ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΝΟΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΝΟΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Aggelos9192 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
seirios12aΜέλος
07/06/2008, 09:02:59
Προσωπικά πιστεύω πως η προσευχή αυτού του είδους, έχει σαν σκοπό να σε κάνει να νοιώσεις καλύτερα από κάποιες πιθανές ενοχές

για κάποια πράγματα που έχεις κάνει και τα οποία σε βασανίζουν ή δεν νοιώθεις πως έκανες το σωστό. Όταν λες π.χ. ελέησόν με,

ουσιαστικά ζητάς συγχώρεση γιατί γνωρίζεις πως δεν έχεις πράξει το σωστό. Για μένα αυτές είναι τακτικές για να ηρεμήσεις την ψυχή

σου για τα λάθη σου και τίποτε άλλο (ίσως για κάποιους να είναι κι ένας τρόπος να έρθουν πιο κοντά στον Θεό, διότι έτσι αισθάνονται

πως μιλάμε μαζί του), προτιμότερο θα ήταν να μην κάνεις το λάθος και μετά να ζητάς απλά συγχώρεση και να κοιτάξεις άν βέβαια

γίνεται να το διορθώσεις και να ζητήσεις συγνώμη απ' τον άνθρωπο που αδίκησες. Διότι τα περισσότερα λάθη μας έχουν να κάνουν με

άλλους συνανθρώπους μας.

Θα ξαναπώ κάτι που που έχει πει πολλές φορές. Μην κολλάμε σε ταμπέλες, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που "νομίζουν" πως είναι χριστιανοί

και δεν διάγουν βίο όμως καθολου με τα πρότυπα του χριστιανισμού και δυστυχώς είναι η πλειοψηφία, κάνουν ότι κάνουν και μετά με

ένα "ελέησόν με", νομίζουν πως ξεμπέρδεψαν. Είναι φαινόμενο καθημερινό, αν κοιτάξουμε καλά γύρω μας θα δούμε ότι επικρατεί μίσος

ωχαδερφισμός γενικά και το πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων έχει πάρει την κατιούσα.

Δυστυχώς θέλουμε πολλά "ελέησόν με" για να έρθουμε στα ίσα μας και άν έρθουμε τελικά.

Πάντως εγώ θα συγκρίνω την νοερά προσευχή με τον διαλογισμό διότι έχω την εντύπωση πως αποσκοπούν στο ίδιο αποτέλεσμα.

Επικοινωνία με κάτι ανώτερο και κάθαρση και γαλήνη για την ψυχή.

Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει

07/06/2008, 11:14:34
Πιστεύω΄οτι όλοι λίγο έως πολύ έχετε πιάσει
το νόημα.Το "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με" πετυχαίνει
πολλά πράγματα μαζί: Πρώτον φέρνει την ταπείνωση που είναι
βασικό για την ύπαρξη του ανθρώπου που τείνει να πιτεύει
"εγώ είμαι και κανένας άλλος" πράγμα που δεν στέκει.
Δεύτερον μας βοηθάει να αυτοσυγκεντρωνόμαστε, κάτι που επίσης
χρειάζεται ώστε να δουλεύει καλύτερα ο νούς...
τρίτον, μας φέρνει σε επαφή με την πηγή του νου και του λόγου
τον Κύριο Ιησού Χριστό. Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι, αλλά
αυτοί οι τρεις είναι αρκούντως σημαντικοί...Η νοερά προσευχή πετυχαίνει όμως καιτο να σκεφτόμαστε με το νου κι όχι με το τι
υλικά μας συμβαίνει...
07/06/2008, 11:24:49
Αγαπητέ trexagireve, νομίζω πως αυτό που αναφέρεις έχει απήχηση σχεδόν στις περισσότερες προσευχές των διαφόρων θρησκειών στον πλανήτη μας.
Η κάθε μία έχει και την δική της δύναμη στον πιστό κι εξυπηρετεί παρόμοιες ανάγκες.
Η κάθε προσευχή λοιπόν μπορεί να εξυπηρετήσει τον άνθρωπο και να τον βοηθήσει να φτάσει σε επίπεδα ανώτερα από αυτά που πίστευε ότι μπορεί να δράσει.

