ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μια παράξενη φωτογραφία (2) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Μια παράξενη φωτογραφία (2) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Βρίλ9 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
ΒρίλΜέλος
03/08/2006, 17:38:48
Με αφορμή μια δημοσίευση σε ένα άλλο τόπικ του παρόντος φόρουμ, σχετικά με "παράξενες φωτογραφίες" που απαικονίζουν πράγματα, που κάποιοι συνδέεουν με εξωκοσμικές καταστάσεις, βρήκα στο αρχείο μου μια φωτογραφία που θα δείτε πιο κάτω.

Χωρίς να αναφερθώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δημοσιεύσεως "περίεργων" φωτογραφιών, μιας που δεν θέλω να θείξω κάποιον προσωπικά, το αφήνω μετέωρω και κρατήστε μόνο την εξής αναφορά.

Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες εμφανίζονται διάφορα "περίεργα" στις φωτογραφικές μηχανές. Ενώ λοιπόν χρησιμοποιπω σχεδόν πάντα το "αυτόματο" στην ψηφιακή μου Cannon EOS 300-D, δεν μπορώ να πώ μετα βεβαιότητας ότι ο επιλογέας της μηχανής ήταν σε αυτή τη θέση. Μα είτε επό τα χοντρά γάντια που φοράω, μα είτε από επαφή με τη μηχανή σε κάποιο στένωμα, μα είτε επειδή λόγω φωτισμού ή ακόμα και συνήθειας δεν το έλεγξα, το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω.

Η φωτογραφία είναι "τραβηγμένη" με το χέρι (!) και χρίς τρίποδο (!). Είναι εμφανώς κουνημένη και το εκπληκτικό είναι το εξής:

Διαβάστε λίγο τις πληροφορίες που αποθηκεύει η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μαζί με την εκάστοτε φωτογραφία...

Η ταχύτητα είναι 1/60 και είναι αρκετά μικρή. Για αυτό και η υπόλοιπη σπηλιά είναι αποτυπωμένη σχετικά "καθαρά".

Ο συνάδελφος που φαίνεται στη φωτό, σίγουρα δεν έκανε τίποτα απότομες και γρήγορες κινήσεις. Απεναντίας, στη φάση της κατάβασης που βρίσκεται, ελέγχει και ξαναελέγχει που θα πατήσει, που θα "πιάσει", που έχει "αλλαγή"... Κάθε άλλο παρά γρήγορες και νευρικές κινήσεις θα έκανε. Παρόλα αυτά, στην ταχύτητα 1/60 φαίνεται λές και ... έτρεχε.

Η μηχανή έχει εστιάσει στο αντικείμενο. Ξεχωρίζει δηλαδή με κάποια μαθηματική μέθοδο, τί είναι μπροστά και τί είναι πίσω. Λέει "Λειτουργία Μέτρησης: Μοτίβο".
Ποιός λοιπόν ΞΕΡΕΙ ακριβώς να μας πεί, με ποιό τρόπο η μηχανή "καταλαβαίνει" τι πρέπει να κάνει ?

Εστίασε, αναγνώρισε, αυτο-ρυθμίστηκε και τράβηξε μια φωτογραφία όπως την έκρινε για καλύτερα.
Και να το αποτέλεσμα...

Όσο πιο πολύ το ψάξουμε, όσες πιο πολλές πληροφορίες έχουμε, τόσο πιο κοντά μπορούμε να φτάσουμε σε μια απλή εξήγηση, γιατί αυτό που βλέπουμε σε μαι φωτογραφία είναι ή δεν είναι "παράξενο".

Εμένα προσωπικά με ενοχλουν πάρα πολύ τα επιπόλαια συμπεράσματα. Πιστεύω ότι το 100% των "παράξενων" φωτογραφιών που έχουν παρατεθεί σε φόρουμ της "Αναζήτησης" είναι καθαρά προϊόντα της "Παραξενολαγνείας" και τίποτε περισσότερο.

Δεν θέλω να κάνω μαθήματα "πως να βγάζετε σωστά μια φωτογραφία" ή "η φωτογραφία άνευ διδασκάλου". Αλλά για το όνομα του Θεού, αλοίμονο άν ανεβάζαμε κάποιοι, που κάνουμε διάφορα καλά στην εξοχή και τη Φύση, όσες φωτογραφίες έχουν κουνηθεί ή παραμορφωθεί, με τη λεζάντα ... ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ...

Το Τέρας της Σπηλιάς της Πεντέλης

stemixΜέλος
03/08/2006, 17:46:36
Δεν φαίνεται η φωτογραφία Βριλ...

Άκυρο, άκυρο. Απλά έκανε 5 λεπτά να φορτώσει.

Edited by - stemix on 03/08/2006 17:54:47

AngelosΜέλος
04/08/2006, 10:25:42
O φιλος σου , εχει κινηθει περιπου μισο μετρο.

