ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πνοή Θεού: Δημιουργία ή Δημιουργική Αντιγραφή? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πνοή Θεού: Δημιουργία ή Δημιουργική Αντιγραφή? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

geostat30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
geostatΜέλος
21/01/2010, 17:42:39
Να αναπωλεις οσα θυμασαι,το 1
και να ξεχνας το 2 οχι δευτερο-δυο
21/01/2010, 18:06:11
Δέν λέτε να καταλάβετε με τίποτα.Δέν αναιρώ την υποκειμενικότητα του ατόμου,απλά λέω οτι υπάρχουν και νόμοι.Την βαρύτητα δέν μπορείς να την νικήσεις όσο και αν προσπαθήσεις,την βαρύτητα δέν έχει σημασία πώς την βλέπεις,το αποτέλεσμα θα είναι πάντα το ίδιο.

Πώς φένεται ο "ένοχος",έχει πολλύ πλάκα.Είπα μια κουβέντα για τον πόνο που προκαλεί η ζωόδης απόλαυση και αμέσως ο μακφορ έγραψε 2 κατεβατά για να αποδήξει το λάθος,μάλλον να προσπαθήσει.Νομίζει ότι όσο πιό πολλά γράφει τόσο περισσότερο ισχύ έχει σε αυτά που λέει.

Εγώ όμως λέω πάρα πολλύ απλά πράγματα,που ακόμα και ένας πίθηκος θα το καταλάβαινε.Αν ακουμπήσεις το πυρακτωμένο σίδερο θα καείς. Απλά πράγματα.

Το θέμα εδώ είναι οτι δέν θέλετε να καταλάβετε,γιατί ασφαλώς μπορείτε,δικαίωμα σας.

Απλά σας λέω οτι κάθε φορά που θα πονάτε να σκέφτεστε το γιατί.

Edited by - alex22 on 21/01/2010 18:08:52

mimosaΜέλος
21/01/2010, 19:10:01
quote:
Εγώ όμως λέω πάρα πολλύ απλά πράγματα,που ακόμα και ένας πίθηκος θα το καταλάβαινε.Αν ακουμπήσεις το πυρακτωμένο σίδερο θα καείς. Απλά πράγματα.

Ας καεί, θα μάθει μόνος του ότι το σίδερο καίει. Δεν θα καταστραφεί.

Θα σου το ξαναπώ. Πρόσεξέ το το αρχέτυπο του Μεσσία, γιατί θα καταντήσεις να ωρύεσαι σαν τη Λουκά και να αφορίζεις τους πάντες και τα πάντα. Αυτό δεν είναι τιμητικό, ούτε για εσένα, ούτε για τους συνανθρώπους σου που τους θεωρείς ηλίθιους.

21/01/2010, 19:20:04
Αν αυτό βλέπεις,τότε κάνεις πολύ λάθος,δέν μπορώ να πώ τίποτα άλλο.
mimosaΜέλος
21/01/2010, 19:40:15
Τίποτα μη λές, προσπάθησε να αποδείξεις στους συνομιλητές σου την αγάπη σου, που μας έχεις πρήξει αγάπη και αγάπη
21/01/2010, 21:04:06
quote:

Τίποτα μη λές, προσπάθησε να αποδείξεις στους συνομιλητές σου την αγάπη σου, που μας έχεις πρήξει αγάπη και αγάπη

http://www.youtube.com/watch?v=s4-JsxB_xdw

Με αγάπη..

soul

ar_iaΜέλος
21/01/2010, 21:28:56
quote:
alex22
η απόλαυση χωρίς αγάπη είναι η άλλη όψη του πόνου,και όση τέτοια απόλαυση παίρνεις άλλο τόσο βυθίζεσαι στον πόνο(πόσοι απο εσάς δέν έχετε αποτυχημένες σχέσεις λόγω έλειψης της αγάπης?)

Όταν κάνεις σεξ χωρίς να νιώθεις αγάπη τότε διαπράτεις μία απο τις μεγαλήτερες αμαρτίες και η απόδειξη εδώ είναι πανεύκολη,πόσοι απο εσάς έχετε πονέσει στην αγάπη?Νομίζω πως όλοι το έχουμε βιώσει λιγο πολύ αυτό.Η λύση είναι οτι πρώτα έρχεται η αγάπη και μετά το σεξ.Το αντίθετο σε οδηγεί στον πόνο.

Εδώ θα συμφωνήσω με τον alex22.
Ανόητες αγάπες ανόητα φιλιά (που λενε και οι κατσιμίχα) που τελικά δεν οδηγούν πουθενά και σε γεμίζουν αρνητική ενέργεια.
Aλλά δυστυχώς για να γνωρίσεις την ΑΠΟΛΥΤΗ αγάπη είναι δύσκολο...
Ίσως να την γνωρίσεις όταν θα πλέον αργά......αργά για να την ζήσεις....να μην μπορεί να σου δώσει τπτ από αυτά που θες.
Σε αυτήν την περίπτωση makfor αφιερώνεις την ψυχή σου και το σώμα σου σε αυτήν την αγάπη που ξέρεις πως τπτ δεν θα σου προσφέρει, πατάς τα θέλω σου (που σίγουρα θα στα στα έδινε κάποιος/καποια )εντελώς και ζεις ΜΟΝΟ γι αυτόν/αυτήν. Δεν πας να βρεις υποκατάστατα. Αυτό είναι Απόλυτη αγάπη!(για εμένα)
Και δεν συμφωνώ mimosa πως στο "αν αξίζεις θα την πάρεις." Όλοι οι άνθρωποι την αξίζουν.Κανένας άνθρωπος δεν γενιέται κακός για να μην την αξίζει, οι άσχημες καταστάσεις που μπορεί να βιώσει ο καθένας τον κάνουν να βγάζει έναν κακό εαυτό. Αν όμως του δείξεις αληθινή αγάπη τότε είμαι σίγουρη πως θα ξαναγίνει εκείνο το παιδί που κάποτε έχασε την αθωοτητά του.....
Γενικά αν δεν νιώσεις την αγάπη με όλο σου το είναι δεν μπορείς ποτέ να καταλάβεις πως είναι....
Πως μπορώ να πω πως δεν μου αρέσουν τα μανιτάρια πχ αφού δεν δοκίμασα ποτέ? Η άποψή μου θα βασίζεται πάντα στις απόψεις των άλλων....

