- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Κάθε βράδυ πάμε ασυνείδητα και ζούμε στον αστρικό κόσμο και το πρωί δίχως να έχουμε πάθει τίποτα γυρνάμε στο κρεβάτι μας. Τώρα πόσο μάλλον αν πάμε συνειδητά εκεί δεν θα πάθουμε τίποτα!
Αυτο που λές φίλε Leon παίζει όταν κανείς προβληθεί εντός του δικού του υποσυνείδητου (μικροκοσμικά κατά καποιους) και αντιμετωπίσει σθεναρα και χωρίς φόβο τους όποιους (υλοποιημένους εντός εκείνης της περιοχής)φόβους-δαίμονες του, ανασφάλεις του κτλ Εκεί μπορεί να κινηθεί κανείς.
Οταν ομως κάποιος ξανοιχτεί σε αυτήν την τεράστια θάλασσα που περιέχει τις επιθυμίες, τα συναισθήματα, τα πάθη και τα δημιουργήματα τόσων δισεκατομμυρίων ψυχών τότε τα πράγματα αλλάζουν τραγικά και άν κάποιος βιώσει μία επίθεση εκεί έτσι και ο εγκέφαλος τη θεωρήσει έγκυρη εκεί την μετέφερε κανείς και εδώ.
στο όνειρο το καθημερινό του αμύητου απλού ανθρώπου, η ψυχή πάνσοφη αναλαμβάνει τα ηνία και σε πηγαίνει σε ασφαλείς περιοχές για μαθήματα που θα εντυπωθούν στον υποσυνείδητο νού ως πείρα και γνώση στη συνέχεια.
Είναι τελείως διαφορετική όμως η συνειδητή αστρική προβολή χωρίς κατάλληλους οδοδείκτες αλλά και την ανάλογη φύλαξη του φυσικού σώματος κάτω. Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι Πέρσες ιερείς του Ζωροάστρη και τόσοι άλλοι αρχαίοι λαοί φύλαγαν τον μυούμενο ως κόρη οφθαλμού στο πρώτο του αστρικό ταξίδι με φούλ συνειδητότητα. Αλλο το προβάλλω ένα μικρο κομμάτι συνειδητότητας ως κάμερα εντός σκεπτομορφής να δεί τα άλλα πεδία και άλλο γυρνάω εντός αυτών με φούλ συνειδητότητα και οξυμένες αισθήσεις.
Εχεις γνωρίσει ποτέ ανθρώπους που έχουν γυρίσει χτυπημένοι ή λασπωμένοι πίσω, με αντικείμενα, γδαρμένοι, με κομμάτια κρέας στο πάτωμα απο πάλη κτλ Εχεις ακούσει ποτέ για το φαινόμενο του αντικτυπου , έχεις διαβάσει εργασίες παλιών δυτικών εσωτεριστών του προηγούμενου αιώνα όπως Levi,Crowley,Guaita, Fortune, Besant,Leadbeater,Regardie, Papus, Bardon, ή και Ινδών swamis ή η παραπάνω άποψη σου βασίζεται μόνο στις θεωρίες των Νεογνωστικών και του Samael Aun Weor??, (του οποίου έχω διαβάσει αρκετά βιβλία αλλά ο δανεισμός δεν κρύβεται όπως στο Manual of Practical Magick όπου περιέχεται Αιγυπτιακή,Ινδουιστική,Καββαλιστική μαγεία κτλ ).
εγω προσωπικά έχω κινδυνέψει απο προβολές, είναι σπάνιες οι φορές αλλά υπαρκτές και γύρισα στο σώμα μου βίαια, και όχι απο φόβο, εκεί αυτόματα η ψυχή λέει ώπα μεγάλε την έκατσες την βάρκα , πίσω και σε μεταφέρει μαλλιοκούβαρα πίσω στο σώμα.
Γνωρίζεις τι γίνεται εάν κάποιος πάρει χαμπάρι το αστρικό σου σώμα όταν αρχίζει και πυκνώνει μαζί και το αιθερικό, ότι έτσι και σε τρυπήσει με μία αιχμή π.χ ένα μαχαίρι το μαγνητικό πλέγμα του λεπτοφυούς αυτού σώματος θα μεταβιβάσει μέσω του εγκεφάλου αυτήν την πληροφορία και στο φυσικό σώμα και θα ξυπνήσει κανείς με πληγή.??
Οι μόνοι που έχω δεί και θεωρούν την Αστρική προβολή ασφαλή (και δεν λέω για τους Bruce,Monroe κτλ οι οποίοι αρχίζουν και αναθεωρούν απόψεις σιγά σιγά) είναι οι Νεογνωστικοί. Δεν έχω τίποτα μαζί τους ίσα ίσα, που έχω και κάποιους φίλους απο τους παλαιότερους εκεί, απλά η παράδοση τόσων και τόσων χιλιάδων χρόνων δεν αναιρείται απο τις απόψεις κάποιων.
Η Ισιδα δεν σηκώνει έτσι εύκολα τα πέπλα της συμφωνώ, αλλά και οι Αρχαίοι μυημένοι με πολύχρονες και κοπιώδεις προσπάθειες δεν ήταν μ@λ@κες, ίσα ίσα, ήταν εμπειρικοί επιστημονες και αυτές ειδικά τις γνώσεις τις επαιζαν στα δάκτυλα όπως δείχνει η Ιστορία.
Ολα τα υπόλοιπα Δυτικά τάγματα όταν θέλουν να δούν κάτι στα άλλα πεδία προτιμούν το διαλογισμό που είναι ασφαλής, καθώς η full αστροαιθερική προβολή που μοιάζει πολύ με το διαυγές όνειρο δεν είναι και τόσο ασφαλής όσο νομίζουν κάποιοι.
Οταν κάτσεις πολύ ώρα στο νοητικό μεταπηδάς στο αστρικό και όταν είσαι πολύ ώρα στο αστρικό (κι ας μην υπάρχει χρόνος εκεί) μεταπηδάς στο αιθερικό και εκεί αρχίζουν τα γλέντια.
