- Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,ΜΟΡΦΩΣΗ,ΤΙ ΑΕΡΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ Ε?
ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ.
ΑΛΛΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΛΕΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΑΣΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ,ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ,ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΣ ΤΟΥ ΣΚΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΙ?
ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ.
ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΖΗΣΑΝ.
ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΜΟΥ ΜΑΛΛΟΝ..
Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )
...
quote:
Δηλαδή όταν ενεφανίσθη ο χριστιανισμός, η δημοκρατία δεν υπήρχε κάπου 300 χρονάκια πριν.
Δεν ξέρω αγαπητέ Αίολε, θεματοθέτη VELISSARIOS
αλλά και λοιποί συνδίκτυοι, αν γνωρίζετε πως
πρώτος "εισηγητής" της
Δημοκρατίας στην Αθήνα ήταν ο Θησέας!
Αυτός λοιπόν, όταν πήρε την βασιλεία μετά τον θάνατο
του πατέρα του Αιγέα,άρχισε να περιέρχεται τις πόλεις
της Αττικής και καλούσε τους πολίτες σε ομόνοια και
συμπόρευση υπό το καθεστώς μιάς πιο δίκαιης άσκησης εξουσίας,
όχι υπό αυτόν ως βασιλιά,αλλά μάλλον από έναν θεματοφύλακα
των νέων νόμων που θα αντιμετώπιζαν όλους το ίδιο, δηλαδή
νόμους που θα προωθούσαν την ισονομία των πολιτών.
Εξ’ ού και το περίφημο:
« Δευρ’ ίτε πάντες λεώς έπί ίσομερίαν».
Έτσι το περιγράφει ο Πλούταρχος στο βιβλίο του
"Παράλληλοι βίοι" στην αναφορά περί Θησέως.
Συγκεκριμένα κεφ.24 παραγρ. 2:
«ἐπιὼν οὖν ἀνέπειθε κατὰ δήμους καὶ γένη, τῶν μὲν ἰδιωτῶν καὶ πενήτων ἐνδεχομένων ταχὺ τὴν παράκλησιν αὐτοῦ, τοῖς δὲ δυνατοῖς ἀβασίλευτον πολιτείαν προτείνων καὶ δημοκρατίαν αὐτῷ μόνον ἄρχοντι πολέμου καὶ νόμων φύλακι χρησομένην, τῶν δὲ ἄλλων παρέξουσαν ἅπασιν ἰσομοιρίαν
και κεφ. 25,παργρ.1 :
ἔτι δὲ μᾶλλον αὐξῆσαι τὴν πόλιν βουλόμενος ἐκάλει πάντας ἐπὶ τοῖς ἴσοις, καὶ τὸ "δεῦρ᾽ ἴτε πάντες λεῴ" κήρυγμα Θησέως γενέσθαι φασὶ πανδημίαν τινὰ καθιστάντος.
Άρα,στα 300 χρονάκια βάλε και μια χιλιετία (1000) ΑΚΟΜΗ !!!
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Υ.Γ. Αίολε για σένα είμαι σίγουρη πως το γνωρίζεις ![]()
Edited by - kapodistria on 25/08/2011 21:58:37
μεν πολίτες που ήσαν φτωχοί με χαρά τον ακολουθούσαν,
οι δε πλούσιοι με καχυποψία τον αντιμετώπιζαν,αλλά όπως
σημειώνει και ο Πλούταρχος τους έπεισε
"με το καλό ή το κακό" κοινώς λεγόμενο...
τοὺς μὲν ταῦτα ἔπειθεν, οἱ δὲ τὴν δύναμιν αὐτοῦ δεδιότες μεγάλην οὖσαν ἤδη καὶ τὴν τόλμαν, ἐβούλοντο πειθόμενοι μᾶλλον ἢ βιαζόμενοι ταῦτα συγχωρεῖν.
(Πλουτάρχου Βίοι Παράλληλοι,Θησεύς :κεφ. 24,παραγρ.3)
Κάτι που στην συνέχεια απεδείχθη πως ήταν και
ο λόγος που εκδιώχθη από την Αττική ο Θησέας.
