ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ροδόσταυροι - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ροδόσταυροι - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Knight MIXAIL50 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
24/02/2007, 17:32:03

Πρέπει να γίνει πρώτα ένα ξεκαθάρισμα στη λογική της πίστης γ' αυτό ας αναφερθούν τα παρακάτω!

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι της θεωρίας ότι δεν υπάρχει Θεός.
Έτσι και προσπαθούν με την λογική τους να καταλάβουν τον κόσμο.
Υπάρχει όμως μια θεωρία που λέει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι δεν υπάρχει Θεός, δηλαδή τόσο καιρό μένουν σε μια θέση που δεν αποδεικνύεται!
Υπάρχει και η θεωρία που λέει ότι υπάρχει Θεός, αυτή τη θεωρία θα στηρίξω.

Ξέρουμε ότι ο άνθρωπος ως ιδέα είναι το ανώτερο όν στο κόσμο μας, το ποιό έξυπνο, μιας και είναι το μόνο που μπορεί και μιλάει, διαλογίζεται και δημιουργεί όχι μόνο υλικά αλλά και πνευματικά.
Το θέμα είναι ποιός μπορούσε να τον δημιουργίσει, η φύση όπου δεν μιλάει και δεν εκφράζεται ακριβώς όπως αυτός;
Νομίζω όχι, λογικά τον δημιούργησε κάποιο ανώτερο τουλάχιστον όν.
Ας τα πάρουμε όμως απο την άλλη ότι ένα κατώτερο ον δημιούργησε ένα ανώτερο, γίνεται αυτό;
Γίνεται να φτιάξει ο πίθικος ρομπότ, αυτοκίνητο, ούτε νυχοκόπτη δεν μπορεί να σκευτεί.
Παρόλα αυτά υπάρχει η ένοια της λογικής στο σύμπαν, το ηλεκτρόνιο γυρίζει γύρω απο το άτομο και οι πλανήτες γύρω απο τον ήλιο.
Ας δώσω άλλο παράδηγμα:
Αν δούμε μια μηχανή αυτοκινήτου, καταλαβαίνουμε ότι σχετίζεται με ανθρώπινη σκέψη, ότι δεν είναι τυχαίο. Οταν όμως μελετάμε τα ανθρώπινα εσωτερικά όργανα βλέπουμε ότι και εκεί υπάρχει λογική.
Είναι δηλαδή σαν μια μηχανή αυτοκινήτου που δεν θέλει κιόλας κάθε χρόνο σέρβις (τα πρώτα χρόνια δηλαδή).
Αλλά δεν χρειάζεται ολόκληρο το σύστημα για να μας πίσει ας πάρουμε μόνο ένα όργανο, το νεφρό.
Εχεται δεί πως είναι το νεφρό σε διατομή και τις λειτουργίες του, έχεται διαβάσει πως λειτουργεί;

Παρόλες τις ενδύξεις υπάρχουν άνθρωποι που εμένουν στην άποψη ότι δεν υπάρχει σχέδιο στον κόσμο (Θεός)!
Το άσχημο είναι ότι έχουν ακολουθήσει αυτή την άποψη όπως τις ομάδες, οπαδικά λές και είναι σε μια παράταξη και αν την πούν σε κάποιον κέρδισαν και αν τους την πούν έχασαν (όσοι έχουν τη μύγα σ΄άυτό ας μυγιαστούν)!
Αυτό όμως δεν είναι έρευνα, στην έρευνα δεν λές ανήκω κάπου αλλά ψάχνεις.
Όλα τα παραπάνω τα έθεσα γιατί πρέπει να δωθεί μια λογική στη βάση πάνω στην οποία κάποιοι πιστέυουν σε αυτά που είπε ο Γέροντας Παΐσιος, στις προφητείες του κ.λ.π.