Ουκ ολίγοι έχουν μείνει με γουρλωμένα μάτια στο κρεβάτι. Δεν τα γράφω για να φοβίσω κανέναν, όλοι μπορούν να προβληθούν αλλά με γνώση και σύνεση. Ο σωστός ηλεκτρολόγος φοραει γάντια και κρατάει και μονωμένη πένσα. Αλλιώς η ηλεκτροπληξία καραδοκεί.
Τα παραπάνω μπορούν να θεωρηθούν προσωπική μου άποψη για κάποιους αλλά όποιος θέλει να ασχοληθεί με κάτι π.χ αστρική προβολή ή οτιδήποτε άλλο, οφείλει να διαβάσει εκτενώς την βιβλιογραφία αυτών που προσπάθησαν πρώτοι και τα συμπεράσματα τους και στη συνεχεια να πειραματιστεί με σύνεση και γνώση και εκεί θα δει ιδίοις όμμασι εάν υπάρχουν κίνδυνοι.
Αυτά βέβαια εαν προβάλλεται εκτος του υποσυνειδήτου του. καλό θα ήταν να δεί ο πειραματιζόμενος τι έκαναν οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι Ινδιάνοι, οι Ινδοί, οι Θιβετιανοί, οι μάισσες της Σμύρνης (ακόμα και η Μειμαρίδη που την θεωρώ αρκετά εκλαικευμένη σε τέτοια θέματα αναφέρει ότι οι υπηρέτριες φύλαγαν το σώμα της μάισσας όταν αυτή ήταν έξω απο το σώμα της για μέρες καμιά φορά) και πάει λέγοντας
Γρήγοροι δρόμοι σε τέτοια πράγματα συνήθως αποδεικνύονται επικίνδυνοι. Η πρόληψη προηγείται της θεραπείας.
Εφόσον μιλάς για την αστρική προβολή με εμπειρία, πες μου από αυτά που έχεις βιώσει μέχρι τώρα, πως είναι δυνατόν να βγει στο αστρικό κανείς όσο νιώθει φόβο;
Μιλάμε σε ένα δημόσιο χώρο συζητήσεων όπου ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει για την αστρική προβολή περισσότερα από όσα έχει διαβάσει.
Μακάρι να έχεις βιώσει αυτά για τα οποία μιλάς, για να μου απαντήσεις στο παρακάτω:
Ποιά η διαφορά αιθερικής, αστρικής, νοητικής προβολής; Αν μου απαντήσεις από αυτά που έχεις διαβάσει, όχι ευχαριστώ. Εγώ ίσως έχω διαβάσει και περισσότερα :)
Θέλω να μου μιλήσεις για τί είδους επίθεση μπορεί να βιώσει κάποιος;
Πράκτικά όμως. Βιολογική επίθεση; Να έρθει κάποιος και να προσπαθεί να σε χτυπήσει; Όχι φυσικά γιατί εδώ γελάμε (όχι ότι δεν συμβαίνει, αλλά αν το έχεις ζήσει ξέρεις το αποτέλεσμα και γιατί συμβαίνει).
Επίθεση με τον λόγο; Να έρθει κάποιος γελώντας σατανικά όπως στα παιδικά για να σε κάνει να τρομαξείς; Ας το κάνει, όποιος φοβάται πίσω στο κρεβάτι του.
Η περίφημη ψυχολογική επίθεση; Ποιά είναι η ψυχολογία μας; Τι θα βλαφτεί σε αυτήν; Ας μιλήσουμε με συγκεκριμένα γεγονότα. Παρατηρώ πως οι περισσότεροι από εμάς αγνοούν την ψυχολογία τους.
(Και μια μικρή βοήθεια το αστρικό σώμα δεν είναι η ψυχή.)
Πάντως από το να παραμένουμε κοιμισμένοι (δηλαδή ασυνείδητοι) κατά τη διάρκεια του φυσικού ύπνου δεν νομίζω να μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογικό πνευματικά αλλά μάλλον ότι εμείς έχουμε φτάσει σε πολύ μεγάλο επίπεδο εκφυλισμού.
Edited by - Leon_ on 23/08/2006 08:25:07
Λοιπόν φίλοι Yngwie και Leon_,
διάβασα τις απόψεις και των δυο και θέλω να πω κάτι.Δεν απευθύνομαι σε κάποιον προσωπικά αλλά μιλάω γενικά γιατί αυτά τα διαβάζει πολύς κόσμος.Θα συμβούλευα οποιονδήποτε γράφει περί αστρικής προβολής μιας και αυτό είναι το θέμα να μην γράφει αερολογίες.Επειδή ξαναλέω πως αυτά τα διαβάζει πολύς κόσμος που θέλει να κάνει αστρική προβολή(ανάμεσα τους κ γω) και πολύ πιθανών να μην γνωρίζει πολλά για το θέμα,θα σας συμβούλευα να μην γράφει ο καθένας ότι θέλει και ό,τι στέλνετε καλό θα είναι να είναι βάσιμο.Προσωπικά δεν γνωρίζω τι κινδύνους επιφυλλάσει η αστρική προβολή.Αλλά πιστεύω πως σε εδώ είναι το κατάλληλο μέρος για να μάθω την απάντηση ή να μάθω κάποιες πηγές που κρύβεται.Αν θα μπορούσε λοιπόν κάποιος με σιγουριά και βεβαιότητα να μου πει αν υπάρχουν κίνδυνοι κατά την αστρική προβολή και αν υπάρχουν ποιοι είναι αυτοί,θα το εκτιμούσα ειδιαίτερα.
Φιλικά,
Πέτρος
Απολύτως λογικό το αίτημα σου, αλλά λες:
quote:
Αν θα μπορούσε λοιπόν κάποιος με σιγουριά και βεβαιότητα να μου πει αν υπάρχουν κίνδυνοι κατά την αστρική προβολή και αν υπάρχουν ποιοι είναι αυτοί,θα το εκτιμούσα ειδιαίτερα.