Ά, να μην ξεχάσω μάλιστα να κάνω λόγο και
για τον πρώτο Δημαγωγό, που τότε εμφανίστηκε,τον
Μενεσθέα! Και ήταν αυτός που παρεκίνησε,με τις
δημαγωγίες του,τους πλούσιους και προνομιούχους (που
είχαν χάσει τα προνόμια τους ήδη)εναντίον του Θησέως.
Πλουτάρχου "Βίοι Παράλληλοι", Θησεύς, κεφ.32 παραγρ. 1 :
ἐν δὲ τῷ χρόνῳ τούτῳ Μενεσθεὺς ὁ Πετεὼ τοῦ Ὀρνέως τοῦ Ἐρεχθέως πρῶτος, ὥς φασιν, ἀνθρώπων ἐπιθέμενος τῷ δημαγωγεῖν
Edited by - kapodistria on 25/08/2011 21:55:20
zip, Απεστάλη: 25/08/2011
kapodistria, Απεστάλη: 25/08/2011

Edited by - zip on 26/08/2011 14:22:51

zip, Απεστάλη: 25/08/2011
kapodistria, Απεστάλη: 25/08/2011
42NA, Απεστάλη: 26/08/2011

quote:
amaliazip, τις επεμβάσεις στα μηνύματά σου λάβε τις ως προειδοποίηση. Καλύτερα να σταματήσεις αυτού του είδους τα "παιχνίδια" όσο είναι νωρίς ακόμα.
Χμ ... μάλιστα. Εγώ μερικές απορίες έχω.
Στο συγκεκριμένο θέμα, το τελευταίο μήνυμα - πρωτού γράψω εγώ - ήταν από τον αναζητητης την 25/08/2006. Το 2006! amalia. Γράφω εγώ ένα μήνυμα την 25/08/2011 δηλ. μετά από 5 χρόνια, 5 χρόνια amalia και αμέσως ... την ίδια μέρα έρχεται από πίσω και ποστάρει η kapodistria και η 42NA. [ Σημειωτέον πως ούτε η kapodistria, ούτε η 42NA είχαν ξαναγράψει στο θέμα ]
Δηλ. για 5 ολόκληρα χρόνια το θέμα είναι σταματημένο. Δεν έχει γράψει κανένα άλλο μέλος. Δεν έχει γράψει ούτε η kapodistria, ούτε η 42NA αλλά ούτε κι εγώ. Στο μεταξύ εγώ με την kapodistria "τα σπάμε", μαλώνουμε ρε παιδί μου, γινόμαστε μαλλιά κουβάρια. Γράφω εγώ σ' αυτό το θέμα μετά από 5 χρόνια και ... τσουπ από πίσω η kapodistria μαζί με την 42ΝΑ. [ η οποία σημειωτέον δεν γράφει αλλά βάζει μόνο εικόνες (;) στο forum. Γιατί άραγε ;;; Δεν ξέρει να γράφει ; ] Θα μου πεις, η kapodistria δεν έγραψε στο μήνυμά της τίποτε για μένα. Σε άλλους απευθυνόταν. Ναι, εντάξει, σε άλλους απευθυνόταν, εγώ δεν λέω για το τι έγραψε. Εγώ λέω για το πότε έγραψε αυτό που έγραψε. Γυναικεία πονηριά θα μου πεις ... ε, 'ντάξει, τι να κάνουμε ; Όμως άλλο είναι το θέμα :
Αυτό δεν είναι προσπάθεια εμπρησμού, όχι του διαλόγου, αλλά των μεταξύ σχέσεων των μελών, ας πούμε ; Δεν είναι πρόκληση ; [ Ερώτηση κάνω, 'ντάξει ; Και μη μου πεις πως είναι πρόκληση μόνον σε όποιον θέλει να το βλέπει σαν πρόκληση. Η πρόκληση είναι πρόκληση όπως κι αν την δει κανείς, είτε θέλει o ίδιος να την δει έτσι, είτε δεν θέλει. Η ουσία είναι ίδια. ] Δηλ. συγνώμη, αλλά 5 χρόνια το θέμα δεν το είχε θυμηθεί κανείς από τις δυο τους. Τώρα δηλ. που έγραψα εγώ, βρήκε η kapodistria και η 42NA αφορμή να γράψουν ; [ Στο ξαναλέω : απλά ρωτάω, από περιέργεια δηλ. ] Συνεπώς, ποιος είναι αυτός που "παίζει" ; Εγώ ή αυτές ; Για ξανασκέψου το ...