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

mimosaΜέλος
21/01/2010, 21:55:08
quote:

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=s4-JsxB_xdw

Με αγάπη..

soul

Άρια, όχι σε καμμία περίπτωση δεν το εννοούσα έτσι όπως το γράφεις.
Για να νιώσουμε το απόλυτο συναίσθημα έρωτα-αγάπης θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Θα πρέπει να έχουμε δουλέψει με τον εαυτό μας, τις ανασφάλειες μας, τις πληγές μας, τους φόβους μας. Όλα αυτά αντανακλούν πάνω στον άλλον, γίνεται ο καθρέφτης μας, και όσο μας δείχνει τις αδυναμίες μας τόσο θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι.
Αυτός ο άνθρωπος θα μας ηλεκτρίσει στην κυριολεξία, ηλεκτροπληξία λέμε, σοκ, δέος, αισθανόμαστε τόσο μικροί και τόσο αδύναμοι μπροστά σε αυτό το μεγαλειώδες συναίσθημα, αν δεν είμαστε έτοιμοι θα νιώθουμε πάντα οτι δεν το αξίζουμε, θα φοβόμαστε μην το χάσουμε, ζήλειες, ιστορίες, τα ξέρεις τώρα.
Αν είμαστε έτοιμοι, δεν έχουμε πρόβλημα
Αλλά και να μην είμαστε θα μας αναγκάσει ο άλλος να ετοιμαστούμε θέλουμε δε θέλουμε. Τότε θα αξίζει να το νιώσουμε ελεύθερα χωρίς φόβο.

makforΜέλος
21/01/2010, 22:48:02
αλεξ δεν προσπαθω να αποδειξω κανενα λαθος γιατι οπως εχω πει για μενα δεν υπαρχει λαθος ... απλα σκεψεις καταθετω , για προβληματισμο (και οπως σου εχω ξαναγραψει μπορω ανετα να υποστηριξω τα οσα λες εξισου καλα με εσενα ... μαρεσει ομως παντα η αλλη αποψη χαχα)

αρια , δεν διαφωνω (ολοι μας κυνηγαμε ή κυνηγασε καποτε αυτη την απολυτη αγαπη , καποιοι την βιωσαμε κιολλας , σε αλλους εφυγε μετα απο καιρο και σε αλλους ισως υπαρχει ακομη ... ) , καταθετω μια αλλη οπτικη , θα μπορουσα εξισου καλα να καταθεσω μια αποψη που θα συμφωνει με ολα αυτα , το ερωτημα μου οπως παραμενει , τι ειναι η ΑΠΟΛΥΤΗ αγαπη και αραγε ειναι υπαρκτη ή απλα φιλοσοφικο ΘΕΜΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ?

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

makforΜέλος
22/01/2010, 08:44:08
απο την μια εχουμε την θεωρια , περι αγαπης , θελω και αλλων , απο την αλλη εχουμε την πραξη ...

ειναι ομορφο να λες οτι δεν εχεις θελω , ή τα μηδενιζεις ή τα θελω του αλλου γινονται και δικα σου ... οκ θεωρητικα ειναι ισως και τελειο ... ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ???

τι θα πει τα θελω μου θελω σου ? τι θα πει πατας τα θελω σου ? μπορει να συμβει κατι τετοιο και ποτε ? ειναι ενα ανθρωπινο χαρακτηριστικο ? μπορει κανποιος να το κανει ? μπορεις να κανεις ΠΑΝΤΑ αυτο που θελει ο αλλος και ΠΟΤΕ αυτο που θες εσυ ? ή συμβιβαζεσαι καποια δικα μου θελω καποια δικα σου ... αλλα που ΠΗΓΕ η αγαπη τοτε ? που πηγε ο μηδενισμος του θελω ? (μαλιστα απο προσωπικη εμπειρια αυτος που παταει συνηθως τα θελω του ειναι το αρσενικο , συνηθως οχι παντα και οχι ΓΙΑ παντα αλλα συνηθως στην αρχη , δεν το κανει συνειδητα και ο λογος φυσικα προφανεστατος , αλλα το εχει αναζητησει κανεις αυτο ? εχει αναρωτηθει ? γιατι εκεινη την στιγμη πετας δεν σκεφτεσαι.. μετα το σκεφτομαστε ? το αναλυουμε ? μαθαινουμε ? εκπαιδευομαστε? )

δεν νομιζω οτι ειναι εφικτο να μην εχουμε θελω ή τα θελω μας να ειναι τα θελω καποιου αλλου , Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ εχει τα δικα του και καλα κανει , το ολο παιχνιδι ειναι ο σεβασμος που θα δειξουμε απεναντι στα θελω του αλλο ... χωρις να ειμαι ειδικος , πιστευω οτι η συνειδητη καταπιεση των θελων μου (ολων) θα μου δημιουργησει περισσοτερα προβλημα ...

