- ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Abyssus Abyssum Invocat
Θα προσθέσω μόνο, το εξής:
Καθότι οι θέσεις και οι απόψεις μου θίγουν πολλά και μεγάλα συμφέροντα, οι αναγνώστες παρακαλούνται είτε να αγνοήσουν είτε να αναρωτηθούν "γιατί" άλλα μέλη τα οποία δεν γνωρίζω και δεν με γνωρίζουν, ενδέχεται να αποπειραθούν να δυσφημίσουν με οποιονδήποτε τρόπο τα όσα αναρτώ ή και εμένα τον ίδιο, ή να επιδοθούν σε άλλες πρακτικές πολύ πιο άμεσες [δεν τις λες δα και "δημοκρατικές"] προκειμένου να μην επιτρέψουν να μεταδοθούν ή να συζητηθούν οι παραπάνω θέσεις. Αποφασίστε μόνοι σας, χωρίς επιρροές από εξωτερικούς παράγοντες αν τα όσα λέω συμφωνούν με τις δικές σας παρατηρήσεις και διαπιστώσεις. Εάν δείτε ότι αδυνατώ να απαντήσω σε ερωτήματα σας δημοσίως (υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι είναι πέρα από τον έλεγχο μου), στο νήμα της ανάρτησης, στείλτε προσωπικό μήνυμα και θα σας απαντήσω το δυνατόν συντομότερα αν και εφόσον μπορώ. Ευχαριστώ.
Edited by - M87 on 20/12/2016 23:21:47
Edited by - M87 on 20/12/2016 23:34:51
Abyssus Abyssum Invocat
quote:
Μ87, να στο πω πολύ απλά, μήπως και το εμπεδώσεις. το να στερεί κάποιος το λόγο από τύπους σαν κι εσένα, εκτελεί κοινωνικό λειτούργημα. Αν μπορώ να γλιτώσω έστω κι έναν που θα πάρεις στο λαιμό σου, μου είναι αρκετό. Και εδώ μέσα κυκλοφορούν πολλά υποψήφια θύματα. Είναι άλλωστε γνωστό πως όλοι οι απατεώνες τη "δημοκρατία" και τις "συνωμοσίες" επικαλούνται, όταν τους πιάνουν στα πράσα. Οπότε συνέχιζε εσύ να ψεκάζεις και εγω θα σχολιάζω αναλόγως.Abyssus Abyssum Invocat
Βρε καλώς τον Heretic. Εξακολουθείς να διαφωνείς με τα όσα λέω;
Ειλικρινά, αναρωτιέμαι πως θα έπρεπε να χαρακτηρίσω τα παραπάνω λόγια σου και τι σημαίνουν αυτά για τον εκάστοτε αναγνώστη και εν δυνάμει αρθρογράφο. Δηλαδή, όποιος έχει θέσεις διαφορετικές από τις δικές σου ή τις οποίες εσύ ο ίδιος δεν εγκρίνεις, θα πρέπει να του στερείται το δικαίωμα λόγου;
Edited by - M87 on 21/12/2016 14:48:18
Edited by - M87 on 21/12/2016 15:00:52
Edited by - M87 on 21/12/2016 15:02:17
Abyssus Abyssum Invocat
quote:
Οχι δάσκαλε. Μόνο όποιος γράφει μαλακίες, το ξέρει και μετά ζητάει και τα ρέστα όταν του τη λένε. Εκτός κι αν έχεις το ακαταλόγιστο οπότε χρειάζεσαι παραπεμπτικό. Δε μου λες τώρα: Υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι όποιον καμένο σουτάρουν από το e-psychology, πρέπει να έρχεται εδώ για τη συνέχεια; Σε διαολόστειλαν εκεί πέρα, ΟΚ ξεπέρασέ το. Τι έγινε, δεν μπορείς να το χωνέψεις; Εδω τι θέλεις τώρα; Είδες φως και μπήκες; Πρέπει να υποστούμε τα ίδια με εκεί, κανένα χρόνο παραληρηματικό μονόλογο μέχρι να βαρεθείς και να φύγεις για άλλους τυχερούς;Abyssus Abyssum Invocat
Heretic "μου 'κανες τα μούτρα κρέας". Δεν το συζητώ. Επειδή όμως - εν αντιθέσει με σένα - εμένα μου αρέσει να μιλάω με αποδείξεις και τεκμηρίωση, επέτρεψε μου να σου απαντήσω.
