- Οι εξαρτήσεις του ανθρώπου... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:Αγωνίσου. Πάντα υπάρχει τρόπος. Με κόπο βέβαια.
El Idio, έχω προσπαθήσει πάρα πολλές φορές να το κόψω αλλά δεν τα κατάφερα ποτέ...
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως όλοι οι καπνιστές πχ γνωρίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις του καπνίσματος στον οργανισμό μας αλλά παραμένουν εξαρτημένοι από αυτό...
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
Στη μοναξιά του δειλινού,
δώστε άρωμα βυθού.
Αστέρι,φως και άναμμα φεγγάρι βασιλιά μου!
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...
΄Οτι είναι δύσκολο μπορεί αν το δεις με μιά προσεκτικότερη ματιά να μην είναι τόσο.
Σήμερα έκανα τρία τσιγάρα. Ούτε ένα παραπάνω. Το επιθυμώ αλλά βάζω ένα μικρό-μεγάλο φρένο. Δεν πρέπει να ξεφύγω, ούτε το θέλω. Βέβαια κάποιος άνθρωπος που θέλει το καλό μου κι ίσως με αγαπάει, μου τονίζει συχνά, όταν πάω να ανάψω ένα τσιγάρο το εξής: Δεν το έχεις ανάγκη. Κι ευθύς δεν το ανάβω καν. Με πείθει. Είναι γιά το καλό μου. ΄Ασχετα αν ο ίδιος κάνει ένα πακέτο την ημέρα. ΄Η και παραπάνω. Μετράει και το ενδιαφέρον των άλλων στην δική μας προσπάθεια να σταματήσουμε ή να περιορίσουμε κάτι.
Είναι πολύ σημαντικό.
Εξαρτήσεις...
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φως αναβλύζεις,και με στηρίζεις,μη με σαστίζεις
μεθώ στη θεική σου γαλήνη,το ίσως είναι μιά φυγή,μην μου ξεφεύγεις λοιπόν γιατί είναι άδικο.Αντίκρυσέ με.Το θέλω είναι μιά αρχή.Εσύ μιλάς γιά το παρόν,κι εγώ γιά αύριο.
Έτσι μου έλεγε κάποιος όταν το πρωτοξεκίνησα, και τώρα σκέφτομαι πόσο δίκιο είχε. Το τσιγάρο είναι κάτι που άν και καταλαβαίνουμε όλοι τις βλαβερές του συνέπειες εξακολουθούμε να το αγγαλιάζουμε και να το ασπαζόμαστε. Ξεκινάμε απο 2-3 τσιγάρα την ημέρα, προχωράμε στο μισό πακέτο, στο ένα πακέτο και άν εξακολουθήσουμε την πρόοδο σε 2 ή 3 πακέτα την ημέρα. Μπορούμε να απαλλαγούμε απο αυτό περισσότερο ή λιγότερο εύκολα όλοι και όλες αλλά δέν το κάνουμε όχι τόσο οτι δέν το θέλουμε, όσο οτι δέν το παίρνουμε στα σοβαρά. Αυτό που περιμένουμε είναι ίσως κάποια αλλαγή της ζωής μας προς το καλύτερο που θα μπορεί να μας γεμίσει το κενό στην περίπτωση που εγγαταλείψουμε το τσιγάρο. Όσο δέν έρχεται η αλλαγή επιμένουμε πατριωτικά στο τσιγάρο νομίζοντας και δίνοντας μας την ψευδαίσθηση οτι θα μας καλύψει όλα τα κενά.
Τα ίδια πάνω - κάτω ισχύουν και με τα οινοπνευματώδη ποτά, ξεκινάμε στην αρχή απο μπύρες όσο ο εθισμός συνεχίζεται προχωράμε σε κρασί και στο τέλος καταλήγουμε σε ούζα, βότκες, και οτιδήποτε άλλο πιό βαρύ. Και όσο προχωράμε προς το βαρύτερο αδιαφορούμε εντελώς για το ελαφρότερο, άν εθιστούμε στο ούζο η μπύρα δέν μας προκαλεί πιά κανένα ενδιαφέρον. Και με τα τσιγάρα άν συνηθίσουμε σε τρία πακέτα ή 60 τσιγάρα την ημέρα, τα 5-6 τσιγάρα/μέρα δέν προκαλούν κανένα ενδιαφέρον. Άρα η μόνη λύση καταντά το ΚΟΨΙΜΟ ΕΠΙΤΟΠΟΥ της κακής συνήθειας, γιατί άν επιμείνουμε απλά στην ελάττωση θα αναζωπηρωθεί κάποια στιγμή γρήγορα.
