι χαμόγελα.Ξερεις οτι δεν κατλαβαινω για μενα δεν εινα σημειο αγωνίας αλλά εκκίνησης....άσχετα λοιπον με τις λεξεις που χρησιμοποιώ "ανακάτα-μπέρδεμα"νοιώθω οτι καπου παω.Αλλά μαρεσει να ξεκινώ με δεδομενη την άγνοια με βοηθαει...και μου αρεσε κιολας ομολογώ.
Τωρα ΄σον αφορα τις εικόνες...τωρα μιλω για την δευτερη αισθηση του γραπτου σου....οι εικονες ...
ναι, οπως λες, "βλεπουμε" ότι ειναι γνωστο και άπτεται των αισθησεων μας, αλλά μετραει το αποτελεσμα που ειναι κι αυτο για μενα απτο.Και επανερχομαι στην χθεσινη μου προσγειωση -απογειωση![]()
...μετα την επιβεβαιωση κι ενος φιλου που ηταν διπλα μου και με ξερει καλα....λοιπον εγω ειμουν απουσα,δεν ειμουν στην προσγειωση ,ειναι οι κοβεντες του, που ξερει ταυτοχρονα και τον φοβο μου,εμεινε αναυδος και ευτυχως που ξερει οτι πολλες φορες "χανομαι"γιατι διαφορετικά μπορει να νομιζε οτι ειμουν πεθαμενη απο εμβολη..ετσι χαρακτηρισε την απουσια μου.
Αυτά λοιπον τα ανακατα και παλι με πολλες πολλες αγκαλιες γαλαζιες!!!
Επιτέλους έλαβα τη φωτογραφία του Σαββάτου!
Νστούλα μου σ'ευχαριστώ πολύ!
Η πεντάδα λάμπει!
Έχω διαβάσει εννοείται όλα όσα γράφετε πιο πάνω και η αλήθεια είναι πως όπως πάντα μου δίνετε πολύ "τροφή" για σκέψεις και "ενδοσκόπιση".![]()
Ελπίζω ο μικρούλης μας να είναι ήδη καλά!
Χθες πήγα στη γιατρό μου -επιτέλους...
Ο μπέμπης είναι μια χαρά και ήδη 3 κιλά!
Ο πόνος είναι όντως από νεύρο που πιέζετε και το μόνο που έχω να κάνω...είναι να τον υποφέρω λίγες μέρες. Ευτυχώς μπορώ να περπατάω με λιγότερη δυσκολία.
Ελπίζω να είστε όλοι σας καλά
κι ας φυσάει "βαρδάρης" και ας κάνει κρύο
ο ήλιος καίει μέσα στις καρδιές
και φωτίζει πρόσωπα και ψυχές
Φιλιά πολλά
Υ.Γ. Κανονίσατε κάτι για τον εβδομαδιαίο συντονισμό?
Υ.Γ.2: Ανσίν μου θύμισε μου την ιστοσελίδα που έχετε με τη Λίλιαν, γιατί δεν μπορώ να τη βρώ από τα "αγαπημένα" μου
Ευχαριστώ πολύ