ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τεστ: Κ.Δ., θεόπνευστη ή ασυναρτησίες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τεστ: Κ.Δ., θεόπνευστη ή ασυναρτησίες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

macedon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
09/08/2010, 23:09:01
trexagireve

quote:
Σιγουρα, για το αν ήταν συγγενείς θα διαφωνήσουμε το ξέρω,

Γιατί να διαφωνήσουμε; Δώσε μας στοιχεία πού τα βρήκες να συζητήσουμε πάνω σ'αυτά και μπορεί να συμφωνήσουμε κιόλας.

Λοιπόν; Πού το βρήκες αυτό;

quote:
αλλά, αλήθεια,απο ποιόν πλανήτη κόβεις τον Ιωάννη τον Ζεβεδαίο,
απο τον Σείριο, ή την Ανδρομέδα;...

Μεταξύ μας (και πριν σε πιάσει ο Think_Math κι αρχίσει να γελάει μαζί σου) ο Σείριος είναι αστέρι και η Ανδρομέδα αστερισμός. Κανείς τους δεν είναι πλανήτης.

quote:
Όσο για πηγές, ειπαμε, ότι μας βολευει...

Μοναδική πηγή, όπως βλέπεις, είναι το ευαγγέλιο των χριστιανών. Όπου χρησιμοποιώ άλλες πηγές, τις κατονομάζω...

Τώρα θα μας πεις πού το βρήκες αυτό περί θετού αδελφού Ιούδα; Στο είπε η κατηχήτρια; Ο παπάς; Το ονειρεύτηκες;

macedon

09/08/2010, 23:13:52
Γιατί μου συγχίζεσαι Κώστα ΜΟΥ; Καλοκαιριάτικα, θα μου πάθεις
και τιποτα και που να τρέχω Λάρισα Θεσσαλονική,να σου ...σταθώ;...
Έλα ρε Κώστα ΜΟΥ, έγραψα για Σειριο και Ανδρομέδα, εννοώντας,
την περιοχή..Ξέρω ότι δεν τα γνωρίζω ,αυτά τα ..προχωρημένα τοσο πολύ...
Θέλει πραγματικά φαντασία, για να τα σκεφτείς αυτά...
Κι εγώ,είμαι πολύ ρεαλιστής για κάτι τετοιο...
Βρε τον Ιούδα, δεν θυμάσαι;Αυτόν καλέ,που μαλώναμε πέρισυ, αν είναι θετα, ή αληθινά αδέλφια με τον Χριστό;Τώρα, δεν είναι καν συγγενείς;...Όλα ...έρχονται και παρέρχονται, τελικά...
Τον ξέχασες, Κώστα ΜΟΥ τον Ιούδα;...
10/08/2010, 00:33:33
trexagireve

quote:
Βρε τον Ιούδα, δεν θυμάσαι;Αυτόν καλέ,που μαλώναμε πέρισυ, αν είναι θετα, ή αληθινά αδέλφια με τον Χριστό;

Δεν θυμάμαι να μπήκα σε τέτοια συζήτηση και δεν θα υπήρχε λόγος να μπω γιατί κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στα ευαγγέλια.

Αλήθεια, θα μας πεις εσύ πού το βρήκες αυτό; Τόσο δύσκολο σου είναι να σταματήσεις μια φορά να λες ό,τι σου κατεβαίνει και να πεις δυο λόγια της προκοπής;

macedon

10/08/2010, 09:49:53
Μέχρι την προηγούμενη τακτική σου,Κώτα ΜΟΥ, ο Χριστός, δεν ήταν υιός του Θεου, αλλά, ανθρώπου,ενώ και οι ετεροθαλείς αδελφοί του, ήταν τεκμηρίωση σου, περί γήινης καταγωγής του Χριστού και του ότι η Παναγία δεν ήταν παρθένος...Τώρα, εξυπηρετεί αλλοιώς;
Γι αυτό και δεν περιμένω να θυμάσαι τι γράφεις...
Γράφεις,κυριολεκτικά ότι νάναι..Που να θυμάσαι;....
10/08/2010, 14:56:49
trexagireve

quote:
Μέχρι την προηγούμενη τακτική σου,Κώτα ΜΟΥ, ο Χριστός, δεν ήταν υιός του Θεου, αλλά, ανθρώπου

Αυτό που είπα και δεν το κατάλαβες ήταν πως αν ο Ιησούς δεν ήταν γιος του Ιωσήφ, τότε δεν ήταν απόγονος του Δαβίδ.

quote:
ενώ και οι ετεροθαλείς αδελφοί του, ήταν τεκμηρίωση σου, περί γήινης καταγωγής του Χριστού

Από το ευαγγέλιο φαίνεται ότι οι αδελφοί του ήταν φυσικοί αδελφοί του και όχι ετεροθαλείς. Ο Ιησούς ήταν ο πρωτότοκος του Ιωσήφ και άρα οι αδελφοί του ακολούθησαν. Και δεν τεκμηριώνεται γήινη καταγωγή του Ιησού από τα αδέλφια του αλλά από τον Γαβριήλ... ξέρεις, εκείνον που γκάστρωσε ΚΑΙ τη Μαρία ΚΑΙ την Ελισάβετ.

quote:
και του ότι η Παναγία δεν ήταν παρθένος

Παρθένος με τόσα παιδιά; Όλα είναι πιθανά.

quote:
Γι αυτό και δεν περιμένω να θυμάσαι τι γράφεις...

