ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απορίες περί ορθοδοξίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Απορίες περί ορθοδοξίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

amalia32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
06/08/2005, 12:45:43
Όπως είχε ανακοινωθεί εχθές το βράδυ,
το θέμα αυτό απενεργοποιείται.

08/06/2004, 20:36:14
Γνωρίζετε κάτι για τους πολιτισμούς που πολλές φορές φημολογείται ότι υπήρξαν πριν από έμας;
Τι κληρονομιά μας έχουν αφήσει...την χρησιμοποίησε ποτέ το ανθρώπινο είδος μας; Αν ναι με ποιον τρόπο την εκμεταλλεύτηκαμε και γιατί χάθηκαν αυτές οι πολύτιμες γνώσεις; Ένα παραδειγμα είναι οι αρχαίες δυνάμεις (όπως ο αιθέρας)...

Είναι ένα τεράστιο θέμα και ότι περιπλέκεται σχετικά με αυτό είναι ευπρόσδεκτο να γραφτεί εδώ και να σχολιαστεί...! Όλα όσα γνωρίζω σχετικά με αυτό το θέμα δεν μπορούν να γραφτούν μέσα σε ένα μικρό πρόλογο...οπότε στην πορεία!

Φιλικά...Νότης Σκορπιός!!!

jacamarΝέο Μέλος
08/06/2004, 20:42:03
KALO ALLA SE LA8OS FORUM

SINE DIABOLO NULLUS DOMINUS

08/06/2004, 20:47:06
Σε αυτό το θέμα αγαπητέ θα ήθελα πολύ να ασχοληθούμε πολύ με την μεταφυσική πλευρά του θέματος και για να κάνω μία αρχή θα πω κάτι που με προβλημάτισε και το άκουσα...ε απο που αλλού(?)...Εκτός από τον Χαρδαβέλλα...!
Ειπώθηκε ότι υπάρχει ένα είδος δύναμης που ονομάζεται αιθέρας και ήξεραν να το χρησιμοποιούν οι αρχαίοι...τι ξέρετε για αυτήν την δύναμη;

Φιλικά Νότης Σκορπιός!

08/06/2004, 20:51:16
quote:

Ξέρατε αγαπητοί συμμετέχοντες του Φόρουμ ότι αυτή η φράση που χρησιμοποιεί ο φίλτατος jacamar, σημαίνει "Ο διάβολος θα καταστρέψει τον Θεό"...λίγο υβριστικό το περιεχόμενο για κάποιους...δεν νομίζεις jacamar; Προσπάθησε να μην προβάλλεις ιδεολογίες που μπορεί να θίξουν κάποιους...

Φιλικά πάντα...Νότης Σκορπιός!

Edited by - Σκορπιός Νότης on 08/06/2004 20:52:50

bodarkΜέλος
08/06/2004, 20:54:59
quote:

Δεν εισαι Χριστιανή φαινεται. αλλά δεν ειναι ανάγκη να χλευάζεις τον θεό με τέτοιον τροπο.

DIO BATTE IL DIAVOLO

jacamarΝέο Μέλος
08/06/2004, 22:00:23
ΦΙΛΕ ΣΚΟΡΠΙΕ ΠΡΩΤΟΝ ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΥΛΙΚΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΝ Η ΦΡΑΣΗ ΜΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ "ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΟΛΟ ΟΥΤΕ ΘΕΟΣ" ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΦΡΑΣΗ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ
ΜΑΖΙ ΓΕΝΝΗΘΙΚΑΝ ΜΑΖΙ ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ
bodark Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΦΡΑΣΗ DIO BATTE IL DIAVOLO Ο ΘΕΟΣ ΣΚΩΤΟΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΑΝ ΤΟ ΛΕΩ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
ΕΓΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΔΩΣΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΕΞΙΠΙΡΕΤΙΣΗ Κ ΠΕΣΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΦΑΤΕ.
ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ Κ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝ.

08/06/2004, 23:07:46
quote:
bodark Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΦΡΑΣΗ DIO BATTE IL DIAVOLO Ο ΘΕΟΣ ΣΚΩΤΟΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΑΝ ΤΟ ΛΕΩ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Ποιους;
Τους σατανιστές;
Εσύ τι είσαι;

quote:

Είσαι σίγουρη;

jacamarΝέο Μέλος
08/06/2004, 23:12:13
Α Ι Α Ν Τ Α ΤΟΥΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ Κ ΤΟΥΣ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ 0 ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΘΑ ΕΙΜΟΥΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΗΛΩΝΩ ΑΘΕΗ

08/06/2004, 23:15:26
Φίλοι μου, μια ερώτηση.
Αν υπήρχε παλαιότερος πολιτισμός, ένα μετρό τουλάχιστον δεν θα είχε μείνει στις μέρες μας.
Ο αρχάνθρωπος των Πετραλώνων χρονολογείται στα 700 000 χρόνια.