Σε τί είδους σιγουριά αναφέρεσαι; Οι απόψεις των άλλων είναι υποκειμενικές όσο δεν δοκιμάζεις από μόνος σου.
Να, εγώ σου λέω πως η αστρική προβολή δεν είναι επικίνδυνη και ο φίλος Yngwie λέει πως είναι. Αυτό είναι 100% υποκειμενικό για εσένα όσο δεν δοκιμάζεις.
Πάντως έχε αυτό στο νου, όσα επίπεδα και αν έχει το αστρικό, πολλά από αυτά επισκέπτεσαι κατά τη διάρκεια των ονείρων. Οπότε δεν είναι καθόλου άγνωστο για εσένα. Εργάσου προς τα εκείνη τη κατεύθυνση, να γίνεις συνειδητός των ονείρων σου, να προσπαθείς να ξυπνήσεις στα όνειρα.
Ενώ είσαι ασυνείδητος, γυρνάς σώος και αβλαβής στο κρεβάτι σου κάθε πρωί, αν γίνει και συνειδητός τότε θα μπορέσεις να κάνεις πολλά περισσότερα πράγματα.
έχεις δίκιο για την υποκειμενικότητα που παρουσιάζει το θέμα.Αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορείς να αρνηθείς.Πχ. σε προηγούμενο σκέλος της συζήτησης αναφέρονται οι οντότητες που βρίσκονται στο αστρικό πεδίο.Νομίζω κάτι τέτοιο δεν σηκώνει αμφισβήτηση.Το ξέρω πως είμαι λίγο επιφυλακτκός και θέλω να μάθω πολλά για το θέμα.Τέσπα,δεν μπορώ βέβαια να το αμφισβητίσω αυτό που λες απλά λέω να είμαστε λίγο ποιο προσεκτική σε ότι γράφουμε γιατί τα διαβάζει πολύς κόσμος.Τέσπα,είναι κάτι ακόμα που θα ήθελα να πω όχι μόνο σε σένα φίλε Leon_ αλλά σε οποιοδήποτε άλλο μέλος γνωρίζει κάτι σχετικό.
Πρόσφατα δοκίμασα και γω να κάνω α.π.Όπως ήταν αναμενόμενο δεν τα κατάφερα.Επειδή όμως δεν έχω πείρα΄,ούτε καν εμπειρία αστρικής προβολής,θα ήθελα όποιος ξέρει να βοηθήσει.
Ξάπλωσα ανάσκελα,χαλάρωσα αρκετά και έλεγα συνέχεια μέσα μου την φράση'Τώρα θα βγω έξω από το σώμα μου και θα κάνω αστρική προβολή'.Αυτό το πράμα έφτασε να το κάνω περίπου επί 2 ώρες!Δυστυχώς αποτέλεσμα δεν είδα.Αυτό που με δυσκόλεψε ήταν η προσπάθεια στο να συγκεντρωθώ στην φράση αυτή αλλά αργότερα που δοκίμασα να συγκεντρωθώ πάλι σε κάτι πάλι δεν τα κατάφερα.
Επίσης ,με δυσκόλευαν τα μάτια μου.Μπορώ να πω πως ήταν 'σφιγμένα'.Τέλος θα πω και κάτι που μπορεί να φανεί αστείο:Ρε παιδιά,όταν ξαπλώνω ανάσκελα εκκρίνω(έλεος :-) ) σάλια με αποτέλεσμα να καταπίνω συχνά και να δυσκολεύεται το σώμα μου να κοιμηθεί.Επίσης το βράδυ όταν έπεσα για ύπνο πάλι σκευτόμουνα συνέχεια μια φράση και με αποτέλεσμα να κοιμηθώ ελάχιστα...Το ξέρω,είμαι αρχάριος!Αλλά θα ήθελα να μου πείτε τι κάνω λάθος...
Τεσπα,ευχαριστώ παιδιά για τον χρόνο που αφιερώσατε
αυτό που αναφέρεις fafmir το πάθαινα κ εγώ κ ακόμα το παθαίνω κάποιες φορές......Θα μπορούσες να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα brain wave generator.Έχει κάποιους ήχους οι οποίοι βοηθάνε στην συγκέντρωση....πιστεύω ότι βοηθάει...
Ζήσε και φτιάξε το μέλλον σου όσο καλύτερα μπορείς,γιατί όταν δεν θα χεις πια μέλλον θα θυμάσαι το παρελθόν
quote:
Φίλε Yngwie,
Εφόσον μιλάς για την αστρική προβολή με εμπειρία, πες μου από αυτά που έχεις βιώσει μέχρι τώρα, πως είναι δυνατόν να βγει στο αστρικό κανείς όσο νιώθει φόβο;
Δεν γίνεται εάν έχει φόβο, θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου σε αυτό και επίσης θα συμφωνήσω ότι πρέπει να μάθει να βγαίνει για να βοηθήσει τον εαυτό του σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στην πνευματική του εξέλιξη.
quote:
Μιλάμε σε ένα δημόσιο χώρο συζητήσεων όπου ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει για την αστρική προβολή περισσότερα από όσα έχει διαβάσει.
Αυτο δεν το γνωρίζω καλέ μου φίλε , προσωπικά έχω δεί εδώ μέσα (οχι απαραίτητα στο φόρουμ Ψυχή) καμιά δεκαριά άτομα που ξέρω ότι έχουν την δυνατότητα συνειδητής προβολής και φαίνεται απο τα γραφόμενα τους, συχνά με τρόπο που δεν γίνεται αντιληπτός απο άλλους αναγνώστες αλλά αρκετός για να αντιληφθούν αυτοί που έχουν προβληθεί.