In anticipation of my resurrection...

07/06/2008, 22:37:19
Γεια σας και από εμένα. Θα ήθελα να πω δυο λόγια.

Η νοερά προσευχή και μάλιστα αδιάλειπτη δεν είναι κάτι απλό. Όλο το μυστικό της προσευχής βρίσκετε στο να γίνει καρδιακή .Δηλαδή να πάει από τον νου στην καρδιά.

Ο νους σκέφτεται η καρδιά νιώθει. Όταν ένας άνθρωπος καταφέρει να ζει από την καρδιά τότε μπορούμε να πούμε ότι ζει μα πνευματική έκσταση.

Όμως αυτήν την υπαρξιακή κατάσταση την ζούνε όλες η καρδιές είτε οι άνθρωποι είναι βουδιστές είτε ινδουιστές είτε χριστιανοί είτε οτιδήποτε.

Ξέρω ότι κάποιοι χριστιανοί από το topic θα δισαρεστιθούν αλλά απλά λέω την γνώμη μου και την εμπειρία μου.

Να είστε καλά.
Ειρήνη απεριόριστη

07/06/2008, 23:06:01
Δεν θα διαφωνήσω και με τους δυο σας… Η ουσία είναι στο
σε ποιόν Θεό απευθύνονται… Μάλλον στον εσωτερικό…
08/06/2008, 08:35:40
Γεια σας

Θα ήθελα φίλε μου trexagyreve να πω τα εξής .Τα πάντα είναι Θεός και δεν μπορεί να υπάρχει τίποτα χωρίς αυτόν. Όσα ονόματα και να δώσουμε όσες μορφές και να φτιάξουμε αυτός εκτείνεται σε όλα ταυτόχρονα και πάνω από όλα.

Όταν απέχει ο νους τότε όλες οι διακρίσεις εξαφανίζονται. Και όταν λειτουργεί η καρδιά και το επαναλαμβάνω χωρίς τον Νου τότε είμαστε πιο κοντά σαν αίσθηση στην παρουσία του Θεού.
Όσο η αξίες της καρδιάς μεγαλώνουν τόσο και αυτή η αίσθηση μεγαλώνει.

Να είστε καλά.
Ειρήνη απεριόριστη

08/06/2008, 09:20:51

Γεια σας

Aυτό είναι ένα απόσπασμα από την διεύθυνση που έδωσε ο Ψηλός (χριστιανική φοιτητική ένώση)

quote:
Δεν υπάρχει κίνδυνος πλάνης, όπως διαδίδεται από μερικούς αδαείς, αρκεί να λέγεται η ευχή με τρόπο απλό και ταπεινό. Είναι πολύ απαραίτητο, όταν λέγεται η προσευχή, να μην υπάρχει στο νου καμιά εικόνα, ούτε του Δεσπότη μας Χριστού, σε οποιαδήποτε μορφή, ούτε της Κυρίας Θεοτόκου ή κάποιου άλλου προσώπου ή παράστασης. Η εικόνα είναι ο τρόπος του σκορπισμού του νου. Επίσης, με την εικόνα γίνεται η είσοδος των λογισμών και της πλάνης. Ο νους πρέπει να μένει στην έννοια των λόγων της ευχής και με πολύ ταπείνωση να περιμένει ο άνθρωπος το θείο έλεος. Οι τυχόν φαντασίες ή φώτα ή κινήσεις, κρότοι και θόρυβοι είναι απαράδεκτα ως διαβολικά τεχνάσματα για να παρεμποδίσουν ή να παραπλανήσουν.

