- Καρκίνος και Αριστοτέλης: Η δύναμη της φαντασίας - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

Καρκίνος και Αριστοτέλης: Ή πόσο βοηθάει η φαντασία στην θεραπεία;
Ο καθηγητής Leslie Walker, υποστηρίζει ότι πολλοί καρκινοπαθείς ανακουφίστηκαν από θεραπείες χαλάρωσης και "καθοδηγούμενης φαντασίας" (guided imagery) ή φανταζόμενοι το σώμα τους να νικάει τους όγκους.
Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει οι δοκιμές που γίνονται να στραφούν προς αυτές τις συμπληρωματικές θεραπείες.
Ο καθηγητής Walker, διευθυντής δύο ογκολογικών κέντρων, δοκιμάζει τέτοιες θεραπείες, για 25 χρόνια για να αποδείξει πόσο μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των ασθενών.
Στην διάλεξή του στο Συνέδριο της "Διεθνούς Ένωσης ενάντια στον Καρκίνο" είπε: "Η ιδέα ότι η "καθοδηγούμενη φαντασία" μπορεί να έχει ισχυρά φυσιολογικά και βιολογικά αποτελέσματα, μας πηγαίνει πίσω στον Αριστοτέλη ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η ψυχή ποτέ δεν σκέφτεται χωρίς εικόνα."
Οι τεχνικές χαλάρωσης περιλαμβάνουν μυικές ασκήσεις και κάποτε και υπνοθεραπεία. Κάποιοι ασθενείς φαντάζονται μια σκηνή μάχης ανάμεσα στον καρκίνο και στην φαρμακευτική αγωγή. Άλλοι προτιμούν να φαντάζονται την θεραπευτική διαδικασία σαν ένα λευκό φως που προάγει την ευεξία και την επαναφορά της υγείας.
Πολλοί είναι επίσης όμως και οι γιατροί που έχουν επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα τέτοιων εναλλακτικών θεραπειών και τονίζουν με έμφαση ότι αν χρειαστεί να δοκιμαστεί μια τέτοια θεραπεία θα πρέπει να γίνεται παράλληλα με την κλασική δοκιμασμένη μέθοδο θεραπείας.
Πηγές:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/4021337.stm
http://www.ananova.com/news/story/sm_1180605.html?menu=
αλλά και...
Tria capita exsculpa sunt,unum intra alterum et alterum supra alterum

αλλά όπως και να 'χει..
Πως το εξηγείτε αυτό?

Κι ο μεγαλύτερος μου φόβος, φοβάται.. μην και δεν τον φοβηθώ
Ίσως να μη φαίνεται η εικόνα πιο πάνω
http://www.geocities.com/trypespages/Triangle.jpg
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
ANTE.....EAN DEN HMOUNA KIEGW.........
---------------------------------------------------------------------
MPOΡΕΙ ΑΛΗΤΗΣ ΝΑΜΟΥΝΑ ΝΑΧΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
Έκανα print τα τρίγωνα και τα έβαλα το ένα πάνω στο άλλο..
Επίσης, έκοπσα τα κομμάτια και τα έβαλα διαφορετικά και πάλι λείπει το κομμάτι
!WEIRD!
Σ' ευχαριστώ ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ για το link
ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ "ΠΕΡΑΣΟΥΝ" ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΕΝΟΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ (ΑΣ ΠΟΥΜΕ 5 Χ 5 ) ΒΡΗΚΑΝ ΕΜΒΑΔΟ 25 m^2 ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΕΙΛΑΝ 1000 ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΤΩΝ 25 cm^2 ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ 900 ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΟΥ ΑΡΜΟΥ.
ΧΑΖΟ ΠΖΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΒΟΗΘΑ ΚΑΠΩΣ
πριν κάνα μήνα που το είχα δει κάπου.
Η λύση είναι η εξής:
Τα μεγάλα σχήματα δεν είναι τρίγωνα!
Το κόκκινο και το πράσινο τρίγωνο
δεν είναι όμοια τρίγωνα.
Πολύ καλή σπαζοκεφαλιά πάντως
πάνε τρεις φίλοι σε ένα ξενοδοχείο και ζητάνε ένα δωμάτιο τρίκλινο . ο ξενοδόχος τους λέει τριάντα χιλιάδες και αυτοί τα δίνουν και πάνε στο δωμάτιο... ο ξενοδόχος το ξανασκέφτεται και αποφασίζει ότι τους πήρε πολλά και αππποφασίζει να στείλει έναν υπάληλο να τους επιστρέψει ένα πεντοχίλιαρο . τον στέλνει και όταν οι τρείς φίλοι ακούν για το πεντοχίλιαρο του λένε να δώσει από ένα χιλιάρικο στον καθένα και τα υπόλοιπα δύο χιλιάρικα που είναι δύσκολο να μοιραστούν δια τρία ας τα κρατήσει ο ίδιος για μπουρμπουαρ . έτσι και έγινε λοιπόν . όμως... έχουμε και λέμε... στην αρχή είχαν δώσει τριαντα χιλιάδες άρα δέκα χιλιάδες ο καθένας . αφού πήρε τώρα ο καθένς ένα χιλιάρικο έχουμε 10-1=9 . άρα τελικά ο καθένας κατέληξε να ε΄χει δώσει από 9 χιλιάδες . όμως 3*9=27 και 2 που δώσανε στον υπάληλο μας κάνει 29 ! που πήγε το άλλο χιλιάρικο ? εδώ σας θέλω...
"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
Αλλά επειδή φοβάμαι πως ο αγαπητός ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ θα μου την πει πως πάλι προσπαθώ να εντυπωσιάσω. Γι’ αυτό το λόγο κι εγώ δεν θα πω τίποτε
Οι 3 φίλοι πλήρωσαν στο ξενοδοχείο από 8333,3333…. δρχ.
Και έδωσαν από 666,6666…. πουρμπουάρ στον υπάλληλο.
666,6666….. ???
Μέχρι τώρα σοβαρολογούσα, ήρθε η ώρα να πω κι ένα αστείο.
Για παρα πολλές οφθαλμαπάτες κάντε κλικ εδώ.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=706
Χαμογελάστε παρακαλώ.
ΚΛΙΚ

