- Υπάρχει Θεός ναι η όχι???? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Φιλικά ΤrUsT
Θα σου ήμουν υπόχρεη, εάν χρησιμοποιούσες και κανένα "enter" κατά τη συγγραφή του μηνύματός σου.
Ειλικρινά, για να το διαβάσει κανείς πρέπει να του βγουν τα μάτια!!!
(Αν και μετά από την τρισμεγένθυση, κατάφερα να το διαβάσω και το βρήκα μάλιστα πολύ καλό το κείμενό σου
)
Επίσης, το θέμα αυτό μεταφέρεται στην ενότητα .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
καθώς δεν αποτελεί "ΝΕΟ - Μέσα από το Διεθνές Internet".
Καλή συνέχεια!
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:
Υπάρχει Θεός ναι η όχι????
Γεια σου TrUsT,
Έχω βάσιμες και ισχυρές ενδείξεις πως ο Θεός υπάρχει, αν και ο ίδιος είναι προς το παρόν ο μοναδικός που έχει καταφέρει το εξής θαυμαστό, ανύποτο και απίθανο στα χρονικά του χρόνου : Έχει κάνει τον ίδιο τον εαυτό του ανύπαρκτο!
Αυτό το τελευταίο, θα το διαπιστώσεις και 'συ, εντός ολίγου...
Τα σέβη μου,
Deva Parinito
Ευχαριστώ
quote:
Και τότε εμείς, όλο το σύμπαν,τι είμαστε αν όχι η ύπαρξή του;
Και την Πυθία να 'χες θεία, δεν θα μπορούσες να μάθεις. Εκτός αν το θέλεις πολύ... ![]()
Deva
Η θρησκεια ανταποκρινεται στις αναγκες της καρδιας, απο την οποια αναβλυζει η αιωνια μαγεια της,βρισκεται μεσα στα αρχετυπα του ανθρωπου,ενω η επιστημη καλυπτει τις αναγκες της διανοιας.
Αν δεν υπαρχει θεος δεν υπαρχει και ψυχη.Η αληθεια βρισκεται μεσα μας
στην πνευματικη υπαρξη της ψυχης,ειναι η μονη θεια πραγματικοτητα και το κλειδι του συμπαντος.
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Αυτή ακριβώς η διαπίστωση είναι που εμένα με κάνει να πιστεύω σε ένα Δημιουργό/Αρχή/Δύναμη/Αυθύπαρκτη ενέργεια/Θεό (διαλέγει και παίρνει ο καθένας) και κοντράρομαι συνεχώς με τους άθεους! Μπορώ να δεχτώ οποιαδήποτε θρησκεία, γιατί κατ'ουσίαν όλες έχουν αυτόν τον κοινό παρονομαστή, αλλά την παντελή έλλειψη αυτής της ανώτερης δύναμης αρνούμαι να τη δεχτώ από κάποιον που θέλει να λέγεται σοβαρός ερευνητής/αναζητητής/επιστήμονας κλπ, και θεωρώ ότι αυτό αποδεικνύεται και με επιστημονικό τρόπο, όπως το έθεσες.
--------------------------------------------------------------------------------
Φιλε PY8AGORAS...
O Δημοκριτος ειχε πει..." Μερικοί άνθρωποι χωρίς να γνωρίζουν τη διάλυση της θνητής φύσης μας έχουν όμως γνώση της δυστυχίας που επικρατεί στη ζωή περνούν το χρόνο τους αυτής της ζωής μέσα σε ταραχές, φόβους και ταλαιπωρία πλάθοντας ψεύτικα παραμύθια για το μετά το τέλος της ζωής τους χρόνο."
Εγώ αγαπητέ φίλε Hermes δεν μίλησα για τέτοιο Θεό ή για το τι γίνεται μετά...
Κατά βάση μίλησα για το ΠΡΙΝ.
quote:
Και ο Ηρακλειτος ειχε πει..."Θεος, ουτε λεγει, ουτε κρυπτει αλλα σημαινει...".Ηρακλειτος..." θεός είναι ημέρα-νύχτα, χειμώνας-θέρος, πόλεμος-ειρήνη, χορτασμός-πείνα. Αλλοιώνεται όπως η φωτιά που όταν αναμιχθεί με θυμιάματα, όνομα παίρνει κατά την ευωδιά του καθενός."
Δηλαδη και εγω που δεν εχω κανενα Θεο να εναποθετω τις ελπιδες μου, δεν εχω το δικαιωμα να ειμαι ερευνητης?Μηπως και οι αρχαιοι φιλοσοφοι ηταν και αυτοι δογματικοι και ηλιθιοι αθεοι?Μηπως φταιω που αποφασισα να δουλευω για τα δικαιωματα μου, και οχι να τεμπελιαζω προσευχοντας για αυτα?
Επαναλαμβάνω, δεν με αφορά που εναποθέτεις εσύ τις ελπίδες σου ή εγώ ή ο τάδε ή ο δείνα...Δεν μιλάμε για μεταθανάτιες καταστάσεις και τι γίνεται εκεί, δεν μιλάμε για Παράδεισο, κόλαση και τα συναφή, μη τα φέρνεις στο προσκήνιο στην παρούσα φάση επειδή για εσένα η φράση "Θεός" πηγαίνει πακέτο με αυτά...Εγώ κατέληξα σε ένα συμπέρασμα από καθαρά ορθολογιστική βάση. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΩ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΤΟΤΗΤΑΣ και αυτό είναι όλο!Όσο για τους Αρχαίους, θα πρέπει να αστειεύεσαι γιατί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων η μεγάλη πλειονότητά τους αναγνώριζε την ύπαρξη κάποιας μορφής Θεϊκής οντότητας ή εννοιας (Σωκράτης, Πλάτωνας,κλπ).
Επίσης εγώ δεν μίλησα για προσευχές, καντήλια και θυμιατά ούτε σου είπα ότι το λογικό μου συμπέρασμα περί ύπαρξης "Θεού"/"Αρχής"/ "Σούπερ-Ντούπερ-όντος"/"όπως θές πές το!" συνδέεται με τέτοια πράγματα. Εσύ μάλλον τα έχεις κολλήσει μαζί, και όπου "Θεός" στέλνεις attachment και τις προσευχές...
quote:
quote:
Αυτά περί "φαύλου κύκλου" τα επικαλούμαι κι εγώ όταν κάποιοι μου λένε, πως δεν μας έφτιαξε ο Θεός, αλλά προήλθαμε από εξωγήινους! Ωραία, και οι εξωγήινοι αυτοί από που προήλθαν? Από προηγούμενους εξωγήινους...Και οι προηγούμενοι? Από προ-προηγούμενους,κ.ο.κ, και δε συμμαζευόμαστε...
--------------------------------------------------------------------------------Και ο θεος απο που προηλθε?(αν γινεται θα ηθελα απαντηση λογικη, και οχι υπερβατικες υποθεσεις...με φιδια και σαταναδες.)
Για τα φίδια, τους σατανάδες, τα διαβόλια, τα τριβόλια, τα φυτίλια, τα καντήλια, απάντησα δίς πιο πάνω. Μην τα σέρνεις όλα πίσω από τη λέξη Θεός, επειδή αυτό κάνουν κάποιοι άλλοι.
Ο Θεός, προήλθε από τη λογική επεξεργασία των στοιχείων που μας φέρνουν οι προσλαμβάνουσές μας από την υφιστάμενη κατάσταση στο Σύμπαν, και συγκεκριμένα από την ανάγκη υπέρβασης λογικών εμοδίων όπως η παραβίαση της Αρχής της Αιτιατότητας και η ανάγκη της ύπαρξης αρχικής ενέργειας τέτοιας που δεν εμπίπτει στους Συμπαντικούς νόμους, όπως και όσο τους έχουμε ανακαλύψει και κατανοήσει! Εξ ορισμού δηλαδή είναι ένα "υπερβατικό σύνολο" που πρέπει να περικλείει ως υποσύστημά του το υπάρχον Σύμπαν, αλλά να εκτείνεται πέρα και πάνω από τις χωροχρονικές του συνοριακές συνθήκες!
Εριξα περισσότερο φως τώρα? 'Η θα μου γράψεις τώρα για τους 'σατανάδες' των Μαθηματικών εκφράσεων και της Λογικής? Περιμένω απαντήσεις και καλόπιστη κριτική επί αυτών που διατυπώνω και όχι επί της όποιας anima έχει ο καθένας στο μυαλό του για κάποιες ευρέως χρησιμοποιούμνες έννοιες όπως "θεός" κλπ.
Με σεβασμό προς κάθε αντίθετη άποψη
Με σεβασμό προς την ελευθερία
Μα πάνω απ'ολα με σεβασμό ΠΡΟΣ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ!
.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Edited by - PY8AGORAS on 09/06/2005 04:02:25
απλως να πω οτι αυτο ειναι θεμα πιστεως οχι επιστημονικης αποδειξεως.
Προσωπικα πιστευω στην υπαρξη ενος θεικου πνευματος που απεχει ομως απο δογματισμους.
Θα σου παραθετω σιγα σιγα τις αποψεις αλλων πολυ πιο σοφων απο μας τις οποιες και δεχομαι.
Τυφλη ψυχη οπλισου με τον πυρσο των μυστηριων
και μεσα στην επιγεια νυχτα θ'ανακαλυψεις το φωτεινο ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟ ΣΟΥ τηνθεσπεσια ψυχη σου.
Ακολουθησε αυτον το θειο οδηγο και θα ειναι το πνευμα σου.
Γιατι κρατα το κλειδι των παρασμενων και μελλοντικων ζωων σου
Βιβλος των νεκρων.
quote:
επειδή για εσένα η φράση "Θεός" πηγαίνει πακέτο με αυτά
Για εμενα δεν υπαρχει αυτη η λεξη...
Ειναι κατι σαν τη λεξη "μηδεν"...δεν νοηται, δεν υπαρχει.
quote:
Κατά βάση μίλησα για το ΠΡΙΝ.
Μα πως μιλαμε για το πριν οταν δεν ξερουμε τι ειναι στο σημερα ο "Θεος".
quote:
αστειεύεσαι γιατί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων η μεγάλη πλειονότητά τους αναγνώριζε την ύπαρξη κάποιας μορφής Θεϊκής οντότητας ή εννοιας
Δεν ανεφερα τυχαια τους Δημοκριτο και Ηρακλειτο.
Οσο για τον Πλατωνα και το Σωκρατη, δεν θα πιστευα οτι μπορω ποτε να τους ακουσω οσον αφορα το θεμα "Θεος"...γιατι οπως ειπα δεν υπαρχει αυτη η λεξη για εμενα.
quote:
Εσύ μάλλον τα έχεις κολλήσει μαζί, και όπου "Θεός" στέλνεις attachment και τις προσευχές...
Ναι εχεις δικιο, οπου ακουω Θεος μου ερχεται μια κακομοιρια στη σκεψη,μαλλον θα φταιει οτι σκεφτομαι υλιστικα και λογικα.Θα φταιει ο πολυ Νιτσε.
quote:
Εξ ορισμού δηλαδή είναι ένα "υπερβατικό σύνολο" που πρέπει να περικλείει ως υποσύστημά του το υπάρχον Σύμπαν, αλλά να εκτείνεται πέρα και πάνω από τις χωροχρονικές του συνοριακές συνθήκες!
Και πως το διαγνωσαμε αυτο?
Γιατι ισχυει αυτο?
Ειναι σαν να πω..."οτι σε ενα ηλιακο συστημα 5000000ly απο εδω υπαρχει ενας πλανητης με πρασινο ουρανο..."ειναι και αυτο μια θεωρεια.
quote:
'Η θα μου γράψεις τώρα για τους 'σατανάδες' των Μαθηματικών εκφράσεων και της Λογικής?
Αυτα πολυ φοβαμαι οτι ουτε στην Λογικη υπαρχουν , ουτε στα Μαθηματικα.
Και τελος, το ερωτημα μου ειναι απλο.
Αν υπαρχει Θεος...και ειναι και χρονος και ειναι και χωρος...ειναι και το 00+ και το 0...ειναι ολα και τιποτα...μηπως υπαρχει και δεν υπαρχει θεος?
Τοτε θα πρεπει να αναρωτηθουμε τι ονομαζουμε υπαρξη...και αν υπαρχουμε εμεις οι ιδιοι.Το θεμα θεος ειναι τοσο μα τοσο αερολογιες, που οσο και να συζηταμε...στο μονο που θα καταληξουμε θα ειναι απλα μια θεωρια και μια λεξη.
Υ.Γ.
Πιστευω πως, το να μιλαμε για μια ΛΕΞΗ(Θεος)...την οποια πουθενα στην ιστορια των ανθρωπων δεν την συνανταμε ως υλικη υποσταση, η εστω ως λογικη θεωρεια στα πλαισια της παγκοσμιας δημιουργιας, ειναι οτι ποιο αργοσχολο απο οτι να ασχολουμαστε με τα καθημερινα μας προβληματα.
Ειναι πολυ απλο να ονομασω και εγω την αρχη των παντων με ενα ονομα..."Ζαρατουστρα",αφου τολμαω και δογματιζω την δημιουργια με δικες μου ιδεολογιες...θα πρεπει να αναρωτηθω(ως λογικο ον)..."και ποιος δημιουργησε τον Ζαρατουστρα?
Απλα και μαθηματικα το 00+ εχει αρχη?...το 00+ εχει τελος?
Μονο ερωτησεις μπορω να κανω χωρις ποτε να καταληξω σε καμια τεκμηριωμενη λογικα, σοβαρη απαντηση.
Με σεβασμο στη λογικη, αλλα και στην Αληθεια.

διαστηματος και του χρονου.Εκει αντιλαλουν το
τραγουδι των αστρων,η φωνη των αριθμων,η αρμονια
των σφαιρων.
Καθε ηλιος ειναι μια σκεψη του θεου,καθε πλανητης
ενας τροπος αυτης της σκεψης.
Για την γνωση της θειας σκεψης,ω ψυχες,να κατεβαινετε
κοπιαστικα το δρομο των εφτα πλανητων και των εφτα
ουρανων τους.
<< Τι κανουν τ'αστρα? Τι λενε οι αριθμοι?Που κυλουν οι
σφαιρες?Ω ψυχες χαμενες η σωσμενες,μιλανε,τραγουδανε,
κυλανε τα πεπρωμενα σας.
Ερμης ο Τρισμεγιστος.
θα ειναι αναξια ενος θεου.
Κι'αν απομακρυνουμε την υψιστη σοφια,τοτε θα γινει τερας σοφιας
για να μοιαζει με τους ματαιοδοξους φιλοσοφους που επιχειρησαν
μια τετοια θεωρια.
Ειναι αρκετο να ΕΙΝΑΙ ο θεος δυναμη και να προερχονται ολα απ'αυτον.
Απο γραμμα του ΝΙΤΣΕ στον φιλο του Οβερμπεργκ.
Βασίσου, στην διαίσθηση, το υποσεινήδητο & στην φαντασία σου.
Αυτά θα σε πάνε στο άπειρο & ακόμα παραπέρα.
Για έναν άνθρωπο, που βάζει οδηγό στην ζωή του την λογική & την έχει κάνει τρόπο ζωής, αυτό δεν γίνεται.
Εύχομαι σε εσένα ,να μην έχει συμβεί ακόμα.
Καλοπροαίρετα.
Στην εποχη μας η επιστημη και η θρησκεια παρουσιαζονται σαν δυο σκληρες και αντιπαλες δυναμεις
HELLOOOO!Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Η θρησκεία εξετάζει αυτό που υπάρχει πριν και μετά την επιστήμη...
[quote]
απλώς να σου πω ότι αυτό είναι θέμα πίστεως και όχι επιστημονικής αποδείξεως
Σ'αυτό συμφωνώ κι εγώ.
Α, δεν καταλαβαίνω γιατί αμφισβητείται η ύπαρξη αθέων. Τόσοι υπάρχουν που δεν δέχονται Θεό ασχέτως θρησκείας και δόγματος.
ΥΓ.:Hermes μου 'χεις υποσχεθεί κάτι μεταφρασμένα φιλοσοφικά κείμενα...
1. Η ύπαρξη Θεού ή άλλων μεταφυσικών οντοτήτων δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτή από την περιορισμένη, ούτως ή άλλως, διάννοια του ανθρώπου, ως αυτή έχει σήμερα, τουλάχιστον.
2. Το να δημιουργούμε μιά οντότητα τέτοιου είδους και πολύ περισσότερο το να της αποδίδουμε συγκεκριμένες ιδιότητες, χρησιμοποιώντας την (περιορισμένη) ανθρώπινη λογική μου φαίνεται απαράδεκτο. Πολύ περισσότερο απαράδεκτο μου φαίνεται αυτά τα νοητικά οικοδομήματα να λειτουργούν ρυθμιστικά της ζωής των ανθρώπων. Ιδιαίτερα η επιβολή των από τις πολιτείες μου φαίνεται τερατώδες!
3. Η άμεσα αντιληπτή οντότητα από τον άνθρωπο είναι η Φύση. Πέραν από τη Φϋση δεν είναι γνωστό (σε μένα) τι υπάρχει, κι αν υπάρχει. Κι αν μου αντιταχθεί η ερώτηση "Ποιός έφτιαξε τη Φύση" θα ρωτήσω με τη σειρά μου "Κι αυτόν που έφτιαξε τη Φύση ποιός τον έφτιαξε;" Στη Φύση σταματώ γιατί δεν έχω τη δυνατότητα να πάω πιό πέρα.
4. Υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι που ισχυρίζονται (και μπορεί να λένε αλήθεια...) ότι έχουν μεταφυσικές εμπειρίες που τους απεκάλυψαν τα πέραν από τη Φύση! Δεν μπορώ να τους αντικρούσω αλλά υπάρχουν και πάρα πολλοί που ισχυρίζονται ότι είδαν φαντάσματα, νεράϊδες, ξωτικά και άλλα μεταφυσικά όντα! Να τους πιστέψω κι αυτούς;
5. Δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να μην ερευνούν και να μην επιδιώκουν την μεταφυσική γνώση οι άνθρωποι. Κάθε άλλο! Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να γίνεται επίσημη του κράτους θέση η ύπαρξη Θεού, Αγίων, Οσίων, διαβόλου, δαιμόνων, κλπ., και να νομιμοποιούνται ή να επιβάλλονται θρησκευτικές διαδικασίες στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, με το επιχείρημα ότι κάποιοι "ξέρουν" το θεωρώ όχι μόνο τρελλό αλλά καθαρό φασισμό, που, ίσως, θα ταίριαζε σε πολύ παρωχημένες εποχές αλλά σε καμιά περίπτωση στον 21ο αιώνα!
6. Το ότι υπάρχουν τόσες πολλές και διαφορετικές θρησκείες, πέραν από την αναμφισβήτητη ανάγκη, λόγω αδυναμίας, του ανθρώπου να εξευμενίσει το υποτιθέμενο ανώτατο όν, προδίδει και το ότι μάλλον δεν υπάρχει γνώση για την ύπαρξη και τη φύση κάποιου τέτοιου όντος! Αν υπήρχε τέτοια γνώση θα ήταν ενιαία και ομοιόμορφη και όχι τόσο διαφοροποιημένη από κοινωνία σε κοινωνία.
7. Δεν είχα ποτέ μου μεταφυσική εμπειρία και ποτέ δεν ένοιωσα να μου μιλάει κάποια "ανώτερη" φωνή. Αλλά και χωρίς αυτά τα εφόδια λειτουργώ με βάση τη λογική μου και με κριτήριο το (γενικότερο) ανθρώπινο συμφέρον (όχι μόνο το δικό μου) και σας διαβεβαιώνω ότι οι πράξεις μου και οι σκέψεις μου είναι πολύ πιό θετικές για τον άνθρωπο και τη Φύση από αυτές πολλών βαθειά θρησκευομένων πολιτών, ακόμη και εξεχόντων κληρικών!
8. Η εκ παραπλάνησης πηγάζουσα ανάγκη για εξασφάλιση της αιώνιας ευτυχίας (γράφε: Παράδεισος) ωθεί πολλούς αφελείς (λυπάμαι αλλά έτσι τους θεωρώ) να "θρησκεύονται" και μάλλιστα με αυξανόμενη ένταση όσο πλησιάζει το τέλος!
9. Προβληματίζομαι κι εγώ τα μάλλα σχετικά με πολλά άγνωστα και ασύλληπτα μυστήρια της ζωής και του σύμπαντος αλλά δεν βρίσκω ότι μπορεί να πάρω απαντήσεις από την αυθαίρετη δημιουργία νοητικών όντοτήτων.
10. Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την απέχθειά μου για την δημιουργία και χρήση της θρησκείας για τον εξουσιασμό και τη χειραγώγηση των ανθρώπων. Θα το καταλάβαινα αν συνέβαινε μερικές εκατοντάδες χρόνια πριν. Το ότι συμβαίνει ακόμη με θλίβει και με κάνει εξαιρετικά απαισιόδοξο για την ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται διαννοητικά το ανθρώπινο είδος.
Προσωπικές οι απόψεις που δεν διεκδικούν τίποτε άλλο από την ανάγνωση και το να αποτελέσουν ερεθίσματα για σκέψη.
'Ερρωσθε,
Abo
ΦΙΛΕ Abo ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΣΤΟ ESOTERICA.gr.... ![]()
ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ....
ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΕΙΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΙΤΕ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ....
ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ...
ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΤΟ "ΒΛΕΠΩ" ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΝΙΩΣΩ...
ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ "ΔΩ" ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ...
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΣΠΑΡΜΕΝΟ "ΒΛΕΠΩ" ΤΟΝ ΣΠΟΡΕΑ....
ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΝΔΡΟ "ΒΛΕΠΩ" ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ...
ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ "ΒΛΕΠΩ" ΤΗΝ ΠΗΓΗ....
ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ "ΒΛΕΠΩ" ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΦΩΣ....
ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΝΕΡΟΥ "ΒΛΕΠΩ" ΣΥΝΝΕΦΑ...
ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ "ΒΛΕΠΩ" ΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ...
ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΒΛΕΠΩ" ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΒΑΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΝΙΩΘΩ"...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:
ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ...ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΤΟ "ΒΛΕΠΩ" ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΝΙΩΣΩ...
ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ "ΔΩ" ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ...ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΣΠΑΡΜΕΝΟ "ΒΛΕΠΩ" ΤΟΝ ΣΠΟΡΕΑ....
ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΝΔΡΟ "ΒΛΕΠΩ" ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ...
ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ "ΒΛΕΠΩ" ΤΗΝ ΠΗΓΗ....ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ "ΒΛΕΠΩ" ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΦΩΣ....
ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΝΕΡΟΥ "ΒΛΕΠΩ" ΣΥΝΝΕΦΑ...
ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ "ΒΛΕΠΩ" ΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ...ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΒΛΕΠΩ" ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΒΑΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΝΙΩΘΩ"...
Η εμπευση ειναι κατι πολυ ομορφο στη ζωη του ανθρωπου...και καταλαβενω απολυτα τον AVATARGR, διοτι υπηρξα και εγω πιστος σε μια θρησκεια(Χριστιανισμο) και θαυμαζα την φαντασια της πιστης μου.Ομως θελω να εκφρασω ενα ερωτημα.
Η δημιουργια γιατι πρεπει να εχει προελθει ο εναν Θεο, γιατι ο ανθρωπος εχει την ταση να προσωποποιει την υπαρξη και να της δινει ενα χαρακτηρα ανθρωπινο?...(οπως ακριβως εκαναν και οι αρχαιοι λαοι, που ειχαν μετατρεψει τα ανθρωπινα χαρακτηριστικα σε χαρακτηριστικα των Θεων τους.)
Υ.Γ.
Λενε, πως ο Ανθρωπινος νους δεν μπορει να συλαβει τον Θεο...δεν μπορει να καταλαβει τιποτα για αυτον...τοτε πως τον ξερει,πως τον νοει?

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Hermes ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ "ΘΕΟΣ" ΒΑΛΕ ΟΠΟΙΑ ΛΕΞΗ Η'
ΛΕΞΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ....
ΑΣ ΜΗΝ ΣΤΑΘΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