- Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ -8/12/08- ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ, ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΦΟΡΜΕΣ;; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Φαντάζομαι ότι κάποιοι στις υπόλοιπες δεν θα είχαν τόσο καλά στρωμένο το κωλ...ακι τους στον καναπέ.
Πάμε καλά????
Τι λέτε???
Το κράτος σε μία δημοκρατία είναι ο λαός.
Και ο λαός από καιρό έπρεπε να είναι στους δρόμους και να δείξει σε αυτούς που διόρισε δυνάστες του τα αποτελέσματα της παρατεταμένης κακοποίησης.
Όπως φωνάζουν τα παιδιά εδώ και καιρό
Εμείς μιλάμε για βιτρίνες
κι αυτά μιλάνε για ζωές
Έλεος με την έννομη τάξη και την ευρυθμία που διαταράχτηκε.
Δεν υπήρχε για να διαταραχθεί.
Ένα ατελείωτο αλισβερήσι μεταξύ κατεργαραίων είναι η ψωροκώσταινα.
Είναι ποτέ δυνατόν να αναρωτιέται οποιοσδήποτε ποιος δίνει το δικαίωμα στον κόσμο να βγει και να τα σπάσει?
Άμα δεν έβγαινε και τώρα ρε παιδιά ο κόσμος στο δρόμο,
ας αποδεχτούμε το λουράκι στο λαιμό
την άμμο μας να κατουράμε
την απαραίτητη κατανάλωση αγαθών
(γιατί αυτός είναι ο μόνος λόγος που μας θέλουν εν ζωή)
Αυτές τις γιορτές κυκλοφόρησαν τόσα μα τόσα πολλά ναρκωτικά στην αγορά, μα τόσα πολλά και τόση αυθονία που έλεγες δεν είναι δυνατόν, μήπως νομιμοποιήθηκαν και δεν το πήρα χαμπάρι?
Τι είναι κατευθυνόμενο, ο αγώνας των πιτσιρικάδων
ή οι ουσίες που ρίξανε στην αγορά για να τα ξανακοιμήσουν τα έρμα τα νιάτα?
Ποιο θεμέλιο της κοινωνίας ταρακουνήθηκε, αφού είναι τσαντίρι με πασαλάκια?
Έλεος!
Αντί να χαρούμε που τα πιτσιρίκια μας βγάλανε όλους στους δρόμους
Αντί να οργιστούμε που οπλίζουν με τους φόρους που πληρώνουμε τσογλαναραίους
Αντί να δούμε πως κανένας καθωσπρέπει δεν άλλαξε ποτέ τον κόσμο
Μας χαλάει αισθητικά το κατεστραμμένο κέντρο των πόλεων.
Αν δεν υπήρχαν τα καμμένα κτίρια, ίσως σήμερα το 90% των ελλήνων να έλεγε πέρυσι ή πρόπερσι ήταν που σκότωσαν εκείνο το παιδάκι???
Καλά κρασιά παίδες
Χωρίς κόμματα
Χωρίς αποκόμματα
Χωρίς πλευρές
Σε κύκλο
να πάρουμε την πολιτική μας ευθύνη στα χέρια και να πράξουμε κατά συνείδηση!
N' αγαπάς την ευθύνη.
Να λες, εγώ μονάχος μου θα σώσω τη Γη.
Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.
Νίκος Καζαντζάκης, Ασκητική
Δεν θέλω πια να γυρίζω στις θάλασσες φωνάζοντας...
Θέλω να βρω κι εγώ μια φωνή να μ'αποκρίνεται.