Ούτε εικόνα του Χριστού να μην σκεφτόμαστε. « τι είναι αντίχριστοι;» ΟΧΙ. Απλά ο Νους είναι αυτός που Διαβάλει και μπορεί να επισκιάσει την προσευχή. Ο Νους ασχολήτε με το πόσοι άγγελοι χωράνε στην μύτη μιας καρφίτσας και έτσι χάνετε η πνευματική εμπειρία. Μπορούμε να μιλάμε και να σπαταλάμε τον χρόνο μας παίζοντας την κολοκυθιά. Πόσοι άγγελοι χωράνε στην μύτη μιας καρφίτσας;

Όλοι οι δογματισμοί και τα μίση οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις είναι αποτέλεσμα του Νου. Άραγε ο Διάβολος που έχει στήσει το αρχηγείο του;

Να είστε καλά.
Ειρήνη απεριόριστη

08/06/2008, 22:15:15
Φίλε μου "ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ" θέτεις πολύ σωστά το όλο ζήτημα,
ο διάβολος είναι πνευματική οντότητα και κατοικεί στο νου...
Συμφωνώ δε μέ όσα λς για την καρδιά, αλλά έλα που εγώ προσωπικά,
ας πούμε, είμαι εγκεφαλικός τύπος και μπορείς να πεις πειράζομαι
πιο πολύ από τον διάβολο, αφού ασχολούμαι κατά κόρον με τον
κόσμο του νου...
Η νοερά προσευχή αποσκοπεί στο να ενωθεί ο άνθρωπος με το θείο
και ως εκ τούτου μάλλον θέλει έντονη νοητική λειτουργία, μακρυά
από υλικές εικόνες και σκέψεις...
09/06/2008, 01:50:25
quote:

Πάντως εγώ θα συγκρίνω την νοερά προσευχή με τον διαλογισμό διότι έχω την εντύπωση πως αποσκοπούν στο ίδιο αποτέλεσμα.

Επικοινωνία με κάτι ανώτερο και κάθαρση και γαλήνη για την ψυχή.

Φίλε Σείριε,
Η προσευχή στη Χριστιανική Πίστη, αν δεν απατώμαι, δεν έχει τίποτα το κοινό με το διαλογισμό.

Ο διαλογισμός, πιστεύω, γιατί δεν έχω ασχοληθεί, ξεκινά από τον άνθρωπο, αντικείμενό του είναι ο άνθρωπος και το "αποτέλεσμα" καταλήγει στον άνθρωπο.

Η προσευχή, όμως, είναι ο δίαυλος επικοινωνίας με το Δημιουργό του. Ό,τι καταφέρνει ο άνθρωπος μέσω της προσευχής, προέρχεται από το Θεό και όχι σε κάποιες δικές του, έμφυτες δυνάμεις που κατάφερε να τις θέσει σε ενέργεια με κάποιες στοχευόμενες τεχνικές, όπως μάλλον είναι ο διαλογισμός.

09/06/2008, 07:06:08
Γεια σας

φίλε trexagyreve στην αρχή πράγματι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να κρατήσεις τον Νου αλλά σιγά σιγά και με υπομονή όταν ο Νους καθαρίζει αρχίζει να λειτουργεί η Καρδιά.

Να είστε καλά.
Ειρήνη απεριόριστη

09/06/2008, 07:58:56
Γεια σας

Φίλε Ψηλέ ο Χριστός είναι η πιο υψηλή ενσάρκωση που υπηρξε ποτέ αν αναλογιστούμε ότι είναι η δεύτερη όψη του τριαδικού λόγου.

Ο θεός είναι ταυτόχρονη ύπαρξη και πάντα αιωνίως παρών. Δεν μπορεί να απουσιάζει από τίποτα. Καλύπτει τα πάντα και είναι πέρα από τα πάντα.

Ο άνθρωπος νιώθει ότι είναι ξέχωρος επειδή είναι ταυτισμένος με τον Νου του ο οποίος κάνει διακρίσεις. Αλλά ο άνθρωπος δεν είναι μονό ο Νους είναι πνεύμα .