Θυμάμαι πολύ καλά τι γράφω. Εσύ δεν καταλαβαίνεις ούτε τι γράφω εγώ ούτε τι γράφεις εσύ.

macedon

10/08/2010, 15:05:46
2. Η ΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Υπάρχει ένα μεγάλο μπέρδεμα όσον αφορά στους γονείς των υπόλοιπων μαθητών και συγκεκριμένα ποιος ήταν γιος ποιου και τι ήταν ο καθένας. Εκτός από τις αντιφάσεις μεταξύ τους, οι ευαγγελιστές σε μερικά σημεία αντιφάσκουν και με τον ... εαυτό τους, καθώς αναιρούν αυτά που γράφουν προηγουμένως. Ας καταγράψουμε όμως τους μαθητές, μπας και βρούμε κάποια άκρη. Οι μαθητές λοιπόν φαίνεται να είναι:

1,2. Πέτρος και Ανδρέας
3,4. Ιάκωβος και Ιωάννης, γιοι του Ζεβεδαίου
5. Φίλιππος
6. Βαρθολομαίος
7. Θωμάς
8. Ματθαίος
9. Ιάκωβος ο Μικρός, γιος του Αλφαίου
10. Λεβαίος (Ματθ. 10:3) ή Θαδαίος (Μάρκ. 3:18) ή Ιούδας του Ιακώβου (Λουκ. 6:16)
11. Σίμων ο Ζηλωτής
12. Ιούδας ο Ισκαριώτης

Ο Ματθαίος δηλώνει πως ο 10ος μαθητής του Ιησού λεγόταν Λεβαίος (10:3). Ο Μάρκος μας πληροφορεί πως λεγόταν «Θαδαίος» (3:18). Επειδή υπάρχει σαφής αντίφαση στο όνομα του συγκεκριμένου μαθητή, οι χριστιανοί μάγειρες προσθέσανε στο ευαγγέλιο του Ματθαίου τη φράση «ο επικληθείς Θαδδαίος» (10:3), ώστε να ταιριάζει με το ευαγγέλιο του Μάρκου.

Ο Λουκάς απ’ τη μεριά του δε γνωρίζει κανέναν Θαδδαίο ή Λεβαίο και υποστηρίζει πως ο μαθητής αυτός λεγόταν «Ιούδας», γιος του Ιακώβου (6:16). Πάλι κανένα πρόβλημα για τους χριστιανούς. Βάλανε και το όνομα Ιούδας στο συγκεκριμένο όνομα κι έγινε τώρα «Ιούδας Θαδδαίος ο Λεβαίος». Τρία πρόσωπα σε ένα!

Ο Ιωάννης πάλι δεν έχει ιδέα πώς λεγόταν ο μαθητής αυτός (ευτυχώς δηλαδή, γιατί θα χρειαζόταν οι χριστιανοί να προσθέσουν και τέταρτο όνομα στο πρόσωπο αυτό και θα έμοιαζε έτσι ... σαν Ισπανός). Έτσι σύμφωνα με το Μάρκο και το Ματθαίο έχουμε έναν Ιούδα, ενώ σύμφωνα με το Λουκά έχουμε δύο! Και πάμε να δούμε τις οικογενειακές σχέσεις που είχαν οι μαθητές.

1) Ο Ιάκωβος ο Μικρός είναι αδελφός του Ιωσή. Και οι δύο είναι αδελφοί του Ιησού, όπως παραδέχονται οι Μάρκος (6:3) και ο Ματθαίος (13:55). Αν είναι όμως αδέλφια του Ιησού, τότε είναι του Ιωσήφ και της Μαρίας. Άρα δεν μπορεί να είναι ο Αλφαίος πατέρας τους, όπως δηλώνει ο Ματθαίος (10:3). Επίσης ο Ματθαίος παραδέχεται πως η μητέρα τους είναι η Μαρία του Ιωσήφ. Παρακάτω όμως (27:56) εμφανίζει τη Μαρία, την αδελφή της Μαρίας του Ιωσήφ σαν μητέρα του Ιακώβου και του Ιωσή. Το ίδιο κάνει και ο Μάρκος (6:3 και 15:40). Ο Ιωάννης ισχυρίζεται πως ο πατέρας τους ήταν ο Κλωπάς καθώς τον κάνει σύζυγο της Μαρίας, της θείας του Ιησού (19:25).

