ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ελευθερία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ελευθερία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

manos40 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
dimindyΜέλος
05/10/2003, 10:14:17
to poios einai allazonas k ypokritis fainetai...........telos epeisodiou file thoth.....an theleis to kouventiazoume diexodikotera k apo konta....

thothΙδρυτικό Μέλος
05/10/2003, 10:59:27
quote:
to poios einai allazonas k ypokritis fainetai...........telos epeisodiou file thoth.....an theleis to kouventiazoume diexodikotera k apo konta....

Να το συζητήσουμε από κοντά;;; Ωραίο χιούμορ έχεις ρε Dimindy. Εγώ ήδη μετανιώνω που σου αφιέρωσα και τόσο χρόνο για να σου γράψω εδώ !!! Ο χρόνος μου, Dimindy, είναι πολύτιμος και δεν διακινδυνεύω να τον χάσω σε άσκοπες κι άρα άχρηστες συζητήσεις.

Το μήνυμα το πήρες. Ότι δεν πρέπει να υποτιμάς τους συνομιλητές σου.

Αυτό μου φτάνει.

Τώρα για το θέμα της αλαζονείας, δεν περίμενα να πεις και τίποτε άλλο.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

MaraΜέλος
05/10/2003, 13:52:47
quote:
Άλλοι πιστεύουν ότι όλα είναι προκαθορισμένα, επομένως και ο άνθρωπος θα πράξει όπως ορίζει το πεπρωμένο του, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος είναι ελεύθερος και έχει όλη την ευθύνη για τις πράξεις του.

Κατα την γνώμη μου ισχύουν και τα δύο. Η ψυχη μας εχει προκαθορίσει τα μαθηματα που πρεπει να λαβει απο αυτο το περασμα της...το ποτε ομως θα περασει τις δοκιμασιες για να λαβει την γνωση που χρειαζεται ειναι στην ελευθερη βουληση του καθε ανθρωπου. Ο καθενας μας συνειδητα θα δημουργησει με τις πραξεις του καταστασεις - για τις οποιες σαφως και ειναι υπευθυνος- μεσα απο τις οποιες το ασυνειδητο μας θα παρει τις πληροφοριες που εχει επιλεξει να παρει.

Ελπιζω να μην σας μπερδεψα!

Καλη σας μερα

Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.

AIONΜέλος
07/10/2003, 10:18:26
Συμφωνώ Μάρα.
Σήμερα έπεσε στα χέρια μου ένα χαρτί του Ελληνικού Στρατού και περιεργάστηκα το σήμα.
Απο πάνω έχει σαν "λογότυπο" το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ.
Ελευθερο το εύψυχον ...τι όμορφο που ακούγεται ε ?

elpidaΜέλος
07/10/2003, 14:09:45
quote:
ΡΕ ΕΛΠΙΔΑ ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ.

loukoulos πες μου σε παρακαλώ από πού σε αντέγραψα γιατί εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο.

quote:
Κατά την δική μου άποψη το πνεύμα[ΤΟΥ ΠΟΘΟΥ] είναι αυτό που μας κατευθύνει σε έναν αγώνα[ΠΑΘΟΥΣ], που είναι ο δρόμος της συνεχούς τελειοποίησης[ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ], είναι ο δρόμος που οδηγεί στην ελευθερία[ΤΗΣ ΗΔΟΝΗΣ].

Οι δρόμοι είναι πολλοί και αυτό που είναι σημαντικό είναι να βρούμε το σωστό δρόμο αυτόν που όπως προείπε ο loukoulos θα μας οδηγήσει στην ελευθερία.

quote:
Κατα την γνώμη μου ισχύουν και τα δύο……..

Καλή μου Μάρα και εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου και τα δύο έχουν άρρηκτη σχέση μεταξύ τους και τα δύο συμβάλλουν στην πορεία μας.