αρχικα εχουμε τον ερωτα , την στιγμη του ΝΑΙ ΣΕ ΘΕΛΩ ή ναι μαρεσεις ή ναι θελω να ειμαστε μαζι , νιωθουμε να πεταμε , νιωθουμε οτι μπορουμε να περασουμε μεσα απο τοιχο , δινουμε και την ζωη μας ... απο την επομενη μερα ομως , αυτο το συναισθημα μειωνετε , κατα λιγο πολυ λιγο , 0.000000001% και ακομη ποιο λιγο ... το περασμα του χρονου , η καθημερινοτητα σιγα σιγα θαμπωνει τη γυαλαδα των πρωτων ημερων , ζεις με τον αλλο μαζι (ξερουμε τι ειναι ζεις με τον αλλο μαζι ? οκ στο κινηματογραφο ή στα βιβλια υπαρχει και αγαπη και απολυτη αλλα δεν ειναι ακριβως ετσι στη ζωη , ζεις μετον αλλον παει να πει οτι δε θα φοραει ολη την ωρα το υπεροχο φορεμα που σε μαγεψε , δεν θα μοιριζει παντα η ανασα του τριανταφυλο , θα ρευτει και δεν θα πει "συγνωμη" και πολλα αλλα που δεν εχει νοημα να πω αλλα που μπορουμε να σκεφτουμε ... η εικονα την κοπελας ή του αγοριου που αγαπαμε που λατρευουμε ειναι κατα κατι διαφορετικη) , μοιραζεσαι , νοιαζεσαι ... αλλα ΜΗΔΕΝΙΖΕΙΣ τα θελω σου ? θελω διακοπες στου βουνο και θες στη θαλασσα , ΠΟΙΟ ΘΕΛΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ??? θελω να παω για ψαρεμα και θες να παμε στο γαμο της αδερη σου ? ποιο θα γινει ? δεν εχει σημασια ο λογος , αρκετα συχνα αντιμετωπιζουμε δηλληματα ... τα ζυγιζουμε , τα μετραμε ... αλλα μολις πεσει η ζυγαρια ... ΠΑΕΙ Ο ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ του θελω , παει τα θελω σου θελω μου !!!!!!

ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΣ ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ? ... τυχεροι οσοι θα ζησουν ενα παντοτινο ερωτα ή αγαπη ... αλλα δεν ξερω εαν αυτο ειναι εφικτο και δεν αποτελει απλα εναν ακομη μυθο ...

την αγαπη την θεωρω ως μια καθαρα φιλοσοφικη εννοια και οχι κατι το "χειροπιαστο" , αντιθετα η αναγκη μου να μην ειμαι μονος , η αναγκη να μοιραζομαι με καποιον τα οσα ζω τα οσα μου συμβαινουν , η αναγκη για πολλαπλασιασμο , οι φοβοι για την ζωη και το μελλον ... ο σεβασμος του αλλου και των επιθυμιων του και πολλα αλλα ισως , ειναι αυτα που ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ ...

δεν διαφωνω , μακαρι να μπορουμε να αγαπαμε αλλα μου κανει μεγαλη εντυπωση πως η αγαπη σε μια στιγμη γινεται μισος, ασημαντες αφορμες δημιουργουν καυγαδες και εκρηξει (δεν υπαρχει ζευγαρι , ερωτας , αγαπη χωρις καυγα , ειναι το αλατοπιπερο ... και ενα καλος λογος για να κανεις μετα σεξ ΧΑΧΑΧΑΑ) αλλα και σημαντικοι λογοι μπορει να ειναι αφορμη για να σταματησω να αγαπαω? ... δεν υπηρξε ποτε αγαπη ? , αποκλειετε ειμαι σιγουρος οτι υπηρξε αρα πως εγινε μισος ? δεν ηταν αληθνινη ? μα την ενιωσα την εζησα ... τοτε πως εγινε μισος ? γιατι νιωθω αποστροφη για τον ανθρωπο που χτες αγαπουσα ?

τυχεροι οσοι ζησαμε ενα μεγαλο ΕΡΩΤΑ που μας εκανε το μυαλο κιμα , που δωσαμε τα παντα ασχετα απο τι θα περναμε , αδιαφοροντας για το τι θα γινει , που καναμε τρελες , που καηκαμε μαζι με την/τον συντροφο που ζησαμε στιγμες μοναδικες που μας ΧΑΡΑΞΑΝ ΒΑΘΙΑ ... αλλα οσο και εαν το θελουμε αυτο δεν κραταει για παντα , ισως σε μια αλλου ειδους κοινωνια , ισως σε εναν ποιο "εξελιγμενο" ανθρωπο να ειναι εφικτο ...