2) O Λουκάς μας λέει πως ένας μαθητής που ήταν τελώνης ονομαζόταν Λεβή (5:27). Ο Ματθαίος μας πληροφορεί πως το πρόσωπο με τα χαρακτηριστικά αυτά λεγόταν Ματθαίος (9:9) και ουσιαστικά μιλάει για τον εαυτό του, μια και υποτίθεται ότι ο ίδιος έγραψε το ευαγγέλιο. Ας υποθέσουμε πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, αν και υπάρχουν μελετητές που το αμφισβητούν. Έχουμε και λέμε: Σύμφωνα με το Μάρκο (2:14) ο Λεβή είναι γιος του Αλφαίου. Άρα και ο Ματθαίος (που είναι το ίδιο πρόσωπο) είναι γιος του Αλφαίου. Αλλά γιος του Αλφαίου είναι ο Ιάκωβος ο μικρός, σύμφωνα με το Ματθαίο (10:3). Αλλά ο Ιάκωβος ο μικρός είναι αδελφός του Ιωσή και του Ιησού (Ματθ. 13:55). Άρα ο Ματθαίος είναι αδελφός του Ιακώβου του μικρού, ο οποίος είναι αδελφός του Ιησού ο οποίος είχε τον Ιωσήφ πατέρα, σύμφωνα με το Ματθαίο (13:55) αλλά και τον Αλφαίο, σύμφωνα με τον ίδιο ευαγγελιστή (10:3) αλλά και τον Κλωπά σύμφωνα με τον Ιωάννη (19:20).

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τις συγγένειες μεταξύ των μαθητών, όπως είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχουμε μια ομοιόμορφη εικόνα σχετικά με το ποιοί μαθητές ήταν παρόντες στις διάφορες στιγμές της δράσης του Ιησού. Για παράδειγμα:

Μετά την έρημο, ο Ιησούς πάει στη Ναζαρέτ κι από κει στην Καπερναούμ όπου δίδαξε μέσα στη συναγωγή. Με ποιούς μαθητές ήταν εκεί πέρα;

Μάρκος: Με τον Πέτρο, τον Ανδρέα, τον Ιωάννη και τον Ιάκωβο (1:16-21)

Λουκάς: Με κανέναν γιατί δεν είχε καλέσει ακόμη κανέναν μαθητή κοντά του.

Η ομιλία στη συναγωγή της Καπερναούμ σύμφωνα με το Μάρκο γίνεται αμέσως μετά την κλήση των 4 πρώτων μαθητών. Αντίθετα, ο Λουκάς τον βάζει να μιλάει στη συναγωγή μόνος του, καθώς θα συναντήσει τους πρώτους μαθητές του στο επόμενο κεφάλαιο του ευαγγελίου του.

macedon

10/08/2010, 19:39:29
Θα εστιάσω την προσοχή σου, αγαπητέ μου Μακεδών, στο ότι ο Ιωσήφ, ήταν παντρεμένος, πριν την Παναγία, με δυο γυναικες, κι ολας...Οι οποίες,του είχαν κανει παιδιά..Επίσης, για το Ιησού,ο Ιωσήφ, ως υπέργηρος,που ήταν,ήταν θετός πατέρας,με σχέση συγγενή...
Γι αυτό και δεν πολυαναφέρεται...
Θέλω να κάνεις υπομονή, μαζί μου, γιατί, όσο απίθσνο κι αν σου φαίνεται, τις λέξεις προσέχω και γράφω, μετρημένα...
10/08/2010, 21:55:39
trexagireve

quote:
Θα εστιάσω την προσοχή σου, αγαπητέ μου Μακεδών, στο ότι ο Ιωσήφ, ήταν παντρεμένος, πριν την Παναγία, με δυο γυναικες, κι ολας

Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στα ευαγγέλια και δεν συνάγεται από πουθενά. Είναι τελείως αυθαίρετη άποψη. Πού το βρήκες εσύ αυτό;

quote:
Οι οποίες,του είχαν κανει παιδιά

Επίσης δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στα ευαγγέλια. Αντίθετα, στα ευαγγέλια δηλώνεται καθαρά ότι ο Ιησούς ήταν πρωτότοκος για τον Ιωσήφ

quote:
Επίσης, για το Ιησού,ο Ιωσήφ, ως υπέργηρος,που ήταν,ήταν θετός πατέρας,με σχέση συγγενή

Από πού προκύπτει ότι ήταν "υπέργηρος";

Τι ακριβώς θα πει "θετός πατέρας με σχέση συγγενή;"

Τις απαντήσεις στα ελληνικά σε παρακαλώ, με πηγές αν είναι δυνατόν (περί πρώτου γάμου, προϋπαρχόντων παιδιών κτλ.)

macedon

10/08/2010, 22:49:52
Μερικές απο τις βιβλικές καταγραφές των σχέσεων, Ιησού, Ιωσήφ, Παναγίας και των άλλων παιδιών του Ιωσήφ,βλεπουμε παρακάτω...:

Ιάκωβος, Ιωσής, Ιούδας, Σίμων, Εσθήρ, Μάρθα, Σαλώμη, μερικοί απ' αυτούς, ήταν παιδιά του ηλικιωμένου Ιωσήφ, από προηγούμενο γάμο.
Μάλιστα, κάποιοι απ’ αυτούς, ήταν παιδιά της Μαρίας του Κλωπά, (Ιωάννης 9/θ΄ 25), η οποία ήταν γυναίκα του αδελφού του Ιωσήφ, του Κλωπά. Αυτή η Μαρία, αναφέρεται στην Αγία Γραφή ως: «Μαρία η του Ιακώβου» (Μάρκος 16/ις΄ 1), και «Μαρία η του Ιακώβου του μικρού και Ιωσή μήτηρ» (Μάρκος 15/ιε΄ 40, Ματθαίος 27/κζ΄ 56). Επίσης αναφέρεται «Η αδελφή της μητρός αυτού, Μαρία η του Κλωπά» (Ιωάννης 19/ιθ΄ 25).
Σύμφωνα με το παραπάνω εδάφιο, η Μαρία του Κλωπά είναι «σύνννυμφος» της Θεοτόκου, καθώς είναι γυναίκα του αδελφού του Ιωσήφ. Έτσι, και τα παιδιά της σύμφωνα με τον Εβραϊκό ιδιωματισμό που είδαμε και πριν, θεωρούνται ως «αδελφοί» του Ιησού, όπως κι εκείνη ως «αδελφή της μητρός αυτού».
Υπάρχει μαρτυρία του Ηγισίππου, ότι ο Ιούδας και ο Σίμων (Συμεών δεύτερος επίσκοπος Ιεροσολύμων μετά τον Ιάκωβο τον αδελφόθεο), ήταν παιδιά του Κλωπά, αδελφού του Ιωσήφ και θείου του Ιησού. (Ευσεβίου Εκκλησιαστική Ιστορία βιβλίο Γ΄ κεφ. 32. 1 – 6).
ΜΑΤΘΑΙΟΣ 1/Α΄ : 18 "Του δε Ιησού Χριστού η γέννησις ούτως ην. Μνηστευθείσης γαρ της μητρός αυτού Μαρίας τω Ιωσήφ, πριν η συνελθείν αυτούς, ευρέθη εν γαστρί έχουσα εκ Πνεύματος Αγίου".
Το ότι βρέθηκε έγκυος πριν «συνέλθουν» σε σεξουαλική πράξη, δεν σημαίνει ότι μετά «συνήλθαν». Δεν αναφέρεται συζυγική σχέση των.
Εδώ το σημείο που τονίζεται, είναι το ότι ο Χριστός δεν ήταν γιος του Ιωσήφ, και ότι η Μαρία ήταν παρθένος! Δεν υπονοείται τίποτα περισσότερο. Το ίδιο συμβαίνει και με το παρακάτω εδάφιο...:
ΜΑΤΘΑΙΟΣ 1/Α΄ : 25 "και ουκ εγίνωσκεν αυτήν έως ου έτεκε τον υιόν αυτής τον πρωτότοκον, και εκάλεσε το όνομα αυτού Ιησούν".
Επίσης, το ότι σε άλλο εδάφιο η Παναγία αναφέρεται ως: «γυναίκα» του Ιωσήφ, δεν σημαίνει ότι την παντρεύτηκε. Αυτό φαίνεται στο Ματθαίος 1/α΄ 18 - 20, όπου ενώ στο 19 και 20 αναφέρεται δύο φορές ως: «γυναίκα» του Ιωσήφ, στο 18 ξεκαθαρίζει ότι ήταν «μνηστή» του...
Πολλά, διφορούμενα νοήματα,αλλά και λέξεις, μπορούν να παρεξηγηθούν,
απο πονηρούς,αλλά, το κείμενο είναι πάντα σαφές, στο σύνολο του...

11/08/2010, 00:07:02
trexagireve

Δηλαδή το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αντιγράφεις τις ανοησίες της ΟΟΔΕ; Ας είναι, δεν περίμενα και κάτι καλύτερο...

quote:
Ιάκωβος, Ιωσής, Ιούδας, Σίμων, Εσθήρ, Μάρθα, Σαλώμη, μερικοί απ' αυτούς, ήταν παιδιά του ηλικιωμένου Ιωσήφ, από προηγούμενο γάμο.

Σε κανένα σημείο του ευαγγελίου δεν αναφέρεται ή υπονοείται προηγούμενος γάμος του Ιωσήφ. Αυτό σου ζήτησα να μου πεις πού το βρήκες και μου παραθέτεις άλλα αντ'άλλων.

quote:
Σύμφωνα με το παραπάνω εδάφιο, η Μαρία του Κλωπά είναι «σύνννυμφος» της Θεοτόκου

Σύμφωνα με το παραπάνω εδάφιο η Μαρία είναι αδελφή της Μαρίας του Ιησού. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο Κλωπάς και ο Ιωσήφ ήταν αδέλφια ούτε ότι ο Ιωσήφ είχε προηγούμενο γάμο ούτε ότι ήταν υπέργηρος, όπως βλακωδώς υποστηρίζουν οι κοπτοράπτες των ευαγγελίων. Τα παραπάνω αποτελούν αυθαίρετες υποθέσεις για να υποστηρίξουν την παρθενιά της Μαρίας (την οποία ούτε το ευαγγέλιο υποστηρίζει) και ουσιαστικά αποτελούν εφευρέσεις του Ευσέβιου και προσθήκες του 5ου αιώνα.

quote:
ΜΑΤΘΑΙΟΣ 1/Α΄ : 18 "Του δε Ιησού Χριστού η γέννησις ούτως ην. Μνηστευθείσης γαρ της μητρός αυτού Μαρίας τω Ιωσήφ, πριν η συνελθείν αυτούς, ευρέθη εν γαστρί έχουσα εκ Πνεύματος Αγίου".
Το ότι βρέθηκε έγκυος πριν «συνέλθουν» σε σεξουαλική πράξη, δεν σημαίνει ότι μετά «συνήλθαν». Δεν αναφέρεται συζυγική σχέση των.