anasesΜέλος
24/02/2007, 21:00:44
φιλε μητσακο
οι αποδειξεις για το αν υπαρχει θεος η οχι ειναι 50-50 θα ελεγα.πολλοι πιστεψαν σε θεους που μετα μαζι μ'αυτους ξεπεραστηκαν.σε αυτο το σημειο της νοησης μας καταλαβαινουμε ετσι το ανωτερο και λεμε αυτον για θεο μας.πστη ισχυρη οσο και η λογικη της εξηγηση.πως θα αντιλαβανομαστε την ανωτεροτητα στο μελον παλι δεν ξερουμε αν θα ειναι σχεδιο η συνεπια.στο σχεδιο μπορουμε να δικαιολογισουμε τις πραξεις μας στο αβουλο του ασυνειδητου ενω στη συνεπια παιρνουμε την ευθηνη των συνειδητων επιλογων μας.
προτιμω να περασει ο ανθρωπος και απο την κακια για να καταλαβει τι τελικα τον συμφερει απο το να συντηρει δοξασιες του α-συνειτου.
ενας λογος νεκρος οπως διαβαζεται το παραδοξο της εκλησιας,οπως και οι ακολουθοι ντυμενοι την καλοσυνη επιζητουν την λυτρωση αντι να σκεφτονται υπερ του ανθρωπου.
καμια αλλη λεξη οπως το "θεος" δεν εχει φερει τοση πνευματικη τεμπελια στον ανθρωπο.
παντως ενας δρομος ειναι να μην πιστευεις και ασε το θεο να σε βρει αν το αξιζεις.
το καλο ολοι το γνωριζουμε χοντρα χοντρα,δεν χρειαζομαστε μεσαζοντες και επιβουλατορες αρκει να ζουμε με τον νου μας...

καλησπερα

TrithemiusΜέλος
24/02/2007, 21:19:18
Φίλε Μητσάκος:

1. Στην πίστη δεν υπάρχει λογική, γι' αυτό και ονομάζεται "πίστη". Όποιος γνωρίζει λέει "καταλαβαίνω", όποιος δεν γνωρίζει λέει "πιστεύω". Η διαφορά είναι ξεκάθαρη.

2. Το ότι είμαστε το ανώτερο όν στη φύση είναι αμιγώς χριστιανοεβραϊκό κόμπλεξ. Φυσικά κάθε γνήσιος απόγονος του Γιαχβέ δεν θα μπορούσε να αξιώσει πως είναι ο εκλεκτός του θεού αν αποδεχόταν πως πάνω από αυτόν υπήρχε κάποιο ανώτερο ον. Πάντως σε αυτή την έπαρση δεν φταίνε τα παιδιά του Γιαχβέ καθώς ο ίδιος τους όρισε ως τον εκλεκτό λαό του. Συμβαίνουν κι αυτά

3. Μήπως έχεις εξερευνήσει κάθε σημείο του σύμπαντος και δεν βρήκες πουθενά νοήμονα ζωή; Οι επιστημονικές έρευνες δίνουν μεγάλες πιθανότητες να υπάρχει νοήμονα ζωή και αλλού και μάλιστα με το προφίλ των συνθηκών της Γης. Φυσικά θα μου πεις πως μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί τίποτα σχετικό (τουλάχιστον έτσι νομίζουμε). Όμως δεν υπάρχουν και ασφαλείς αποδείξεις πως είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν. Η σιγουριά που εκφράζεις για τη μοναδικότητα της ανθρώπινης υπόστασης μόνο μέσα από έναν στείρο δογματισμό μπορεί να πηγάζει.

4. Το παράδειγμα-επιχείρημα με τον πίθηκο είναι εντελώς άστοχο και με κανένα επιστημονικό υπόβαθρο. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την αξία του να ασχολούμαστε με κάτι "εξωτικό" όπως το κατώτερο ον να φτιάξει κάτι ανώτερο. Βρίσκεσαι εκτός πραγματικότητας φίλε μου. Στο μυαλό σου έχεις την ακαριαία δημιουργία του ανθρώπου γιατί φυσικά αυτό απαιτεί το δόγμα σου. Ορίζεις την απαρχή της ανθρωπότητας στο 5507πχ και πεισματικά ξεχνάς πως έχουν βρεθεί ανθρώπινοι σκελετοί 700.000 ετών και μάλιστα στην Ελλάδα μας!

Σαφώς και δεν μπορεί ο πίθηκος να φτιάξει ένα ρομπότ γιατί όπως λες είναι διανοητικά κατώτερος από το δημιούργημά του. Όμως δεν μας λες αν μπορεί ο άνθρωπος, αυτό το εκλεκτό δημιούργημα να φτιάξει ένα... σκουληκάκι! Μπορεί; μήπως τελικά δεν είμαστε τόσο τέλειοι όσο νομίζεις;

5. Η λογική που αποδίδεις στην κίνηση των ηλεκτρονίων ονομάζεται νομοταξία και αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό λειτουργίας του σύμπαντος. Σε αυτόν τον νόμο, όπως και σε μύριους άλλους δεν υπάρχει λογική, απλά υπάρχουν. Μπορεί στο δικό σου μυαλό να υπάρχει το "τα πάντα εν σοφία εποίησε" αλλά όποιος ψάχνει μόνον τη λογική και την παρέμβαση του θεού σε κάθε δημιούργημα, βρίσκει μόνον λογική και τίποτε άλλο. Ποτέ δεν του περνάει από το μυαλό πως η φύση ορίζεται και καθορίζεται από κοσμικούς νόμους.

