ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μεγα ταγμα του Μελχισεδεκ και δοξασιες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Μεγα ταγμα του Μελχισεδεκ και δοξασιες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

VIKING166 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 9/9
seismicΜέλος
14/12/2017, 20:51:07
Αυτή είναι ουσιαστική συζήτηση
quote:
seismic έγραψε:

1)Το πάνω άκρο του μηχανισμού της πατέντας ( η βίδα ) τι δυνάμεις δέχεται από τις ανωδικές εντάσεις του δώματος ? Θλιπτικές ή εφελκυστικές ?

Αρχιτέκτον.. Θλιπτικές. Που σημαίνει ότι όταν γίνεται σεισμός οι ταλαντώσεις δεν θα εκτονώνονται σωστά, θα είναι σαν να συμπιέζει κάτι το κτίριο απο την κορφή προς τα κάτω με κίνδυνο αντί να καταρρεύσει απ την ταλάντωση να καταρρεύσει απο σύνθλιψη!

α) Φαντάσου ότι το σώμα σου είναι 70 kg και έρχομαι και ανεβαίνω στους ώμους σου τότε το βάρος σου αν και εγώ είμαι 70 kg θα διπλασιαστεί και θα γίνει 140 kg. Αυτό λέγετε θλίψη που σου επιβάλει το βάρος του σώματός μου και διπλασιάζει το δικό σου βάρος. Δεν κάνει αυτό η πατέντα. Τι κάνει η πατέντα.
β) Πας να πηδήξεις ένα εμπόδιο και ενώ έχεις ανοδική πορεία το κεφάλι σου κουτουλά στο νταβάνι. Θλίψη είναι και αυτή. Πια η διαφορά Δεν είμαι τόσο μεγάλη αυτή η θλίψη όσο είναι η πρώτη θλίψη των 140 kg γιατί δεν περιλαμβάνει το βάρος σου ούτε το βάρος μου. Πια είναι τα φορτία που περιλαμβάνει αυτή η θλίψη? Είναι τα φορτία ανόδου μείον το βάρος σου.... δηλαδή ελάχιστα θλιπτικά φορτία παρεμπόδισης ανόδου Σε τι δυνάμεις αντέχει το σκυρόδεμα? Σε δυνάμεις θλίψης ... οπότε κανένα πρόβλημα στο δώμα αφού τα φορτία θλίψης που παραλαμβάνει η κολόνα στην βάση της είναι πολλαπλάσια αυτών που παραλαμβάνει στο δώμα. Συμπέρασμα Δεν συμπιέζει ουδεμία δύναμη το κτίριο προς τα κάτω απλά παρεμποδίζει την άνοδο του. Αν του βάλεις και ένα ελατήριο ή ένα αποσβεστικό υλικό μεταξύ της βίδας και του δώματος τότε έχουμε και σεισμική μόνωση διότι αυτές οι ανοδικές εντάσεις κατανέμονται σταδιακά και το κυριότερο αφήνουν τον υπόλοιπο φέροντα οργανισμόνα να παραλαμβάνει και να καταναλώσει σεισμικές εντάσεις.
quote:
seismic έγραψε:
2)Ο τένοντας της ευρεσιτεχνίας τι δυνάμεις δέχεται και που τις μεταβιβάζει? .

Αρχιτέκτον.. Εφελκυστικές, θα τεντώνεται το συρματόσχοινο τραβώντας τον τελευταίο όροφο προς τα κάτω.

