ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Chaos Magick ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Chaos Magick ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

κοντρολ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
YngwieΜέλος
18/07/2006, 03:46:16

quote:
Μπορείς να κάνεις και Chaotic Old Age έαν αυτό βοηθάει, και έχει αποτελέσματα

Αν δεν θίγονται κοσμικοί νόμοι όπως και να το ονομασεις το σύστημα εάν ειναι λειτουργικό θα είναι και πρακτικό.

quote:
τι ρόλο θα μπορούσε να παίξει η «παράδοση» σε μία φύση όπου «υπάρχει έμφυτη η Μνήμη» .. … όπως μας λέει το άρθρο του Rupert Sheldrake - (ΝΕΑ Esoterica 2006)]

Αν με βοηθούσες λίγο να βρώ το άρθρο να έχω άποψη ευχαρίστως να το σχολιάσουμε.

quote:
Είναι ή πρόσβαση μας σε αυτή την μνήμη – Γνώση όπου θα πρέπει να γίνει μέσω της παράδοσης …?με μια ιεραρχία …? με κάποια διαδοχή (θα φας και εσύ, όταν έρθει η σειρά σου ) …. Με κάποια «συνήθεια»…?

Τι θα φάω άραγε , μιάμ μιάμ γλύφομαι απο τώρα κι ας μην ήρθε η σειρά μου. Τα άπειρα πόδια χιλιάδων μυημένων που τα πλήγιασαν στον αόρατο κόσμο έχουν κάνει άπλετη και ακίνδυνη την πρόσβαση για μας καθώς άφησαν πίσω τους χάρτες και οδοδείκτες των αόρατων πεδίων. το να κινηθεί κανείς χαοτικά είναι εφικτό αλλά ενέχει και περισσότερους κινδύνους.

Καλύτερα είναι να κατανοηθούν οι βασικές αρχές πίσω απο κάθε σύστημα και να αποφλειωθεί αυτό απο τα περιφερειακά του , κάτι όμως που στη θεωρία μοιάζει εύκολο,στην πράξη όμως???.

Οσον αφορά τη συνήθεια συζητούσα πρόπερσι με έναν τύπο απο την Αιτή και του λέγα για μία κυρία η οποία δουλευει με κάποια οντότητα μέσω χυμένου λιωμένου μόλυβδου σε νερό παρατηρωντας τα σχήματα.

Το ίδιο είπε και ο Αιτινός κάνουν στην ντόπια βουντού πρακτική αλλά με κερί σε νερό και όπως μου τόνισε πολύ σωστά ότι συγκεκριμένες πρακτικές έχουν εδραιωθεί πολύ καλά ως σαβουάρ βίβρ στα άλλα πεδία και είχε δίκιο. Π.χ ο Δρυίδης δεν κάνει προσφορά στη φύση στο κελάρι του σπιτιου του, θα οδεύσει για το βουνό. Ούτε ο σαμάνος θα το κανε. Ο Δυτικός Ερμητικός τελετουργός πιθανά να λειτουργούσε καλύτερα στο κελάρι ή σε απόμερο σταυροδρόμι ή σε ελάχιστες περιοχές του βουνού.

Μερικά πράγματα παραμένουν καλά πάντοτε ως παραδοσιακες λύσεις. Μία δίτροχη μοτοσυκλέτα στρίβει πολύ καλύτερα απ την τρίτροχη και το τετράτροχο quad μοιάζει αλλά δεν είναι πια μοτό.

Πιό καλα θα λειτουργήσει ένα πολυδουλεμένο τυπικό εξορκισμού-καθαγιασμού χώρου π.χ LBRP,Χριστιανικό ευχέλαιο κτλ παρά ένα δικό μας φτιαχτό το οποίο θα έκανε πολύ καιρό να λειτουργήσει στερούμενο συλλογικής δύναμης απο τις παγκόσμιες συνεχείς επαναλήψεις. Τώρα άν το πρώτο εκφυλιστεί σε χέρια ανάξιων (έφτασα να το δώ έως και σε gay pagan site και δεν εφταιγε το gay αλλά το συνοδευόμενο υλικό περιγραφής)τότε το τυπικό εκφυλίζεται.

quote:
οι νόμοι του Αοράτου σχηματίστηκαν πλήρως την στιγμή της δημιουργίας τους ?
ή είναι και αυτοί αποτέλεσμα "συνήθειας"...?

