- Ο κομμήτης ELENIN και πιθανές επιπτώσεις στη Γη. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
μετα απο μια μικρή έρευνα σε site και φόρουμ επαγγελματιών και ερασιτεχνών αστρονόμων είδα έντονη διάθεση διάψευσης του όποιου κινδύνου ενέχει ο Elenin, κι εχω οπως να κάνει τις αμφιβολίες μου
Αλλα περιμένω κι άλλες πληροφορίες απο την έρευνα σου...
Εχω μια ερώτηση ,
κοιτάζοντας το Orbit Java Applet της ΝΑSA
είδα οτι η τροχιά του βρέθηκε σε ευθυγράμμιση Ήλιος-Γη-Elenin την ημέρα του καταστροφικού σεισμού της Χιλής (8,8R)το 2010 ,
αλλα και στην Ιαπωνία (9R) το 2011(!) ...
Για δες κι εσυ που το κατέχεις το άθλημα
(δε τολμώ να πω επιστήμη
) ,
25 - 27 Σεπτεμβρίου περνάει κι αυτή τη φορά ανάμεσα από τη Γη και τον Ήλιο ? (ευθυγράμμιση)

Επεξηγω:
1) Συμφωνα με τον Νόμο της παγκόσμιας έλξης
F = G * m1 * m2 / (r στο τετραγωνο)
βρισκουμε πως η επιδραση του κομητη στη Γη ειναι ΑΠΕΙΡΩΣ ελαχιστη σε σχεση με την επιδραση του φεγγαριου μας.
2) Ξεχασατε τους αλλους εκατομμυριους κομητες που κυκλοφορουν στο ηλιακο συστημα (και προφανως καθημερινα βιωνουμε εκατομμυριες ευθυγραμμησεις επισης) αλλα δεν προκαλεσαν ποτε καταστροφικες συνεπειες (απο μακρια).
Η διάταξη δηλαδή είναι ήλιος,- ελενιν , - γη?
Είσαι σίγουρος?
Μήπως είναι ελενιν – ήλιος – γη ?
Είναι 100% σίγουρο τι θα δούμε στις 23-24 του μήνα όταν ο κομήτης θα είναι ορατός από το SOHO ?
Φίλε Dying δεν μιλάμε για πτώση μετεωριτών, αλλά για υπολείμματα της ουράς του κομήτη .
Οι μετεωρίτες είναι συμπαγή ουράνια σώματα και η πυκνοτητά τους πολύ πολύ μεγαλύτερη των κομητών.
quote:
Είσαι σίγουρος?
Γι αυτο ρώτησα τον ΝΙΚΟΜΑΧΟ...
εγω αυτο βλέπω ... (?) 
quote:
Είναι 100% σίγουρο τι θα δούμε στις 23-24 του μήνα όταν ο κομήτης θα είναι ορατός από το SOHO ?
Γιαννη νομιζω οτι ειναι ηδη ορατος απο πολλους αστρονόμους , οπου εχουν πολλές φωτογραφιες στα site τους
π.χ. http://members.westnet.com.au/mmatti/sc.htm

Edited by - AitheroVamon on 14/09/2011 23:27:15
Edited by - AitheroVamon on 14/09/2011 23:40:27
Αυτα περι ευθυγραμίσεων,είναι παραμύθια της Χαλιμάς,εντέχνως διοχετευμένα στο διαδίκτυο,απο προφητειολόγους-καταστροφολόγους-θεολόγους και λοιπούς -λόγους!!![]()
![]()
Στο προκείμενο τώρα.
Ο Ελένιν είναι ήδη ορατός,απο μια μερίδα ισχυρών τηλεσκοπίων και θα είναι ορατος και με κυάλια σε περίπου 10 μέρες.Ακόμη και με γυμνό μάτι είναι ορατό το φως του,δευτερόλεπτα πρίν την ανατολή του Ηλίου,καθ'όσον μετα η ηλιακή λάμψη τον κρύβει εντελώς.
quote:
Για δες κι εσυ που το κατέχεις το άθλημα
(δε τολμώ να πω επιστήμη )
Ναι,θα φαμε ξύλο!!![]()
![]()
![]()
Αυτο που βλέπεις στην πιθανη πορεία του κομήτη και παρουσιάζεις σε φωτό,είναι αρκετα παλαιά πρόβλεψη [τριμήνου νομίζω].Εχουν αλλάξει αρκετά δεδομένα απο τότε,τόσο ώστε να με κάνουν να τολμώ την πρόβλεψη διέλευσης του κομήτη μεταξύ Γης και Σελήνης.
Ναι στις 26-09-2011,εχουμε πάλι μια ευθυγράμμιση,αλλά αυτό βρε Aitherovamon,είναι αναπόφευκτο αφου οι τροχιές των ουρανίων σωμάτων είναι κυκλικές.Κάποια στιγμη,κάποια απο αυτα θα <<ευθυγραμμίζονται>> με άλλα υποχρεωτικά.Δεν είναι κάτι παράξενο για μας που κατέχουμε το...άθλημα!
Οσο για το διαδίκτυο,επειδή κοντεύω να χάσω πάσα ιδέα,θα σου συνιστούσα να φιλτράρεις καλά τις όποιες πληροφορίες κυκλοφορούν και οταν πρόκειτα για επίσημα site,να εξετάζεις και τα <συμφέροντα> που κρύβονται πίσω απο τις ανακοινώσεις,με γνώμονα την μη πρόκληση πανικού.
Αν δεν σε εχω καλύψει,ευχαρίστως να με ρωτήσεις οτι θέλεις.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
"Έχω λάβει αρκετές ερωτήσεις εάν αυτά τα δύο σώματα συγκρουστούν ή εάν έρθουν τόσο κοντά το ένα στο άλλο ώστε να αλλάξουν τις τροχιές τους και να κατευθυνθούν πάνω στην Γή.
Κατηγορηματικά – ΟΧΙ.
Η μικρότερη απόσταση ανάμεσα στα δύο σώματα θα είναι στις 13 Σεπτεμβρίου (τρεις ημέρες μετά το πέρασμα του κομήτη από το περιήλιο) και η απόσταση θα είναι 0.1688 a.u., στα 25.252.000 χιλιόμετρα. 10 εκατομμύρια χιλιόμετρα λιγότερα από την κοντινότερη προσέγγιση του κομήτη Elenin με τον πλανήτη μας, που θα συμβεί στις 16 Οκτωβρίου."
Στο spaceobs.org
http://spaceobs.org/en/2011/08/16/comet-elenin-and-asteroid-2005-yu55/