MyrrhΝέο Μέλος
09/10/2003, 11:23:37
thoth δεν σε πολεμώ άλλωστε συμφωνώ με τα πιο πολλά λεγόμενα σου απλά σκέψεις κάνω.Το ότι εσύ είσαι στο 2% αυτό δεν λύνει το πρόβλημα.Μακάρι να ήταν όλοι στο 2% θέλω όμως να καταλάβεις ότι η πλειοψηφία περνά δύσκολες ώρες ξέρω ότι ψάχνεις την αλήθεια αυτή ψάχνω και εγώ όταν όμως μου έτυχε να ζήσω αυτά που γράφω με μια οικογένεια που πιστεύω ότι είναι αρκετές πλέων τότε η μόνοι βοήθεια ήταν να τους δώσω κάποια χρήματα και να βοηθήσω να βρει δουλεία κάποιος από την οικογένεια.Δεν μπορούσα τότε να μιλήσω για τίποτα άλλο [δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις ]τώρα που είναι καλύτερα έχουμε πει διάφορα που τα βρίσκουν ενδιαφέροντα στον γιο τους που είναι 17 χρόνο έκανα Δώρο ένα τόμο από προσωκρατικούς.
Για να μη ξεφύγω από το θέμα περί ελευθέριας είναι σίγουρα όπως τα λες πόσοι όμως το βλέπουν έτσι,πόσοι καλύτερα μπορούν σε ένα σύστημα δολοφονικό να το δουν έτσι.Εγώ Μιλώ λοιπόν για τους άλλους όταν λέω ότι η ελευθέρια νοείτε πρώτα οικονομική,είναι η βάση του 98%πρόσεξε δεν λέω η ελευθέρια είναι οικονομική[η λέξη κλειδί ελευθέρια-ευτυχία είναι τελείως προσωπική] ,λέω νοείτε πρώτα οικονομική και εφόσον κάποιος έχει λύση όχι το οικονομικό σε επίπεδα πλουτισμού αλλά έντιμου βίου μπορεί να έχει προβληματισμούς πέρα της ύλης,δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τα λεγόμενα μου.Για αυτούς που ενώ περνούν δύσκολες ώρες μπορούν και φιλοσοφούν τι ζωή ,ναιιιιιιι έχουν ξεφύγει είναι ήρωες, η άγιοι ,η σαμάνοι πες το όπως θέλεις αλλά είναι τραγικά λίγοι .

Επιστημονικά περί ελευθέριας.

Ο δικτυωτός εγκέφαλος είναι ένα φίλτρο όλων των ερεθισμάτων που δέχεται ο εγκέφαλος μας.Επιστήμονες έχουν βρει ότι από τα χρώματα το κόκκινο είναι αυτό που δεν φιλτράρετε καθόλου αλλά περνά κατευθείαν στο υποσυνείδητο μας και από ήχους ο ρυθμός ταμ-ταμ επαναλαμβανόμενος ρυθμικός ήχος δηλαδή.
Προσέξτε τώρα τι έχουν κάνει οι πολυεθνικές.
Ολοι έχετε δει τη διαφήμιση της κοκ σολ [για λόγους ασφάλειας μου δεν αναφέρω όλο το όνομα] τα λόγια είναι ρυθμικά επαναλαμβανόμενα .....πιες κοκ σολ και εσύ με ρυθμό ταμ ταμ.
Προσέξτε μια άλλη διαφήμιση μίας άλλης πολυεθνικής του νέκ καφέ .Πιες και εσύ νέκ καφέ φραπέ[ρυθμός ταμ τάμ] .Οσο για το κόκκινο χρώμα και μόνο τα τσιγάρα καλμπορο τα λένε όλα.

Πιστεύετε ότι είστε ακόμα ελεύθεροι να αποφασίζετε εσείς.

Καλησπέρα,

Παρεμβαίνω κάπως "άτσαλα" στην συζήτηση αν και την παρακολουθώ από την αρχή της. Νομίζω πως υπάρχει ουσία στις λέξεις που εκφράζει ο φίλος loukoulos, πραγματικά πόσο ελεύθεροι είμαστε στις αποφάσεις που θεωρούμε δικές μας, ολοκληρωτικά δικές μας?

