- Ελληνοτουρκική Φιλία .Ουτοπία ; Λάθος; Αλήθεια ; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Τώρα όσον αφορά στους Ολυμπιακούς δε νομίζω να υπάρξει πρόβλημα γιατί απλά δεν πρόκειται να το αποτολμήσουν οι Τούρκοι αφού δε θα μπορούν να αντιμετωπίσουν την γενική κατακραυγή...Για μετά όμως δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά αφού είναι λαός μπαμπέσικος![]()

Μου επιτρέπετε?
Μην μπερδεύεις avallon τις παραβιάσεις με τις παραβάσεις.
Αλλο το ενα και αλλο το αλλο.
Αλλο παραβάσεις του FIR Αθηνών και αλλο παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.
Οι Τούρκοι δεν δέχονται ούτε το ενα ούτε το αλλο. Και το δεύτερο εχει να κάνει εκτός απο παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας και με την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου καθώς και με τα 6 ν. μίλλια.
Εδώ η Ελλάδα εχει το πάνω χέρι αλλά δεν τολμάει να το σηκώσει γιατί θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος.
Αν η Ελλάδα προβεί σε επέκταση των 12 ν. μιλίων που εχει το δικαίωμα αυτό η Τουρκία θα μείνει χωρίς Αιγαίο.
Οι Τούρκοι λοιπόν εχουν τους λόγους τους να κάνουν και παραβιάσεις και παραβάσεις.
Τώρα μέχρι που μπορούν να το φτάσουν? Μέχρι οπου τους συμφέρει.
Το Αιγαίο είναι μια περιοχή ευφλεκτη έτοιμη να εκραγεί ανα πάσα στιγμή.
Η γνώμη μου είναι οτι η Τουρκία είναι οπωσδήποτε μια φιλική χώρα σε οτι αφορά τους Τούρκους πολίτες που δεν εχουμε τίποτα να χωρίσουμε.
Αλλά το Αιγαίο αποτελεί πήγή ζωτικής σημασίας για την Τουρκία.
Αυτό δεν θα πάψουν ποτέ να το υπονομεύουν. Ποτέ.
Ακόμα και αν γίνουν μέλη της ΕΕ.
ΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ !!!
Ναι έχει πετρέλαιο το Αιγαίο και θα το εξωρύξουν όταν τελειώσουν τα αποθέματα του Κόλπου.
Αρα το παιχνίδι δεν ελέγχεται ούτε απο τους Τούρκους, ούτε απο τους Έλληνες αλλά απο τους Αγγλους και τους Αμερικανούς.
Αυτοί θα αποφασίσουν ποιο θα είναι το μαντρόσκυλο...
quote:
Αρα το παιχνίδι δεν ελέγχεται ούτε απο τους Τούρκους, ούτε απο τους Έλληνες αλλά απο τους Αγγλους και τους Αμερικανούς.
ΟΡΘΟΝ.
Γειά σου ΑΙΟΝ. Εγώ είμαι.![]()
Δεν ειναι ομως μόνο το πετρέλαιο. Οι Τούρκοι εχουν ορισμένα δικαιώματα στο Αιγαίο που οι ποιό πολλοί τα αγνοούμε.
Εννοώ τα 6 ναυτικά μίλια που τους επιτρέπει να διέλθουν στο Αιγαίο
μεσα απο τα διεθνή ύδατα.
Αυτό η Ελλάδα μπορεί να το αλλάξει εάν θελήσει και να το κάνει 12 ν. μίλια. Εκεί δεν θα εχουν σχεδόν καθόλου πρόσβαση στο Αιγαίο.
Εκεί υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια ουτε συζήτηση για τα 12 μίλια.
Οχι πόλεμος θα γίνει αλλά και εγώ δεν ξέρω τι...
allzzaro![]()
![]()
![]()
quote:
Βέβαια ουτε συζήτηση για τα 12 μίλια.
Οχι πόλεμος θα γίνει αλλά και εγώ δεν ξέρω τι...
Μάλλον τα 12Μ είναι πιθανός μοχλός πίεσης .
Άς είναι κρυμμένος άσσος.
Τα Ελληνικά νησιά αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για την Τουρκία.
Μετά απο 6 ναυτικά μίλια γύρω απο κάθε νησί θεωρείται ``διεθνή ύδατα``
Εκεί μόνο μπορούν να πλεύσουν σύμφωνα με τους διεθνείς ναυτικούς κανόνες οι Τούρκοι.
Το Αιγαίο λοιπόν αποτελεί μια ειδική εξαίρεση σε αυτούς τους κανόνες λόγω της ιδιαιτερότητας του.
Αλλες χώρες μπορούν χωρίς κανένα πρόβλημα να αυξήσουν τα χωρικά τους ύδατα στα 12 μ. Η Ελλάδα αν το κάνει ολο το Αιγαίο θα γίνει χωρίς διεθνεί ύδατα. Ετσι θα είναι απροσπέλαστο.
Αυτό που παρατηρώ ειναι οτι η χώρα αυτή εχει τεράστια συμφέροντα απο το Αιγαίο. Είμαι σίγουρος οτι θα εκμεταλλευτεί κάθε στιγμή αδυναμίας μας ωστε να καρπωθεί οτιδήποτε.
Οι ΥΠΕΞ των δύο πλευρών τον τελευταίο καιρό και μάλιστα αυτή τη στιγμή προσπαθούν να βρούν λύσεις για την Ελληνοτουρκική φιλία.
Οσο λοιπόν οι επεκτατικές βλέψεις της γείτονος χώρας παραμένουν αδρανείς τόσο και η ελληνοτουρκική φιλία θα παραμένει και αυτή στην αδράνεια.
Πιστεύω ότι η Ελληνοτουρκική φιλία εκτός απο άτοπο είναι και επικίνδυνο σύνθημα.Δεν είναι ούτε το ζητούμενο, ούτε δίκαιο.
Τους φίλους δεν σου τους επιβάλλουν , τους διαλέγεις εσύ.
Τους Αργεντίνους πολύ εύκολα θα συμπαθούσα , μιας και ουδέποτε δεν στράφηκαν εναντίον της χώρας μου. Όχι όμως και τους Τούρκους.
Για αυτούς πιστεύω ότι μάλλον για πολύ καιρό ταλαιπωρούν όλους τους γείτονές τους . Η πατρίδα τους είναι στην πραγματικότητα πολύ ανατολικότερα στά οροπέδια της Μογγολίας.Εύχομαι να γυρίσουν απο κεί που ήρθαν για να ησυχάσουμε και μείς.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΤΟΧΗ!!!!
respect
H καταγωγή μου είναι απο τη Μικρά Ασία. Εξω απο τη Σμύρνη.
Ισως οι προπρογονοί μου να ήταν Ιωνες. Ισως να κατοικούσαν για αρκετές χιλιάδες χρονια εκεί.
Τώρα οι Τούρκοι απο που ήρθαν δικό τους πρόβλημα. Ας μείνουν εκεί πόυ είναι. Οσο μένουν εκεί που είναι τους σέβομαι και τους συμπαθώ.Μιλώ για το λαό της Τουρκίας. Οχι για τους εθνικιστές τους.
Δεν είμαι υπερ του πολέμου είμαι πολύ κατά. Αλλά αν σε περίπτωση απειληθεί κάποιο νήσί μας τότε θα πολεμήσω οτι τον Τούρκο στρατιώτη οπου δεν ξέρει γιατί πολεμά αλλά γιατί πρέπει να πολεμήσω.