Οι περισσότεροι ομως απο αυτούς τους παραπάνω που αναφέρω περπατούν κάποιο τυπικό ή άτυπο μονοπάτι πνευματικής εξέλιξης είτε σαμανικά, είτε μέσω Δυτικού εσωτερισμού είτε μέσω Ανατολικού εσωτερισμού και αναγκαστικά η δυνατότητα προβολής είναι εκ των ούκ άνευ απο το στάδιο κιόλας του νεόφοιτου σε τέτοιες πρακτικές.
Παρ’ όλα αυτά οι μη προβληθέντες εάν έχουν εξαντλήσει το θέμα θεωρητικά θα καταλαβαίνουν και για ποιο πράγμα συζητάμε γενικότερα όπως και τις επιμέρους λεπτομέρειες του.
quote:
Μακάρι να έχεις βιώσει αυτά για τα οποία μιλάς, για να μου απαντήσεις στο παρακάτω:
Ποιά η διαφορά αιθερικής, αστρικής, νοητικής προβολής; Αν μου απαντήσεις από αυτά που έχεις διαβάσει, όχι ευχαριστώ. Εγώ ίσως έχω διαβάσει και περισσότερα :)
Πιθανά να έχεις διαβάσει και περισσότερο φίλε μου, δεν το ξέρω. Οσον αφορά την νοητική ,αστρική, αιθερική προβολή επειδή αυτοί οι όροι έχουν αποδοθεί με ελαφρά διαφορετικη σημασία απο τους διάφορους ενασχολούμενους θα σου πώ πως το καταλαβαινω προσωπικά και βιωματικά.Τώρα εάν αυτά συμπίπτουν με τα γραφόμενα κάποιων δεν το σχολιάζω, θα αναφέρω απλά πως το καταλαβαίνω προσωπικά.
Η νοητική προβολή κατ εμέ είναι όταν στελνει κάποιος έξω μέρος της συνειδητότητας του και λίγη απο την «αστρική» του ουσία για να φτιάξει κάτι σαν μικρή κάμερα και συνήθως απο ότι έχω δεί ιδίοις όμμασι και απο άλλους φίλους πειραματιζόμενους η συνηθέστερη περίπτωση είναι να βλέπει κάποιος δισδιάστατα όπως σε μία οθόνη προβολής τα γεγονότα, τα ίδια περίπου αποτελέσματα επιτυγχάνονται και με διαλογισμό.
Το σώμα διατηρεί την συνειδητότητα του τόσο ώστε να βλέπει ξύπνιο αλλά να μπορεί να απαν΄τησει και σε κάποιον ή να ξέρει και τι γίνεται γύρω του, μιλάω δηλαδή για ελαφρύ τράνς.Ποσοστιαία θα έλεγα ότι δεν έχει φύγει παραπάνω απο 20-30% της συνειδητότητας.
Στην αστρική περισσότερο ρευστό μεταφέρεται έξω απο το σώμα (ο όρος για μένα είναι λάθος ,μοιάζουν με ταξίδια έξω αλλά δεν είναι) το περιβάλλον είναι αρκετά ζωντανό και οι αισθήσεις οξύνονται περισσότερο απο το φυσικό πεδίο. Συχνά το πέταγμα είναι δύσκολο και διάφορα ρεύματα σε παρασύρουν απο εδώ και απο εκεί στην αρχή. Νοιώθεις ότι συμμετάσχεις σε αυτό που βλέπεις και δεν είναι πιά σαν ταινία. Εδώ διατηρούνται ακόμα κάποιες δυνατότητες κινησης του φυσικού σώματος, είσαι σαν μισοκοιμισμένος δηλαδή, θα λεγα ότι η συνειδητότητα έχει φύγει κατά τουλάχιστον 50-60% απο το σώμα. Συνέρχεσαι σχετικά γρήγορα εάν επιστρέψει η συνειδητότητα.
Στην αιθερική (ή πλήρη αστρική όπως τη λένε άλλοι), το σώμα γίνεται άκαμπτο σαν ξύλο και πέφτει σε καταληψία, φαίνεσαι σαν νεκρός. Εάν επιστρέψω θέλω ώρα να ξεμουδιάσω και να συνέρθω και είμαι ζαλισμένος σαν να έχω υπόταση. Η ποιότητα όρασης και σαφήνειας είναι αξεπέραστη σαν να έβλεπε κανείς virtual reality με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και να ζούσε εντος αυτού. Οχι μόνο μπορεί κανείς να ταξιδέψει όπως στην προηγούμενη αλλά δύναται να γίνει και ημιορατός απο άλλους ακόμα και άτομα χωρίς ψυχικές δυνάμεις, να κινήσει μικρά αντικείμενα , να προκαλέσει φαινόμενα πολτεργκάιστ, να χαιδέψει ενα άτομο και να γίνει αντιληπτό ή να προκαλέσει και κακόβουλη ζημιά. Αυτη η φάση είναι επικίνδυνη καθώς 100% της συνειδητότητας έχει φύγει έξω και το σώμα κείτεται κατ εμέ αβοήθητο κοντανασαίνοντας και φαίνεται σαν νεκρό στον τρίτο παρατηρητή.
quote:
Θέλω να μου μιλήσεις για τί είδους επίθεση μπορεί να βιώσει κάποιος;
Πράκτικά όμως. Βιολογική επίθεση; Να έρθει κάποιος και να προσπαθεί να σε χτυπήσει; Όχι φυσικά γιατί εδώ γελάμε (όχι ότι δεν συμβαίνει, αλλά αν το έχεις ζήσει ξέρεις το αποτέλεσμα και γιατί συμβαίνει).
Xμμ, πρίν χρόνια μία φίλη με έντονες ψυχικές δυνάμεις είχε μπλέξει καθότι έφηβη με κάποιους απο ένα ταγμα. Κάποια στιγμή που προσπάθησε να ξεκολλήσει απο αυτούς βίωσε πολλά αλλά το καλύτερο ήταν όταν κλάδευε τον κήπο και μία μπάλα απο αστροαιθερική ουσία την χτύπησε και έμεινε κάτω τάβλα που μεταφερθηκε στο νοσοκομείο και έκανε καιρό να συνέλθει. Τέτοια καμώματα είναι θέμα ρουτίνας μεταξύ λευκών και μάυρων μυημένων εντός ταγματων.