6. Τα μαθήματα ανατομίας ως απόδειξη ύπαρξης του θεού, πέραν του ότι είναι χιλιοειπωμένα (τόσο που έχουν χάσει πλέον την όποια αξία τους), δεν αρκούν για να αποδείξουν κάτι πέραν της φυσιολογικής εξέλιξης. Αν για εσένα ένας "καλοφτιαγμένος" νεφρός είναι αποτέλεσμα της θείας πρόνοιας και λογικής, τί θα μας έλεγες για έναν νεφρό με καρκίνο ή έναν νεφρό που υπολειτουργεί; Είναι κι αυτό στα πλαίσια της σοφίας του θεού; Αν μου ζητάς να πιστέψω στη λογική της δημιουργίας του νεφρού από τον θεό, τότε πρέπει να αποδεχτείς πως υπάρχει και θεϊκή λογική στη δημιουργία ενός ελλατωματικού νεφρού που ταλαιπωρεί ένα μωράκι. Άσε, δεν το συνεχίζω...

7. Στα περί "προβατοποίησης" της σκέψης και συλλογικής τάσης προς μία άποψη ειλικρινά με εκπλήσεις! (αλήθεις για ποιές "ενδείξεις" μιλάς;) Αν είναι να μιλάμε για κάτι τέτοιο, είστε οι πιο άξιοι πρεσβευτές! Κάθε χριστιανός που σέβεται τον εαυτό του, πραγματικά δεν καταπιάνεται με αυτό το ζήτημα καθώς γνωρίζει πως δόγμα=κατευθυνόμενη σκέψη χωρίς επιλογές/εκδοχές! Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως το υποβάλλεις ως χαρακτηριστικό των άθεων! Τέλος πάντων...

8. Μην ξεχνάς πως η συντριπτική πλειοψηφία των άθεων δηλώνουν τέτοιοι κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, επιχειρημάτων και προβληματισμών πάνω στην έννοια και υπόσταση του θεού. Αντίθετα, η συντριπτική πλειοψηφία των χριστιανών, δηλώνουν τέτοιοι ως συνέπεια μιας παράδοσης που βρήκαν στο σπίτι τους, μιας τυπολατρείας που καμιά διάθεση δεν έχουν να την εξετάσουν, απλά τη συνεχίζουν. Φυσικά αυτό αντανακλά και στην εξάλειψη των πιθανοτήτων κοινωνικού αποκλεισμού σε περίπτωση που δηλώσουν άθεοι... Είναι πολύ λίγοι εκείνοι οι χριστιανοί που έχουν να σου υποβάλλουν δυνατά επιχειρήματα για τις απόψεις τους περί θεού

9. Η ιδέα που έχεις εσύ για την υπόσταση του θεού μπορεί να απέχει έτη φωτός από την αντίληψη που έχει κάποιος άλλος για το ίδιο θέμα. Μπορεί κάποιος να έχει μια πολύ διαφορετική αντίληψη από εσένα περί θεού, άρα να είναι επίσης ένθεος. Προς τι αυτή η έπαρση; Με ποιο δικαίωμα αξιώνεις την αποκλειστικά μοναδική αληθοφάνεια των δικών σου απόψεων περί θεού και κατά συνέπεια κάθε αλλότρια σκέψη τη βαπτίζεις αιρετική, πλάνα, αθεϊστική κλπ;

ΥΓ1 Είμαστε εντελώς εκτός θέματος. Το θέμα μας είναι το αν ο Παΐσιος αξίζει της επιπλέον προσοχής μας σε σχέση με άλλους μοναχούς...

ΥΓ2 Ξαναρωτάω, που πήγε ο θεματοθέτης μας; Που είναι για να υποστηρίξει τα γραφόμενά του; Anyway...

Lux e tenebris
25/02/2007, 00:08:14
Παιδιά σας ευχαριστώ που απαντήσατε
Να σας πω πάντως ότι δεν είμαι σοφός ούτε έχω το Αγιο Πνεύμα στο κεφάλι μου για να είμαι τόσο δυνατός και στα επιχιρήματα και στις απαντήσεις.
Πάντως αυτά που είπα παραπάνω και τα κατέβασα απο την κούτρα μου νομίζω πως είχαν κάποια σοβαρή βάση.
Αν έκανα λάθος συγνώμη.