08/06/2004, 23:24:49
quote:
ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΘΑ ΕΙΜΟΥΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΡΙΑ

Και γιατί δεν μπορείς; Τι σε εμποδίζει;
quote:
ΤΟΥΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ Κ ΤΟΥΣ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

Μόνο τους σατανιστές..
Δηλαδή θες να μας πεις ότι μόνο οι Χριστιανοί πιστεύουν στο Θεό;

quote:
0 ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ

Όχι δεν είναι. Αλλά είναι η εξ αποκαλύψεως αλήθεια.

jacamarΝέο Μέλος
08/06/2004, 23:37:12
ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ Κ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ
ΜΟΝΟ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ Κ ΦΑΝΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝ ΤΗΝ ΒΡΙΚΕΣ ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΡΙΚΑ

OgygosΜέλος
09/06/2004, 01:45:25
Δεν έχει τελειοποθηθεί ακόμα μιά θεωρία αιθέρα αλλά υπάρχει αρκετή προσπάθεια από φυσικούς προς αυτή την κατέυθυνση.
μερικά links:
http://www.tu-harburg.de/rzt/rzt/it/Ether.html
http://get.ilja-schmelzer.net/
http://www.norbertfeist.de/english.htm
http://ca.geocities.com/rayredbourne/

Αριθμολογικά:

ΑΙΘΗΡ = 128
φγ/α = 127.985

Υπάρχει επίσης μιά περίεργη διπλή γεωμετρική σχέση ανάμεσα στο α και ΑΙΘΗΡ:

sin(1/2α)/α = 127.516

-tan(1/α)/α = 127.627

http://www.geocities.com/thiva20/English/aether.htm

09/06/2004, 15:21:30
Να μην αρχίσουμε το θέμα καλύτερα...ύστερα από αυτήν την παρένθεση?

Με φιλικές διαθέσεις...Νότης Σκορπιός!

bodarkΜέλος
09/06/2004, 18:22:03
quote:

"ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΟΛΟ ΟΥΤΕ ΘΕΟΣ" ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΦΡΑΣΗ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ
ΕΓΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΔΩΣΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΕΞΙΠΙΡΕΤΙΣΗ Κ ΠΕΣΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΦΑΤΕ.
ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ Κ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝ.

Συγγνώμη φίλη jacamar, αλλά εγώ ρώτησα Ιταλίδα η οποία ήξερε λατινικά και μου είπε οτι σημαίνει αυτο. Αν έκανα λάθος συγχώρα με. Τώρα το αν προσβάλω κάποιους με την φράση την δική μου, σε πληροφορώ ότι το έκανα ηθελημένα. Και πάλι συγγνώμη εάν και μόνο εάν δεν σημαίνει αυτό που είπα.

Φιλικά Bodark
--------------

DIO BATTE IL DIAVOLO

09/06/2004, 19:36:23
quote:
ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ Κ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ

Τι έχει η ηλικία σου;
Μικρή, μεγάλη;

.

quote:
Να μην αρχίσουμε το θέμα καλύτερα...ύστερα από αυτήν την παρένθεση?

Βεβαίως

quote:
Αν υπήρχε παλαιότερος πολιτισμός, ένα μετρό τουλάχιστον δεν θα είχε μείνει στις μέρες μας.

09/06/2004, 19:43:31
Συγνώμη αλλά ξέχασα κάτι που ίσως αλλάζει το νόημα.
quote:
Αν υπήρχε παλαιότερος πολιτισμός, ένα μετρό τουλάχιστον δεν θα είχε μείνει στις μέρες μας;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Το μετρό ούτε από σεισμούς ούτε από τυφώνες κινδυνεύει.

junk95Μέλος
10/06/2004, 03:01:44
"Το μετρό ούτε από σεισμούς ούτε από τυφώνες κινδυνεύει."

Κινδυνεύει, αλλά συμφωνώ ότι όλο και κάτι θα έμενε. Τουλάχιστον για τα επόμενα 10-100.000 χρόνια. Ακόμα και μία γυάλινη μπουκάλα έχει χρόνο ζωής 1.000.000 χρόνια.

Ξέρετε, το κακό με τους χαμένους πολιτισμούς είναι ότι δεν αφήνουν ιδιαίτερα ορατά ίχνη. Πάρτε τους Σουμέριους. Λαμπρός (για την εποχή του, δηλαδή 5000-2000π.Χ.) πολιτισμός που ξεχάστηκε τελείως γύρω στο 1200 π.Χ. Τον ξανα-ανακαλύψαμε το 19ο αιώνα και μαζί ανακαλύψαμε ότι σε αυτόν χρωστάμε τη γραφή, την οργάνωση σε πόλεις, τις παραδόσεις για Κατακλυσμό (δηλαδή τη μισή μυθολογία εκατοντάδων λαών), τον τροχό και μερικά ακόμη σημαντικά πράγματα. Επίσης ο πολιτισμός τους είχε δύο διάδοχους πολιτισμούς, τους Χιττίτες και τους Βαβυλώνιους που επίσης είχαν μισοξεχασθεί.