Δεν έχω κάποια απάντηση απλά ενισχύω μέσω της συνολικότερης αντίληψης μου τον προβληματισμό.. Τελικά σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που από τη στιγμή της βιολογικής μας "έλευσης" μας τροφοδοτεί ακατάπαυστα με ερεθίσματα που τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια της ζωής μας, δεν είμαστε σε θέση να επεξεργαστούμε κριτικά, πόσο διατηρούμε την αυθεντικότητα ούτε καν των πράξεων, των ίδιων των σκέψεων μας? Και όχι μόνο, στην πορεία του βίου μας , ως ενήλικες, διατηρούμε έντονη την ανάγκη της κοινωνικής αποδοχής, ανάγκη που πηγάζει σαφώς από την ανθρώπινη φύση μας, αλλά διαστρεβλώνεται σε τυφλή, άκριτη αποδοχή των κοινωνικών συνθηκών υπό τις οποίες "ανθίζουμε" γιατί το επικρατές κοινωνικό σύστημα (εδώ και αιώνες) δεν ευλογεί την ποιοτική διαφοροποίηση.
Αγαπητέ Thoth, σαφώς στο σημείο αυτό θα μου πεις ότι ο καθένας καλείται να διαδραματίσει το ρόλο του και μέσα από την προσωπική του στάση να αφήσει και ένα ευρύτερο κοινωνικό στίγμα..Υπάρχει ένα ωραίο Ινδικό κείμενο:

"Με την πνοή του ίδιου ανέμου
τον ένα πλοίο τραβάει για την ανατολή
και το άλλο για τη δύση, γιατί η θέση των πανιών
και όχι το μελτέμι,
καθορίζει το καθενός τη ρότα"

Ωστόσο αναρωτιέμαι, από το λυκαυγές της ανθρώπινης ιστορίας, η πορεία προς τον υλικό πλουτισμό δεν έχει ανακοπεί ούτε για μια στιγμή, αντιθέτως το "σύστημα" ενισχύει ολοένα και περισσότερο τους μηχανισμούς ελέγχου και χειρισμού των πολιτών αυτού του κόσμου, αντιμετωπίζοντας τους ως επικερδείς μονάδες "παραγωγής" (energy units) σε όλα τα επίπεδα δραστηριοποίησης (παραγωγή, πολιτισμός, εκπαίδευση). Ένας σοφός Δάσκαλος είχε πει πως μοναδικό πεδίο αυθεντικής έκφρασης του ανθρωπίνου όντος αποτελεί η Τέχνη..

Τελευταία αρχίζω να το αμφισβητώ και αυτό.

10/10/2003, 01:31:15
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΙΟΝ...
ΜΑ ΜΙΛΗΣΩ ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ?

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ
ΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΟΥ...
ΟΛΕΣ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ
ΜΑ ΑΝ ΤΙΣ ΧΑΣΩ...
ΠΩΣ ΘΑ ΝΙΩΣΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ?

Η ΜΟΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΚΑΤ ΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ...
ΣΚΕΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΚΟΡΜΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ
Η'
ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ
ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΑΠΛΑ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ...
ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ
ΞΕΓΕΛΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ
ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ...

ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ.....

ΕΝΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΧΑΝΕΙ
ΜΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ

MaraΜέλος
10/10/2003, 10:43:57
Καλημερα σας!

ryche αναφερεις:

quote:
ΣΚΕΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΚΟΡΜΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ
Η'
ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ
ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΑΠΛΑ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ...
ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ
ΞΕΓΕΛΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ
ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ...