Προσωπική άποψη ότι οι πρώτοι είναι εγγενείς ενώ οι δέυτεροι ως αποτέλεσμα επίκτητοι απο το διαρκές νταραβέρι του ανθρώπου με το αόρατο.

quote:
Η παράδοση, μόνο και όταν λειτουργεί… φυσικά

… αλλά τι είναι αυτό που την κάνει και λειτουργεί … και τι θα την κάνει λειτουργήσει μια μένα ..? μήπως το πιστεύω ότι υπάρχουν τελικά «δάσκαλοι» «μυημένοι» «γκουρού» και όλοι όπου κρατούν τα κλειδιά της πρόσβασης σε αυτή την μνήμη ..

Η παράδοση λειτουργεί λόγω της επαναληψης και πιθανά λόγω κάποιας σπέσιαλ γνώσης που χάθηκε η προέλευση της εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Το τι θα την κάνει να λειτουργήσει για σένα μόνο εσύ το ξέρεις. Πιθανά να είσαι ο νεωτεριστής πρωτοπόρος που θα την γράψει στα παλιά του παπούτσια εντελώς, πιθανά καλά θα κάνεις και θα δώσεις νέα φώτα, κατ εμέ σε αυτα τα μη υλικά πεδία ελοχεύουν κίνδυνοι, μπορούμε μόνο να μάθουμε απο τα απομνημονεύματα άλλων που έγλειψαν τις πληγές τους πρίν βρεθούμε σε μία πιθανά ίδια θέση και θα ήταν σοφότερο, καθώς άλλο ο χάρτης δίπλα στο τζάκι(θεωρία) και άλλο η ιχνηλασία στα παγωμένα ξεροβόρια των τοπίων της ψυχής(πρακτική)όπως έλεγε και η μακαρίτισσα η Fortune.

Αυτές οι μνήμες υπάρχουν ως φυλετικά αρχέτυπα και αυτό μάγεψε και τον Γιούνγκ στις έρευνες του. Εάν κάποιος δούλεψε εσωτερικά και σε κάποιες προηγούμενες ενσαρκώσεις θα βρεί τον δρόμο του (και τα κλειδιά-διαβατήρια)εάν έχει μία μακροχρόνια διατυπωμένη επιθυμία και ο γκουρού του μπορεί να είναι ο ανώτερος εαυτός του, ή και κάποιος ανθρώπινος ή μη πρώην συμπορευτής με μεγαλύτερη πείρα. Οι υπόλοιποι που θα τσαλαβουτήσουν για άσχετους λόγους και όχι για το Μεγαλο έργο, απλα θα είναι προσωρινά ακατάλληλοι και θα τους ξεράσει το σύστημα ή θα κάψουν τα δάχτυλα τους καθώς το αόρατο δεν ειναι παραλλαγή του Playstation για να περάσουμε με ενδιαφέρον το Σαββατοκύριακο.

Δεν αδικώ τη Χαοτική Μαγεία, είμαι ίσως "λίγο" επιφυλακτικός όσο π.χ κι ο φίλος jbg που θεωρεί παντελώς ανύπαρκτες και γελοίες τις πρακτικές των παλαιών Γριμορίων. Ο καθενας ξερει τι δουλεύει για αυτόν, καθώς όπως είχε πεί σε άλλο ποστ ο παραπάνω φίλος (και δράττοντας την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω την έκφραση) ,βλέπει απ τη δική του χαραμάδα.
Ολες όμως οι χαραμάδες συνθέτουν την πόρτα η οποία θα είναι η μία και μοναδική Αλήθεια. Αν πλενόταν μία γυναίκα πίσω απο την πόρτα και υπήρχαν 10 κλειδαρότρυπες και κάποιος έπαιρνε μάτι, σίγουρα απο κάθε τρύπα θα έβλεπε άλλα πράγματα, στη μία το πρόσωπο, στην άλλη το στήθος κ.ο.κ Μόνο η ορθάνοιχτη πόρτα θα απεκάλυπτε όλη την αλήθεια (η οποία θα μπορούσε να είναι και τραγική).