Όταν ο άνθρωπος βιώσει την πνευματική του φύση τότε ξεπερνά όλες τις εννοιολογικές πλάνες και τις εσφαλμένες εντυπώσεις που έχει για το τι είναι ο ίδιος ο κόσμος και ο Θεός.

Όλα μπορώ να πω ξεκινάνε από τον Θεο και όλα στον Θεό επιστρέφουν γιατί δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από αυτόν.

Η προσευχή έχει σκοπώ να σε φέρει σε επικοινωνία με τον Θεό. Αλλά για να γίνει πραγματικά αυτό πρέπει να λιώσεις μέσα στο Θεό που σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει εγώ.

Όσο υπάρχει εγώ υπάρχει το ξέχωρο. Οταν το εγώ εξαλειφθεί υπάρχει ενώσει.

Ας δούμε τι είναι και ο Διαλογισμός

Ο Διαλογισμός είναι μια ανάπτυξη, μια άνθηση μέσα στο όλο. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να έχουμε υπό την κατοχή μας. Καμιά λέξη και καμιά εντύπωση δεν μπορεί να «φτάσει» στον Διαλογισμό.

Ο Διαλογισμός ανήκει στην ύπαρξη και η ύπαρξη είναι πάντα εδώ. Η αγάπη είναι το άρωμα του διαλογισμού και αυτή η αγάπη δεν είναι του Νου. Η αγάπη του Νου πηγάζει μέσα από τα εγώ και μεταμορφώνετε ανάλογα με το ποιο κέντρο λειτουργεί.

Η αγάπη που έρχεται από την Καρδιά δεν σβήνει ,είναι σαν πηγή που αναβλύζει νερό και πάντα δίνει , πάντα μοιράζετε και δεν κρατά τίποτε για τον εαυτό της.

Μέσα από την σιωπή του Διαλογισμού ανθίζει η αγάπη χωρίς αιτία.

Να είστε καλά.
Ειρήνη απεριόριστη

15/07/2005, 01:00:11
κατα καιρους βλεπουμε διαφορα ατομα να εχουν στα χερια τους διαφορες προφητειες και να λενε οτι βρηκαν ποτε θα καταστραφει ο κοσμος
αφου περασει η ημερομηνια που εδωσαν συνεχιζουν δινοντας καινουρια ημερομηνια και ετσι μαζευουν χρημα απο τους διαφορους βλακες που τους πιστευουν

εχω την λυση και ειναι απλη

οταν καποιος λεει οτι βρηκε ποτε θα καταστραφει ο κοσμος και δινει καποια ημερα με το που περνα αυτη η μερα τοτε θα εκτελειτε
τουλαχιστον θα εχει κατα καποιο μερος βγει η προφητεια του
ο κοσμος θα εχει παψει γι αυτον

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

mixailidisΝέο Μέλος
15/07/2005, 01:08:35
gigeni στο strange διαβασα οτι ενας προφητης (παπας) προβλεψε το τελος του κοσμου το 2024.
λες να ειναι αληθεια?
15/07/2005, 02:41:32
quote:
οταν καποιος λεει οτι βρηκε ποτε θα καταστραφει ο κοσμος και δινει καποια ημερα με το που περνα αυτη η μερα τοτε θα εκτελειτε
τουλαχιστον θα εχει κατα καποιο μερος βγει η προφητεια του
ο κοσμος θα εχει παψει γι αυτον

Πρέπει να σε στείλω να βάλεις το θέμα στο αμερικάνικο site που μπαίνω! Θα γίνει χαμός! χεχε

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Κρου ΑσάνΝέο Μέλος
15/07/2005, 03:24:30
ΓΗΓΕΝΗ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΚΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ) ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ? ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΙΣΩΣ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΛΚΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ.

15/07/2005, 03:34:52
Κρου Ασάν
AN ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ...ΤΗΝ ΕΚΑΤΣΑ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ...ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ "ΚΑΤΣΕΙ"...ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΩ ΚΙ ΑΥΤΗ.

ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ (ΟΧΙ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ).