καποιοι λενε , να κοιτα σημερα ποσο λιγο κρατανε οι σχεσεις ή οι γαμοι ,και κατηγορουν το σεξ, το χρημα , ακομη και τον/την που διαλυει την σχεση... θεωροντας οτι στο παρελθον τα πραγματα ηταν καλυτερα και δεν κατηγορουν την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και τον τροπο που λειτουργουσε πριν , στο παρελθον, επερνες αυτον που σου διναν στην πλειοψηφια , επισης η γυναικα δεν ειχε κανενα λογο (εδω μολις πριν μερικα χρονια αρχισε να ψηφιζει , αρχισε να βγαινει μονη της εξω , αρχισε να καθετε στο ιδιο τραπεζι με τους αντρες για φαγητο ... και πολλα πολλα αλλα) και κανεις δεν θα την βοηθουσε , ουτε καν οι γονεις της εαν ελεγε ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΜΕ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ ... ο αντρας παλι εκανε οτι ηθελε , οτι του κατεβαζε η κουτρα και κανεις δεν του ζητουσε το λογο , οποτε δεν ειναι καλο να συγκρινουμε ανομοια πραγματα , σημερα εχουμε την δυνατοτητα να βρουμε το τερι μας , τα δυο φυλλα μοιραζονται ειναι ισα , εχουν ιδια δικαιωματα , μπορουμε να δοκιμασουμε και εαν δεν μας αρεσει να ψαξουμε ξανα και ξανα ... τιποτα το κακο σε αυτο ...(αυτο που δεν εχουμε ομως ειναι η σωστη παιδεια , κανεις δεν μας μαθαινει να σεβομαστε τις επιθυμιες του αλλου αντιθετα απο παντου περνουμε το μυνημα "τα παντα για την παρτι σου") εως οτου βρουμε τον/την που και οι δυο θα νιωθουμε ομορφα , θα νιωθουμε γεματοι και εκει θα ξεκινησει μια αλλη ιστορια ... η συμβιωση κατι που ξεπερνα αγαπες και ερωτες ...

(και φυσικα λεω σαγαπω , και φυσικα νιωθω οτι αγαπαω και τρελαινομαι κτλπ , αλλα εαν θελουμε να σταθουμε στις λεξεις τοτε ανακαλυπτουμε οτι δεν ειναι ακρβως ετσι οπως το νομιζουμε και η διερευνηση τους μας οδηγει σε παραξενους δρομους και συμπερασματα , φυσικα το ρολο του σε ολα αυτα παιζει και η εμπειρια , τα βιωματα μας και πολλα αλλα που ισως δεν μπορουμε να ορισουμε ή που δεν γνωριζουμε)

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

ar_iaΜέλος
22/01/2010, 10:11:20
Καλημέρα makfor

Πατάω τα θέλω μου θα πει τα μηδενήζω!
Όχι πως δεν τα θέλω, απλά είναι πιο σημαντικά τα θέλω του άλλου.
Στην πράξη γίνεται αν βγει ο εγωισμός στην άκρη. Αυτό δεν είναι τα θέλω?
Δεν σε νοιάζει αν ο άλλος σε αγαπάει, δεν σε νοιάζει τπτ.Το μόνο που σε νοιάζει είναι να κάνεις τον άλλον ευτυχισμένο. Πρόσεξε, ευτυχισμένο με τα δικά του θέλω, όχι τα δικά σου.
Αν τώρα και ο άλλος σε αγαπάει, θα εισπράξεις τα ίδια.
Καμία φορά ο ανηψιός μου επειδή τον τσαντίζω μου λέει, "δεν σε αγαπάω" , και του απαντώ, ¨δεν με νοιάζει, εγώ σε αγαπώ". Θέλω να πω πως δεν αγαπάς τον άλλον μόνο αν σε αγαπά.
Το ότι δεν δέχεσαι έυκολα τα θέλω του άλλου σημαίνει πως προσπαθείς να πατήσεις τον εγωισμό σου, αν δεν τον πατήσεις τότε σημαίνει πως δεν είναι αληθινη η αγάπη που λες πως νιώθεις.
Το ότι υπάρχουν πολλά διαζύγια είναι γιατί δεν υπήρχε ποτέ πραγματική αγάπη.
Το ότι απατάς τον άντρα σου/την γυναικα σου πάλι το ίδιο σημαίνει. Δεν γινεται να αγαπάς τον ανθρωπό σου και να ψάχνεσαι και αλλού για πρόσκαιρη ικανοποίηση, αυτό σημαίνει πως μπάζει από παντού αυτή η "αγάπη".
Είσαι με μία γυναίκα και την αγαπάς κάνεις τα πάντα γι αυτήν και μετά από καιρό χωρίζεις. Μετά βρίσκεις κάποια άλλη και λες την αγαπάς και τρελένεσαι.
Τότε την πρώτη δεν την αγαπούσες πραγματικά. Η αγάπη δεν είναι αρρώστια που παίρνεις αντιβίωση και περνά. Γι αυτό και γίνεται μίσος η αδιαφορία. Η αγάπη είναι για ΠΑΝΤΑ. Και να φύγει ο άλλος δεν παύεις ποτέ αυτό να το νιώθεις.
Και βέβαια φταίει το σεξ η το χρήμα. Πόσες και πόσους δεν ξέρουμε όλοι μας που παντρεύτηκαν από συμφέρον? Συνήθως οι γυναίκες παντρεύνται η για να εξασφαλιστούν οικονομικά ή απλά για να παντρευτούν να κάνουν παιδιά γιατί έτσι πρέπει για να γίνεις ένα με την κοινωνία και να είσαι σαν τους άλλους. Οι άντρες δε παντρεύονται για να κάνουν απλά παιδιά, ή γιατί άφησαν κάποια έγκυο και κρίνουν πως αυτό είναι το σωστό ή γιατί η άλλη τους κάνει καλό κρεβάτι και νομίζουν πως αυτό αρκεί για μια καλή ζωή και πολλά άλλα.....
Πόσα ζευγάρια δεν ακούς να λένε δεν χωρίζω για τα παιδιά ή δεν χωρίζω για άλλους γελοίους λόγους.....και ζούνε μια ζωή συμβατική έχοντας ξεχάσει πως είναι η αγάπη.
Αγάπη είναι να δίνεις δίχως να περιμένεις να σου δώσει και ο άλλος, όχι πως αν σου δώσει δεν θα σου αρέσει και δεν θα το θες.
Η εγωιστική αγάπη δεν είναι πραγματική αγάπη.
Ακόμη και τα παιδιά τους οι γονείς τα αγαπούν εγωιστικά. Περιμένουν από αυτά να κάνουν στην ζωή τους πράγματα που οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να κάνουν και αν δεν τα κάνουν τότε αρχίζει ο "πόλεμος"
Αγάπη με όρους δεν είναι αγάπη.
Και λάθος να κάνω "αγάπα με" δίχως να με "κρίνεις" και βοηθησέμε με την αγάπη σου να δω τα λάθη μου και να τα διορθώσω.
Αν κάνω λάθη και με αφήσεις τότε ήταν "μαιμού" η αγάπη σου.
Και για να έρθω και στον χριστιανισμό που επικαλείται την ¨αγάπη¨, ¨Αγάπα τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου". Αυτό δεν είπε ο Χριστός?
Ποιός αγαπά τον άλλον έτσι? Παντού μπαίνει ο εγωισμός, δλδ τα θέλω μας.
Δίνε δίχως να περιμένεις τπτ. Αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αγάπης γενικότερα.