Ειχα γραψει σε προηγουμενο τοπικ με παρομοιο θεμα:

Αν το εξετασουμε ομως θα δουμε οτι και η σκεψη εχει τα δικα της ορια. Οποιος βρεθηκε απο ενα μικρο κλουβι σε ενα μεγαλυτερο θα νοιωσει ελευθερος - ουσιαστικα ειναι ομως? Το ιδιο και η σκεψη - οσο την τροφοδοτουμε με γνωση, με βιωματα μας, της δινουμε την ωθηση να δρα ολο και πιο ελευθερη. Ας προβληματιστουμε ομως... μηπως η ψευδαισθηση - η ιδια η ιδεα - οτι η σκεψη μας ειναι ελευθερη τελικα ειναι το ιδιο της το κλουβι που απλα το μεγαλωνουμε λιγο λιγο??

Τελικα υπαρχει η ελευθερια της σκεψης, ή η ιδια η σκεψη μας προκαλει την ψευδαισθηση της ελευθεριας?

Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.

11/10/2003, 18:27:06
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΑ

ΜΑΛΛΟΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΛΗ ΜΟΥ....

ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ...Η ΟΧΙ...

ΕΝΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΧΑΝΕΙ
ΜΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ

12/10/2003, 05:02:35
μια παρενθεση/σχετικα με την θρησκευτικη ελευθερια...

http://www.jesusportal.org/magazine/article10-1.htm

φως!

03/09/2005, 02:28:29
quote:
Dying_Incubus τώρα δεν ξέρω για ''πόση ωριμότητα'' μιλάς αλλά τα μαθαίνεις ποτέ αυτά?
1]Λάθος- σωστό
2]όποτε πρέπει
3]ρίσκο με σύνεση γίνεται?

Ας σου απαντήσω, αγαπητή μου φίλη!
Πιστεύω πως με το καιρό και μέσα από τις εμπειρίες μας μαθαίνουμε να κρίνουμε το σωστό και το λάθος σε μερικά πράγματα.
Δε μπορούμε να το ξέρουμε πάντα αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορούμε.
Τώρα για το πότε πρέπει, νομίζω το καταλαβαίνουμε πότε θα ενεργήσουμε και πότε όχι.
Και σχετικά με το "ρίσκο με σύνεση" δεν το έθεσα εγώ σωστά.
Εννοούσα να ρισκάρουμε με ένα μέτρο ώστε να πειραματιστούμε και να μάθουμε.
Πιστεύω πως κι η εμπειρική παρατήρηση καταστάσεων και βιωμάτων μπορεί να μας βοηθήσει να ωριμάσουμε ως άτομα.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

Deghar AdharkΜέλος
03/09/2005, 02:30:18
quote:
Μμμμ μην είσαι σίγουρος για κανένα απο τα δύο.

οχι ειμαι.τελειωνω σε λιγο και χαιρομαι για αυτο.

quote:
Υ.Γ εγώ δεν είμαι δυστυχώς στην εφηβεία...

γκρρρρρρρρρρ δεν μπορω να το ακουω αυτο.δεν γινεται να λες δυστυχως.δεν ξερω φυσικα πως την εννοειτε εσεις την εφηβεια αλλα για εμενα ειναι κακιστη περιοδος ακομα και αντικειμενικα να το θεσουμε.

03/09/2005, 03:08:58
quote:
οχι ειμαι.τελειωνω σε λιγο και χαιρομαι για αυτο.

Επέτρεψε μου να σου πώ πως δε γίνεται να σηματοδοτήσεις το τέλος μίας περιόδου, στη συγκεκριμένη περίπτωση την εφηβεία, μόνο και μόνο επειδή φτάνεις σε μία ηλικία που προχωράς στο επόμενο στάδιο.
Μπορεί για κάποιον η εφηβεία να κρατήσει μερικά χρόνια παραπάνω ή λίγο λιγότερο από το κανονικό.

quote:
γκρρρρρρρρρρ δεν μπορω να το ακουω αυτο.δεν γινεται να λες δυστυχως.δεν ξερω φυσικα πως την εννοειτε εσεις την εφηβεια αλλα για εμενα ειναι κακιστη περιοδος ακομα και αντικειμενικα να το θεσουμε.

