- Οι εξαρτήσεις του ανθρώπου... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
ποιές είναι πραγματικά οι αιτίες που μας ωθούν σε αυτές?
Γιατί δε μπορούμε να απαλλαγούμε οριστικά και να τις αποβάλλουμε?
Μπορεί να είμαστε εξαρτημένοι στο κάπνισμα, στο αλκοόλ, σε διάφορες ουσίες, σε κάποιο άτομο που ασκεί έλεγχο επάνω μας.
Κι εμείς συνεχίζουμε να διαιωνίζουμε την εξάρτηση αυτή απο αυτό το κάτι ή τον κάποιον.
Πιστεύετε οτι είναι εύκολο να απαλλαγούμε...?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Προσωπικά δεν το πιστεύω...
Ίσως είναι η εύκολη λύση στο να παραμένουμε εξαρτημένοι από κάτι.
Ίσως νομίζουμε οτι αν είμαστε εθισμένοι στο κάπνισμα μας βοηθάει να χαλαρώσουμε.
Αν είμαστε εξαρτημένοι από κάποιο άτομο ίσως να μας βολεύει να το κάνουμε αυτό γιατί μπορεί να αναλαμβάνει ευθύνες για εμάς.

Μπορεί και να ισχύει εδώ αυτό.
Με λίγα λόγια γράψτα όλα στα... παλαιότερα των υποδημάτων σου. Ίσως και να βοηθάει.
Αλλά μέχρι να φτάσεις εκεί, το πρώτο ΤΕΡΑΣΤΙΟ σκαλοπάτι που πρέπει να κατακτήσεις είναι άλλο. Πρέπει να ανακαλύψεις πραγματικά μέσα σου τι είναι αυτό που σε κάνει να είσαι εξαρτημένος σε οτιδήποτε.
Βασικά, όλα στο μυαλό είναι...
Edited by - DAGON on 03/09/2005 03:57:51
Η μόνη λύση που βρήκα για τον εαυτό μου, είναι να μην κολλάω στο ΙΔΙΟ πράγμα. Δηλαδή πηγαίνω από... κόλημμα σε κόλλημα
H ταινία requiem for a dream, ασχολείται με αυτό το θέμα. Μοιάζει να μιλάει για drugs, στην ουσία όμως πραγματεύεται την συνήθεια. Για όσους δεν την έχουν δει, την προτείνω!
Edited by - velial on 03/09/2005 05:45:25
Την ταινία που αναφέρεις velial την έχω δεί κι ομολογώ πως μου άρεσε αρκετά.
Γενικά συμφωνώ με τον DAGON στο οτι πρέπει να κάνουμε μία ενδοσκόπηση του εαυτού μας για να ανακαλύψουμε τι μας κάνει εξαρτημένους από το οτιδήποτε.
Εγώ πιστεύω πως είναι και θέμα αυτοπεποίθησης κι αυτοεκτίμησης.
Ένα άτομο πχ που είναι εξαρτημένο από τα ναρκωτικά πρέπει να ανακαλύψει οτι δεν του προσφέρουν κάτι παραπάνω από ένα επιπρόσθετο πρόβλημα.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΞΑΡΤΙΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΟΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ...
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ...

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν κάποιος χάσει τον έλενχο και ξεφύγει τόσο απο το παν μέτρον άριστον ώστε να κινδυνεύσει.
Πρίν λίγο καιρό κάποιοι γνωστοί μου χάσανε τον 25χρονο γιό τους απο ναρκωτικά.Είπαν οτι φταιγανε αυτοι.
Οχι πιστεύω δεν είναι εύκολο να απαλαγεί κάποιος.
Έχει σίγουρα να κάνει με το ποιόν αυτού που προσπαθεί αλλά και με τους γύρω του παράγοντες.
ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ
Αυτό βέβαια δεν ισχύει για όλα τα πράγματα.
Το να παίρνεις πχ ναρκωτικά με κάποιο μέτρο είναι κι ανούσιο και δεν προσφέρει τίποτα.
Σύν τοις άλλοις είναι επικίνδυνο, ειδικά όταν οι χρήστες είναι άτομα νεαρά και μπορεί να χάσουν τον έλεγχο.

Και αν δε θελουμε,ή δε μπορουμε να αποβαλλουμε αυτο που μας εχει γινει εξαρτηση,παν μετρον αριστον σε ολα τελικα ειναι η λυση
ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ
Προσωπικά καπνίζω αρκετά και για χρόνια, περίπου 9.
Κάποιες φορές προσπάθησα όχι να το κόψω αλλά να το ελαττώσω.
Σε πληροφορώ οτι τη δεύτερη μέρα υποχώρησα...
Ίσως το όλο θέμα είναι μέσα στο μυαλό μου και νομίζω οτι δε μπορώ να το καταφέρω.
Μερικές φορές ξέρουμε οτι κάτι μας βλάπτει όμως δεν προσπαθούμε ουσιαστικά να απαλλαγούμε από αυτό.
Όλοι μας έχουμε πάθη κι αδυναμίες ή, αν το θές αλλιώς, εξαρτήσεις.
Και πιστεύω πως είναι κάτι το ανθρώπινο.
Φυσικά δεν είναι όλες οι εξαρτήσεις το ίδιο...

ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ
πιστευω οτι για να αποβαλλουμε μια εξαρτηση,πρεπει πρωτα να γινουμε κυριοι του εαυτου μας.ειναι πολυ βασικο.
οπως λεει και η διαφημιση....imposible is nothing

santaclaws is coming tonight
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
Στη μοναξιά του δειλινού,
δώστε άρωμα βυθού.
Αστέρι,φως και άναμμα φεγγάρι βασιλιά μου!
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...
Όταν κοντρολλάρεις μία κατάσταση από την οποία είσαι εξαρτημένη, πχ το κάπνισμα, τότε είσαι νικητής/τρια.
Εγώ πάντως δεν το έχω νικήσει...
Όσον αφορά τον έρωτα πιστεύω πως είναι μία εξάρτηση άλλοτε καλή κι άλλοτε κακή.
Όταν επενδύεις στον άλλον τα πάντα κι είναι μονόπλευρη αυτή η επένδυση κι ο έρωτας τότε πιστεύω οτι γίνεσαι εξαρτημένος από αυτόν/ή.

.
Νικοτινίαση: Η παράφορη επιθυμία να συναντήσεις περιπτερά, ειδικά όταν σου τελειώνουν τα τσιγάρα.
.
δεν υπάρχουν εξαρτήσεις,
όλα είναι μια ιδέα...
`
3Α ΜΕ ΣΗΜΑ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΟΠΙΡΟΥΝΟ
Edited by - rizitis on 10/09/2005 22:55:38
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως όλοι οι καπνιστές πχ γνωρίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις του καπνίσματος στον οργανισμό μας αλλά παραμένουν εξαρτημένοι από αυτό...