Έξυπνη και πονηρή αναφορά, αλλά μόνον αν απευθύνεσαι σε ηλίθιους. Όντως, στο παραπάνω εδάφιο δεν αναφέρεται συζυγική σχέση τους. Αλλά οποιοσδήποτε έχει διαβάσει το ευαγγέλιο, μπορεί να βρει τη συζυγική σχέση 7 στίχους παρακάτω από το προαναφερθέν εδάφιο.

"και ουκ εγίγνωσκεν αυτήν [ο Ιωσήφ] έως ότου έτεκε τον υιό της τον πρωτότοκον"(Ματθ. 1,25)

"Δεν είχε δηλαδή σχέσεις με τη Μαρία ο Ιωσήφ, μέχρι που αυτή γέννησε τον πρωτότοκό της"

Το εδάφιο αυτό δείχνει δύο πράγματα:

1. Ο Ιωσήφ δεν είχε σχέσεις μαζί της μέχρις ότου αυτή γέννησε τον Ιησού. Το "μέχρις ότου" σημαίνει στην ελληνική ότι από κει και πέρα είχαν.

2. Ο προσδιορισμός "πρωτότοκος" (αυτός που γεννήθηκε πρώτος) σημαίνει πως ο Ιησούς ήταν ο πρώτος γιος της και από κει ακολούθησαν κι άλλοι. Όχι ο μόνος, αλλά ο πρώτος! Ποτέ δεν χρησιμοποιείται η λέξη "πρώτος" αν δεν υπάρχει τουλάχιστον ένας δεύτερος.

Επίσης, από το ευαγγέλιο προκύπτει πως ήταν και ο πρωτότοκος γιος του Ιωσήφ, καθώς έκανε τη θυσία του πρωτότοκου στο ναό 40 μέρες μετά τη γέννηση του Ιησού. Η θυσία αυτή γινόταν από τον πατέρα μία μόνο φορά και μόνο για τον πρωτότοκο γιο του. Ακόμη κι αν χώριζε, έπαιρνε άλλη και έκανε πάλι αγόρι (το πρώτο με τη νέα του γυναίκα) δεν μπορούσε να προσφέρει πάλι τη θυσία του πρωτότοκου.

quote:
Επίσης, το ότι σε άλλο εδάφιο η Παναγία αναφέρεται ως: «γυναίκα» του Ιωσήφ, δεν σημαίνει ότι την παντρεύτηκε. Αυτό φαίνεται στο Ματθαίος 1/α΄ 18 - 20, όπου ενώ στο 19 και 20 αναφέρεται δύο φορές ως: «γυναίκα» του Ιωσήφ, στο 18 ξεκαθαρίζει ότι ήταν «μνηστή» του...

Στην εβραϊκή η λέξη "μνήστωρ", "σύζυγος", "γυναίκα" και "σύντροφος" έχουν ακριβώς την ίδια σημασία.

quote:
Πολλά, διφορούμενα νοήματα,αλλά και λέξεις, μπορούν να παρεξηγηθούν,

Οι μόνοι που παρεξηγούν και ανακατασκευάζουν τις ιστορίες της ΚΔ είναι οι έμμισθοι επαγγελματίες απολογητές και οι ηλίθιοι που τις αναπαράγουν. Οι ευαγγελιστές ούτε δυσγραφικοί ήταν ούτε δυσλεκτικοί ούτε ήταν θύματα εγκεφαλικού. Αυτό που ήθελαν να γράψουν, αυτό έγραφαν. Το ότι γράφουν ανοησίες ή το ότι δεν αρέσει στους χριστιανούς απολογητές της συμφοράς δεν είναι πρόβλημα των ευαγγελιστών. Είναι πρόβλημα δικό τους.

Και σου ξανακάνω την ερώτηση:

1. Σε ποιό σημείο του ευαγγελίου αναφέρονται προηγούμενοι γάμοι του Ιωσήφ;
2. Σε ποιο σημείο του ευαγγελίου αναφέρεται ο Ιωσήφ ως υπέργηρος;
3. Σε ποιο σημείο του ευαγγελίου αναφέρεται ότι ο Ιωσήφ ήταν αδελφός του Κλωπά;

Δεν θέλω αντιγραφές από ιστοσελίδες ούτε τις γνωστές ανοησίες σου. Τρεις παραπομπές θέλω μόνο.