Κι όμως, όταν μεγαλώσεις και περάσουν μερικά χρόνια μπορεί και να αναπολείς αυτή την εποχή της ζωής σου.
Άφηνε κι ένα ενδεχόμενο ανοιχτό, αγαπητέ μου και "ποτέ μη λές ποτέ"!
Κάτι ήξερε ο James Bond στην εν λόγω ταινία...

03/09/2005, 15:13:35
quote:
Πιστεύω πως κι η εμπειρική παρατήρηση καταστάσεων και βιωμάτων μπορεί να μας βοηθήσει να ωριμάσουμε ως άτομα

Συμφωνώ οτι η παρατήρηση αυξάνει την υποκειμενική μας κρίση.
Θα ήθελα αν θες να αναλύσεις τι εννοείς εδω οταν λες ωρίμανση.
πχ εννοείς οτι μέσω των επαναλαμβανόμενων εμπειριών και σύγκρισης των αποτελεσμάτων υποψιαζόμαστε το επόμενο αποτέλεσμα σε κάτι παρόμοιο?
Εννοείς οτι μέσω αυτών των γεγονότων, κάνουμε σκέψεις που μας ''μαθαίνουν'' τον εαυτό μας, οπότε ξέρεις τι θές?
ή κάτι διαφορετικό?

quote:
κρίνουμε το σωστό και το λάθος

Τίνος το σωστό και το λάθος?
Το δικό μου''σωστό'' μπορεί να μην συμβαδίζει με κάποιου άλλου και αντίθετα.
Η αποψή μου είναι οτι προσαρμόζουμε τυπικά τίς πράξεις μας βάσει τού συνόλου ωστε να είναι αποδεκτές.

quote:

Αν είσαι όντως στην εφηβεία, απολαυσέ την όσο γίνεται.
Είναι από τις ωραιότερες εποχές της ζωής, επειδή έχεις όλα τα πλεονεκτήματα του ''μεγάλου'' χωρίς καμμία απο τις ευθύνες του.

Φιλικά

03/09/2005, 16:09:52
quote:
Συμφωνώ οτι η παρατήρηση αυξάνει την υποκειμενική μας κρίση.
Θα ήθελα αν θες να αναλύσεις τι εννοείς εδω οταν λες ωρίμανση.
πχ εννοείς οτι μέσω των επαναλαμβανόμενων εμπειριών και σύγκρισης των αποτελεσμάτων υποψιαζόμαστε το επόμενο αποτέλεσμα σε κάτι παρόμοιο?
Εννοείς οτι μέσω αυτών των γεγονότων, κάνουμε σκέψεις που μας ''μαθαίνουν'' τον εαυτό μας, οπότε ξέρεις τι θές?
ή κάτι διαφορετικό?

Ειλικρινά με πρόλαβες στις απαντήσεις σου, καλή μου!
Και με κάλυψες απόλυτα...

quote:
Τίνος το σωστό και το λάθος?
Το δικό μου''σωστό'' μπορεί να μην συμβαδίζει με κάποιου άλλου και αντίθετα.
Η αποψή μου είναι οτι προσαρμόζουμε τυπικά τίς πράξεις μας βάσει τού συνόλου ωστε να είναι αποδεκτές.

Το σωστό και το λάθος για εμάς και το κατά πόσο συμβαδίζει με κάποιους κανόνες άγραφους της κοινωνίας μας.
Σε καμία όμως περίπτωση δεν εννοώ στο να προσαρμόζουμε πάντα τα θέλω μας και τις ανάγκες μας με τις επιταγές της κοινωνίας...

Deghar AdharkΜέλος
03/09/2005, 16:18:15
quote:
Επέτρεψε μου να σου πώ πως δε γίνεται να σηματοδοτήσεις το τέλος μίας περιόδου, στη συγκεκριμένη περίπτωση την εφηβεία, μόνο και μόνο επειδή φτάνεις σε μία ηλικία που προχωράς στο επόμενο στάδιο.
Μπορεί για κάποιον η εφηβεία να κρατήσει μερικά χρόνια παραπάνω ή λίγο λιγότερο από το κανονικό.