Edited by - kswtikoula on 15/01/2009 11:35:41
Αντιγράφω από το triktiko.blogspot :
Η κακοί χειρισμοί της κυβέρνησης της Λετονίας στην οικονομική κρίση ήταν η αφορμή για μια πορεία που στη συνέχεια δημιούργησε επεισόδια έξω από τη Βουλή. Περίπου 1000 άτομα προσπάθησαν να μπουν στο Saeima (η βουλή της Λετονίας) και επιτέθηκαν στην αστυνομία πέτρες και μπουκάλια. Αναποδογύρισαν περιπολικά και κατέστρεψαν μαγαζιά. Συνέλαβαν 127 άτομα ενώ άλλα 28 έπρεπε να πάνε στο νοσοκομείο (μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί)
http://troktiko.blogspot.com/2009/01/blog-post_4904.html
Η πλάκα είναι στον αποτροπιασμό που νιώθανε οι Λετονοί για τα γεγονότα της Αθήνας πριν ένα μήνα. Εδώ είναι που λένε "καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς".
Το δεύτερο αστείο στοιχείο έχει να κάνει με το μύνημα που έρχεται στην χώρα μας. "Λαϊκή Αντικυβερνητική Εξέγερση" ΧΑΧΑ - σας θυμίζει κάτι αυτό ??????
Ψάχνω από το πρωί να βρω κάτι βιντεάκια που είδα τυχαία σε κάτι ιντερνετικά κανάλια για το γεγονότα στην Λετονία. Είδα για παράδειγμα διαδηλωτές με κράνη μοτοσυκλετικά !!! Κράνη μοτοσυκλετικά στην Λετονία είναι τόσο συχνά όσο και τα χιονοπέδιλα στις Μαλντίβες !!!
Επίσης, κάπου κάτι διαδηλωτές σήκωσαν την ρωσική σημαία !!!! Σε μια χώρα που μισεί θανάσιμα την ρωσία και που το 50% του πλυθησμού της είναι ρωσικής καταγωγής.
Ε ρε κάτι τυχαίες και αυθόρμητες καταστάσεις......
Θα σας περιγράψω το προφίλ των λετονών στο θέμα για την μεσαία τάξη, όσοι πιστοί προσέλθετε....
γιατί, ότι και να αποφέριε μια αναταραχή,, στο τέλος αυτό που γίνεται, είναι ότι ήταν να γίνει...
Κι οι παρόλες είναι μονο τάσεις ελευθερίας,χρήσιμες σαν αιτία,
αλλά δεν ζούμε σε σκλαβωμένο κόσμο...Εκτος αν ζούμε...
Φίλε KERRY KING είμαστε όλο αυτιά....
Και μας έχουν προγραμματίσει τώρα για τις διαδηλώσεις καλα κάνουν και γίνονται
Να ξυπναει ο κόσμος σιγά σιγά να πάρουν χαμπάρι αυτοί που μας διοικούν ότι δεν
Είμαστε πρόβατα .
Πράγματι, να ξυπνάει ο κόσμος σιγά-σιγά.....
Για μένα δεν είναι τυχαία τα γεγονότα που συνέβησαν στην Λετονία τώρα. Όλα φαίνονται να είναι άψογα ενορχηστρωμένα. Οι Λετονοί βρίζουν την κυβέρνηση τους εδώ και χρόνια. Δεν είναι λαός που βγαίνει στους δρόμους και τα σπάει όμως. Στα βίντεο που παρακολούθησα βλέπω παντού νεαρούς χαμογελαστούς. Πετάνε την χιονόμπαλα (!!!) στο περιπολικό και σκάνε στα γέλια. Χαβαλές σε όλο του το μεγαλείο από μια νεολαία που θέλει να γίνει αμερικάνικη. Τι πιο εύκολο να αποσυντονίσεις μια χώρα φτωχή ??? Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικούς "επαγγελματίες" για να καθοδηγήσουν τα πρόβατα. Η Λετονία είναι ιδανική χώρα (όπως και η Ελλάδα). Μέσα στην αναταραχή και την οργή για την φτώχια, θα βγούνε νοσταλγοί του σοβιετικού καθεστώτος και εύκολα ο λαός θα διασπαστεί (επαναλαμβάνω το ποσοστό των ρωσικής καταγωγής Λετονών και το γενικότερο μίσος των Λετονών για την Ρωσσία) μέχρι να βρεθεί κάποιος σωτήρας να τους βγάλει από την στενωπό. Έχετε αναρωτηθεί πόσο εύκολα μπορεί να μπλεχτεί η Ρωσσία σε ενδεχώμενες ταραχές στην Λετονία ???