Φιλε anases
Όταν λές 50-50 δηλώνεις τη θέση της ερευνά σου και μπράβω σου. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ερευνάς σωστά και δεν χρειάζεται να φοβάσε τίποτα μετά, πόσο μάλον όταν γνωρίζεις το καλό πάνω κάτω.

Φίλε Trithemius
1) Όποιος γνωρίζει πρέπει να λέει γνωρίζω όποιος δεν γνωρίζει πρέπει να λέει δεν γνωρίζω. Εγώ δηλώνω ότι δεν έχω τόσο δυνατή πίστη μιας και αν μου πείς να κινήσω βουνό δεν το κάνω αλλά λέω ότι βλέπω κάτι που το θεωρώ ξεκάθαρο.

2) Όταν λέω ανώτερο δεν το ενοώ έτσι αλλά σύμφωνα με τις δυνατότητες και τα προτερήματα. Πήρα τον άνθρωπο ως παράδειγμα για να είναι ποιό προσιτό στη σκέψη.

3) Οταν λέω στον κόσμο μας ενοώ στον πλανήτη γη. Αν υπάρχουν εξωγήινοι θα ήταν και αυτοί σύμφωνα με το σκεπτικό μου απόδειξη δημιουργίας τους απο κάτι ανώτερο τους (απο τον Θεό).

4) Θέλησα μόνο να κάνω σαφές ότι το κατώτερο δεν φτιάχνει το ανώτερο άρα μας έφτιαξε κάτι ανώτερο και με νόμους που τους βλέπουμε.
Για το αν έχουν βρεθεί σκελετοί τόσων χρόνων εγώ προσωπικά κατιδίαν δεν μπορώ να το συμπεράνω παρά να δεχθώ τους επιστήμονες. Αλλά εδώ δεν υπάρχει περιθώριο λάθους της επιστήμης; Τα μέσα τους είναι άκρος φερέγγια;
Το έτος 5508 Π.Χ. είναι το έτος 0 απο Αδαμ. Πριν υπήρχαν 7 ημέρες δημιουργίας. Ο Μέγας Βασίλειος λέει για το συγκεκριμένο θέμα ότι είτε πείς 1 μέρα είτε 1000 χρόνια για τον Θεό είναι το ίδιο (7000 χρόνια δημιουργίας).

5) Η γή γυρίζει γύρω απο τον ήλιο και ποτέ δεν κάνει του κεφαλιού της, υπυρετεί τους κοσμικούς νόμους, τώρα αυτούς ποιός τους σκέυτηκε αφού είναι νόμοι με λογική;

6) Ο καλοφτιαγμένος" νεφρός δεν είναι αποτέλεσμα της θείας πρόνοιας αλλά η σκέψη της δομής του και υπαρξής του, οσο τώρα για τα ελλατωματικά κ.λ.π. ξέρεις ότι δεν είμαστε στον παράδεισο αλλά σε έναν κόσμο που δέχεται ζημιά.

7) Κάθε άποψη έχει το καλούπι της. Και ο χριστιανισμός και ο αθεϊσμός έχουν τα δικά τους. Δηλαδή όλοι οι άθεοι ανεξαρτήτος διαφοροποιήσεως θεωρούνται άθεοι επειδή δεν δέχονται το Θεό (αυτονόητο).

8)Το ποιές συνθήκες επιρέασαν τους μεν και τους δε είναι άσχετο μπροστά στην ελευθερία που έχουν στη ζωή τους να ψάξουν τι ισχύει.
Δηλαδή εγώ λέω ασχέτως συνθηκών ότι ολίγων έγκυος δεν υπάρχει ή είσαι ή δεν είσαι. Μία είναι η αλήθεια. Αυτό δεν πρέπει να μας καίει όλους;

9) Η ίδια η ένοια του δόγματος δεν δέχεται αιρέσεις. Αν 100 ανθρωποι έχουν 100 διαφορετικές απόψεις και δόγματα για το αν μια γυναίκα είναι έγκυος ή όχι τότε εγώ λέω πως μόνον ένας ή και κανένας κατέχει το σωστό, παρολά αυτά η αλήθεια είναι μία.
Κατα συνέποια κάθε άλλη σκέψη είναι αιρετική πλίν του σωστού.