Όμως παρ' όλο που δε "θυμόμασταν" τον πολιτισμό των Σουμέριων, τα επιτεύγματά του -τουλάχιστον τα βασικότερα- ακόμα τα χρησιμοποιούμε. Έμεινε κάτι από αυτόν. Και ξέρετε γιατί; Γιατί κανένας έστω και υποτυπωδώς ανεπτυγμένος πολιτισμός δεν είναι απομωνομένος από τον υπόλοιπο κόσμο. Και αν ανακαλύψει κάτι χρήσιμο για όλη την ανθρωπότητα, αυτό συνήθως αντιγράφεται από τους γείτονες ή τους διαδόχους και από τους γείτονες των γειτόνων και από τους διαδόχους των διαδόχων και σύντομα απαιτείται πλανητική καταστροφή για να ξεχασθεί τελείως.

Δοθέντως ότι τα τελευταία 15.000 χρόνια δεν είχαμε ιδιαίτερες πλανητικές καταστροφές (είχαμε αρκετές καταστροφές, αλλά πάντα σχετικά περιορισμένης εμβέλειας), αλλά και ότι τα ευρήματα από την αρχή του Homo Sapiens (πριν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια) ακολουθούν μία σαφώς ανοδική και σχεδόν γραμμική πορεία (πρώτα λίθινα εργαλεία, μετά χάλκινα, μετά πόλεις κλπ), δε βλέπω πού υπάρχει χώρος για κάποιον περισσότερο προηγμένο από εμάς πολιτισμό.

Αυτό δε σημαίνει ότι κατά καιρούς δεν υπήρξαν αξιόλογοι πολιτισμοί -ίσως λίγο πιο προχωρημένοι από τους σύγχρονούς τους αλλά σαφώς υποδεέστεροι του δικού μας- που διεκόπησαν βίαια και χάθηκαν τα ίχνη τους (όπως ο πολιτισμός του Μοχέντζο Ντάρο). Για οτιδήποτε πιο προχωρημένο, θέλω πολύ στέρεα στοιχεία και όχι εικασίες, αφού όπως είπα οτιδήποτε πιο προχωρημένο όλο και κάποιο μπουκάλι θα άφηνε και επιπλέον είναι περίεργο να υπάρχουν μόνο ευρήματα που δείχνουν μία -έστω ψιλοτεθλασμένη- αλλά σαφώς ανοδική πορεία από τότε που δημιουργήθηκε ο Homo Sapiens μέχρι σήμερα.

Επίσης δεν αποκλείεται στα 3.000.000.000 χρόνια της Ζωής στον πλανήτη μας να έχουν υπάρξει πολιτισμοί από εντελώς διαφορετικά είδη (π.χ. από τίποτα έξυπνες σαύρες στην εποχή των δεινοσαύρων) οι οποίοι ενδεχομένως ξεπέρασαν το δικό μας και καταστράφηκαν ολοσχερώς και χωρίς να αφήσουν ίχνη, από κάποια καταστροφή από αυτές που αλλάζουν εντελώς τη μορφή της ζωής στον πλανήτη μας. Αν υπήρξε πολιτισμός δεινοσαύρων πριν 65.000.000 χρόνια, να είστε σίγουροι ότι δεν έχει απομείνει τίποτα. Ούτε το πιο τέλειο οικοδόμημά μας δε θα έχει παραμείνει μετά από 10.000.000 χρόνια.
Η ύπαρξη ενός τέτοιου πολιτισμού δε μπορεί να αποδειχθεί ή να διαψευσθεί. Αν το δούμε πιθανοτικά, μάλλον υπήρξαν τέτοιοι πολιτισμοί. Αυτό για το οποίο μπορούμε να είμαστε βέβαιοι όμως είναι ότι δε μας κληροδότησαν απολύτως τίποτα.

AngelosΜέλος
10/06/2004, 11:46:35
quote:

Αν υπήρξε πολιτισμός δεινοσαύρων πριν 65.000.000 χρόνια, να είστε
σίγουροι ότι δεν έχει απομείνει τίποτα.
Ούτε το πιο τέλειο οικοδόμημά μας δε θα έχει παραμείνει μετά
από 10.000.000 χρόνια.

Αναρωτιέμαι... Μήπως η σεληνάκατος, στην χωρίς ατμόσφαιρα και νεκρή
γεωλογικά σελήνη ?

Πάντως στη Σελήνη μέχρι τώρα δεν έχουμε βρεί τιποτα

Άγγελος

junk95Μέλος
10/06/2004, 11:55:22
quote:

Αναρωτιέμαι... Μήπως η σεληνάκατος, στην χωρίς ατμόσφαιρα και νεκρή
γεωλογικά σελήνη ?

Ίσως το μόνο που έχει κάποιες ελπίδες, αλλά και πάλι μέσα σε 10.000.000 χρόνια είναι πολύ δύσκολο να μην πέσει ένας μετεωρίτης κάπου εκεί κοντά.