dimitris84Μέλος
18/07/2006, 08:15:35
Ποτε λεμε πως λειτουργει κατι ; Υπαρχει η γνωση πως αυτο που βλεπουμε στην καθημερινοτητα ειναι μια πραγματικοτητα και την προεκτεινουμε με διαφορους τροπους και πλανα που εμεις η αλλοι φτιαξαμε.
Αν υποθεσουμε πως η χαρτογραφηση ειναι πληρης και βρεθουμε στην "πολυποθητη" Ρωμη (αφου εκει οδηγουν ολοι οι δρομοι κατα το ρητο) ,δεν θα ειναι η ρωμη των καρτποσταλ;
Που ειναι ο κινδυνος και γιατι χρειαζεται η Ιντεραμερικαν ποιος ειναι αυτος που φοβαται το αγνωστο και το κυριοτερο τι ψαχνει να βρει περιοριζοντας το;
Υπαρχει ελευθερια σε ολη αυτη την διαδικασια της ερευνας που σε τελικη αναλυση ανηκει στο χρονο;
Συσσωρευουμε νεα γνωση με σκοπο να απαλλαγουμε απο την παλια που πια δεν μας καλυπτει η για να προχωρησουμε στο ατελειωτο μονοπατι της ερμηνειας;

ΥΓ:Επειδη δεν καταλαβα καλα το παραδειγμα με τις κλειδαροτρυπες μπορεις να το αναπτυξεις λιγο με περισσοτερες περιγραφες;
Και ισως καμμια εικονα (1000 λεξεις η μια ) για να μην καθεσαι να γραφεις δηλαδη.

Φιλικα παντα

Ευγνωμοσυνη

dimitris84Μέλος
18/07/2006, 09:58:25
Αν κοιταμε απο την πορτα παλι το περιοριζουμε.Η αληθεια ,Η αγαπη ,Το τιποτα δεν ειναι σχετικες εννοιες που περιοριζονται απο θεση και χρονο.Ειναι μια υπαρκτη κατασταση οπου το τωρα ειναι τιποτα και τα παντα ,παντου και πουθενα και την στιγμη που συνειδητοποιεις και θαυμαζεις γινεται κατι , καπου και δεν εισαι μερος του πια.
Η ερμηνεια του βασιζεται στην αναμνηση του και δεν ειναι το τωρα αυτο για το οποιο μιλαμε.
Η μονη χρησιμοτητα που βλεπω σε καθε προσπαθεια ειναι το σοκ της λογικης.Εκει τελειωνει η δουλεια της.

Ευγνωμοσυνη

18/07/2006, 17:17:39

quote:

Δεν αδικώ τη Χαοτική Μαγεία, είμαι ίσως "λίγο" επιφυλακτικός όσο π.χ κι ο φίλος jbg που θεωρεί παντελώς ανύπαρκτες και γελοίες τις πρακτικές των παλαιών Γριμορίων.

αυτο που μου αρεσει στην μαγεια του χαους ειναι η καλλιτεχνικη φυση της και το οτι κατανοει αυτο που λεω και ξαναλεω: δεν παιζει ρολο το τελετουργικο αλλά ο ανθρωπος

διαφωνω ομως καθετα και οριζοντια και υπτια και με αυτην και με ο,τι αλλο εχει "σκοπο" κατι, για τι ο σκοπος προϋποθετει εγωισμο

αν ο μονος σκοπος μας ειναι η εναρμονιση με την Φυση και το Θειον, τοτε πρεπει να τον ξεχασουμε στην πορεια, γιατι για να ρευσεις με την Φυση και την συγχρονικοτητα πρεπει να εισαι χαλαρος, χωρις σκοπους ή επιδιωξεις