===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member

ΑΜΗΝ

22/01/2010, 10:45:46
quote:
ίποτα μη λές, προσπάθησε να αποδείξεις στους συνομιλητές σου την αγάπη σου, που μας έχεις πρήξει αγάπη και αγάπη

Εμ,αφού αυτό είναι το μόνο που έχει αξία.

Μακφορ και μιμόσα,είμαι σίγουρος οτι δέν μπορείτε να με καταλάβετε,(ίσως φταίω εγώ).

Δέν υπάρχει λόγος να νευριάζετε έτσι,δέν υποδεικνύω ποιός έχει λάθος και ποιός όχι,ποιός είναι ο μαύρος και ποιός ο άσπρος,πραγματικά λυπάμαι που αυτό καταλαβένετε.

Λές μιμόζα, άσε το άλλον να καεί για να μάθει.Ωραία,δέν θυμάμαι όμως να σου είπα τί να κάνεις.Πότε δεν είπα τίποτα τέτοιο.

Μιλάω γενικά και μου απαντάτε λές και σας κατηγορώ για κάτι.

Όσοι καταλαβαίνουν για την αγάπη το καταλαβαίνουν μόνο απο εμπειρίες,όχι απο φιλοσοφίες.Η αγάπη είναι εμπειρία όχι φιλοσοφία.Για αυτό μάκφορ,άν έχεις εμπειρία τότε μίλα για αυτό το θέμα,διαφορετικά θα κάνεις λάθος ό,τι και να πείς.

makforΜέλος
22/01/2010, 11:03:07
αρια, συμφωνω επι της ουσιας (διαφωνω σε καποια επιμερους τα οποια για μενα αποτελουν δομικα στοιχεια) , το ερωτημα ειναι εαν υπαρχει αυτο που περιγραφεις/ουμε - θελεις/ουμε ... υπαρχει ?

αρχικα θα ρωτησω , ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΩ-ΜΗΔΕΝΙΣΩ τα ΘΕΛΩ ΜΟΥ ? ή ειναι ισο με τον θανατο μου ? κερδιζω κατι ή αρωσταινω ? ειναι ΦΥΣΙΚΟ κατι τετοιο ή ΘΑ καταληξει σε προβλημα? (δεν ειναι τοσο απλο το ΜΗΔΕΝΙΖΩ ΤΑ ΘΕΛΩ ΜΟΥ , το λεμε ,το κανουμε ? ειναι εφικτο να γινει ? νομιζω πως δεν ειναι ή ειναι υπο ειδικες συνθηκες - καταστασεις)