Τέτοια βέβαια μπορεί να μην βιώσει ποτέ κανείς εάν προβάλλεται απο το σπιτάκι του σε αιθέρια λιβάδια και θάλασσες για αναψυχή. Για ρώτα όμως κάποιον απο τους Γνωστικούς που για να αποκρούσουν Αστρική επίθεση απο κάποιους άλλους καθόταν τουλάχιστον τρία άτομα καθημερινά σε κύκλο με τα χέρια πιασμένα (αλυσίδα δύναμης) και αυτό για μέρες χωρίς να σπάει η αλυσίδα. Εχεις προσπαθήσει ποτέ να σπάσεις τα δεσμά μιάς γητειάς μιάς γυναίκας εναντίον ενός άντρα και να τα βάλεις με τις σκεπτομορφές και τις οντότητες που επικαλέστηκε για να το επιτύχει??.
Εάν ναι θα καταλαβαίνεις γιατί μιλώ, εάν όχι ρώτα και εμένα που έκανα τρείς μέρες να συνέρθω και με αιμορραγία αστρικού ρευστού λόγω απειρίας. Εχεις προσπαθήσει ποτέ να παλέψεις κάποιον ενσαρκωμένο υπο προβολή στο Αστρικό??? Δυστυχώς αυτά δεν πολυγράφονται στο Ιντερνετ και είναι άσχημες εμπειρίες.
Εχεις βρεί ποτέ κοπέλες που σου έχουν παραπονεθεί για αστρικό «βιασμό» και έχουν όλες τα ίδια συμπτώματα.???
Εχω 5 τέτοιες περιπτώσεις απο το περιβάλλον μου μέχρι τώρα. Αμα δε ξυπνησεις και με γρατσουνιές τότε σε πιάνει λίγο η μανία να τελειοποιηθείς στις μεθόδους σταθεροποίησης σου και άμυνας σου καθώς όλα τα αστρικά τοπία δεν είναι απλά λιβαδάκια.
Τα προβλήματα βεβαια είναι δύο, πρώτον να ταυτίσει ο εγκέφαλος αυτό που συμβαίνει εκεί με αυτό που συμβαίνει εδώ και δεύτερον να αποφασίσει κάποιος έμπειρος να σε βλάψει. Φυσικά οι άνθρωποι που έχουν φτάσει βαθιά έχουν και τρόπους άμυνας που το πολύ πολύ να γυρίσουν στο σώμα τους απότομα αλλά χωρίς άλλο κίνδυνο. Χρειάζεται βέβαια καλή αναπνοή και γερή καρδιά, άνθρωποι με προβλήματα υγείας στα παραπάνω θα έπρεπε να προχωρούν πολύ σταδιακά και σιγά ή και να αποφύγουν τελείως την αστρική προβολή. Ασθένειες άλλου τύπου ακόμα και αναπηρίες δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα στην προβολή.
Εννοείται ότι ναρκωτικά και αλκοόλ επισύρουν τον προβαλλόμενο στα κατώτερα στρώματα του αστρικού πεδίου για αυτο απαγορεύονται.
Πιστεύω ότι όσο κάποιος προβάλλεται εντός του υποσυνειδήτου του δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και ότι άσχημο και εάν συναντήσει θα είναι μία αναπαράσταση (μικροκοσμική) του δικού του υποσυνείδητου. Η προβολή όμως εντός των συλλογικών επιθυμιών,σκεπτομορφών,συναισθημάτων κτλ του ανθρώπινου γένους δεν είναι το ίδιο εύκολη και ακίνδυνη κατ εμέ.
quote:
Επίθεση με τον λόγο; Να έρθει κάποιος γελώντας σατανικά όπως στα παιδικά για να σε κάνει να τρομαξείς; Ας το κάνει, όποιος φοβάται πίσω στο κρεβάτι του.
Καλά δεν το συζητάω, έχεις απόλυτο δίκιο. Τις περισσότερες φορές οι διάφοροι μύθοι περί του ενοίκου στο Κατώφλι, αυτο το Αστρικό κακάσχημο πλάσμα που σε κατατρέχει στα ταξίδια και κάτι τέτοια είναι μπούρδες. Καλό είναι να το προσπαθήσει ο καθένας πάντως αλλά με σύνεση και χωρίς φόβο. Οι περιπτώσεις δε που αναφέρονται σε παλαιότερα βιβλία ότι μπορεί να κοπεί η χορδή έτσι ή ναμην γυρίσεις πίσω ή να μπεί κάτι εντός του «κενού» φυσικού σώματος είναι παντελώς μπούρδες κατ εμέ επίσης.
quote:
Η περίφημη ψυχολογική επίθεση; Ποιά είναι η ψυχολογία μας; Τι θα βλαφτεί σε αυτήν; Ας μιλήσουμε με συγκεκριμένα γεγονότα. Παρατηρώ πως οι περισσότεροι από εμάς αγνοούν την ψυχολογία τους.
Εάν βλαφτεί η ψυχή τότε αυτό αντανακλάται και στα υπόλοιπα πεδία και δή στο σώμα το οποίο εάν η επίθεση είναι δυνατή μπορεί να γίνει πετσί και κόκκαλα σύντομα. Οι ψυχικές επιθέσεις βαρέως τύπου είναι σπάνιες αλλά υπαρκτές. Σου συστήνω ανεπιφύλακτα τα βιβλία Robert Bruce : Practical (Psychic Self Defence,) Dion Fortune : Ψυχική αυτοάμυνα (Psychic Self Defence,) εκδόσεις Ιάμβλιχος ή Ωρόρα ή free Αγγλικό στο Νέτ, Osborne Phillips & Melita Denning (Psychic Self Defence,).