για την δικη μου αντιληψη ο ανθρωπος της γνωσης δεν επιδιωκει Τιποτα, δεν προσπαθει να ελεγξει Τιποτα, και φυσικα θεωρει τον εαυτο του Τιποτα

quote:

Ο καθενας ξερει τι δουλεύει για αυτόν, καθώς όπως είχε πεί σε άλλο ποστ ο παραπάνω φίλος (και δράττοντας την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω την έκφραση) ,βλέπει απ τη δική του χαραμάδα.

αποκλειεται να ειπα οτι βλεπω απο χαραμαδα - απλα και μονο γιατι ως εχων ανιμιστικη αντιληψη εχω βγει απο την πορτα "εξω" στο Αγνωστο

αν την ανεφερα θα ηταν για να πω αυτο που ειπες και εσυ - ο καθενας εχει την δικη του οπτικη γωνια - το ζητουμενο ειναι να "βλεπεις" απο ψηλα, αποστασιοποιημενος ακομη κι απο τον εαυτο σου

δηλαδη να διευρυνεις την αντιληψη σου

ας κρινουμε απο τα αποτελεσματα: ανεφερα ποτε καποια τρομακτικη εμπειρια που βιωσα?

οχι, σε αντιθεση με τους σολωμονιστες και τους λοιπους που εχουν αναφερει παμπολλες

να αναφερω μια δικη μου εμπειρια?

ποσες πιθανοτητες εχει κανεις να σηκωσει το χερι του για να χαιρετησει μια μπλε ελεκτρικ λιβελουλη που συναντα σε ενα φυλλο, και αυτη να πεταξει και να κατσει στον αντιχειρα του?

πολλες αν δεν το επιδιωκει!

αστεια εμπειρια αφου δεν περιεχει δαιμονες, ε?

κι ομως το δεος μιας τετοιας στιγμης δεν περιγραφεται, οπως δεν περιγραφεται η θετικοτητα που εισπρατεις οταν το Πνευμα ενος ειδους εκδηλωνεται μεσα απο ενα μελος του και σου ανταποδιδει τον χαιρετισμο

ΥΓ. ξαναλεω οτι εμεις δημιουργουμε την πραγματικοτητα μας - το θεμα ειναι να εχουμε οσο το δυνατον περισσοτερο ευρεια αντιληψη, ωστε να βλεπουμε μεγαλυτερο κομματι της πραγματικοτητας της Φυσης

ναστε καλα!

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

dimitris84Μέλος
18/07/2006, 20:32:37
Jonniebegood

Αν και δεν το σηκωνω να ξαναπιω μια κουπα στην υγεια ολων , για ολα οσα ειπες.
Για ολα κυριολεκτικα ομως.

Ευγνωμοσυνη

NADAΜέλος
20/07/2006, 19:01:18

Χαιρετώ σας αγαπητοί φίλοι, και υψώνω και εγώ με την σειρά μου το Ποτήριον εις υγείαν σας!

ΧΑΟΣ και ΜΑΓΕΙΑ λοιπόν.
Θα προσπαθήσω να καταγράψω κάποιες -τι άλλο ... χαοτικές σκέψεις μου.

Δεν γνωρίζω τι ευαγγελίζονται αυτοί που αυτοαποκαλούνται "μάγοι του χάους" και δεν έχω διαβάσει τα προτεινόμενα site, εκτός από το ελληνικό το οποίο λέει χαριτωμένα πράγματα, διόλου όμως πρακτικά και εφαρμόσιμα. Θα ήθελα να ρωτήσω τον συντάκτη "Μιλτιάδη", ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ νομίζει ότι μπορεί να έχει πρόσβαση στο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΧΑΟΣ; Νομίζει ότι μπορεί να φτάσει χωρίς να ακολουθήσει σταθερά μία συγκεκριμμένη Οδό; Και ας πούμε ότι μπορεί, ΤΙ θα κάνει εκεί, πώς θα "παίξει", θεωρεί τα ένστικτα ικανή και επαρκή συνθήκη για να δημιουργήσει;