Δηλ. δεν είναι "παιχνίδι" που η kapodistria ποστάρει ακριβώς μετά από μένά σε ένα θέμα που το φέρνω εγώ ξανά στην επιφάνεια μετά από 5 χρόνια, ε ; [ κι ενώ έχει προηγηθεί, ότι έχει προηγηθεί ] Αυτό δεν είναι "παιχνίδι" ; ... δεν είναι "τρέχω από πίσω σου zip" ; Δεν είναι "παιχνίδι" που η 42NA δεν έχει γράψει λέξη στο forum αλλά ποστάρει μόνο εικόνες ;
Θα μου πεις, forum είναι, ο καθένας είναι ελεύθερος να γράψει όποτε θέλει. Ναι, καμία αντίρρηση, αλλά ρε παιδί μου ... τόσο σύμπτωση πια ; Μετά από 5 χρόνια σε ένα θέμα που η ίδια δεν έχει καν συμμετοχή, [ αυτό σημαίνει πως όταν ανέβηκε αυτό το θέμα είτε η ίδια δεν το είδε, δεν το διάβασε δηλ. είτε το διάβασε αλλά δεν την ενδιέφερε και δεν έγραψε τότε] γράφω εγώ και ... αμέσως έρχεται και γράφει κι αυτή μετά από μένα ;
Επαναλαμβάνω, απορίες εκφράζω, από περιέργεια δηλ. Αν έχεις απαντήση/εις, ευχαρίστως να την/τις διαβάσω κι αν μου πεις δηλ. ότι κάνω και λάθος σ' αυτά που λέω παραπάνω κι όλα αυτά "απλώς μου φαίνονται αλλά δεν είναι έτσι", ok, κανένα πρόβλημα.
Απλώς θα ήθελα, ότι γράψεις να το γράψεις ειλικρινά, όχι επειδή "πρέπει" να το γράψεις αλλά επειδή το αισθάνεσαι. ![]()
Την καλημέρα μου & τα δέοντα,
zip![]()
Edited by - zip on 27/08/2011 09:10:54
quote:
Μετά από 5 χρόνια σε ένα θέμα που η ίδια δεν έχει καν συμμετοχή, [ αυτό σημαίνει πως όταν ανέβηκε αυτό το θέμα είτε η ίδια δεν το είδε, δεν το διάβασε δηλ. είτε το διάβασε αλλά δεν την ενδιέφερε και δεν έγραψε τότε] γράφω εγώ και ... αμέσως έρχεται και γράφει κι αυτή μετά από μένα ;
Τελευταία φορά που θα απευθυνθώ πρός τον κύριο zip .
Λοιπόν πόσο ΠΕΡΙΕΡΓΟ είναι αλήθεια,να γράψω μετά από 5 χρόνια;
ΑΠΛΑ,ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ,στο εσοτερικα επέστρεψα μετά από
6 χρόνια (2004) !
Το ότι είδα το θέμα και έβαλα κάτι που
φαντάζομαι στους περισσότερους είναι
ΑΓΝΩΣΤΟ
και φυσικά ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ
ασχολήθηκα μαζί σας κύριε,
αυτό φαίνεται και στο δημοσίευμά μου,
προφανώς είναι κάτι που περνά στα "ψιλά" για σάς...
Αντί να αφήσετε να αποτελέσει
το πόστ μου,έναυσμα για κάποια
περεταίρω συζήτηση,ερχόσαστε να δυναμιτίσετε
ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,τον χώρο !!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !!!
Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως είναι Ο 42ΝΑ και οι
"εικονικές" του παρεμβάσεις θεωρώ πως είναι
ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ !!!