25/02/2007, 00:41:00
Το θέμα νομίζω έγινε για να παρατεθούν όσα στοιχεία είναι δυνατόν απο τη ζωή του Γέροντα Παΐσιου οπότε όσοι γνωρίζουν ας τα παραθέσουν χωρίς τις ενοχλητικές επαναλήψεις.
26/02/2007, 03:00:15
αγνοών :
Σόρι που επεμβαίνω,αλλά επειδή διάβασα δύο βιβλία του Παΐσιου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ήταν πολύ κακός άνθρωπος, αυτό που λέμε μισαλλόδοξος.
Πώς τον θεοποίησαν αυτόν τον τύπο δεν μπορώ να καταλάβω;
Για ποιον την κρατούσε τόση φώτιση;
Μόνο για τους επισκέπτες του μόνο αυτοί την άξιζαν;

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΚΑΙ Γ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Η θέση του Γέροντα για το πιό πάνω θέμα ήταν η εξής:
Όταν ακούσετε, ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδώνα ,και ότι 200 εκατομμύρια στρατός θα διαβή τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή ....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦ. 16
«12 Και ο έκτος άγγελος εξέχεε την φιάλην αυτού επί τον ποταμόν τον μέγαν τον ΕΥΦΡΑΤΗΝ και εξηράνθη το ύδωρ αυτού, δια να ετοιμασθή η οδός των βασιλέων των από ανατολών ηλίου.
13 Και είδον τρία ακάθαρτα πνεύματα όμοια με βατράχους, εξερχόμενα εκ του στόματος του δράκοντος, και εκ του στόματος του θηρίου, και εκ του στόματος του ψευδοπροφήτου
14 διότι είναι πνεύματα δαιμόνων εκτελούντα σημεία, τα οποία εκπορεύονται προς τους βασιλείς της γης και της οικουμένης όλης, δια να συνάξωσιν αυτούς εις τον πόλεμον της ημέρας εκείνης της μεγάλης του Θεού του Παντοκράτορος.
15 (Ιδού, έρχομαι ως κλέπτης μακάριος όστις αγρυπνεί, και φυλάττει τα ιμάτια αυτού, δια να μη περιπατή γυμνός, και βλέπωσι την ασχημοσύνην αυτού.)
16 Και συνήθροισεν αυτούς εις τον τόπον τον καλούμενον Εβραϊστί ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ .»

Πάντως είχε την δυνατότητα να κατανοέι την αποκάλυψη!

ΓιώργοςΜέλος
28/02/2007, 03:29:47
quote:

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΚΑΙ Γ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Η θέση του Γέροντα για το πιό πάνω θέμα ήταν η εξής:
Όταν ακούσετε, ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδώνα ,και ότι 200 εκατομμύρια στρατός θα διαβή τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή ....

χμ... δεν νομίζω ότι χρειάζεται κανείς να έχει μάστερ στις διεθνείς Σχέσεις ή να είσαι Αγιος για να προβλέψεις
τι θα γίνει εάν κόψεις το νερό στην ποιο εύφλεκτη περιοχή του πλανήτη...

Γιώργος
o Gerontas του βουνού..αλλά και της θάλασσας

28/02/2007, 06:24:11
Η Αποκάλυψη γράφτηκε τον 1ο μ.Χ. αιώνα φίλε Γιώργο, η Αποκάλυψη είναι το θέμα.
07/03/2007, 19:39:46
ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΕ ;

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
TrithemiusΜέλος
07/03/2007, 22:10:46
quote:
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ:
ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΕ ;

Φίλε μου δεν έκανε κανένα κακό. Αν εξαιρέσουμε την υπερβολή σε κάποιες θέσεις του, που δεν είναι και τόσο τραγικές, κατά τα άλλα το κακό δημιουργήθηκε από αυτούς που τον επέλεξαν ως μέσο για να παράξουν ένα πλασματικό άγιο. Χωρίς αμφιβολία, ο Παΐσιος ήτο ένας πνευματώδης άνθρωπος αλλά πιστεύω πως η προσωπικότητά του έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης. Στις τοποθετήσεις μου σε αυτό το topic, πάντοτε αυτό προσπαθώ να τονίσω. Δηλαδή μπορεί μεν ο Παΐσιος να υπήρξε πνευματικός άνθρωπος, όμως αυτά με τα οποία τον συνδέουν είναι υπερβολικά. Επίσης από τις διδαχές του δεν προκύπτει κάτι το καινοφανές και κατά συνέπεια, δεν αξίζουν της προβολής που όλοι βλέπουμε. Αν κοιτάξεις μερικές απαντήσεις πίσω, θα δεις πως επισημαίνω ακριβώς αυτό.

Lux e tenebris