Επιπλέον θαρρώ ότι χρειάζεται να γίνει μία διάκριση / διευκρίνηση. Η Μαγεία και το Χάος καταλαβαίνω ότι συνιστούν δύο διαφορετικές καταστάσεις. Η μία αφορά την Μαγεία του Χάους καθεαυτή, όπως εμφανίζεται στις πολύπλοκες χαοτικές φρακταλικές δομές και όπως αποτυπώνεται από τους καλλιτέχνες στη ζωγραφική, φωτογραφία, ποίηση κ.α. Σε αυτήν την περίπτωση το υποκείμενο (ο καλλιτέχνης) δεν επιδιώκει συνειδητά να επιδράσει ή να τροποποιήσει την κατάσταση του Χάους. Τώρα, το αν τελικά επιφέρει σε κάποιο επίπεδο μεταβολές, είναι θέμα προς συζήτηση.

Η δεύτερη είναι οι Μάγοι του Χάους, που μάλλον είναι το αντικείμενο αυτού του topic. Εν αντιθέσει με τους καλλιτέχνες, οι Μάγοι επιδιώκουν συνειδητά να επιδράσουν στο άμορφο και άπλαστο Χάος.

Αν δεχτούμε όμως ότι η ΜΑΓΕΙΑ του ΧΑΟΥΣ είναι η συνειδητή προσπάθεια να επιφέρω συγκεκριμένα αποτελέσματα σε κάποιο πεδίο, χρησιμοποιώντας το λεπτοφυές αιθερικό υλικό του Χάους, τότε επακόλουθα θα δεχτούμε ότι αυτού του είδους τη Μαγεία την εξασκεί ο Καθένας που εργάζεται ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΑ με τα ΑΙΤΙΑ και τον ΑΙΘΕΡΑ...
Αναγνωρίζω δηλαδή δύο απαραίτητα συστατικά. Το ένα είναι το άμορφο λεπτοφυές κβαντικό υλικό του Χάους, και το άλλο είναι ένα σκεπτόμενο ενσυνείδητο ον, και όχι ένα ενστικτώδες ον.
Ο ΝΟΥΣ, η Ιδέα, ο Σκοπός του όντος είναι αυτά που θα δώσουν μορφή στο άμορφο Χάος, θα δημιουργήσουν ό,τι έχει προαποφασιστεί, θα επιτελέσουν το Έργο της Μαγείας...

Θεωρώ τουλάχιστον ανόητο να πούμε ότι το ανωτέρω Έργο, όπως το αντιλαμβάνομαι και όπως το περιέγραψα, είναι προνόμιο των αυτοαποκαλούμενων "μάγων του χάους", ενώ δεν είναι δυνατό να γίνει από άλλες ομάδες που φέρουν άλλο όνομα. Αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, χρειάζεται να κατανοήσουμε τι ακριβώς σημαίνουν οι λέξεις "μαγεία του χάους", και από εκεί και πέρα να αποδώσουμε το Έργο σε αυτούς που πραγματικά το επιτελούν. Και που θαρρώ ότι δεν έχουν καμμία ανάγκη να το διαλαλήσουν στις αγορές!
Εκτός αυτού, όπως έδειξε ο κοντρολ με το παράδειγμα των πολυεθνικών, η μαγεία ασκείται γύρω μας και δίπλα μας κάθε στιγμή.

Αυτά ως πρός τη "Μαγεία" και το "Χάος", όπως τα αντιλαμβάνομαι προσωπικά και δίχως να γνωρίζω -και η αλήθεια είναι πώς ούτε και με ενδιαφέρει- τι πρεσβεύουν οι εξωτερικές θεωρίες των εμπνευστών διαφόρων τύπων μαγείας (χμμ.. μήπως η ίδια φλερτάρω περισσότερο με την εν λόγω θεωρία..;) .