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ
Λοιπόν φίλοι μου εγω έχω να καταθέσω τα κάτωθι δια τας εξαρτήσης μα πριν ερωτώ εγω η θνητή ποία η γλυκα της ζωης αγαπητοί μου χωρίς αυτας τας εξαρτήσεις?
παιδία 2 πακέτα την ημέρα, καπνίστρια του θανατά 12 χρόνια.
Εχω κάνει δύο παιδία με το που μάθαινα οτι είμαι έγκυος το έκοβα την ίδια ημέρα ,ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ.
Με το που γέναγα και τελείωνα και με την ιστορία του θηλασμού το ξανάρχιζα οικειοθελώς, γιατί?
Αφού είχα ενα χρόνό να το βάλω στο στόμα μου ??
Γιατι το ΗΘΕΛΑ .
Οι αιτίες που οδηγούν σε μία κατάχρηση είμαστε πρώτα εμείς και μετά ολα τα άλλα , να απαλαγούμε οριστικά τι να σας πω ο πάτέρας μου είχε πεί κάποτε δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δεν θέλω και το πιστευω αυτο μεγάλωσα έτσι ....
ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ
-Under the Moonspell-
Όπως είπες δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει δεν θέλω.
Προσωπικά θέλω το τσιγάρο αλλά με κάποιο μέτρο.
Σχετικά με αυτό που είπες για τις εξαρτήσεις που μπορεί να μας κάνουν την ζωή γλυκιά...
Δε νομίζω οτι οι εξαρτήσεις μας κάνουν την ζωή καλύτερη ή της προσδίδουν ένα "αλατοπίπερο".
Κι όταν εννοώ εξαρτήσεις δεν εννοώ μόνο το κάπνισμα αλλά και τα ναρκωτικά, το ποτό, εξάρτηση από κάποιο άτομο κτλ.
Κι η αιτία είναι οτι δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτές επειδή φοβόμαστε τι θα γίνει μετά.
Φοβόμαστε αν θα τα καταφέρουμε χωρίς αυτές τις εξαρτήσεις.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Εγώ σκέφτομαι κάτι άλλο...
Προσωπικά έχω εξαρτήσεις... πάμπολες. Όχι το τσιγάρο, καθ' ότι δεν καπνίζω, πρώτα γιατί θεωρώ ότι είναι σαν να πληρώνω φόρο στις εταιρίες κάθε μέρα από 3 ευρώπουλα, αλλά και επειδή γνωρίζω πόσο άσχημο είναι για τους γύρω μου.
Εξαρτημένος είμαι από πολλά πράγματα... κυρίως από τον καφέ ή το φαγητό, και δυστυχώς και για τα δύο τα αποτελέσματα με θλίβουν.
Θεωρώ πως ολοκληρωμένος θα γίνει ο άνθρωπος όταν απαλλαγεί από κάθε τέτοια συνήθεια, είτε είναι υλική είτε όχι.
Πως θα απαλλαγώ τώρα; Έλα ντε.
Κάτι το οποίο είχα σκεφτεί και είναι αποτελεσματικό σε κάποιο βαθμό είναι το να μην το σκέφτομαι. Όταν έρθει στο μυαλό μου, να το διώχνω με το να σκέφτομαι κάτι άλλο...
Incubus, το Magic: The Gathering είναι εξάρτηση; ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Μία σκέψη πέρασε απο το μυαλό μου.