Προσωπικά απο μία τέτοια ψυχική επίθεση μέσω γητείας πρίν χρονια κόντεψα να πεθάνω αλλά με πρόλαβαν. Αν δεν το βιώσεις δεν θα το πιστέψεις γιατί δεν θα σου χει τύχει. Ισως ο Ελληνας εσωτεριστής και χειρομάντης Γιώργος Καραφουλίδης να μην έχει άδικο όταν ισχυρίζεται ότι η μισή Ελλάδα κάνει μάγια στην άλλη. Συνήθως τα κοροιδέυουν λόγω της ανικανότητας και της άγνοιας αυτών που τα εξασκούν.
Ενας εκπαιδευμένος και συγκεντρωμένος Νούς ενός εσωτεριστή όμως είναι χειρότερος και απο ατομική βόμβα και μπορεί να κλείσει σπίτια, επιχειρήσεις και να καταστρέψει οικογένειες και όλα αυτά μέσω του Αστρικού Πεδίου. Εχω γράψει και αρκετά στο φόρουμ Παράξενο για τέτοιες περιπτώσεις απο πρώτο χέρι.
quote:
(Και μια μικρή βοήθεια το αστρικό σώμα δεν είναι η ψυχή.)
Δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο και άν το έκανα ζητώ συγνώμη και θα ήταν εκ παρεδρομής. Θεωρώ όμως ότι είναι ένα απο τα ενδύματα της και συγκεκριμένα η συνειδητότητα μας (ο τρόπος που καταλαβαίνουμε το ποιοί είμαστε) και η όλη διαδικασία γίνεται μέσω του μυαλού.
quote:
Πάντως από το να παραμένουμε κοιμισμένοι (δηλαδή ασυνείδητοι) κατά τη διάρκεια του φυσικού ύπνου δεν νομίζω να μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογικό πνευματικά αλλά μάλλον ότι εμείς έχουμε φτάσει σε πολύ μεγάλο επίπεδο εκφυλισμού.
Θα συμφωνήσω και πάλι μαζί σου αλλά θα προσέθετα ότι εάν κάποιος δεν κατανοήσει βασικά πράγματα για τον ίδιο και το Θείο γύρω του και δεν εχει μάθει έστω και σε εμβρυακό επίπεδο να έρθει σε μία υποτυπώδη επικοινωνία με τον Ανώτερο εαυτό του τότε η Αστρική προβολή δεν έχει νόημα και γίνεται απλά για διασκέδαση όποτε θα οδηγήσει γρήγορα σε αδιέξοδο και το άτομο θα ονειροπολεί καθημερινά παραμελώντας τα κάτω, την ίδια μύηση που λέγεται Ζωή και ότι μαθήματα έχει αυτή να προσφέρει.
Εάν δε δεν διαχωρίζει ότι είδε σε εκείνους τους άλλους κόσμους με τον πραγματικό υλικό κόσμο τότε κινδυνεύει να γίνει θύμα της τρέλλας και της παράνοιας. Αυτός είναι όντως ένας κίνδυνος αλλά μόνο για τα ατομα με αστάθεια χαρακτήρα που θα τσαλαβουτουσαν οπουδηποτε για διασκέδαση χωρίς προκαταρκτική εκπαίδευση ή περιμένουν αποτελέσματα με το καλημέρα. Αυτοί θα απογοητευτούν δυστυχώς.
ΜΕ ΘΥΜΑΣΕ?
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.
ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΕΙΡΑ.
ΕΧΕΙΣ ΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ?
Χαίρομαι τελικά γιατί διαβάζοντας αυτά που γράφεις με βρίσκεις αρκετά σύμφωνο.
Απλώς να προσθέσω και μερικά πράγματα. Αναφέρεις τις αλυσίδες των Γνωστικών και τις επιθέσεις που δέχονται. Πίστεψε με το ξέρω από πρώτο χέρι, οι Γνωστικοί δέχονται τόσες επιθέσεις γιατί συγκεκριμένα αυτά τα άτομα έχουν πολλά να χάσουν, να τους "κλέψουν" οι αρνητικές δυνάμεις, είναι φορητές μπαταρίες θα έλεγε κανείς :) και ο νοών νοήτω (αυτός που ξέρει την διδασκαλία τους).
Για αυτό και όλες αυτές οι περιπτώσεις και τα συμβάντα μαγείας αλλά αυτοί έχουν τους τρόπους για να προστατευτούν (γιατί όντως τους χρειάζονται) και δεν φοβούνται.
Πάντως συμφωνώ με αυτά που λες στο τέλος του μηνύματος σου, η αστρική προβολή πρέπει να είναι συνήθως ένα έναυσμα για να βρούμε την χαμένη μας πνευματικότητα. Θυμάσαι την έκσταση που νιώθει η ψυχή όταν είναι να βγει στο αστρικό;
Προσωπικά προτού ενδιαφερθώ να διαβάσω οτιδήποτε εσωτερικό, οτιδήποτε που έχει να κάνει με τάγματα, με πολύπλοκες θεωρείες είχα ανακαλύψει την χαρά της αστρικής προβολής.
Φίλε αναζητητή, μια ομάδα που διδάσκει την μέθοδο της αστρικής προβολής είναι ο Σύλλογος Γνωστικής Ανθρωπολογίας. Αν θέλεις περισσότερες λεπτομέρειες στείλε μου email.
Edited by - Victoria7881 on 24/08/2006 13:39:27
Παιδιά,τελικά δεν κατάλαβα που καταλήξαμε....Μάλλον την απάντηση αν είναι τελικά η αστρική προβολή επικίνδυνη θα την μάθω τελικά μόνος μου...είμαι αρχάριος αλλά παιδιά ομολογώ πως με έχετε μπερδέψει.Οι απόψεις δυίστανται υπερβολικά...Διαβάζω σε βιβλία,στο internet,ότι η α.π είναι ακίνδυνη,αλλού διαβάζω ότι είναι επικίνδυνη και δεν ξέρω τελικά τι να κάνω...
Φίλε Silverlegend,
εσύ πως έφτασες στο επίπεδο να φτάνεις στην φάση των κραδασμών?
Κάτι ακόμα
Έχω αρχίσει να κρατώ ονειρολόγειο γιατί πιστεύω πως βοηθάει να αφυπνιστεί το υποσυνείδητο και τελικά βοηθάει την επίτευξει α.π(αν κάνω κάτι λάθος διορθώστε με).Όμως πολλές φορές δεν θυμάμαι τα όνειρα μου....μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει?Ευχαριστώ
Πέτρος
quote:
Κάτι ακόμα
Έχω αρχίσει να κρατώ ονειρολόγειο γιατί πιστεύω πως βοηθάει να αφυπνιστεί το υποσυνείδητο και τελικά βοηθάει την επίτευξει α.π(αν κάνω κάτι λάθος διορθώστε με).Όμως πολλές φορές δεν θυμάμαι τα όνειρα μου....μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει?Ευχαριστώ
Πέτρος
Φίλε Πέτρο,
Είναι πολύ χρήσιμο αυτό που κάνεις. Μερικές μικρές συμβουλές:
- Το να θυμάσαι το όνειρα σου είναι μια ικανότητα που σιγά σιγά την αποκτάς, οπότε μην ανησυχείς αν τώρα δεν θυμάσαι και πολλά
- Το πρωί που ξυπνάς προσπάθησε να μην κουνηθείς (γιατί έτσι κουνιέται και το αστρικό σώμα σε σχέση με το φυσικό και χάνονται οι αναμνήσεις), κλείσε τα μάτια και φέρε στο νου σου την τελευταία λεπτομέρεια που θυμάσαι. Από αυτήν με μεγάλη προσπάθεια σιγά σιγά θα προσπαθείς να θυμηθείς και τι προηγήθηκε. Αυτό είναι σημαντικό.
- Για να ασχοληθούμε με τα πνευματικά και να έχει καρπούς η εργασία μας απαιτούνται και αρκετές θυσίες εκ μέρους μας. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος ζωής μας. Για παράδειγμα μην περιμένεις να κοιμάσαι στις 3 το βράδυ και το πρωί προσπαθώντας να ξυπνήσεις μέσα στη μεγάλη νύστα να έχεις την απαίτηση να θυμάσαι και όνειρα :)
Ένα πολύ καλό άρθρο για το lifestyle που απαιτείται για τους επιθυμόντες αστρικές εμπειρίες υπάρχει εδώ (δυστυχώς μόνο στα αγγλικά)
Μια παράθεση από το παραπάνω άρθρο:
quote:
Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια ειρηνική, άνετη, χαλαρη ζωή αν θέλουμε να κάνουμε μια πρακτική εκούσιας αποχώρησης από το σώμα μας σε μόνιμη βάση. Με βάση αυτή την βασική αλήθεια, ποιές είναι οι πηγές άγχους στις ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ζωές;Η δουλειά;
Η οικογένεια;
Φτωχή υγεία;
Έλλειψη χρημάτων;
Σκληρά άτομα;
Απόρριψη;Κάντε μια λίστα, γιατί θα χρειαστεί να φροντίσετε όλα αυτά αν είναι να έχετε OBE (εξωσωματικές εμπειρίες). Και λέγοντας να φροντίσετε αυτά δεν εννοώ αναγκαία να "διορθώσετε το πρόβλημα". Κάποια προβλήματα δεν μπορούν να διορθωθούν. Αλλά μπορείτε να αλλάξετε την ΣΤΑΣΗ σας απέναντι στα αποκαλούμενα "προβλήματα". Πιθανών να χρειαστεί να κάνετε κάποιο ή όλα από τα παρακάτω πράγματα προτού μπορέσετε αληθινά να χαλαρώσετε:
Συγχωρέστε τους γονείς σας.
Συγχωρέστε τα αδέλφια σας.
Συγχωρέστε οποιον έχει ποτέ πληγώσει τα συναισθήματα σας.
Τελειώστε το σχολείο ώστε να έχετε περισσότερο χρόνο.
Παρατηθείτε από την δύσκολη δουλειά σας και διαλέξτε μια περισσότερο σημαντική ή με λιγότερο άγχος, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να βγάζετε λιγότερα λεφτά.
Βάλτε όρια με τον/την σύζηγο σας και/ή με τα παιδιά σας.
Μετακομίστε σε ένα πιο ειρηνικό, οικονομικά ανεκτό σπίτι.
Μάθετε να αγαπάτε (ή τουλάχιστον να δέχεστε) εκείνα τα πράγματα που σας ενοχλούν.
Παρατήστε κάποιες εξωτερικές δραστηριότητες (κλαμπς, κτλ.) ώστε να κάνετε περισσότερη εσωτερική εργασία.
Ξοδέψτε λιγότερο χρόνο στον υπολογιστή: γράφοντας μηνύματα στα forums, παίζοντας βίντεοπαιχνίδια, μηνύματα, κτλ.
Αντιμετωπίστε τα προβλήματα που αποφεύγατε.
Λιγότερο χρόνο σε πάρτι, περισσότερο χρόνο σε ήσυχη περισυλλογή.
Αλλάξτε την δίετα σας.
Δείτε έναν γιατρό για αυτό το θέμα.
Κοιμηθείται 8 ώρες κάθε βράδυ.
Καταπιείτε την υπερηφάνεια σας και πηγαίνεται και κάντε μια θεραπεία.
Κλείστε την τηλεόραση.
Κάποιος που έχει ασχοληθεί με την αστρική προβολή θα δει ότι η σημασία μιας λίστας όπως η παραπάνω είναι υπερβολικά σημαντική. Χάνουμε φοβερή ενέργεια (συναισθηματική που είναι και η βασική του αστρικού) κάθε μέρα από την ταύτιση με ανούσια πράγματα που είναι φύση αδύνατο να καταφέρουμε να βγούμε στο αστρικό το βράδυ (άρα μετά πως να φτάσεις εύκολα στους κραδασμούς...).
Καλές προσπάθειες! Κανείς δεν είπε πως είναι εύκολο, μόνο πως το αξίζει...
Πιστεύω πως οι συμβουλές σου θα μου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.Γενικά αυτήν την περίοδο ψάχνομαι.Οπότε αν ξέρεις κάποιο βιβλίο ή site στο Ίντερνετ να μου προτείνεις?Πάντως αυτό που λες για τα όνειρα ότι από την τελευταία λεπτομέρεια 'ανακαλύπτεις' το υπόλοιπο όνειρο όντως ισχύει,το έκανα ο ίδιος δηλαδή.Κάτι άλλο που ήθελα να σε ρωτήσω είναι πόσος περίπου είναι ο χρόνος που χρειάζεται ένας αρχάριος για να κάνει α.π?Φαντάζομαι ότι οι προχωρημένοι θα κάνουν λιγότερο.Ευχαριστώ man,οι συμβουλές σου με βοηθούν πολύ!
Πέτρος
quote:
Εσείς τι γνώμη έχετε? είμαι κοντά στο να πραγματοποιήσω την πρώτη συνειδητή Α.Π.?
Μμμ, αφού έζησες μια τόσο τραχαντή από τα λεγόμενα σου εμπειρία ο μόνος αρμόδιος είσαι εσύ για να την ταξινομήσεις... αν και δεν έχει μεγάλη σημασία.
Είναι γεγονός πως αφού βιώσει κάποις μια αστρική προβολή και γυρίσει στο φυσικό του σώμα, εκεί κάνοντας την προσπάθεια να θυμηθεί τί έζησε, οι αναμνήσεις του έχουν την ποιότητα ονείρων. Παρόλο που κατά την διάρκεια της α.π. αυτό που έζησε ήταν πιο πραγματικό και από την πραγματικότητα.
Αυτό δείχνει ξεκάθαρα πως και τα όνειρα είναι εμπειρίες στον αστρικό κόσμο στις οποίες όμως αγνοούμε πως είμαστε στο αστρικό και νομίζουμε ακράδαντα πως είμαστε στον φυσικό κόσμο.
Φίλε Kateriniwths31, συνέχισε, νομίζω είσαι σε καλό δρόμο.
Λοιπόν,πρόσφατα μου γεννήθηκε αυτή η απορία:Ωραία,όταν και τελικά κατορθώνουμε να κάνουμε α.π
Τι θα συναντήσουμε στο α. πεδίο?
Γνωρίζω ότι μπορούμε να αντιληφθούμε τον κόσμο μας κανονικά(3 διαστάσεις) αλλά από κει και πέρα τι άλλο συναντάμε εκεί?Το α.πεδίο δεν είναι η 4η διάσταση?δηλάδη?
Ξέρω πως είναι δύσκολο να περιγραφούν αυτά αλλά άμα κάποιος μπορεί να το κάνει ας μου απαντήσει.
Ευχαριστώ
Ζήσε και φτιάξε το μέλλον σου όσο καλύτερα μπορείς,γιατί όταν δεν θα χεις πια μέλλον θα θυμάσαι το παρελθόν
Καταρχάς θα ήθελα να αναφέρω πως είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτική απέναντι στο φαινόμενο της "αστρικής προβολής" και θεωρώ πως αυτή είναι η πιο σωστή στάση που πρέπει να διατηρεί όποιος δεν έχει ασχοληθεί και καταρτιστεί επαρκώς.
Προς το παρόν δεν έχω προσπαθήσει να βιώσω κάτι αντίστοιχο με τις εμπειρίες που αναφέρουν διάφορα μέλη. Πριν 3 μήνες, ωστόσο, κατά τη διαρκεια μιας διαδικασίας χαλάρωσης, ένιωσα έντονους κραδασμούς που συνοδεύονταν απο ταχύτατο ανοιγόκλειμα ματιών (ενώ τα μάτια μου ήταν κλειστά, προφανώς πρόκειται γι'αυτο που αποκαλούν rem (?), δηλαδή την κίνηση των ματιών κατά τη διάρκεια του ονείρου, με τη διαφορά όμως ότι βίωνα απόλυτα αυτή την κίνηση και δεν έβλεπα κάποιο όνειρο) και έντονη ταχυπαλμία. Όπως είναι φυσικό τρόμαξα και αμέσως προσπάθησα να συνέλθω, όπως και έγινε άμεσα.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής:
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είχα απόλυτο έλεγχο των εφιαλτων μου. Εννοώ, δηλαδή, πως καθόλη τη διάρκεια του εφιάλτη είχα επίγνωση πως πρόκειται για όνειρο και ΚΑΘΕ εφιάλτης μου τέλειωνε και τελειώνει με τον εξής τρόπο: Πηγαίνω στην άκρη του χώρου που βρίσκομαι (στο χώρο του ονείρου πάντα), σφίγγω έντονα τα μάτια μου και διατάζω τον εαυτό μου να ξυπνήσει. Υπακούω άμεσα και ξυπνάω.
Η ερώτησή μου ειναι λοιπόν αν αυτό αποτελεί ένδειξη κυριαρχίας στον εαυτό μου κατά τη διάρκεια που δε βρίσκομαι στο χώρο του συνειδητού και αν θα μπορούσε αυτό να με βοηθήσει στη διαδικασία της αστρικής προβολής...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
We are just a moment in time,
a blink of an eye,
a dream for the blind.
Edited by - Crestfallen on 28/08/2006 18:19:13
Τους κραδασμούς που νιώθεις κ την ταχυπαλμία τα έχω νιώσει αρκετές φορές στην προσπάθεια για α.π.
Μέσω των lusid dream μπορείς να φτάσεις σε α.π. αρκεί να καταφέρεις να ξεφύγεις από τις διάφορες σκέψεις σου ή από το υποσυνείδητό σου(δεν ξέρω πιο από τα 2 προκαλεί τα όνειρα,μάλλον το 2)
Καλως ήρθες Crestfallen