και επειδη μου αρεσουν τα απλα και πρακτικα προβληματακια , με αγαπας , απολυτα... εγω οπως σωστα λες δεν ειναι υποχρεωτικα να σε αγαπω απολυτα ... σωστα? αρα το να θελω και-ή μια αλλη προσκερα ή οχι δεν εχει σημασια , εσυ ΠΡΕΠΕΙ να με αγαπας (κατα τον ορισμο) , πιστευεις οτι μπορεις να το κανεις ? ή θα με στειλεις στο διαλο? (εγω γνωριζω περιπτωση γυναικας που το κανει , οχι σε μενα δεν θα δεχομουν να κανω κατι τετοιο , μονο που πολλοι την κατακρινουν για την σταση της και επισης δεν ειναι διακριτο εαν το κανει επειδη πραγματι το θελει ή γιατι δεν εχει αλλη επιλογη!!!!) επισης στον αντρα υπαρχει και το γονιδιακο (μη το γελας μη το προσπερνας, αν και πριν απο καιρο το ελεγα για πλακα και ως πειραγμα σημερα υπαρχουν ενδειξεις-αποδειξεις για το θεμα) , τι να κανω ? οση αγαπη και εαν σου εχω δεν μπορω να παω ΚΟΝΤΡΑ στην φυση μου ... εαν τα φερει η περισταση (δεν λεω να το κυνηγαω.. αυτο ειναι αλλο πραγμα) θεωρω οτι θα μου ειναι αδυνατο να πω οχι(αφου θα αποτελει εσωτερικη μου αναγκη) και πολυ φοβαμαι οτι δεν εχει να κανει σε τιποτα με την αγαπη που θα νιωθω πχ για σενα !!! (δεν ξερω εαν γινεται κατανοητο αυτο που θελω να πω, εχω την τυχη να εχω "πειραματιστει" ή ποιο σωστα να εχω κανει διαφορες επιλογες κυνηγοντας το απολυτο , εχω πει παντα ναι σε ολα τα θελω , εχω πει και παντα οχι ... για μενα το ζουμι ειναι στη μεση... μετρο , ουτε πολλα δικα σου θελω ουτε πολλα δικα μου , μοιρασμενα ουτε παντα εγω οχι ουτε παντα εσυ ναι ... )

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ , ναι η αγαπη υπερβαινει τα παντα , απολυτα αγαπαμε ενα παιδι , απολυτα αγαπαμε ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ (ισως γιαυτο μαρεσει και θα ηθελα να ειμουν παντα παιδι) ... αλλα ΣΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ και οριζω ως μία αιτία το κοινωνικο πλαισιο μεσα στο οποιο ζουμε (οπως σωστα ειπες καποιος παντρευεται για να εξασφαλισει μια καλυτερη ζωη, αραγε -αλλο θεμα αυτο- ειναι κατακριτεο κατι τετοιο και γιατι ? ο σκοπος μας δεν ειναι η επιβιωση? χμμμ παλι η κοινωνια μου τα χαλαει νομιζω) , αλλα και τα αρχεγονα ενστικτα μας και συμπεριφορες μας , δεν βλεπω να ειναι εφικτο να υπαρξει η απόλυτη αγαπη , εδω αμφιβαλω ακομη και για την απλη αγαπη ( παρα του οτι την ΒΙΩΝΩ ειτε ως απολυτη ειτε ως λιγοτερο απολυτη χαχα και καλα κανουμε και την ψαχνουμε και την εχουμε ως στοχο γιατι ετσι ισως καποτε γινουμε καλυτεροι ως ανθρωποι , αλλα για να γινει αυτο πρεπει να ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ τι ειναι ΑΥΤΟ , τι ειναι αυτη η ερμη η αγαπη .. ΤΙ ??? )

ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατο πιστευω να δουμε μεσα μας και να κατανοησουμε την συμπεριφορα μας και απο που αυτη πηγαζει (λογια μπορουμε να λεμε , υποθεσεις μπορουμε να κανουμε , να λεμε αυτα που ακουμε γιατι μας αρεσαν επισης , ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ειναι αλλο πραγμα) , περα απο εσωτερικη αναζητηση υπαρχει και αναγκη γνωσεων (απο χημεια εως ψυχολογια , κοινωνιολογια και αλλα πολλα) ωστε να μεταφρασουμε και να κατανοησουμε ... εφερα ενα απλο παραδειγμα που μου αρεσει πολυ να φερνω (γιατι το εχω βιωσει και το γνωριζω εκ των εσω) .. σε αγαπαω και με αγαπας οκ ... βιωνουμε το απολυτο οκ... εαν για καποιο λογο, ΟΠΟΙΟ ΛΟΓΟ (οχι υποχρεωτικα παθολογικο λογο) η τεστοστερονη ειναι στα υψη , θα μου ειναι αδυνατο να σου ειμαι πιστος , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ , δεν ειναι ΑΜΜΕΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ , δεν λεω ΘΕΛΩ ΑΛΛΗ ... αλλα οταν βλεπω αλλη η χημεια μεσα στο σωμα μου με καιει και τρεχω και δε φτανω (ΑΡΑΓΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ??? μα στους εφηβους ... !!!!) ... βλεπω δηλαδη οτι περα απο την οποια αγαπη , το πως θα λειτουγρησω καθοριζεται και απο παραγοντες που ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΩ ΕΓΩ που δεν ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΕΓΩ, τι γινεται τοτε ?

αντιστοιχο παραδειγμα απο την επιστημη ειναι η διαφορα των δυο φυλων , οπου ο αντρας εχει τον ρολο να γονημοποιηση οσες περισσοτερες γυναικες μπορει (θυληκο αρσενικο) ...ενω η γυναικα να βρει (οταν εχει την επιλογη γιατι δεν ξερω κατα ποσο την ειχε!!!) να διαλεξει τον καλυτερο ... εαν αυτο το ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ... η αγαπη εχει παει περιπατο νομιζω !!!