Τυχαία και αυθόρμητη η εξέγερση στην Ρίγα λοιπόν, λαϊκή αντικυβερνητική αντίδραση.
ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Για το τέλος, πες με παρανοϊκό, αλλά πόσο σύμπτωση είναι η διαφήμιση του ΕΟΤ ανάμεσα στην είδηση για τα επεισόδια στη Ρίγα από την επίσημη ιστοσελίδα του BBC ???

Το πρόβλημα υπάρχει από πολύ παλιά:
-Από τότε που η γενιά του "Πολυτεχνείου" ξέχασε από που ξεκίνησε και βάλθηκε να ξεπαστρέψει κάθε αρχή νομιμότητας με μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
-Από τότε που ο λαός "ξέχασε τη σημαίνει Δεξιά" και έβαλε το λύκο και πάλι να φυλάει τα πρόβατα.
-Από τότε που ο Έλληνας έχασε κάθε είδος αξιοπρέπειας και για ψηφοθηρικούς λόγους βλέπαμε στην t.v. τις κουμπαριές του Πάγκαλου και της Ντορούλας με τους γύφτους.
-Από τότε που η Ελληνική οικογένεια έχασε την αξιοπρέπειά της και οι Ελληνίδες σύζυγοι παίρνουν πλέον δώρα στους συζύγους τους, βερνίκια για το κέρατο!
-Από τότε που ο Έλληνας σύζυγος θυμάται τα καθήκοντά του μόνο κατά την τέλεση της συζυγικής "πράξης", αδιαφορώντας για τους λοιπούς ρόλους του.
-Από τότε που το σχολείο με την ανοχή "όλων" έπαψε να είναι σχολείο.
-Από τότε που το "ίδιον" όφελος επισκίασε τα πάντα
-Από τότε που όλοι λένε μπράβο "στα παιδιά" φορώντας τις παρωπίδες και τον ύπνο του Δικαίου.
Αγαπάς την Ελλάδα? ενδιαφέρεσαι για κάτι άλλο πλήν της σημερινής απόδειξης?.......ΑΠΟΔΕΙΞΗ!
Στις εκλογές μην ψηφίσεις ΠΑΣΟΚΗ η Ν.Δ. ψήφισε μικρά κόμματα ώστε να αρχίσει η αλλαγή! εάν δε θέλεις απλά θα εξακολουθείς να παίρνεις στο λαιμό σου και εμάς! και να κρύβεσαι πίσω από άτριχα παιδάκια.....που καλά καλά δε βγάλαν τρίχες στο πράμα τους και άρχισαν τις επαναστάσεις του χαβαλέ! παρασυρόμενοι από ξένα, ντόπια, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ συμφέροντα.
"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Open Mind σκοπός είναι να πάρουν χαμπάρι αυτοί που πιστεύουν ότι μπορούν να διοικούν αυτούς που μας διοικούν ότι δεν είμαστε πρόβατα....
Το ίδιο πράγμα λεμέ .
γιατί και σαν άνθρωπος που ειμαι πολιτικοποιημένος,
με την καλή έννοια, οτι με ενδιαφέρει τί γίνεται για
μένα,αλλά και σαν δημοσιογράφος, παρατήρησα τέτοιες
ταυτοσημότητες, που ποτέ δεν θεώρησα τυχαίες...
Η μόδα προηγήθηκε αναλόγων εξεγέρσεων με πολλούς τρόπους,
εκπαιδεύτηκαν καλά οι λαοί πριν φτάσουν εκεί...