Στις 16/11/2016 13:42 ρώτησα έναν "ΨΥΧίατρο" το εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ:
"M87 16/11/2016 13:42
Σε ποιό βιβλίο ψυχολογίας το οποίο διδάσκεται στο περίγραμμα κάποιας σχολής προπτυχιακού κύκλου σπουδών ψυχολογίας ή ψυχιατρικής μπορώ να βρώ τον ορισμό της "ψυχής"; Παρακαλώ, στην απάντηση να συμπεριλάβετε την σχετική σχολή, τον συγγραφέα και τον τίτλο. Ειν δυνατόν και το ISBN για να μπορέσω να αγοράσω το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να περιορισθείτε σε Ελληνικούς τίτλους. Μπορείτε να συμπεριλάβετε και Αγγλικούς. Σας ευχαριστώ."
Ορίστε η απάντηση του:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
"Η έννοια της «ψυχής» προσδιορίζεται στο δικό μου βιβλίο - ο σύνδεσμος αφαιρέθηκε για λόγους διαφήμισης - στο κεφάλαιο 4. Επιστημονική προσέγγιση του ψυχισμού 4.1 Ορισμός της έννοιας, εάν κάποιος δεν ικανοποιείται από αυτό, τότε καλείται να αναζητήσει άλλες εκδοχές στο διαδίκτυο"
Και ο σχετικός σύνδεσμος [URL: http://www.psychologia.gr/guestb/category.php?id=0&page=12]
Δεν τη λες "εξεζητημένη" την ερώτηση την οποία του έκανα. Μάλλον πρέπει να ανήκει στις βασικές γνώσεις ενός "επαγγελματία ψυχικής υγείας" ο ορισμός της ψυχής (υποθέτω). Ωστόσο, αντί ο συγκεκριμένος ψυχίατρος να απαντήσει, με παραπέμπει σε κάποιο κεφάλαιο βιβλίου το οποίο το έγραψε ο ίδιος, χωρίς φυσικά εκείνος να κατέχει τίτλο καθηγητή - δεν αναφέρει κάτι σχετικό στο βιογραφικό του και δεν νομίζω να παρέλειπε ποτέ ένας "ΨΥΧίατρος" να αναφέρει κάτι τέτοιο - και χωρίς το συγκεκριμένο σύγγραμμα να αποτελεί μέρος του περιγράμματος σπουδών κάποιας σχολής ψυχολογίας / ψυχιατρικής - την οποία επίσης δεν αναφέρει παρότι του ζητήται στην ερώτηση μου.
Σύμφωνα με σένα λοιπόν, εγώ είμαι "καμμένος" και γράφω "μαλακίες" και για αυτό - υποθέτω ότι υπονοείς - με απέκλεισαν από το e-psychology.gr για ένα μήνα.
Ό πιο πάνω "ΨΥΧίατρος" όμως δεν μπόρεσε να απαντήσει σε κάτι το οποίο άπτεται βασικών γνώσεων. Τα συμπεράσματα για αυτό, ανήκουν στον κάθε αναγνώστη της ανάρτησης.
Όμως, για να έχουμε καλό ερώτημα: Εσύ Heretic, γιατί ενοχλείσαι τόσο πολύ από τις απόψεις μου; Σύμφωνα με τα όσα λες πιο πάνω προσπαθείς να προφυλάξεις "πολλά υποψήφια θύματα από το να τα πάρω στο λαιμό μου". Θα πρέπει λοιπόν, να είσαι μεγάλος φιλάνθρωπος / ανθρωπιστής / αλτρουιστής για να κόπτεσαι τόσο βαθιά για τους συνανθρώπους σου - ακριβώς όπως και ο Γκάντι, ο Νέλσον Μαντέλα και η μητέρα Τερέζα και μπράβο σου που είσαι τόσο μεγαλόψυχος.
Από την παραπάνω μη-απάντηση του "ΨΥΧιάτρου", φαίνεται ότι πράγματι, τα όσα εκθέτω και υποστηρίζω στην ανάρτηση μου ευσταθούν. Λόγω της γλωσσικής απάτης στην οποία αναφέρθηκα στην ανάρτηση, δεν είναι ικανοί οι "επαγγελματίες ψυχικής υγείας" να μας παρουσιάσουν ΕΓΓΡΑΦΟ ορισμό της ψυχής. Συνεπώς - και αφού πάντα κόπτεσαι τόσο πολύ για το καλό των συνανθρώπων μας - δεν θα έπρεπε να αναλογιστείς έστω - ότι μπορεί να πέφτουν θύματα ψυχιατρικής / ψυχολογικής / γλωσσικής απάτης;
Οπότε προς τι τόσο μένος; Θα έλεγε κανείς ότι αυτά που λέω "κόβουν το ψωμί σου". Το ίδιο θέλουμε, εσύ και εγώ. Να προφυλάξουμε ανθρώπους από πιθανή εκμετάλλευση από επιτήδειους. Η διαφορά ανάμεσα σε μένα και τους ψυχίατρους / ψυχολόγους - πέρα από το ότι εγώ είμαι ένας και εκείνοι αριθμούν χιλιάδες - είναι ότι εγώ δεν έχω να χάσω εισόδημα από τα όσα υποστηρίζω, ενώ οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας και οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν να στερηθούν ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ εσόδων παγκοσμίως. Η αλήθεια είναι όμως οτι εγώ υποστηρίζω ότι οι συνάνθρωποι μας οι οποίοι είναι πελάτες "ΨΥΧιάτρων / ΨΥΧΟλόγων" πέφτουν ήδη θύματα απάτης, ενώ εσύ υποστηρίζεις ότι οι δικές μου θέσεις "θα τους πάρουν στο λαιμό μου".
Ευτυχώς υπάρχει εύκολος τρόπος να λύσουμε τη μεταξύ μας διαφωνία.
Εάν η ψυχιατρική / ψυχολογία δεν έχει να κρύψει τίποτα, θα μπορέσεις να μου βρεις σε ποιό βιβλίο δίνει ΕΓΓΡΑΦΩΣ (*1) τον ορισμό της ψυχής στους φοιτητές των σχολών ψυχιατρικής / ψυχολογίας και εγώ θα αναγνωρίσω ότι κάνω λάθος. Για τον κόπο σου αυτό λέω να θέσουμε ένα μέγιστο χρονικό όριο (π.χ. δυό εβδομάδες) γιατι οι σχολές ψυχολογίας / ψυχιατρικής στην Ελλάδα δεν νομίζω να υπερβαίνουν τις δέκα (τμήματα ψυχολογίας έχει μόνο η Πάντειος, το Καποδιστριακό, το Αριστοτέλειο και η Κρήτη). Εγώ δυστηχώς δεν μπορώ να σου παραθέσω τον ορισμό της ψυχής ο οποίος απουσιάζει από το περίγραμμα σπουδών τους [πως να παραθέσω κάτι το οποίο δεν υπάρχει;], μπόρεσα όμως να σου δώσω την έγγραφη και δημόσια απάντηση ενός εν ενεργεία επαγγελματία "ΨΥΧιάτρου".
(*1) Θα αναφέρεις τον τίτλο, συγγραφέα/συγγραφείς, ISBN και το περίγραμμα σπουδών στο οποίο διδάσκεται ο ορισμός αυτός, για να επιβεβαιώσουμε το περιεχόμενο σε παρακαλώ.
Εάν είτε δεν θέλεις να ψάξεις είτε - και πάλι - δεν πείθεσαι, δεν υπάρχει λόγος να κάθεσαι να διαβάζεις τις αναρτήσεις μου.