και κλεινω εδω γιατι ισως κουραζω πολλους , κανενας μας αισθημα-συναισθημα δεν ειναι αυτονομο αλλα η λειτουγρια ολου του οργανισμου μας ακολουθει κανονες (σε χαοτικους συνδιασμους) που ειτε γνωριζουμε , ειτε παρατηρουμε , ειτε μας ειναι αγνωστοι ακομη και ισως να μη τους μαθουμε ποτε ...και για να αντιληφθω το μεσα μου πρεπει να λαβω υποψιν μου ΟΛΟΥΣ αυτους τους κανονες ... πραγμα δυσκολο γιατι ακομη και για τα οσα γνωριζουμε για τον ανθρωπο θα πρεπει να διαβαζουμε μια ζωη ολες τις βιβλιοθηκες και παλι δεν θα προλαβουμε ...

(προσωπικες αποψεις φυσικα ... χωρις να ειμαι ειδικος αλλα και ουτε να θεωρω οτι ειναι σωστες...)

σας ευχαριστω για την υπομονη !!!

[

]

Edited by - makfor on 22/01/2010 11:10:11

makforΜέλος
22/01/2010, 11:19:51
αλεξ , κανενας δε σε μαλωνει φιλε , μη σε σκαει αυτο και εαν σε μαλωσει καποιος ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΣΚΑΕΙ ... μας εχεις πει οτι ειμαστε πολλα μας κρεμασες ταμπελες και πολλα αλλα , μιλωντας ΓΕΝΙΚΑ αλλα μεσα στο γενικα ειναι οτι διαφερει απο τα πιστευω σου αρα ισως και καποιοι απο εμας ... αλλα κανεις δεν σου ειπε τιποτα .... συζητηση κανουμε μην αρπαζεσαι ...

απο την αλλη καλα κανεις και αρπαζεσαι (εαν η ηλικια ειναι η σωστη) ετσι πρεπει να κανεις χαχαχα ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ... να αντιδρας με οτι ακους μονο ετσι παμε μπροστα ... αρα βαρα μη σκας χαχαχαχαχα

σεβομαι και δεχομαι την αποψη σου για ολα οσα υποστηριζεις (και οχι μονο τη δικη σου ΟΛΩΝ, και σε πολλα συμφωνω αλλα μαρεσει η πλευρα του δικηγορου του διαολου γιατι εχει πλακα και ΓΕΝΝΑ σκεψη), διαφωνω οχι γιατι εχω δικιο και εσυ αδικο , απλα γιατι ΕΓΩ το βλεπω αλλιως (στην ουσια δεν διαφωνω , απλα καταθετω μια ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ - ΟΠΤΙΚΗ)... δεν εχουμε τα ιδια ματια ... ακομη και τα απολυτα κοινα , πχ το κοκκινο χρωμα ειμαι σιγουρος το βλεπουμε αλλιωτικα χαχα... διαβασε και κρατα οτι θες δεν εχει καμια σημασια ... εαν συνεχισεις να την ψαχνεις και να το κανεις μην επαναπαυθεις στο οκ ΤΟ ΒΡΗΚΑ γιατι κανεις δεν το ΒΡΗΚΕ ποτε , στο τελος θα εισαι παντα κερδισμενος , ασχετα εαν κρατησες τα ιδια , εαν συμφωνσες μαζι μου ή εαν καταληξεις σε κατι εντελως διαφορετικο ... το ταξιδι ειναι που εχει πλακα ... μη σκας λοιπον... ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΑΣΠΡΟ ΦΟΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ... ουτε καν γνωριζομαστε αναμεταξυ μας (για ολους μιλαω) ... δεν ξερουμε τι κουβαλαει ο καθενας ουτε απο που ερχεται ουτε που παει ...

[

]

ar_iaΜέλος
22/01/2010, 11:35:20
Μα το σωστό είναι αυτό που ΕΣΥ θες να κάνεις και όχι το σωστό του κοινωνικού συνόλου.
Το σωστό είναι αυτό που σου βγαίνει.
Τώρα αν αυτό το "σωστό" είναι ίσο με "θάνατο", ναι, είναι πολλές φορές, μην με ρωτήσεις αν αξίζει τον κόπο....αυτό ο καθένας το κρίνει μόνος του, για εμένα αξίζει.
Τώρα αν μπορώ να εξακολουθώ να σε αγαπώ αν εσύ πρόσκαιρα θες και άλλες, ναι μπορώ να σε αγαπώ , δεν θα παίξει ρόλο στο να μην σε αγαπώ αυτό, αλλά σίγουρα θα με σκοτώσει......όσο και να θέλω να γίνω θεός και να μην με αγγίζουν πράγματα είναι δύσκολο να το κάνω.....εκεί αφήνομαι στο δικό σου φιλότιμο και μόνο. Γιατί το να θες και άλλες κα΄ποιες στιγμές σημαίνει πως δεν με αγαπάς, απλά βασίζομαι στο φιλότιμο σου και μόνο πως ή δεν θα το μάθω ποτέ ή θα με αφήσεις γιατί μπορεί να μην με αγαπάς αλλά δεν έχεις πάψει να είσαι άνθρωπος πάνω απ όλα.
Γι αυτό σου είπα πως, είσαι δεν είσαι μαζί μου, πάντα σε αγαπώ, δεν το αλλάζει αυτό τίποτα.

===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member

ΑΜΗΝ

Edited by - ar_ia on 22/01/2010 11:39:57

mimosaΜέλος
22/01/2010, 11:41:33
quote:
Μακφορ και μιμόσα,είμαι σίγουρος οτι δέν μπορείτε να με καταλάβετε,(ίσως φταίω εγώ).

Κατανοητό ήταν αυτό που είπες... απόλαυση δίχως αγάπη=πόνος...
Για μένα η εξίσωση γίνεται: Απόλαυση δίχως αγάπη=κενό...
Και όσο μεγαλώνει κάποιος το νιώθει όλο και περισσοτερο το κενό που αφήνουν οι 'επιφανειακοί' έρωτες. Κάποια στιγμή ίσως απλά σταματήσει να τους ψάχνει.

Κάποιοι άνθρωποι όμως μέχρι να φτάσουν στο σημείο να καταλαβουν αυτό το βαθύτερο κενό, πρέπει να ζήσουν αρκετούς επιφανειακούς έρωτες.

Άλλοι πάλι τα δίνουν όλα σε όλους χωρίς να ενδιαφέρονται αν θα λάβουν αγάπη. Ζούνε τη στιγμή, δίνουν.

Ο κάθε άνθρωπος επιλέγει πώς θα βαδίσει για να ΜΑΘΕΙ αυτό το μάθημα της βαθύτερης ένωσης δύο ανθρώπων.

mimosaΜέλος
22/01/2010, 11:49:27
Ξέρεις που διαφωνω;
απλά δεν πιστέυω ότι ο έρωτας είναι πόνος. Πόνος γίνεται όταν τον ζείς με φόβο. Δεν έχει σημασία αν ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου είναι αποδεδειγμένα ο τέλειος για σένα. Όλοι οι έρωτες ξεκινάνε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, να γίνουν απόλυτοι. Στην πορεία τους δηλητηριάζουμε.

Edited by - mimosa on 22/01/2010 11:50:03

ar_iaΜέλος
22/01/2010, 11:55:15
Mα πόνος γίνεται όταν δεν είναι αμοιβαίο η όταν κάποιες καταστάσεις δεν σε αφήνουν να τον ζήσεις.
Εκεί γίνεται πόνος γιατί αρχίζεις τοτε και πατάς το "εγώ" σου.
Και γίνεται πόνος γιατί ο χειρότερος εχθρός μας που δύσκολα τον νικάμε είναι το "εγώ" μας.
Αν είναι αμοιβαίος όμως και μπορείς και τον ζεις τότε όλα είναι ΥΠΕΡΟΧΑ, τότε έχεις την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ευτυχία!

===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member

ΑΜΗΝ

22/01/2010, 12:01:11
quote:
Τώρα αν μπορώ να εξακολουθώ να σε αγαπώ αν εσύ πρόσκαιρα θες και άλλες, ναι μπορώ να σε αγαπώ , δεν θα παίξει ρόλο στο να μην σε αγαπώ αυτό, αλλά σίγουρα θα με σκοτώσει......όσο και να θέλω να γίνω θεός και να μην με αγγίζουν πράγματα είναι δύσκολο να το κάνω.....εκεί αφήνομαι στο δικό σου φιλότιμο και μόνο. Γιατί το να θες και άλλες κα΄ποιες στιγμές σημαίνει πως δεν με αγαπάς, απλά βασίζομαι στο φιλότιμο σου και μόνο πως ή δεν θα το μάθω ποτέ ή θα με αφήσεις γιατί μπορεί να μην με αγαπάς αλλά δεν έχεις πάψει να είσαι άνθρωπος πάνω απ όλα.
Γι αυτό σου είπα πως, είσαι δεν είσαι μαζί μου, πάντα σε αγαπώ, δεν το αλλάζει αυτό τίποτα.

ar_ia,όλοι οι άντρες έχουν επιθυμίες για άλλες γυναίκες(τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο της εξέλιξης),όμως το ίδιο συμβαίνει και με τις γυναίκες.

Είσαι άδικη όταν το πάς μόνο απο την μεριά των αντρών.Οι επιθυμίες είναι φυσιολογικές και κατα την γνώμη μου δέν υπάρχει κανένα πρόβλημα,εφόσον οι επιθυμίες μείνουν επιθυμίες και δέν εξελιχθούν σε απιστία.

22/01/2010, 12:01:16
quote:

Ξέρεις που διαφωνω;
απλά δεν πιστέυω ότι ο έρωτας είναι πόνος. Πόνος γίνεται όταν τον ζείς με φόβο. Δεν έχει σημασία αν ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου είναι αποδεδειγμένα ο τέλειος για σένα. Όλοι οι έρωτες ξεκινάνε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, να γίνουν απόλυτοι. Στην πορεία τους δηλητηριάζουμε.

Edited by - mimosa on 22/01/2010 11:50:03

Απόλυτοι...αυτή η επιδίωξη και η σκέψη και μόνο του απόλυτου "θυματοποιεί" και καθηλώνει τον άνθρωπο!

Κοινωνικοί όροι , βλαμμένοι όροι -συγγνώμη Mimosa..- οι οποίοι δεν αφήνουν τον άνθρωπο ελεύθερο να αναπνεύσει και να απολαύσει χωρίς σκέψεις , όλα τα όμορφα στην ζωή..!

Δεν συμφωνώ , δεν υπάρχει απόλυτος έρωτας...ούτε λίγος ...ούτε πολύς ...ούτε ο οποιοσδήποτε έρωτας , δεν κατηγοριοποείται ο έρωτας ..

Ένας είναι και μόνον...Ο ΕΡΩΤΑΣ!!

Η λογική σκέψη είναι ο θάνατος του έρωτα και αυτό διότι δεν έρχεται ως προιόν σκέψεως ... απλά έρχεται και τόσο απλά φεύγει!

soul