Αλλά πέραν αυτού, βλέπουμε και μια ακολουθία γεγονότων
που δείχνουν καθαρά που οδηγούν...Μόνο εμείς το βλέπουμε;
Κανείς αρμόδιος,κανείς υπεύθυνος, να δώσει λύσεις και
να αποσυμφορήσει την κατάσταση;Κανένας φορέας διαχείρησης
τέτοιων θεμάτων;
Κοινώς, το αφήνουν απλά να συμβαίνει στην καλύτερη ή το καθοδηγούν
που ειναι και το πιο πιθανό....
Φίλε Europaios2, καλησπέρα και φυσικά συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις
σου περι διάβρωσης των αξιών και ιερών του ανθρώπου και γι αυτό
έχουμε αυτή την αναταραχή, στην κοινωνία ολόκληρη...Αυτές οι αξίες
βάλλονται κατά κόρον.Και είμαστε συνένοχοι όλοι....
Για μένα το θέμα έχει να εντοπίσουμε και κατανοήσουμε το άρρωστο
τμήμα που παρεισφρύει στα της υγιούς σκέψης, να το αντικαταστήσουμε και τότε θα το έχουμε λύσει ώς πρόβλημα...Δεν είναι τυχαίο αυτό το παγκόσμιο του προβλήματος...
Μιας Ελλάδας που ακόμη πιστεύει πως η δικτατορία έκανε μόνο καλά πράγματα και πως αν δεν ήταν τα τραγικά γεγονότα του Πολυτεχνείου, ο Παπαδόπουλςο σίγουρα θα εκλέγονταν και με δημοκρατικές διαδικασίες.
Αυτή η Ελλάδα λοιπόν φίλε μου,
αν δεν σκοτωνόταν ένα παιδάκι
και αν δεν έβγαιναν οι χιλιάδες κόσμου στο δρόμο,
αν δε γυρνούσε το παιδί τους με τα μάτια κατακόκκινα από τα δακρυγόνα,
δεν θα ξυπνούσε ποτέ.
Κι όσο για το χαρτζιλίκωμα των πιτσιρικάδων,
ε μόνο αυτό τελικά κάνουμε και τίποτα άλλο.
Γι αυτό έχει ξεχειλίσει η οργή τους.
Νεκρωμένα, απομονωμένα, εγκλωβισμένα, με πορνό και βία από μωρά παιδιά, πάντα μπροστά σε μια οθόνη, χωρίς διεξόδους και με σκοτωμένη την παιδικότητα τους από τα 10.
Εμείς είμαστε η αιτία όλως αυτών και αν κάποιος πιστεύει πως στις εκλογές δίνονται λύσεις, ας κοιτάξει την αθάνατη ελληνική ιστορία,
όπου ο έλληνας άμεσος απόγονος του χρυσόψαρου ξεχνά μέσα σε 3'' τι έχει συμβεί και τσαλαβουτά ξανά και ξανά στη γυάλα του.
Εγώ δεν τους ψήφησα ποτέ αυτούς,
αυτό δε με έσωσε από την υποχρέωση να τους λούζομαι σε όλη μου τη ζωή. Κι αν χρειάστηκαν 1000 βιτρινες για να καταλάβουν καποιοι πως το πρόβλημα δεν είναι το αν θα αλλάξουμ εταπετσαρία ή όχι και ότι ο γείτονας έχει καλύτερο αμάξι απο το δικό μου και πιο ωραία γκόμενα,
ε χαλάλι!
Γιατί κάποια στιγμή και αναγκαστικά με κρότο πρέπει να ξυπνήσει ο αποκοιμισμένος ελληνάκος.
....σαν ξυπνήσεις μονομιάς,
θα ρθει ανάποδα ο ντουνιάς....
Δεν θέλω πια να γυρίζω στις θάλασσες φωνάζοντας...
Θέλω να βρω κι εγώ μια φωνή να μ'αποκρίνεται.