Πήγαινε να διαβάσεις μια άλλη ανάρτηση ή γράψε μια δική σου στην οποία θα εκθειάζεις το κοινωνικό έργο της "ψυχιατρικής / ψυχολογίας. Θα παραθέτεις [ελπίζω] πόσοι αποθεραπεύονται από ψυχικές νόσους / παθήσεις / διαταραχές ανά έτος από το 1963 εώς σήμερα και θα αναφέρεσαι στα άρθρα νομοθεσίας τα οποία έχουν προβλεφθεί προκειμένου για ποινικές κυρώσεις των παραπάνω "επαγγελματιών ψυχικής υγείας" καθώς και τα ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΜΕΣΩ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των ψυχικά ασθενών σήμερα. Μαζί με αυτά, γράψε σε ποιό βιβλίο θα βρούμε ΕΓΓΡΑΦΩΣ τον ορισμό της ψυχής να τον διαβάσουμε οι ομιλούντες την Ελληνική και το πως κάθε χρόνο μειώνονται οι ψυχικές παθήσεις / νόσοι / σύνδρομα, οι εξαρτήσεις και η κατανάλωση προιόντων καπνού, ψυχοφαρμάκων (2*), οινοπνευματωδών, ζάχαρης και αντίστοιχα πως μειώνεται ο τζόγος, η πορνεία, η βιομηχανία θεάματος / βιντεοπαιχνιδιών καθώς και οι συναφείς με τις παραπάνω καταχρήσεις κλάδοι υγείας (ογκολογίας, ενδοκρινολογίας-διαβήτη, πνευμονολογίας, ηπατολογίας κλπ και φυσικά της ψυχιατρικής) και πρόσθεσε και τις χρονοσειρές κερδοφορίας ανά έτος για όλους τους παραπάνω τομείς για τα τελευταία 53 χρόνια και εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα διαβάσει την ανάρτηση σου.
(*2) Να μια ενδιαφέρουσα μελέτη η οποία δείχνει ότι 35πλασιάστηκε η χρήση κάποιων ψυχοφαρμάκων τα τελευταία χρόνια. Μάλλον καλά πάνε τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών Heretic και δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για αυτές. Τώρα, για τους ανθρωπους οι οποίοι καταφεύγουν σε αυτές τις καταχρήσεις, εγώ πιστεύω ότι ΠΡΕΠΕΙ να νοιαστούμε όχι μόνο ως άτομα αλλά και ως κοινωνία και φυσικά και ως κράτος. Δεν μπορεί να δίνει εκατομμύρια ευρώ των φορολογουμένων (Ελλήνων και μη) σε δήθεν ΜΚΟ οι οποίες παράγουν δήθεν έργο (π.χ. εκκαθάριση ναρκοπεδίων αν θυμάσαι το σχετικό σκάνδαλο το 2011) και για το ότι ΑΡΓΟπεθαίνουμε μέρα με τη μέρα να μην ανοίγει ρουθούνι. Δηλαδή θάνατος για το ανθελληνικό κράτος είναι μόνο όταν ο άλλος πεθαίνει ακαριαία π.χ. σε δυστύχημα ή σε ανταλλαγή πυροβολισμών; Μόνο τότε μεταδίδεται ο θάνατος μέσω των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης; Όλοι οι υπόλοιποι οι οποίοι ΑΡΓΟπεθαίνουν λόγω καταχρήσεων δεν πιάνονται; Αυτοί για το ανθελληνικό κράτος "ζούν καλά" να υποθέσω;
(URL: http://www.iefimerida.gr/news/288591/oi-ellines-vriskoyn-diexodo-sta-psyhofarmaka-ti-entopisan-oi-epistimones-sta-lymata-tis)
(URL: http://repository.edulll.gr/edulll/retrieve/9536/3106_4116%23BTY.pdf)
Αν βέβαια κάνει κανείς τον κόπο να κατεβάσει το HFADB (Health For All Database) από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, θα διαπιστώσει το λιγότερο, "ενδιαφέροντα" κενά στο τι έχουμε ανακοινώσει ως χώρα από άποψη στατιστικών οι οποίες σχετίζονται με την θνησιμότητα, την υγεία μας και κάποια μεγάλα συμφέροντα.
Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής, είναι ότι, ένας από τους δύο μας βλέπει την πραγματικότητα πολύ "ανάποδα". Θα περιμένω τα δικά σου επιχειρήματα / αποδείξεις / τεκμηρίωση αντίστοιχα.
Καλή συνέχεια.
Edited by - M87 on 22/12/2016 09:57:14
Τώρα το πως λέγονται οι κλάδοι, δεν νομίζω πως σε αφορά. Δεν έχεις επίσης το δικαίωμα ούτε να το σχολιάζεις καν, γιατί δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Είσαι ένας (από τους πολλούς) αγράμματους, που προσπαθούν με σοφιστείες να επιτεθούν σε αυτά που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν. Αυτό φαίνεται από τις αρλούμπες που αραδιάζεις, ζητάς στοιχεία για την Ελλάδα από το 1963. Δηλαδή αν είναι πριν από το 1963 τι πρόβλημα υπάρχει; Αν δεν είναι από την Ελλάδα, είναι από τον Καναδά και αφορά τα τελευταία 20 χρόνια, δεν σου κάνουν; Μήπως έχουν άλλη ράτσα ανθρώπων εκεί πέρα;
Διάβασε τη μελέτη που σου έδωσα για να ξεστραβωθείς. Και καλά να μην γίνονται, μόνο το ότι χαπακώνονται και δεν ενοχλούν τους γύρω τους, εμένα μου αρκεί. Σε αντίθεση με σένα. Και μου φέρνεις τη μελέτη για τα λύματα στην Αθήνα. Λογικό ρε δάσκαλε. Τόσους ψυχάκηδες δημιούργησε η κρίση, επόμενο δεν είναι; Δεν μπορεί να το χωνέψει ο άλλος ότι απέτυχε η χώρα του στην ανάπτυξη και στα οικονομικά γενικά, πιθανόν και ο ίδιος στο ατομικό του πορτοφόλι. Βλέπεις, όταν όλη του η κοσμοθεωρία του νεοέλληνα στηρίζονταν για δεκαετίες στο να δανείζομαι για να περνάω καλά. Τώρα που ήρθε η ώρα της πληρωμής, και τα ζόρια των περικοπών και της ανεργίας, να σου και τα σαλταρίσματα. Ας πρόσεχαν. Ας προσέχαμε όλοι. Και τώρα τι πρέπει, να σας τρώμε στη μάπα όλους εσάς που έχετε σαλτάρει; Να πάτε να χαπακωθείτε ρε δικέ μου! Αυτό είναι το τίμιο και το τίμιο, για να τα βγάλετε πέρα ψυχολογικά, αφού δεν μπορείτε να το δουλέψετε αλλιώς το θέμα.
Να στο πω λίγο πιο γενικά, εσείς όλοι με τα μεγάλα λόγια, έχετε κάνει το πρόβλημά σας ιδεολογία. Του κ@λου τα 9μέρα λοιπόν. Αλλα μην ανησυχείς, εσύ προσωπικά θα τους κάνεις όλους καλά. Μόλις σε μαζέψουν, θα μοιράζεις τζάμπα θεραπείες στην αυλή του Δρομοκαΐτειου, και θα βγαίνουν όλοι σε dt. Στο τέλος θα μείνεις μόνος σου, εσύ και οι γιατροί. Πιθανόν να σου δώσουν και τίτλο τιμής, Δόκτορας ή κάτι παρόμοιο. Συνέχισε λοιπόν το έργο σου και μην ακούς τι σου λένε οι άλλοι.
Abyssus Abyssum Invocat
Edited by - Heretic on 22/12/2016 13:03:23
quote:Αν δεν υπάρχει ψυχή τότε ψυχο-λογία και ψυχ-ιατρική δεν έχουν αντικείμενο
...... Δεν υπάρχει ψυχή. ....
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