macedon

11/08/2010, 08:58:50
Δηλαδή αγαπητέ μου Κώστα,ότι και να γράφουμε, ότι κι αν λέει, το αν είναι έτσι, ότι και να κάνουμε, δεν πρόκειται να το κοιτάξεις ποτέ;...
Θα αλλοιθωρίσεις,αγόρι μου, έτσι που στρίβεις για να μην δεις...
Το ότι δεν την γνώριζε μέχρι να γεννηθεί ο Χριστος,είχε πολλές
ερμήνιες, αγαπητέ μου, μιλωντας για τον Ιωσήφ και την Παναγία...
Δεν την ήξερε, ως μνηστή, που δεν είχα παντρευτεί...
Δεν την ήξερε, ως νέα 15 χρονών κι αυτός μεγάλος στη ηλικία..
Μετά την γέννηση του Κυρίου, γνωριστήκανε, επειδη η Παναγία
έπαψε να ειναι παιδί..Μην ξεχνάς, ότι γέννησε πολύ νέα...
Ψάχνεις το κακό, ή ...σε παρασέρνει Κώστα ΜΟΥ;...
11/08/2010, 11:07:31
trexagireve

quote:
Το ότι δεν την γνώριζε μέχρι να γεννηθεί ο Χριστος,είχε πολλές
ερμήνιες,

Το "γιγνώσκω" στη Βίβλο, όταν αναφέρεται σε άντρα ή γυναίκα, έχει μία μόνο έννοια: Τις σεξουαλικές σχέσεις.

Και ξαναρωτάω:

1. Σε ποιό σημείο του ευαγγελίου αναφέρονται προηγούμενοι γάμοι του Ιωσήφ;
2. Σε ποιο σημείο του ευαγγελίου αναφέρεται ο Ιωσήφ ως υπέργηρος;
3. Σε ποιο σημείο του ευαγγελίου αναφέρεται ότι ο Ιωσήφ ήταν αδελφός του Κλωπά;

Περιμένω τις παραπομπές.

macedon

11/08/2010, 11:36:48
Τον χρησμό της Σίβυλλας της Κυμαίας, τον ξέρεις, Κώστα ΜΟΥ;

Αυ΄τον που λέει :«αμφί γαίη ορίσας ο μέγας θεός υψικέραυνος
δη τότε και μεγάλοιο θεού παις ανθρώποισιν
ήξει σαρκοφόρος θνητοίς ομοιούμενος εν γη,
τέσσαρα φωνήεντα φέρων, το δ’ άφωνον εν αυτώ
δισσόν` εγώ δε κέ τοι αριθμόν γ' όλον εξονομήνω•
οκτώ γαρ μονάδας, τόσσας δεκάδας δ’ επί ταύταις
ηδ' εκατοντάδας οκτώ απιστοκόροις ανθρώποις
ούνομα δηλώσει συ δ’ ενί φρεσί σήσι νόησον
αθανάτοιο θεού Χριστόν παίδ’ υψίστοιο.
αυτός πληρώσει δε θεού νόμον, ου καταλύσει,
αντίτυπον μίμημα φέρων, και πάντα διδάξει,
τούτω προσκομίσουσ’ ιερείς χρυσόν προφέροντες,
σμύρναν ατάρ λίβανον` και γαρ τάδε πάντα ποιήσει.
Αλλ’ οπόταν φωνή τις ερημαίης δια χώρης
ήξη απαγγέλλουσα βροτοίς και πάσι βοήση
ευθείας ατραπούς ποιησέμεν ηδ' απορίψαι
εκ κραδίης κακίας και ύδασι φωτίζεσθαι
παν δέμας ανθρώπων, ίνα γεννηθέντες άνωθεν
μηκέτι μηδέν όλως γε παρεκβαίνωσι δικαίων`
την δ’ αύ βαρβαρόφρων, πεπεδημένος ορχηθμοίσιν,
εκκόψας δώσει μισθόν τότε σήμα βροτοίσιν
έσσεται εξαίφνης, οπόταν πεφυλαγμένος ήξη
εκ γης Αιγύπτοιο καλός λίθος` εν δ’ άρα τούτω
λαός προσκόψει Εβραίων έθνη δ’ αγερούνται
αυτού υφηγήσει` και γαρ θεόν υψιμέδοντα
γνώσονται δια τούδε αταρπιτόν εν φαΐ κοινώ.
δείξει γαρ ζωήν αιώνιον ανθρώποισιν
εκλεκτοίς, ανόμοις δε το πυρ αιώσιν εποίσει.
και τότε δη νοσερούς ιήσεται ηδ’ επιμώμους
πάντας, όσοι τούτω πίστιν ενιποιήσονται.
βλέψουσιν δε τε τυφλοί, ατάρ βαδίσουσί τε χωλοί,
κωφοί τ’ εισαΐσουσι, λαλήσουσ’ ου λαλέοντες.
δαίμονας εξελάσει, νεκρών δ’ επανάστασις εσται•
κύματα πεζεύσει και ερημαίω ενί χώρω
εξ άρτων πέντε και ιχθύος ειναλίοιο
χιλιάδας κορέσει πέντε, τα δε λείψανα τούτων
δώδεκα πληρώσει κοφίνους εις ελπίδα λαών.» (12)
Σε ποιόν Θεό αναφέρεται;...
Για ...ζωγράφισε τον...

Για τον Ιωσήφ τον Μνήστορα, οι αποδειξεις για την οικογένεια του, ότι ήταν άλλη κι ότι η Παναγία, πήγε αφού γέννησε τον Ιησού και υπο καθεστώς μνηστειας, πρέπει κάποτε να σημαίνει και το αυτονόητο, εκτός της βολικά ευκολης ύβρις...
ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΛΕΜΕ, ΕΞ ΑΡΧΗΣ, ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΕΤΕΚΕ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΕΜΕΙΝΕ,
εννοούμε, ότι ήταν μοναδικός της υιός,ο Ιησούς, που μετά, την μνηστεύθηκε ο Ιωσήφ αποδεικνύει επίσης και το ότι ήταν παντρεμένος και με άλλη, για να έχει αυτά τα παιδά με την άλλη που προανέφερα, εκ του κατα Ματθαίου,κεφάλαιο, πιο πριν..
Αν θέλεις, βλέπεις...Όχι με το ζόρι...

11/08/2010, 12:32:52
trexagireve

Αυτές τις απατεωνιές στις γιαγιάδες της γειτονιάς σου που έχουν την ίδια γνώση με σένα πάνω στα ευαγγέλια. Και θα σου πώ γιατί είναι απατεωνιές: Γιατί τίποτε απ'αυτά δεν περιέχεται μέσα στο ευαγγέλιο και τίποτε απ'αυτά δεν υποστηρίζεται από τους ευαγγελιστές. Αντίθετα, αποτελούν προσπάθειες του 5ου αιώνα και μεταγενέστερες για την ανασκευή των περιεχομένων των ευαγγελίων, επειδή δεν βόλευε το περιεχόμενο. Κι όπου οι πλαστογράφοι χριστιανοί δεν κατάφεραν να φτιάξουν μια θεωρία, άλλαξαν το ίδιο το ευαγγέλιο.

quote:

Αυτό το λέτε εσείς. Όχι το ευαγγέλιο! Το ευαγγέλιο ρητά λέει ότι:

1. Ο Ιωσήφ είχε σεξουαλικές σχέσεις με τη Μαρία μετά τη γέννηση του Ιησού.

2. Η Μαρία γέννησε ένα τσούρμο παιδιά μετά τον Ιησού.

Το τι λέτε εσείς είναι προφανώς αυθαίρετο, ανόητο και χωρίς την παραμικρή σημασία.

quote:
εννοούμε, ότι ήταν μοναδικός της υιός,ο Ιησούς

Εσείς μπορείτε να εννοείτε ό,τι θέλετε. Το ευαγγέλιο λέει ρητά ότι ήταν ο πρωτότοκος, ο πρώτος από τους υπόλοιπους, όχι ο μόνος!

quote:
την μνηστεύθηκε ο Ιωσήφ αποδεικνύει επίσης και το ότι ήταν παντρεμένος και με άλλη

Παραμύθια! Δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στο ευαγγέλιο ούτε υπονοείται από οποιοδήποτε εδάφιο! Το ευαγγέλιο λέει καθαρά ότι την παντρεύτηκε.

quote:
για να έχει αυτά τα παιδά με την άλλη που προανέφερα, εκ του κατα Ματθαίου,κεφάλαιο, πιο πριν

Παραμύθια! Το ευαγγέλιο πουθενά δεν αναφέρει ότι είχε παιδιά ο Ιωσήφ πριν τον Ιησού. Πουθενά!

Αν είχε άλλα παιδιά με προηγούμενη γυναίκα και μάλιστα αρσενικά, δεν θα μπορούσε να κάνει τη θυσία στο ναό για τον Ιησού, γιατί θα την είχε κάνει ήδη για τον πρωτότοκό του.

Κι επειδή δεν πρόκειται να μου απαντήσεις τις ερωτήσεις που σου κάνω, να τις απαντήσω εγώ:

1. Σε ποιό σημείο του ευαγγελίου αναφέρονται προηγούμενοι γάμοι του Ιωσήφ; Σε κανένα!
2. Σε ποιο σημείο του ευαγγελίου αναφέρεται ο Ιωσήφ ως υπέργηρος; Σε κανένα!
3. Σε ποιο σημείο του ευαγγελίου αναφέρεται ότι ο Ιωσήφ ήταν αδελφός του Κλωπά; Σε κανένα!

Να σε βγάλω κι από τη δύσκολη θέση και να γλυτώσω τους υπόλοιπους που διαβάζουν το θέμα από τις άσχετες απαντήσεις σου...

macedon

11/08/2010, 12:53:38
Τα δικα σου βολικά για σένα συμπεράσματα, Κώστα ΜΟΥ
μονο εσύ τα βλέπεις, στην Αγία Γραφή....
Πώλ μου έγινες,με τις προβλέψεις...
11/08/2010, 13:01:44
trexagireve

quote:
μονο εσύ τα βλέπεις, στην Αγία Γραφή

Μπορείς κάθε στιγμή να μου φέρεις τα εδάφια των ευαγγελίων που λένε για υπέργηρο Ιωσήφ, για προηγούμενους γάμους του και παιδιά από προηγούμενους γάμους.