Ναι τραβάει τον όροφο προς τα κάτω αλλά το άλλο του άκρο οδηγεί αυτές τις εντάσεις εφελκυσμού μέσα στο έδαφος
Δηλαδή αφαιρεί τα σεισμικά φορτία πάνω από τον φέροντα οργανισμό.
quote:
seismic 1 έγραψε:
3)Όταν δεν υπάρχει η ευρεσιτεχνία που μεταβιβάζονται αυτές οι δυνάμεις?Εδώ σας θέλω να απαντήσετε στον λασπιντζή τα άλλα όλα είναι καπάντζες

Αρχιτέκτον.. Στις κολώνες οι οποίες ταλαντεύονται και εκτονώνουν την δυναμη του σεισμού.
Καλά τα λέω λασπιτζή; ( Δεν είμαι μηχανικός! )

Και μηχανικός να ήσουν τα ίδια θα έλεγες. Οι δυνάμεις αυτές σήμερα οι μηχανικοί τις οδηγούν πάνω στα δοκάρια και τα σπάνε. Εγώ τις οδηγό μέσα στο έδαφος. Βλέπεις κάποια διαφορά?
Υ.Γ
Αυτά που είπα είναι ανάλυση δυνάμεων - μέθοδος ... δηλαδή ο δρόμος Αθήνας Θεσσαλονίκης.
Όταν δεν έχεις χαράξει σωστά τον δρόμο οι μαθηματικοί υπολογισμοί θα είναι λάθος και θα κρίνεται την μέθοδό μου λάθος.

http://antiseismic-systems.com/

15/12/2017, 11:32:29

Eδώ τώρα μετέφερες συζήτηση από άλλο forum

Άκου Ιωάννη...διαβάζοντας και ένα άλλο θέμα που γράφεις γίνεται σαφές ότι:

1) δεν 'ακούς' τι σού λένε, έχεις μία προκαθορισμένη ιδέα που σού έχει αγκυλωθεί χωρίς να βλέπεις παρά πέρα.

2) επαναλαμβάνεις ότι τα 'μαθηματικά' δεν έχουν στην περίπτωσή σου καμία χρησιμότητα.

3) λες ότι 'δεν χρειάζομαι κανέναν και θα τα κάνω όλα μόνος μου'.

Είναι προφανές ότι όση αντίσταση κι αν δεχτείς, όση χλεύη και αν αντιμετωπίσεις στα διάφορα φόρουμ τόσο πιο πολύ πεισμώνεις και πείθεσαι για την αποτελεσματικότητα της ιδέας σου. Τα λάθη πάντα θα καπελώνονται και η αδυναμία εύρεσης συνεργάτη-σπόνσορα κτλ πάντα θα εξηγείται ότι 'δεν καταλαβαίνουν τίποτα αυτοί'.

Είσαι και σε μία ηλικία η οποία συσχετίζεται με την αγκύλωση σε ιδέες. Κακά τα ψέματα, οι μεγάλες ιδέες συνήθως γεννιούνται στα 20-25 όπου εκεί το μυαλό έχει την ευελιξία να καλλιεργήσει την ιδέα αυτή...οι μετέπειτα ιδέες είναι συνήθως προέκταση.

Ακόμα και αυτά που λέω εδώ δεν περιμένω φυσικά να τα ακούσεις seismic..θα απαντήσεις με ένα μηχανικό 'ναι, σε ευχαριστώ' και μετά θα ξαναμπείς στον αυτόματο...απλά στενοχωριέμαι ρε γαμώτο, όταν υπάρχει μία ιδέα η οποία όμως είναι καταδικασμένη εν τη γενέσει της.

Και εννοείται μακάρι να με διαψεύσεις, απλά το πράγμα μιλάει από μόνο του.

seismicΜέλος
15/12/2017, 16:01:38
quote:
kost Eδώ τώρα μετέφερες συζήτηση από άλλο forum

Ναι την μετέφερα από άλλο φόρουμ για έναν απλό λόγο για να σας δείξω πόσο υπερτερεί η ευρεσιτεχνία μου έναντι της μεθόδου που χρησιμοποιούν σήμερα. Αυτά που γράφω εκεί επάνω σε αυτή την μεταφορά που έκανα από άλλο φόρουμ από μόνα τους αχρηστεύουν την ως τώρα μέθοδο σχεδιασμού των κατασκευών. Αυτό όμως δεν το βλέπετε.... βλέπετε μόνο το δάκτυλο. Κανείς δεν θα τολμήσει να κάνει ερώτηση για αυτά που λέω γιατί είναι αυτονόητα σωστά. Αν αφήσεις ένα μήλο θα πέσει κάτω Αυτό είναι δεδομένο... ( δεν χρειάζεται μαθηματικά ) όπως δεδομένο είναι ότι αν βιδώσεις μία κολόνα με το έδαφος θα αντέχει περισσότερες πλάγιες φορτίσεις από μία άλλη κολόνα που είναι ασύνδετη.
quote:
kost Άκου Ιωάννη...διαβάζοντας και ένα άλλο θέμα που γράφεις γίνεται σαφές ότι:

1) δεν 'ακούς' τι σού λένε, έχεις μία προκαθορισμένη ιδέα που σού έχει αγκυλωθεί χωρίς να βλέπεις παρά πέρα.

Πρέπει να ξέρεις κάτι. Δεν τους ακούω γιατί θεωρώ αναξιόπιστους συνομιλητές και δόλιους όσους δεν καταλαβαίνουν δεδομένα... δηλαδή αν ένας δεν καταλαβαίνει ότι η βίδα στερεώνει πράγματα και για αυτό υπάρχει από εκεί και πέρα τι ?.... να πιστέψω ότι την βίδα την έχουμε για διακόσμηση?
quote:
kost 2) επαναλαμβάνεις ότι τα 'μαθηματικά' δεν έχουν στην περίπτωσή σου καμία χρησιμότητα.

Όχι δεν λέω αυτό. Τι λέω. Για να μετρήσεις κάτι πρέπει πρώτα να το προσδιορίσεις. Η μέθοδος προσδιορίζει την πορεία των δυνάμεων που αναπτύσσονται πάνω στην οικοδομή. Αλλού μεταφέρονται οι δυνάμεις σήμερα και αλλού τις πάει η μέθοδός μου. Τα μαθηματικά θα σου δείξουν πόσα χιλιόμετρα είναι η απόσταση Αθήνα Θεσσαλονίκη αλλά πρέπει πρώτα να χαράξεις από που θα περάσει ο δρόμος ώστε να ξέρεις τι θα μετρήσεις. Λέω ότι η μέθοδος προσδιορίζει μία νέα εφεύρεση. Τα μαθηματικά είναι εφεύρεση άλλου ανθρώπου και είναι δεδομένα... και φυσικά μας χρησιμεύουν στο να βρίσκουμε εντάσεις και τις κατάλληλες διατομές των υλικών που απαιτούνται για να παραλάβουμε τις εντάσεις.
quote:
kost 3) λες ότι 'δεν χρειάζομαι κανέναν και θα τα κάνω όλα μόνος μου'.

Ναι δεν χρειάζομαι αυτούς που είναι στα φόρουμ αν δεν το θέλουν και αυτοί. Πιστεύω ότι έπρεπε να με παρακαλάνε για να κερδίσουν από εμένα Εγώ δεν παρακαλώ κανένα να τον κάνω πλούσιο και δεν χρειάζομαι κανένα και δεν επιδιώκω τίποτα από τα φόρουμ. Ενημέρωση κάνω.
quote:
kost Είναι προφανές ότι όση αντίσταση κι αν δεχτείς, όση χλεύη και αν αντιμετωπίσεις στα διάφορα φόρουμ τόσο πιο πολύ πεισμώνεις και πείθεσαι για την αποτελεσματικότητα της ιδέας σου. Τα λάθη πάντα θα καπελώνονται και η αδυναμία εύρεσης συνεργάτη-σπόνσορα κτλ πάντα θα εξηγείται ότι 'δεν καταλαβαίνουν τίποτα αυτοί'.

Μου είπες ότι με έχει ξεχάσει ο Παναγιώτης Καρύδης. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B7%CF%82 Όχι μόνο δεν με έχει ξεχάσει αλλά είμαστε φίλοι και συνέταιροι στην ευρεσιτεχνία μου. Μου είπες ότι δεν θα κατορθώσω τίποτα με αυτά που λέω στα φόρουμ. Δεν επιδιώκω τίποτα άλλο από το να δείξω τι κάνω. Αυτό όμως που έκανα για να πάει μπροστά η ευρεσιτεχνία στο μάρκετινγκ και για να βρω χρηματοδότες είναι να συνεργαστώ με τον καλύτερο Αυτός είναι ο Βασίλης Νικολόπουλος. http://www.energia.gr/article.asp?art_id=104831 Έχει ποσοστά για την ευρεσιτεχνία και αυτός. Εταιρείες. Υπάρχουν για να κάνουμε την πρώτη πιλοτική κατασκευή και βλέπουμε.
Λες να έχω συνεργάτη τον Π. Καρύδη και να μην έχω μαθηματική τεκμηρίωση?
Λες να έχω συνεργάτη τον Β. Νικολόπουλο να μην έχω χρηματοδότη?
Βασικά τα έχω όλα.... και τα έκανα όλα μόνος μου.

Edited by - seismic on 15/12/2017 16:04:59

Edited by - seismic on 15/12/2017 16:19:10

15/12/2017, 16:30:06
Φυσικά αυτοί οι δύο άγνωστο αν γνωρίζουν ότι αναφερεται το όνομά τους με αυτον το τρόπο σε φορουμ. Ελπίζω να μην έχουμε replay κατι παλιά σκηνικά...

Abyssus Abyssum Invocat

Edited by - Heretic on 15/12/2017 16:35:30

seismicΜέλος
15/12/2017, 16:42:28
quote:

Φυσικά αυτοί οι δύο άγνωστο αν γνωρίζουν ότι αναφερεται το όνομά τους με αυτον το τρόπο σε φορουμ. Ελπίζω να μην έχουμε replay κατι παλιά σκηνικά...

Abyssus Abyssum Invocat

Edited by - Heretic on 15/12/2017 16:35:30

Όταν λες με αυτόν τον τρόπο τι εννοείς? Το λένε μόνοι τους και δημόσια.
http://www.zougla.gr/greece/article/ergodigos-epinoise-elpidofora-antisismiki-evresitexnia
https://www.youtube.com/watch?v=8t-q8L-45RU&list=LLZaFAWh80Zs3gvEulYCex2A&index=29&t=3s

Edited by - seismic on 15/12/2017 17:06:03

15/12/2017, 18:14:30
quote:
Βασικά τα έχω όλα.... και τα έκανα όλα μόνος μου.

Γιάννη αφού τα έχεις 'όλα' τότε τι δουλειά έχεις στο phorum.gr, το esoterica.gr και άλλα φόρουμς που δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με το αντικείμενό σου.

Ψάχνεις το δίκιο σου σε ένα φόρουμ 'εσωτερισμού'?????

Ακόμα και εάν υποθέσουμε ότι έχεις ανακαλύψει την 'Αμερική' δεν καταλαβαίνεις ότι κάνεις πολύ μεγάλη ζημιά στο 'ίματζ' και την εικόνα σου με το να προσπαθείς να διαδώσεις την πατέντα σου όπου υπάρχει κόσμος εντελώς αδιάκριτα και ερασιτεχνικά?

Πώς νομίζεις ότι θα αντιδράσουν οι χρηματοδότες σου εάν μάθουν ότι αντί να δουλεύεις πάνω στην ιδέα σου εσύ ανεβάζεις προκάτ κείμενα σε φόρουμ εσωτερισμού?

Και περιττό φυσικά να πω ότι το θέμα που ειδικεύεσαι είναι πολύ ενδιαφέρον αλλά και επικίνδυνο. Εκατοντάδες οικογένειες έχουν καεί από σεισμούς στην Ελλάδα, αρκετοί λόγω κρίσης ίσως είναι πρόθυμοι να εμπιστευτούν ένα 'φτηνό και αξιόπιστο σύστημα' το οποίο όμως οφείλει να έχει δοκιμαστεί και εγκριθεί από αρμόδιους.