το παιρνω βιολογικα και το λεω αυτο.αλλα ακομα και ετσι μπορεις περιπου να καταλαβεις οτε τελειωνεις και ποτε οχι.
εγω με θυμαμε πριν απο 2-3 χρονια δηλ στα 14-15 και....δεν θελω να με θυμαμε.

quote:
Κι όμως, όταν μεγαλώσεις και περάσουν μερικά χρόνια μπορεί και να αναπολείς αυτή την εποχή της ζωής σου.
Άφηνε κι ένα ενδεχόμενο ανοιχτό, αγαπητέ μου και "ποτέ μη λές ποτέ"!
Κάτι ήξερε ο James Bond στην εν λόγω ταινία...

στο εγγυωμαι αποκλειεται.

quote:
Αν είσαι όντως στην εφηβεία, απολαυσέ την όσο γίνεται.
Είναι από τις ωραιότερες εποχές της ζωής, επειδή έχεις όλα τα πλεονεκτήματα του ''μεγάλου'' χωρίς καμμία απο τις ευθύνες του.

θα εστιασω εδω

quote:
έχεις όλα τα πλεονεκτήματα του ''μεγάλου'' χωρίς καμμία απο τις ευθύνες του.

και αυτο εσυ το θεωρεις καλο!!!!!!!!!!!!!!!
πρωτα δεν εχεις κανενα πλεονεκτημα.
οταν καποιος ειναι ανηλικος εχει μονο μεινοκτηματα
δεν εχει υποχρεωσεις και ευθυνες
εχει λιγα ως και καθολου δικαωματα
δεν ειναι ενεργος πολιτης{κατι που εχει τρομερη σημασια}
δεν μπορει να ψηφισει
δεν μπορει να βαλλει την υποφραφη του
δεν μετραει επισημα η γνωμη του
συμπερασμα:ειναι ενα τιποτα
αυτη ειναι η σκληρη και γυμνη αληθεια.λιγοι την ξερουν και ειδικα στην ηλικια μου.

απολαυση ειναι οταν κανεις πετυχαινεις κατι που το θελεις.αυτο στους ανηλικους δεν γινεται.ολα θα πρεπει να περασουν απο την κριση του κηδεμονα.δεν κατηγορω βεβαια τους γονεις εκεινοι εχουν δικιο,εγω ομως δεν θα ηθελα με τιποτα να ειχα παιδια.
οταν λοιπον εχεις ολα τα παραπανω χαρακτηριστικα που ειπα μπορεις να κανεις μονο ενα πραγμα,να "ζησεις την στιγμη".ε εγω αυτο δεν μπορω να το κανω.
οι περισσοτεροι των ανηλικων υποκρινονται οτι παιρνανε καλα.υποκρινονται υποσυνηδειτα ομως.
αυτη την ανεμελεια δεν την ανεχομαι με τιποτα.την θεωρω αφελεια.μονο που στην εφηβεια σου κολλανε ταμπελες....{ανεμελος,ανευθυνος,ανωριμος}...για εναν λογο.
γιατι αυτα που ειπα παραπανω{η λικρη λιστα} ισχυει.και το αποτελεσμα της δεν αφορα εναν η δυο ατομα,αλλα ολους ανεξαιρετως.
και ετσι αποδυκνυω οτι οι εφηβοι ειναι{ανευθυνοι,ανεμελοι,ανωριμοι κ.α} χωρις καμια εξαιρεση γιατι δεν μπορουν ακομα να ειναι κατι διαφορετικο.

03/09/2005, 18:13:10
quote:
Σε καμία όμως περίπτωση δεν εννοώ στο να προσαρμόζουμε πάντα τα θέλω μας και τις ανάγκες μας με τις επιταγές της κοινωνίας...

