- Η Ελλάδα πού έρχεται - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Κατά τα άλλα διώξαμε τους "βασιλιάδες" και τους "συνταγματάρχες"...ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!
Μα...φίλε μου, δε το ξέρεις? Στους Βασιλιάδες είμασταν ενάντιοι (και το άφησαν να περάσει-όλη αυτή η εξέγερση στη χούντα), ώστε να μας "περάσουν" τη φημοκρατία
Τώρα αντιδρά κανείς? Όποιος πάει να σηκώσει κεφάλι, του λένε "Μα...Δημοκρατία έχουμε, δε σου αρέσει? Ψήφισε κάτι άλλο στις εκλογές"
Εγώ θα ψηφίσω τον θείο μου τον τσομπάνη για να γλιτώσω αλλά βλέπω πως οι Έλληνες πάσχουν απο αμνησία

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!
quote:
Όποιος πάει να σηκώσει κεφάλι, του λένε "Μα...Δημοκρατία έχουμε, δε σου αρέσει? Ψήφισε κάτι άλλο στις εκλογές"
quote:
οι Έλληνες πάσχουν απο αμνησία
Επειδή όντως η ασθενής μνήμη είναι από τα χειρότερα ελαττώματά μας, να υπενθυμίσω ότι επισήμως, ουδέποτε είχαμε άλλο πολίτευμα από "δημοκρατία"...Το έχω αναφέρει και στο παρελθόν, αλλά μια επανάληψη δεν βλάπτει : Ο ίδιος ο Γ. Παπαδόπουλος είπε--έχω την εντύπωση μετά το "δημοψήφισμα" του '68--την αμίμητη φράση : "Ελληνικέ λαέ! Ζήτω η Δημοκρατία!" ![]()
Γενικά, η επικρατούσα αντίληψη του "Δημοκρατία έχουμε" όταν είναι φανερό και στον πιο αφελή ότι το σημερινό πολίτευμα "μπάζει" από χίλια δυο σημεία, μ' ενοχλεί αφάνταστα. Κάποιοι κύριοι αποφάσισαν--και το εκφράζουν καθημερινά με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο--να μας παρουσιάσουν τη Μεταπολίτευση κάτι σαν το "τέλος της ιστορίας", να μας πείσουν ότι είναι αδιανόητο--για να μην πω και παράνομο--από δω και πέρα να ελπίζουμε σε αλλαγές. Στο χέρι μας είναι πιστεύω να μην καταφέρουν να το πετύχουν κιόλας.
Μπορεί η πλειοψηφία να μπει στα χωράφια του ορισμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;
Μπορούν 3 εκατομμύρια άνθρωποι να αναγκάσουν κάποιον να βάλει στην ταυτότητά του ένα θρήσκευμα στο οποίο δεν πιστεύει από συνείδηση; Και μη μου πείτε ότι θα είναι προαιρετικό; Για σκεφτείτε πόσο καχύποπτα ή υποτιμητικά θα κοιτάζουν οι αρμόδιοι (Δημόσιες Υπηρεσίες, Αστυνομία) αυτόν του οποίου η ταυτότητα δεν αναγράφει Χριστιανός Ορθόδοξος; Και όταν είναι να κάνει τα χαρτιά του για να μπει στο δημόσιο ή να πιάσει μια δουλειά; Ποιος μας λέει ότι δεν θα είναι αυτό ένα κριτήριο για την πρόσληψή του ή όχι;
Η πλειοψηφία είναι κάποιες φορές πολύ σκληρή, ανόητη ή και επικίνδυνη όταν ζητάει να αποφασίσει σε τόσο λεπτά θέματα.
Ευτυχώς που δεν έχουμε γίνει ακόμα οχλοκρατία. Να δούμε έως πότε θα κρατηθούμε;

quote:
Η πλειοψηφία είναι κάποιες φορές πολύ σκληρή, ανόητη ή και επικίνδυνη όταν ζητάει να αποφασίσει σε τόσο λεπτά θέματα.
Θα συμφωνήσω με τη φράση αυτή και θα ήθελα να συμπληρώσω ότι η πλειοψηφία πολύ εύκολα άγεται και φέρεται από κυρήγματα όταν δεν υπάρχει το κατάλληλο υπόβαθρο παιδείας και κρίσης. Και τότε δεν είναι επικίνδυνη μόνο στα λεπτά θέματα, αλλά στα περισσότερα.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η πολιτική αντιπαράθεση ως μια μάχη θέσεων και προτάσεων έχει δώσει προ πολλού τη θέση της σε επικοινωνιακά παιχνίδια και στη μάχη των εντυπώσεων. Ειλικρινά, πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε από πολιτικό μια θέση, μια πρόταση; Έχω βαρεθεί ν' ακούω τη φράση που "τσακίζει κόκκαλα"--και τα νεύρα μου φυσικά : "Θα προωθήσουμε την ανάπτυξη του τόπου"![]()
![]()
quote:
Ευτυχώς που δεν έχουμε γίνει ακόμα οχλοκρατία. Να δούμε έως πότε θα κρατηθούμε;
Ο κατήφορος μοιάζει μακρύς και χωρίς σταματημό, αγαπητέ Thoth...Αλλά επιμένω για άλλη μια φορά ότι είναι στο χέρι μας...
---
quote:
Η πλειοψηφία δεν έχει λογική. Η πλειοψηφία είναι μάζα και δρά με τη "λογική" της μάζας. (Βλέπε χούλιγκανς)
Και συλλογιζόμενος πάνω σε αυτό...
Ίσως αυτή τη μάζα...κανείς τελικά δε μπορεί να οργανώσει...
Θυμήθηκα τη "λογική" των ακρίδων όταν συγκεντρώνονται όλες μαζί, καταστρέφοντας οτιδήποτε βρώσιμο βρουν μπροστά τους και αναπτύσσεται κάποιου είδους συλλογικός Νούς, ο οποίος δρά ως Ένας Οργανισμός!!!
Η άυλη ενέργεια του Νού, σε αυτή την περίπτωση αποκτά ομοιογένεια, συνοχή σε κάθε πλάσμα που αποτελεί το σμήνος και δρά ως μονάδα.
Με ανησυχεί όμως που βλέπω τις περισσότερες φορές, η λογική του "σμήνους", να εφαρμόζετε το ίδιο και στην κοινωνία των ανθρώπων...
Με ανησυχεί διπλά γιατί και στις δυο περιπτώσεις, το αποτέλεσμα είναι...καταστροφή

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!
Edited by - reptilesalonica on 19/01/2004 03:40:52
ΚΑΤΙ Μ'ΕΠΙΑΣΕ ΚΙ ΑΝΑΠΟΛΩ ΤΟ "ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ"....(ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΣΥΝΗΘΩΣΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ:)
...ΕΧΕΙ + ΜΙΑΝ ΟΜΟΡΦΗ ΛΙΑΚΑΔΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΜΟΥ...
ΝΟΣΤΑΛΓΗΣΑ :)
ΑΝΑΣΑ ΛΟΙΠΟΝ....
(ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ, ΓΡΗΓΟΡΗ:)

Technoshamanism
1) Απαγόρευση ανάρτησης θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους και κτίρια.
-αλλο το ευαγγελιο στο δικαστηριο οπως προανεφερε ενας φιλος και αλλο η αναρτηση θρησκευτικων συμβολων...τον ορκο στο δικαστηριο τον καταδικαζω για τον παραπανω ευνοητο λογο που προαναφερθηκε...
τωρα για την αναρτηση σε δημοσια κτηρια,σχολεια,νοσοκομεια να σας πω την αληθεια δεν με πολυενδιαφερει...ειτε ειναι εκει ειτε οχι δεν νομιζω οτι ο μαθητης,ο ασθενης ή αυτος που παει να "βγαλει" μια ενημερωτητα θα επηρεαστει ή θα προσβληθει...
2) Απαγόρευση κυκλοφορίας κληρικών και μοναχών με ράσα.
Πιστευω πως ο καθενας μπορει να κυκλοφορει οπως θελει αρκει να μην προσβαλει...
3) Αλλαγή ιστορικών βιβλίων και διαγραφή γεγονότων που ενοχλούν τούς <<φίλους>> γείτονες μας
αν και η Ιστορια που διδασκετε ειναι πολλες φορες "ανιστοριτη" δεν νομιζω πως πρεπει να αλλαξει...πιστευω ομως πως θα επρεπε να "συμπληρωθει" με περισσοτερα για την Αρχαια Ελληνικη Ιστορια...
πιστευω πως θα επρεπε να υπαρχουν περισσοτερες γενικες πληροφοριες παρα κουραστικες ημερομηνιες...
4) Απαγόρευση μαθητικών - στρατιωτικών παρελάσεων.
Δεν εχω προβλημα και δεν θα ηθελα να απαγορευθει μιας και ειναι μια ομορφη εμπειρια για τους νεους
5) Κατάργηση Εθνικών εορτών.
-αυτο παλι που το ακουσες? Μηπως τα "σκοτεινιαζεις" φιλε μου τα πραγματα?
6) Αποποινικοποίηση μαλακών ναρκωτικών << βλ. χασίς>>.
βεβαιως και συμφωνω... ειναι προσωπικη ελευθερια του καθενος να "καταναλωνει" οτι θελει αρκει να μην προσβαλει τον συμπολιτη του...
7) Πλήρης διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους.
Χρειαζετε οντως...
8) Αλλαγή σημαίας ;;; Γιατί ο σταυρός ενοχλεί;;;
κι αυτο παλι too much μου φαινετε...
quote:
Αλλαγή σημαίας ;;; Γιατί ο σταυρός ενοχλεί;;;
--------------------------------------------------------------------------------
Προσωπικά με ενοχλεί!
Καθώς επίσης το σκόρδο, ο αγιασμός και ο ήλιος!
Εμενα με ενοχλουν αφανταστα οι τζουφιοι χαζοειρωνες .
Επισης με ενοχλει πολυ η φασολαδα.
Φιλικα...Κανενας.
quote:
1) Απαγόρευση ανάρτησης θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους και κτίρια.
2) Απαγόρευση κυκλοφορίας κληρικών και μοναχών με ράσα.
3) Αλλαγή ιστορικών βιβλίων και διαγραφή γεγονότων που ενοχλούν τούς <<φίλους>> γείτονες μας
4) Απαγόρευση μαθητικών - στρατιωτικών παρελάσεων.
5) Κατάργηση Εθνικών εορτών.
6) Αποποινικοποίηση μαλακών ναρκωτικών << βλ. χασίς>>.
7) Πλήρης διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους.
8) Αλλαγή σημαίας ;;; Γιατί ο σταυρός ενοχλεί;;
Το 1, το 3, το 4, το 6 (ειδικά το 6), το 7 τα χρειαζόμαστε Ε-Π-Ε-Ι-Γ-Ο-Ν-Τ-Ω-Σ.
Το 2 είναι φασιστικό, το 5 ανιστόρητο και το 8 αναπόφευκτα κάποια στιγμή (δεν εννοώ σύντομα) θα συμβεί γιατί κανένα κράτος και κανένα σύμβολο κράτους δεν είναι αιώνιο.
Δε μας εξήγησες όμως τι σε κάνει να πιστεύεις ότι έρχονται όλα αυτά.
Τι καλά, ζούμε σε μια χώρα που αγαπά τον εσωτερισμό και τούτο το αποδεικνύει το site του esoterica.gr που είναι σε πλήρη οργασμό και καθ'ολα Ελληνικό!
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.