Edited by - notis_29 on 27/02/2003 00:06:40
Πήγες να μας ξεγελάσεις κύριε T-SEEKER
quote:
πάνε τρεις φίλοι σε ένα ξενοδοχείο και ζητάνε ένα δωμάτιο τρίκλινο . ο ξενοδόχος τους λέει τριάντα χιλιάδες και αυτοί τα δίνουν και πάνε στο δωμάτιο... ο ξενοδόχος το ξανασκέφτεται και αποφασίζει ότι τους πήρε πολλά και αππποφασίζει να στείλει έναν υπάληλο να τους επιστρέψει ένα πεντοχίλιαρο . τον στέλνει και όταν οι τρείς φίλοι ακούν για το πεντοχίλιαρο του λένε να δώσει από ένα χιλιάρικο στον καθένα και τα υπόλοιπα δύο χιλιάρικα που είναι δύσκολο να μοιραστούν δια τρία ας τα κρατήσει ο ίδιος για μπουρμπουαρ . έτσι και έγινε λοιπόν . όμως... έχουμε και λέμε... στην αρχή είχαν δώσει τριαντα χιλιάδες άρα δέκα χιλιάδες ο καθένας . αφού πήρε τώρα ο καθένς ένα χιλιάρικο έχουμε 10-1=9 . άρα τελικά ο καθένας κατέληξε να ε΄χει δώσει από 9 χιλιάδες . όμως 3*9=27 και 2 που δώσανε στον υπάληλο μας κάνει 29 ! που πήγε το άλλο χιλιάρικο ? εδώ σας θέλω...
νομίζω, πως αντί να προσθέσεις, κανονικά θα έπρεπε να έχεις αφαιρέσει τα 2 χιλιάρικα ώστε να έχουμε τελικό άρθροισμα 25 και τα 5 που μας λείπουν είναι η έκπτωση του ξενοδόχου.
Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό εννοούσες Loucas, γιατί δεν έχω καταλάβει το σκεπτικό σου
Ειδικά ο Νότης, που λύνει προβλήματα από τα δύο του, περιμένω να απαντήσει άμεσα...
1
11
21
1211
...
Βρείτε την επόμενη σειρά. (Οι 3 τελείες είναι απλά αποσιωπιτικά).
Αν δεν το βρει ο Νότης με την πρώτη, θα σας δώσω και την επόμενη σειρά, και δοκιμάζετε για την έκτη μετά.
Μπρος!
αυτή...που τα κατάφερε!
εγω ειχα κατσει μιση ωρα και το σκεφτομουνα...
σχετικα με τα τριγωνα τωρα, ειναι αυτο που
στο σχεδιο ειναι κοινως γνωστο ως "ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΙ".
δηλαδη το αδιορατο κλεψιμο -wolffaced εχεις δικιο-
το μοιρασμα μιας μεγαλης αποστασης σε πολλες μικρες.
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
1
11
21
1211
11211
;
Ή... τζογάρα και έχασα ;;;

11
21
1211
111221