Αν δεν τα έχεις... Λυπάμαι...

macedon

11/08/2010, 14:43:35
quote:
Τι ακριβώς θα πει "θετός πατέρας με σχέση συγγενή;"
Κερατάς!

quote:
Ανεμογκάστρι!

Edited by - Αίολος on 11/08/2010 14:50:52

11/08/2010, 14:47:15
Μιλάμε για ΤΟ επίπεδο αντιληψης, Κώστα ΜΟΥ....
Το κείμενο είναι πολλά,απο 4 ευαγγέλια,πρέπει να μπορείς να
τα συνδυάσεις...
Δεν σε παρεξηγώ, επαναλαμβάνω, που κρίνεις επιπόλαια..Έτσι
ήταν μέχρι τον Χριστό...Μετά όλα,αποκτησαν νόημα...
D.P.J. 10Μέλος
11/08/2010, 14:58:59
trexagireve
quote:

Δεν την ήξερε, ως νέα 15 χρονών κι αυτός μεγάλος στη ηλικία..
Μετά την γέννηση του Κυρίου, γνωριστήκανε, επειδη η Παναγία
έπαψε να ειναι παιδί..Μην ξεχνάς, ότι γέννησε πολύ νέα...

Εκτός από το να είναι....ο διασημότερος κερατάς , "είναι"- "ήταν" και παιδεραστής ο Τζόσεφ ; Είχε και άλλα κρυφά και φανερά γούστα άραγε ;
Ξέρω , ξέρω......με τα τότε κριτήρια δεν ήταν επιλήψιμο και άλλα τέτοια . Όμως.........θεός ολόκληρος δεν ήξερε ότι αυτές του οι ενέργειες θα σχολιάζοντο ..."πονηρά" στις μέρες μας ;
Δεν μπορούσε να τα κάνει,... ας πούμε πιο φυιολογικά τα πράγματα ;

11/08/2010, 15:05:55
ΤA ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

Ξεκινώντας να αναφέρει κανείς τα απίθανα θαύματα του φακίρη Ιησού, δεν γνωρίζει από πού ν’αρχίσει και πού να τελειώσει. Πρόκειται για έναν αχταρμά από θαύματα όπου ο κάθε ευαγγελιστής περιγράφει το ίδιο θαύμα να συμβαίνει σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και σε διαφορετικά μέρη, παρουσία διαφορετικών ανθρώπων και με την παρουσία ή όχι των μαθητών. Ένα παράδειγμα: Κάνουμε την απλή ερώτηση: «Ποιό ήταν το πρώτο θαύμα του Ιησού;» και παίρνουμε τις εξής απαντήσεις:

Μάρκος: Η θεραπεία του δαιμονισμένου στην Καπερναούμ, όπου πήγε μετά τη Ναζαρέτ (1:12-26)
Ματθαίος: Διάφορα (δεν κατονομάζονται) όπου ο Ιησούς θεράπευε δαιμονισμένους και αρρώστους στη Γαλιλαία (4:23-25)
Λουκάς: Κάποια θαύματα που έκανε στην Καπερναούμ (δεν κατονομάζονται) πριν πάει στη Ναζαρέτ (4:23)
Ιωάννης: Ο γάμος στην Κανά (2:1)

Η σύμπτωση των απόψεων είναι προφανής! Δεύτερη ερώτηση: «Πότε έκανε ο Ιησούς το πρώτο του θαύμα»;

Μάρκος: Τουλάχιστον 40 μέρες μετά τη βάφτιση
Ματθαίος: Πολύ μετά τις 40 μέρες από τη βάφτιση
Λουκάς: Τουλάχιστον 40 μέρες μετά τη βάφτιση
Ιωάννης: Ακριβώς 3 μέρες μετά τη βάφτιση

Πολύ καλύτερα αυτή τη φορά. Τρίτη ερώτηση: «Ποιοί μαθητές ήταν μαζί με τον Ιησού στο πρώτο του θαύμα»;

Μάρκος: Πέτρος, Ανδρέας, Ιάκωβος, Ιωάννης
Ματθαίος: Από 4 μέχρι 12
Λουκάς: Κανένας
Ιωάννης: Όλοι

Εδώ ισχύει το ρητό «δώδεκα απόστολοι καθένας με τον πόνο του».

Να σημειώσουμε πως ο Ματθαίος, ενώ περιγράφει την κλήση των τεσσάρων πρώτων μαθητών (4:18-22), αναφέρει κατόπιν για τα πολλά θαύματα που έκανε ο Ιησούς στη Γαλιλαία, χωρίς να περιγράφει τη γνωριμία του με τους άλλους μαθητές, τους οποίους παρουσιάζει όλους μαζί έξι κεφάλαια παρακάτω (10:1-4) χωρίς να μας διευκρινίζει πώς και πότε τους βρήκε. Έτσι, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν στο πρώτο θαύμα (που επίσης δεν κατονομάζεται) ήταν μόνον οι 4 ή είχε βρει στο μεταξύ κι άλλους μαθητές και πόσους.

macedon