Τα σέβη μου σε όλους,

Nada

ΓιώργοςΜέλος
21/07/2006, 02:53:36
quote:
Αν δεν θίγονται κοσμικοί νόμοι όπως και να το ονομασεις το σύστημα εάν ειναι λειτουργικό θα είναι και πρακτικό.

Κοσμικοί νόμοι..!! χμ..!! προτιμώ το κοσμικές Συνήθειες…!!!

Το άρθρο μπορείς να το διαβάσεις εδώ …
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7879&whichpage=2&ARCHIVE=

quote:
Τα άπειρα πόδια χιλιάδων μυημένων που τα πλήγιασαν στον αόρατο κόσμο έχουν κάνει άπλετη και ακίνδυνη την πρόσβαση για μας καθώς άφησαν πίσω τους χάρτες και οδοδείκτες των αόρατων πεδίων. το να κινηθεί κανείς χαοτικά είναι εφικτό αλλά ενέχει και περισσότερους κινδύνους.

Υπάρχουν τα άπειρα πόδια των χιλιάδων μυημένων , αλλά υπάρχουν και τα άπειρα στόματα χιλιάδων ανθρώπων που έχουν καταναλώσει ενθεογενή πολύ ποιο παλιά από τότε που αποφάσισε κάποιος να κάνει το πρώτο ritual … Όπου έχουν δημιουργήσει ένα μορφογεννητικό πεδίο - μνήμες – εμπειρίες (εγρηγορός?) πολύ παλιότερο και ποιο αρχαίο απο οποιαδήποτε οργανωμένη προσπάθεια στην θέαση του Αοράτου… - - υπάρχουν και αρχαιολογικές αποδείξεις …

Θες να δοκιμάσεις … ή , οι συνήθειες σου δεν το επιτρέπουν…?

Μαγεία των Αποτελεσμάτων ....παιδιά..!!! (results Magick) (“του Χάους” το βάλανε αργότερα γιατί ακούγεται cool)

Παράδειγμα…

Ο χριστιανός Ιερέας θα κάνει έναν γάμο (τελετουργικό) για να ενώσει ένα ζευγάρι … (στον δρόμο του Χριστούλη φυσικά ) ότι και αν μπορεί να σημαίνει αυτό

Ο μάγος του Χάους θα κάνει ένα Σίγκιλ (η και τελετουργικό αμαλάχει ) για να ενώσει ένα ζευγάρι όπου θα είναι ευτυχισμένο .. θα κάνουν 2 παιδιά (ένα αγόρι , ένα κορίτσι) ..θα έχουν ένα σπίτι στα Β.Π , ένα εξοχικό … ένα αμάξι 1600cc κ.λ.π κλπ..

Δηλ συγκεκριμένα αποτελέσματα … και εδώ είναι ή καινοτομία…. δεν κάνουμε ένα τελετουργικό με γενικά αποτελέσματα αλλά για να πετύχουμε “αυτό” …. Γι αυτό όταν κάνεις ένα Σίγκιλ προσπαθείς να εκφράσεις την επιθυμία σου όσο ποιο συγκεκριμένα γίνεται…

Και το κάνεις χρησιμοποιώντας οτιδήποτε νομίζεις ότι θα λειτουργήσει παίρνονταςς (αλλά και δημιουργώντας ) απο οπουδήποτε..!!!! Χαοτικά

Και είναι ποιο εύκολο πιστεύω έτσι… (τουλάχιστον για μένα)
…από το “δύσκολο μονοπάτι” του να ακολουθείς Ένα δρόμο , ένα σύστημα - βάζεις το κεφάλι κάτω και προχωράς σε μία ευθεία γραμμή… και πρέπει να κάνεις αυτό και εκείνο.. και φυσικά οι διάφοροι φοβεροί και τρομεροί κίνδυνοι που θα σε κάνουν να «φύγεις» από το μονοπάτι σου (που είναι το ΕΝΑ και το σωστό .… γιατί διαφορετικά δεν θα ακολουθούσες ..σωστά..?)