Ο χρονος που διερκεσε η κινηση ειναι 1/60 δευτερολεπτα

Ταχυτητα 30 μετρα / δευτερολεπτο. Δηλαδη οχι ιδιεταιρα,
χαλαρες κινησεις.

Ελπιζω το ρελε να ειναι καλο

Αγγελος.

dim.karΜέλος
04/08/2006, 10:58:46
Καλημέρα!

Εάν είμαι εγώ (μου ταιριάζει η σφυρίκτρα, αλλά δεν παίρνω και όρκο...) μάλλον το ρελέ είναι καλό, αφού είμαι εδώ και σας γράφω!!!

Πέρα από τη πλάκα μπορεί ο σπηλαιολόγος να ΗΘΕΛΕ να κινηθεί αργά αλλά να έχασε την ισορροπία του κινούμενος ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ με ταχύτητα λίγο πριν την ξαναβρεί!!!

Τεχνικός φωτογραφίας ΔΕΝ είμαι φυσικά!!!

(Άγγελε τι νέα; καιρό έχουμε να τα πούμε!!!)

Δημήτρης

ΒρίλΜέλος
04/08/2006, 12:28:00
Χαίρεστε....

Λοιπόν. Ο εικονιζόμενος ΔΕΝ είναι ο Δημήτρης (αλλά ούτε και εγώ, αφού εγώ είμαι πίσω από το φακό). Άλλο παληκάρ΄με πορτοκαλία φόρμα, όπως τη συνηθίζουν κάποιοι...

Ο εικονιζόμενος αποκλέιεται να έκανε βιαστικές κινήσεις, αφού μια ... ξανθιά σπηλαιονεράιδα του έλεγε από μέσα από το βάραθρο "πρόσεχε το πόδι δεξιά, κράτα με το αριστερό" κλπ κλπ. Πιθανότατα κινήθηκε, αλλά αργά, αλλά ΜΕΣΑ στο χρόνο των 1/60sec, αρxομένο από έναν χρόνο Τo μέχρι έναν χρόνο Te

t
-----+----------+----------------+----------+----------

_____!-------- Τ φωτογράφησης 1/60s --------!__________

________________!To--κίνησης---Te!_____________________

Το ρελέ δεν είναι ρελέ, αλλά σπηλαιολογικό αρμάτωμα, με (διπλό) βραχοδέσιμο και εκτόνωση τάσης με ιμάντα. Ο φίλος εκεί είναι λίγο πρίν την κινητή αλλαγή (παράκαμψη) και το ... ψάχνει ιδιαίτερα που θα πατήσει για να μήν τα ακούσει από την ξανθομπούκλα ... σπηλαιονυμφη.

Θα μπορούσα βέβαια να άρχιζα τώρα εκείνα τα παλαβά, ότι η κοσμική επίδραση του βιοπεδίου του Σείριου, που ο λεξάριθμός του ισούται με το τετράγωνο καρώ τραπεζομάντηλο, αλλά ακόμα και ότι το Σπήλαιο έχει σχέση με μυθολογία σχετική με ... Δράκο, λέω, ότι σήμερα που είμαι καλό απιδί δεν θα πάω παραπέρα.

Υ.Γ. Φυσικά και τα αρματώματα του Δημήτρη είναι καλά. Που να δείς και τα κανυονίστικα.

AngelosΜέλος
04/08/2006, 12:41:01
Bril

Η Ξανθομπουκλα Νυμφη δεν του ειπε να φτιαξει κανενα pruzik πριν αρχισει το repel ?

Μηπως η Νυμφη ειναι προιον της παραμυθολογιας που ευδοκιμει στην κατηγορια του "παραξενου" ?

Αγγελος.

ΒρίλΜέλος
04/08/2006, 12:50:32
α... όχι...όχι

Δε χρησιμοποιούμε προύτζικ στα ραπέλ, γιατί δε χρησιμοποιούμε κάν οκτάρι ! Ο σπηλαιολογικός καταβατήρας που χρησιμοποιούμε είναι διαιρούμενου τύπου (ανοίγει σαν ψαλίδα και περνάς το σχοινί) και έχει ενσωματωμένο φρένο. άμα αφήσεις το χέρι σου από το λεβιέ, μπλοκάρει και σταματάς εκεί. PETZL Μοντέλο STOP.

Όσο για την "Ξανθομπουκλα Νυμφη" είναι όντως κόμματος....

CernavusΜέλος
05/08/2006, 04:29:40
quote:

Όσο πιο πολύ το ψάξουμε, όσες πιο πολλές πληροφορίες έχουμε, τόσο πιο κοντά μπορούμε να φτάσουμε σε μια απλή εξήγηση, γιατί αυτό που βλέπουμε σε μαι φωτογραφία είναι ή δεν είναι "παράξενο".

Επέτρεψέ μου τις εξής απορίες:

α) Το μοτόρι σου έχει λειτουργία διπλοέκθεσης;
β) Λειτουργία rear curtain;
γ) auto iso?