Αλλωστε το θέμα που ανέβασα εγω μιλάει για διέλευση του κομήτη τον Νοέμβριο και οχι Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.Αυτό που δεν λέει ο Leonid και οι λοιποί αστρονόμοι,είναι οτι κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια,ποιές αλλοιώσεις και σε τι βαθμό,θα υποστεί ο κομήτης εξ αιτίας των δύο διελεύσεών του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.Ούτε κατά πόσον αυτες οι διελέυσεις θα επηρεάσουν την επόμενη τροχιά του ανάμεσα στούς πλανήτες και τους δορυφόρους,τους εγγύς του Ηλίου.
Πολύ σωστα λέει όμως οτι, αυτα τα δύο σώματα δεν πρόκειται να συγκρουσθούν και να αλλάξει η τροχιά τους, με αποτέλεσμα να πέσουν στην Γη.Ούτε κι εγω ισχυρίσθηκα κάτι τέτοιο.Επαναλαμβάνω οτι ο YU55 θα περάσει μέσα απο τα συντρίμια του Ελένιν της μήκους 900.000 χιλ.ουράς του και σίγουρα θα συγκρουσθεί με αυτα,τα οποία βέβαια είναι μικρότερά του κατα πολύ.Σαν να ρίχνεις ενα μήλο στη αμμουδιά.Δεν θα σκορπίσει την άμμο?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
(εδω έφτασε το ... μακρινό 2012

Που την βρήκες αυτη την εξίσωση?
F = G * m1 * m2 / (r στο τετραγωνο)
Ξέρεις πόσοι παράγοντες εισέρχονται ακόμη,ώστε να βγεί ενα ασφαλές συμπέρασμα?Και δεν ισχύει παντού στο σύμπαν.
επεξήγηση:
f = G * m1m2 / r ^ 2 =
f = δύναμη της βαρύτητας
m1 & m2 = είναι μάζα 2 αντικειμένων
G = γνωστή ως η παγκόσμια σταθερά βαρύτητας.
r ^ 2 = απόσταση μεταξύ του m1 και m2
Επομένως f = ((6.673 * 10 ^ -11) * (1,9 * 10 ^ 27) * (4,8 * 10 ^ 22) ...) ^ 2
= (6.085776 * 10 ^ 39) / (670.900) ^ 2
= 1,352073744 * 10 ^ 28
= 1,3521 * 10 ^ 28 N
Βάσει των ανωτέρω και αφού καταφέρουμε να βάλουμε τα m1 και m2 με ακρίβεια,πράγμα λιγάκι δύσκολο σε σώματα όπως ο Ελένιν [λόγω μη σταθερης μάζας],δεν είναι δυνατός επι του παρόντος κανένας υπολογισμός με ακρίβεια της τροχιάς του.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 15/09/2011 01:40:19
quote:
Aitherovamon
ίδωμεν φίλτατε ... εδώ θα είμαστε , είναι τόσο κοντά οι ημερομηνίες
(εδω έφτασε το ... μακρινό 2012
Σαφώς και θα μάθουμε σύντομα.
μή δίνεις πάντως βάσει σε καμμία ανακοίνωση,ούτε και στη δικιά μου φυσικά,επειδή είναι πολύ νωρίς ακόμη.Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορεί να αλλάξουν τα πάντα,ανα πάσα στιγμή.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.