τώρα όσο αφορά το Εγώ και τον Εγωισμό που αναφέρει ο αγαπητός JBG …
και το Εγώ είναι ένα εργαλείο … Και είναι συνδεδεμένο με τα πιστεύω του καθενός ..

Στην συμπεριφορά της μαγείας του Χάους - γιατί θα επαναλάβω δεν είναι σύστημα – αφού μπορείς να κάνεις και τυπικά με γρημόρια εάν θες όπως ο phil hines στο παράδειγμα παραπάνω
ο μάγος μπορεί χρησιμοποιήσει ένα οποιαδήποτε σύστημα συμβολισμών.. και οποιαδήποτε προσωρινό πιστεύω για να πετύχει τα αποτελέσματα --- η αθευντικότητα των πιστεύω ή του συστήματος δεν έχει καμιά σημασία…
έτσι δημιουργείται και ένας βαθμός αποπρογραμματισμού... όπου πολύ γρήγορα καταλαβαίνεις ότι το ΕΓΩ δεν είναι παρά ένα illusion διαθέσιμο για το χρησιμοποιήσεις και να το αλλάξεις ανάλογα με την περιστάσεις

Η προσωπική εμπειρία μου so far με την Μαγεία του Χάους … έχει μία Ασσυριο Βαβυλωνιακή γεύση με δόση Γνωστικισμού και Νεοπλατωνισμού .. και ολίγον Σταρ Τρέκ που λειτουργεί μια χαρά για μένα. Και έχει τα αποτελέσματα που θέλω

Τώρα για το "μεγάλο Ερώτημα" ή το "μεγάλο Εργο" … (είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι έχετε ένα .. (αλήθεια..? σκεφτήκατε ποτέ ότι μπορεί απλά να είναι το μεγάλο σας Εγώ που ρωτάει ή θέλει να κάνει εργο )–

(το παρόν)εγώ ντε έχει απο τέτοια καρντια μου
και εξακολουθώ να αισθάνομαι άνετα- just having fun κάνοντας αυτό που θεωρώ μαγεία ….
Εξάλλου έχω "δικαίωμα" μέχρι την τελευταία μου στιγμή να ¨μετανοήσω” όπως ακριβώς και ο Μέγας Κωνσταντίνος - Γνωστός Ρωμαίος αυτοκράτορας / Μάγος (και μη χριστιανός) οπού δημιούργησε ένα ωραιότατο αποτέλεσμα για τα "καλά" μας και "ταπεινά" μας Χριστιανόπουλα να έχουν και αυτά ένα περιβάλλον να αναπτύξουν τα πιστεύω τους και τις ιδεολογίες τους

Αγαπητή ΝΑDΑ ο μοναδικός τρόπος που μπορείς να επιδράσεις στο άμορφο και άπλαστο Χάος είναι τα αποτελέσματα
αλλά εάν έχεις να προτήνεις τιποτα άλλο ... I am all ears

Γιώργος
Quiz: Τί μορφή παίρνει ένας χαμαιλέων μπροστά σε έναν καθρέπτη..

dimitris84Μέλος
21/07/2006, 02:54:09
Παντως παιδια ετσι οπως τα βλεπω ειναι σαν ενα ταξιδι σε ονειρο.
Παιρνω μια βαρκα και αφου μαθω κουπι αρχιζω την δουλεια και κραταω το ενδιαφερον ψηλα αλλαζοντας παραστασεις.Με η χωρις σχεδιο , προορισμο κλπ , το σημαντικο εδω ειναι ο κωπηλατης.
Ο κωπηλατης που τραβαει κουπι ,μια βαρκα , ο ουρανος και η θαλασσα.Το μονο που βλεπει 4 πραγματα ειναι ο κωπηλατης.Ειτε τραβαει κουπι ειτε οχι.Και αυτο κατα την γνωμη μου ισχυει σε ολα τα επιπεδα , σε αυτη την κατασταση.