Σκέφτηκα πώς άν είχαμε μια απλά όμορφη ζωη, όχι ιδιαίτερα πράγματα, απλά, αν το πρωί που σηκωνόμασταν να πάμε στην δουλίτσα μας, όποια μπορούσε να έχει ο καθένας, πηγαίναμε ευχάριστα να βγάλουμε το μεροκαματό μας με ένα χαμόγελο στο προσωπό μας, αν μπορούσαμε να ζητήσουμε απο τον άλλο/η να μας αγαπήσει απλά χωρίς να ζητάμε να δώσουμε ή να πάρουμε τον ουρανό με τα άστρα παρά μόνον απλή αγάπη, αν το βράδυ που πέφταμε για ύπνο δεν σκεφτόμασταν αυτοκίνητα, σπίτια το ενοίκιο ή ότι αλλο αλλά είμασταν ήρεμοι, αν κοιτώντας την σελήνη χαμογελούσαμε έτσι απλά, αν έτσι απλά κοιτώντας την ανακαλύπταμε την σοφία της χωρίς να διαβάσουμε βιβλία χωρίς πλούσιες πολύπλοκες ανασκαφές σε νου και ψυχή, αν έτσι απλά κοιτώντας την σελήνη βλέπαμε την σοφία της απλότητας τότε ίσως λέω δέν είχαμε ανάγκη απο εξαρτήσεις.
Τότε δεν θα χρειαζόταν να καπνίσω ή να πεθάνω απο ναρκωτικά , να φάω ή να μην φάω για να καλύψω την ανάγκη της επιλογής μου.
Επιλέγω να αποφασίσω για εμένα να ξεχωρήσω απο την μάζα να νιώσω την μοναδικοτητά μου να ορίσω με όποιο τίμημα τον εαυτό μου μακάρι να ορίζω εγώ αυτο που κάνω .Μακάρι να μην είχα ανάγκη να το κάνω αν δεν χρειαζόταν αν είμουν ευτηχισμένος/η ετσι απλά ...
Σαν ρόδα όλα γυρνάνε σαν κύκλος χωρίς αρχή και τέλος φταίνε οι άλλοι που μας τα επιβάλανε φταίμε εμείς που τα δεχτήκαμε όλα γυρνανε γύρω γύρω ..Συγνώμη αν έγινα πολύ λυρική μια ανόητη σκέψη ήταν ,αλλά μου άρεσε γι αυτό θέλησα να την μοιραστώ μαζί σας ευχαριστώ.
ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ
quote:
Κάτι το οποίο είχα σκεφτεί και είναι αποτελεσματικό σε κάποιο βαθμό είναι το να μην το σκέφτομαι. Όταν έρθει στο μυαλό μου, να το διώχνω με το να σκέφτομαι κάτι άλλο...
Φίλε μου WWalker, διαφωνώ!
Πιστεύω πως για να καταπολεμήσεις κάποιες συνήθειες που σε βλάπτουν πρέπει να τις δείς κατάματα.
Μόνο έτσι θα αποκτήσεις περισσότερη δύναμη για να τις αποβάλλεις.
Αστροψυχή μου, έχει δίκιο ο φίλος σου που σου είπε αυτό το πράγμα για τα άτομα που κάνουν χρήση ναρκωτικών.
Με τον καιρό αλλοιώνονται τα εγκεφαλικά τους κύτταρα (όπως και των αλκοολικών) που η θέληση τους ελαχιστοποιείται.
Φυσικά, πιστεύω πως λίγο πολύ όλοι όσοι έχουμε κάποιες εξαρτήσεις έχουμε μικρή θέληση....
Τριανταφυλλιά, δεν βρίσκω καθόλου μα καθόλου ανόητη την σκέψη που έκανες.
Ειλικρινά μου ακούγεται πολύ όμορφη και πιστεύω πως η ζωή μας θα ήταν πραγματικά πολύ πιο όμορφη κι ευτυχισμένη αν μπορούσαμε να ανακαλύψουμε την ομορφιά της ζωής στο κάθε τι γύρω μας και να αντλούσαμε ενέργεια από αυτά.
Υ.Γ.
quote:
Incubus, το Magic: The Gathering είναι εξάρτηση;
Ναί!!!
Αλλά είναι ωραία εξάρτηση... ![]()
The Gathering βλέπω, σε άλλο topic είχες πεί για Angellore από Tristania...
Πρέπει να μιλήσουμε για μουσική εμείς οι 2 γιατί έχουμε αρκετά κοινά μουσικά ακούσματα μου φαίνεται! ![]()

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...