Ναι, και εγώ, αλλά μεγαλώνοντας ''μαθαίνεις'' να κάνεις αυτό που νομίζεις πιο αθόρυβα χωρίς μόνιμες συγκρούσεις, επειδή συνειδητοποιείς τίς δικές σου δυνατότητες.
Πιστεύω να με καταλαβαίνεις...

quote:
δεν εχει υποχρεωσεις και ευθυνες

Αν το βλέπεις αυτό κακό....για να δούμε και την αλλη πλευρά πως θα σου φανεί...

03/09/2005, 22:46:46
quote:
Ναι, και εγώ, αλλά μεγαλώνοντας ''μαθαίνεις'' να κάνεις αυτό που νομίζεις πιο αθόρυβα χωρίς μόνιμες συγκρούσεις, επειδή συνειδητοποιείς τίς δικές σου δυνατότητες.
Πιστεύω να με καταλαβαίνεις...

Σε καταλαβαίνω απόλυτα κι επικροτώ τα όσα λές.
Εγώ μίλησα για το οτι δεν πρέπει να προσαρμόζουμε πάντα τη βούληση και τις επιθυμίες μας με τις επιταγές των άλλων γιατί τότε γινόμαστε έρμαια.

Deghar AdharkΜέλος
04/09/2005, 01:18:20
quote:
Αν το βλέπεις αυτό κακό....για να δούμε και την αλλη πλευρά πως θα σου φανεί...

συγμωνη,ειναι καλο να μην εχεις υποχρεωσεις και ευθυνες?
και γιατι να ζεις? αυτο ειναι σαν βαρκα χωρις κουπι.
ετσι ζουνε τα ζωα,οχι οι ανθρωποι.
δηλαδη ενας ανθρωπος που ολη μερα καθεται και κανει οτι θελει,χωρις καμια υποχρεωση χωρις καμια δεσμευση και χωρις καμια ευθυνη,θεωρητε ευτυχισμενος?

04/09/2005, 12:31:23
Deghar Adhark ΄

quote:
συγμωνη,ειναι καλο να μην εχεις υποχρεωσεις και ευθυνες?
και γιατι να ζεις? αυτο ειναι σαν βαρκα χωρις κουπι.
ετσι ζουνε τα ζωα,οχι οι ανθρωποι.
δηλαδη ενας ανθρωπος που ολη μερα καθεται και κανει οτι θελει,χωρις καμια υποχρεωση χωρις καμια δεσμευση και χωρις καμια ευθυνη,θεωρητε ευτυχισμενος?

ΕΝΑ-ΕΝΑ
1]Τα ζώα έχουν και υποχρεώσεις και ευθύνες. Ασχετα αν αυτό τούς το επιβάλλει το ένστικτο και οχι [πιθανώς, γιατι κανείς δεν ξέρει] η συνείδηση ή η λογική.
πχ.Ο τρόπος που μεγαλώνουν τα μωρά τους, ο ρόλος τους στην αγέλη,κλπ

2]Δεν ψάχνουμε την ευτυχία. Κανείς δεν το ανέφερε.
μπορεί να είσαι ευτυχισμένος και όταν ''κάθεσαι και κάνεις οτι θές και όταν έχεις δουλεία και υποχρεώσεις που σε ''γεμίζουν''

3]Δεν νομίζω οτι ζούμε μόνο για να ''ξεχρεώνουμε''.
Εχει πολλές θεωρίες πάνω σε αυτό αλλά εγω έχω την δική μου που λέει
<< η ζωή είναι μία μεγάλη περιπέτεια, μην την παίρνεις πολύ στα σοβαρά>>
Δηλαδή αν κάποιος είναι ''τυχερός'' και δεν αγωνίζεται μέρα νύχτα
θα στεναχωρεθεί κιόλας? [και δεν ανήκω σε αυτούς].

4]Τι θα πει βάρκα χωρίς κουπιά? ανάλυσε το.

5] Για ''εφηβος'' πολύ το καίς...
Θα αναλάβεις ευθύνες ούτως ή άλλως.

Φιλικά και με νοσταλγία...