Απλα η εκφραση η μαγεια του χαους ταιριαζει πολυ περισσοτερο στην μαγεια που εκπεμπει το χαος παρα σε καποια μαγεια με καποια μορφη που εγω θα δωσω κατα την γνωμη μου.

στην υγεια σου NADA

quote:
Ο ΝΟΥΣ, η Ιδέα, ο Σκοπός του όντος είναι αυτά που θα δώσουν μορφή στο άμορφο Χάος, θα δημιουργήσουν ό,τι έχει προαποφασιστεί, θα επιτελέσουν το Έργο της Μαγείας...

Εχω την εντυπωση πως αυτο που περιεγραψες ειναι η πραγματικοτητα.
Αυτο που ειμαι τωρα.Ενα τιποτα που ο νους,η ιδεα,ο σκοπος , εμου του οντος με διαχωρισαν με την μορφη απο το αμορφο και εγινα κατι συγκεκριμενο .Τι γινεται αν ολα αυτα Νους-Ιδεα-Σκοπος παψουν;
Αν το κατι ξαναγινει τιποτα;
Νομιζω πως ειμαστε ολοι μαγοι του χαους αφου απο το παντου η πουθενα φτιαξαμε το κατι καπου.Ο κοσμος που αντιλαμβανομαστε ειναι δικο μας δημιουργημα γιατι οταν αλλαζουμε αντιληψη αλλαζει και αυτος.
Θα επρεπε να βαλω σαν υπογραφη το κατα την γνωμη μου αλλα το αλλο μου βγαινει πιο αληθινα και ειναι εμπειρικο.

Φιλικα παντα

Ευγνωμοσυνη

21/07/2006, 03:17:01
quote:
διαφωνω ομως καθετα και οριζοντια και υπτια και με αυτην και με ο,τι αλλο εχει "σκοπο" κατι, για τι ο σκοπος προϋποθετει εγωισμο

jonniebegood

ok jonniebegood, σωστός ο παίχτης!

αν όμως ο σκοπός δεν είναι το "ΕΓΩ", αλλά το "εσείς" ή το "όλοι μαζί";

υγ.στην υγειά σας

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
YngwieΜέλος
21/07/2006, 03:41:12
quote:

O φιλος ελάχιστος μας κάλυψε απολυτως. Είπαμε το μοττο είναι το "ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ" και εννοείται το συνάνθρωπο.

Υ.Γ καλέ μου φίλε Ελάχιστε το άρθρο του Κου που παρέθεσες και δεν σου απάντησα ως κουρασμένος γάιδαρος στο τόπικ της Σολομωνικής τότε, το τσέκαρα και έχει ανακρίβειες όπως π.χ του Αβρελίμ ενώ είναι Αβραμελίν και είναι παγκοσμίως γνωστό ως έργο σε κύκλους λογίων και αποκρυφιστών για να γίνει λάθος και άλλα σημειάκια που δείχνει προχειρογραμμένη συρραφή πληροφοριών χωρις ιδιαίτερο έλεγχο.

dimitris84Μέλος
21/07/2006, 12:08:31

Στην υγεια σου Ελαχιστε

quote:

Και ποιανου σκοπος ειναι το "εσεις" η "το ολοι μαζι";

Ετσι οπως το θετεις θα μπορουσε να ειναι ο σκοπος του "ΕΓΩ" να γινει "ΕΣΕΙΣ" η "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" εκτος και αν ειναι αυτη η κατασταση.

Το εγω,Εσεις,Ολοι μαζι προσδιοριζουν αρα περιοριζουν.Ασχετα σε ποσα τετραγωνικα.
Το εσεις δημιουργειται οταν το εγω διαχωριζει την θεση του αρα την στηριζει.Ασχετα αν του αρεσει μετα αυτο που βλεπει.
Τοτε εγω και εσεις μπορουμε να ειμαστε ολοι μαζι .Ασχετα αν δεν ανεχομαστε ο ενας τον αλλο.

Και αυτο εχει καποιο αποτελεσμα , αλλα τι δεν εχει;

Φιλικα παντα

Ευγνωμοσυνη