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΛΥΝΟΤΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ ΝΑ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΛΗΘΗ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.

ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΑΚΗ...ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.

..

Κρου ΑσάνΝέο Μέλος
15/07/2005, 04:35:56
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜ ΑΙ ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΤΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ.

ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ?

ΓΙΑ ΤΟ NIC ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΠΤ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΜΑΙ ΜΕ ΤΠΤ.

KrisnnaΜέλος
15/07/2005, 06:51:14
Θα ήταν ακραία περίπτωση να έχουμε νομοθετική ρύθμιση για το συγκεκριμένο θέμα. Θα παρερμηνευτεί ο νόμος αυτός με πολλούς τρόπους και όποιος έχει τα μέσα θα μπορεί να καταδιώκει και ανθρώπους χωρίς κακές προθέσεις. Εξάλλου θα έχει σάν επακόλουθο να απαγορευτούν πολλά βιβλία διαφόρων ευφάνταστων συγγραφέων (π.χ. Φουράκης) και θα δημιουργήσει ποικίλες και σκληρές αντιδράσεις.
Η καλύτερη λύση θα ήταν η γελοιοποίηση τους μπροστά στα ίδια τους τα θύματα. Και άν κάνουν τις συγκεκριμένες δηλώσεις ΔΗΜΟΣΙΑ τότε απάντηση με το ίδιο νόμισμα ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ. Δέν νομίζω να είναι και τόσο δύσκολο να ξεσκεπαστούν ωστε ο επόμενος να το σκεφτεί πολύ καλύτερα πρίν τολμήσει να επαναλάβει το συγκεκριμένο βήμα.

"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

15/07/2005, 12:47:59
κοιτα κρισνα το θεμμα ειναι τι λες στον κοσμο
αν βγω και πω οτι συμφωνα με την δοξασια τον μαγια το ετος 2012 θα <<καταστραφει >> ο κοσμος αλλα η καταστροφη που λενε μπορει να ειναι και μεγαλη αλαγη του κοινονικου μας συστηματος
τοτε δεν υπαρχει προβλημα

αν βγω και πω καταστροφη το ετος 2012 η γη θα καταστραφει ερχετε η δευτερα παρουσια φωτια θα πεσει να μας καψει και αλλες τετειες μπουρδες ε τοτε το θελω το καθαρισμα του σβερκου μετα την ημερομηνια που εχω δωσει και δεν εχει γινει η καταστροφη

θα σας πω και μια ιστορια

τα παλια χρονια σε καποιο φεουδο ο αρχηγος ηθελε να μαθει το μελλον του
καλεσε τον αστρολογο/μαγο και αυτος αφου ελεξε τα αστρα του ειπε οτι ειχε 4 μηνες ζωης του ειπε οτι δεν ειναι αναστρεψιμη η κατασταση

ο αρχοντας αφησε τις υποθεσεις του φεουδου του και αυτο αρχισε να καταστρεφετε

ενας συμβουλος προσπαθουσε να τον κανει να αλαξει γνωμη και να αρχισει να ασχολητε με τις υποθεσεις του κρατους του

με τα πολλα καλεσε παλι τον αστρολογο και του ειπε να ξαναδει το μελλον του αρχοντα

το αποτελεσμα ηταν το ιδιο

τοτε ο συμβουλος ρωτησε τον αστρολογο αν ειχε δει ποτε θα πεθαινε αυτος (ο αστρολογος)

ο αστρολογος του ειπε οτι θα πεθαινε σε βαθια γεραματα μετα απο πολλα χρονια

τοτε ο συμβουλος εβγαλε το σπαθι και του εκοψε το κεφαλι

γυρισε στον αρχοντα και του ειπε
-βλεπεις οτι αυτος δεν μπορουσε να προβλεψει ουτε το δικο του μελλον πιστευεις οτι μπορουσε να δει το μελλον καποιου αλλου;

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

samothraxΝέο Μέλος
15/07/2005, 17:27:42
....όλα είναι Γραμμένα...κάπου..

"Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ."