ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τεκτονες ζουν αναμεσα μας....... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Τεκτονες ζουν αναμεσα μας....... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Deghar Adhark62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
04/05/2005, 23:32:35
Για ποιο πράγμα μιλάτε ρε παιδιά; Για το θαύμα της Αγίας Απάτης;

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...

dancing verumΜέλος
05/05/2005, 02:08:53
Αγαπητέ απέριττε,τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι απάτη?

Πηγα στο δασος γιατι ήθελα να ζήσω ελευθερα.Ηθελα να ζήσω βαθεια τη ζωη,να ρουφηξω ολο της το μεδουλι.Να βαλω στην ακρη ολ'αυτα που δεν ηταν ζωη και να να μην ανακαλυψω,οταν θα εφθανε η στιγμή να πεθάνω,πως δεν εζησα...

hantokΜέλος
05/05/2005, 02:57:47
ma den pistebo edo mesa pou iparxoun toso psagmena atoma pou asxolounte me to mistirio oti tha iparxi esto kai enas pou tha pistebi oti to agio fos den einai apati,mono kapios baria xtipimenos apo tin arostia tis thriskomanias tha to pistebe
GhostΜέλος
05/05/2005, 04:40:29
Mhn ta isopedwnoumai ola pleon... Einai thauma... To mono "xtyphto" ews twra kai se ethsia vash...
toxotisΜέλος
05/05/2005, 05:24:11
Λυπάμε, αλλά και εγώ νομίζω πως το Άγιο Φως....δεν είναι και τόσο ....Άγιο. Άκουσα πως χρησιμοποιούν αυτοαναφλέξιμα υλικά στις λαμπάδες που κρατά ο Πατριάρχης. Τα υλικά αυτά με την κατάλληλη κατεργασία, αναφλέγονται όταν έρθουν σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα. Ακόμη και ο χρόνος ανάφλεξης είναι ελέγξιμος. Βέβαια πιστεύω πως δεν πρόκειται για θαύμα. Αυτό δεν είναι κακό. Σε όλες τις θρησκέιες χρησιμοποιούν υλικά και τελετές. Το κακό είναι να παίζουν με τα θρησκευτικά συναισθήματα των πιστών και να τους πασάρουν χημικές αντιδράσεις για θαύματα!
xifomaxosΜέλος
05/05/2005, 07:58:01
η άποψη ότι το Άγιο Φως προέρχεται από χρησιμοποίηση χημικών έχει καταντήσει γελοία... Δηλαδή μόνο οι Έλληνες Ορθόδοξοι είναι γνώστες της χημείας; Οι Αρμένιοι που καίγονται να πάρουν τα Προσκυνήματα γιατί δεν εφαρμόζουν τις γνώσεις αυτές;

ΕΝΑ ΣΠΑΘΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗ

05/05/2005, 08:10:05
Αν και το θεμα εχει ηδη αναπτυχθει σε πολλες σελιδες[και μετραει χρονους συμμετοχης], να εκφρασω μια σκεψη απο εδω: αν οντως ειναι μια χημικη διαδικασια ελεγχομενη ως προς το χρονο και το βαθμο της αναφλεξης, μπορει καποιος να επιβεβαιωσει πως αυτη η διαδικασια μπορει να επαναληφθει με τον ιδιο τροπο και να φερει τα αναλογα αποτελεσματα;
Θελω να πω, εφοσον απο αρκετους θεωρειται ως κατι που γινεται μεσα απο συγκεκριμενες ανθρωπινες ενεργειες, εχει επιχειρησει κανεις να παρουασιασει επιτυχως κατι αναλογο; Ενα αντιστοιχο “θαυμα” που να μπορει να αποδειξει τους ισχυρισμους αυτους; Φανταζομαι πως εκπροσωποι διαφορων πηγων επιρροης και εξουσιας θα ηθελαν πολυ να το επαναλαβουν και να αποδειξουν την οποια απατη. Θα ηταν ο,τι καλυτερο γι’αυτους και για οσους πιστευουν πραγματικα πως ειναι στημενο. Αληθεια, οσοι ισχυριζεστε πως ειναι κατι που πραγματοποιειται με χημικο τρικ, μπορειτε να το κανετε κι εσεις η ξερετε καποιους που να το εχουν αποδειξει;
Μου ειναι δυσκολο να κατανοησω και να δεχτω αυτο το φαινομενο ως θαυμα. Αλλα μου ειναι εξισου δυσκολο να δεχτω τη σιγουρια με την οποια καποιοι το παρουσιαζουν ως βεβαιη χημικη διαδικασια, χωρις να το εχει καποιος επιχειρησει επιτυχως, κατι που πιστευω δεν θα το κρατουσε μυστικο, αλλα θα φανερωνε την αληθεια. Και σας παρακαλω, μη μου πειτε θεωριες. Θεωρητικως πολλα ακουγονται λογικα και ομορφα, αλλα επειδη ολοι ερευνουμε και αναζηταμε, χρειαζομαστε εμπρακτες αποδειξεις. Παντως οπως και να εχει, προσωπικα σεβομαι την αναγκη των ανθρωπων να πιστευουν και να βρισκουν ελπιδα σε θαυματα. Ειμαι κατα της εκμεταλλευσης, αλλα δεν εχω τιποτα εναντιον των ευεργετικων [οταν υφιστανται] “παρενεργειων” της πιστης.
Μια θερμη παρακληση προς τους συντονιστες: αν θελησετε να κλεισετε το θεμα, διοτι υπαρχει κατι ηδη ανοιγμενο, να μετεφερετε τις αποψεις που εχουν εκφραστει εδω και στο αλλο θεμα για να υπαρξει συνεχεια στη συζητηση. Σας ευχαριστω.
05/05/2005, 13:30:44
Στο "Μύθος και Θρησκεία" υπάρχει το ίδιο θέμα με πολλές σελίδες. Στην τελευταία ο φίλος sceptic έβαλε και φωτογραφίες από το video με την "μπάλα φωτιάς" που κινείται ανάμεσα στους πιστούς πριν την παραλαβή του αγίου φωτός, και από την κολώνα που λένε ότι σχίστηκε και βγήκε από μέσα της το άγιο φως για τον Ελληνορθόδοξο πατριάρχη κάποτε που ανέλαβαν την αφή οι Αρμένιοι. Αν θέλετε ελάτε από κει να τα συζητήσουμε.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Stavros_ΗΜέλος
05/05/2005, 13:56:55
quote:

Οι Αρμένιοι που καίγονται να πάρουν τα Προσκυνήματα γιατί δεν εφαρμόζουν τις γνώσεις αυτές;

Γιατί τους δίνεται η δυνατότητα να τις εφαρμόσουν ?

Ή μήπως είσαι απο αυτούς που πιστεύουν οτι το "θαύμα" της αφής του φωτός λαμβάνει χώρα μόνο όταν μπεί ο Ειρηναίος στον Πανάγιο τάφο ?

Κάτι σαν θάυμα - Face Control δηλαδή...

ainigmatikiΝέο Μέλος
05/05/2005, 20:32:20
[από την κολώνα που λένε ότι σχίστηκε και βγήκε από μέσα της το άγιο φως για τον Ελληνορθόδοξο πατριάρχη κάποτε που ανέλαβαν την αφή οι Αρμένιοι.]πως το εξηγειται αυτο ?????????????????εχει γινει μπροστα στα ματια 1000δων πιστων!!!!!!!!!!και απο οτι καταλαβενεις stavros_H τους δωθηκε η ευκαιρια,,, δεν καταφεραν τιποτα και το αγιο φως εσχισε την κολονα (υπαρχουν ακομα τα σημαδια απο το φως στην κολωνα!!)και αναψε την λαμπαδα του Ελληνορθοδοξου πατριαρχη !!!!!!!!!!!

keep walking.....

xifomaxosΜέλος
06/05/2005, 07:29:34
Και να προσθέσω στην απάντηση της ainigmatiki ότι ο μουεζίνης που το είδε ομολόγησε πίστη στον αναστάντα εκ νεκρών Χριστό έπεσε από τον μιναρέ και δεν έπαθε τίποτα απολύτως!

ΕΝΑ ΣΠΑΘΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗ

tptΜέλος
06/05/2005, 09:14:00
OΛΟ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ.ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΙΣΧΥΕΙ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΡΕΟΠΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΤ3 ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ,ΕΝΤΑΞΕΙ....ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ,ΜΑΛΛΟΝ "ΣΑΣ".ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΜΑ ΘΕΛΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΥΨΩ ΕΝΑ ΣΠΙΡΤΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝΕ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΟΝ ΓΔΥΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ....
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΣΙΡΚΟ.ΦΩΤΙΕΣ,ΦΩΤΑ ΚΤΛ ΚΤΛ....Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ "ΦΩΤΙΣΕΙ"...
xifomaxosΜέλος
06/05/2005, 09:42:04
tpt μόνο οι Έλληνες ξέρουν χημεία; Οι καθολικοί που εορτάζουν και σε διαφορετικές ημερομηνίες το Πάσχα γιατί δεν εφαρμόζουν και αυτοί τις γνώσεις τους στην χημεία;

RatΝέο Μέλος
06/05/2005, 11:22:55
Περι αγιου φωτος κλπ κλπ κλπ εχει γραψει ενα βιβλιο ο Μ. Καλοπουλος, Το Μεγαλο Ψεμα. Υποστηριζει και αυτος την θεωρια της απατης με χημικα (διαλυμα μεταλλικου νατριου αν θυμαμαι καλα). Ειχε παρουσιασει την θεωρια του και σε τηλεοπτικη εκπομπη στον σταθμο extra 3 και μαλιστα ειχε κατι αυτοαναφλεγομενα κερια. Λεγεται πως ο παπας που ηταν επισης καλεσμενος στην εκπομπη ειχε αρχισει να σταυροκοπιεται και να λεει κατι εξορκισμους!
Stavros_ΗΜέλος
06/05/2005, 12:15:01
quote:

[από την κολώνα που λένε ότι σχίστηκε και βγήκε από μέσα της το άγιο φως για τον Ελληνορθόδοξο πατριάρχη κάποτε που ανέλαβαν την αφή οι Αρμένιοι.]πως το εξηγειται αυτο ?????????????????εχει γινει μπροστα στα ματια 1000δων πιστων!!!!!!!!!!και απο οτι καταλαβενεις stavros_H τους δωθηκε η ευκαιρια,,, δεν καταφεραν τιποτα και το αγιο φως εσχισε την κολονα (υπαρχουν ακομα τα σημαδια απο το φως στην κολωνα!!)και αναψε την λαμπαδα του Ελληνορθοδοξου πατριαρχη

Ώστε έτσι λοιπόν...

Έχει δηλαδή το άγιο φως δυνατότητες «πορτιέρη» και ανάβει επιλεκτικά μόνο στον Ελληνορθόδοξο πατριάρχη ?

Έχω λοιπόν τις εξής απορίες τις οποίες θα ήθελα να μου λύσεις...

1) Με πιο κριτήριο επιλέγει να ανάψει μόνο στον Έλληνα πατριάρχη και όχι στον Αρμένη ή σε κάποιον άλλον ? Μήπως με το κριτήριο του ποιος είναι καλύτερος Χριστιανός ?
Μα από τις ελάχιστες γνώσεις που έχω, ξέρω ότι όταν οι Αρμένιοι είχαν ασπαστεί τον Χριστιανισμό στην Ελλάδα ακόμα πίστευαν στον Δία, δεν θα έπρεπε λοιπόν να τους προτιμά το άγιο φως μιας πρόλαβαν και ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό πριν από εμάς ? Η ακόμα γιατί να μην επιλέγει να ανάψει σε εβραϊκά χέρια, έτσι για να μην ξεχνάει και την καταγωγή του ?

2) Κάνει το άγιο φως διακρίσεις μεταξύ των Χριστιανών ? Τους χωρίζει δηλαδή σε μέτριους, καλούς και καλύτερους και επιλέγει να ανάψει μόνο στους καλύτερους (που εντελώς συμπτωματικά τυχαίνει να είμαστε ακόμα μια φορά εμείς οι Ελληνάρες ?)

3) Και τέλος μια προσωπική, στον καθένα σας, ερώτηση. Το ύφος, το ήθος, το παράστημα, ο χαρακτήρας και ο λόγος του εν ενεργεία Ελληνορθόδοξου πατριάρχη σας πείθουν ότι είναι ο πιο καλός χριστιανός στον οποίο αξίζει μόνο να ανάβει το άγιο φως ?

nikletΝέο Μέλος
06/05/2005, 12:48:26
αποψη μου ειναι οτι το Αγιο Φως ειναι ενα απο τα συγχρονα θαυματα,αλλα οι θετικες επιστημες(πχ χημεια)κυριως κ γενικοτερα οι ανθρωποι(επιστημονες) στην πραγματικοτητα θελουν οχι να αποδωσουν την αληθεια αλλα να βγουν στην επιφανεια τα δηθεν επιτευγμα τα τους.ετσι λοιπον καλο θα ηταν να μην τα ισοπεδωνοουμε ολα κ να πιστευουμε εστω κ λιγο σαυτο που λεγεται θρησκεια, γιατι αγαπητε απο το ατυχημα δε σε εσωσε η χημεια ή ο,τι αλλο,αλλα η λιγη(πολλη,ελαχιστη,μηδαμινη...) πιστη που διαθετεις.(δεν σου κανω επιθεση μην παρεξηγηθεις απλα ενα παραδειγμα φερνω)
πολλοι υποστηριξαν οτι δεν θα αναψει φετος το Αγιο Φως λογω Ειρηναιου,διαψευθηκαν ομως κ ξερετε γιατι;γιατι ο Θεος δεν ''λογαριαζει'' τα ανθρωπινα παθη(αυτο δε σημαινει οτι ειμαι υπερ των παπαδων με τα σκανδαλα).

και παντα το Αγιο Φως θα αναβει

xifomaxosΜέλος
06/05/2005, 13:24:56
Τα κριτήρια του Θεού σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά από τον άνθρωπο. Πως μπορεί το δημιούργημα να κατανοήσει πλήρως τον Δημιουργό του; Με ποιο κριτήριο είπε ο Χριστός για τους Έλληνες "εληλυθεν η ώρα ίνα δοξασθεί ο Υιός του Ανθρώπου"; Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι οι Αρμένιοι είναι μονοφυσίτες και όχι ορθόδοξοι
Το Άγιο Φως δεν ήρθε για να επιβεβαιώσει τον Ειρηναίο, ήρθε για όλους τους ανθρώπους. Στο κάτω κάτω "ουδείς αναμάρτητος"

toxotisΜέλος
06/05/2005, 14:53:17
o φίλος RAT kai o φίλος TPT νομίζω πως απάντησαν για το αν είναι ή δεν είναι θαύμα. Εξάλλου θαύματα θεωρούμε αυτά που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με τη λογική. Το πρόβλημα είναι γιατί επειμένουν οι "πανιερώτατοι" ιερείς να μας πείσουν πως πρόκειται για Θεία Πρόνοια και γιατί επιμένουν να εθελοτυφλούν αρκετοί πιστοί. Είναι βέβαια απόλυτα κατανοητό πως για ένα πιστό -του "πίστευε και μη ερεύνα" είναι διπλά δύσκολο να του αμφισβητείς την πίστη του. Όμως γιατί να έχει ανάγκη ο πιστός -οποιασδήποτε θρησκείας- τόσο πολύ τα θαύματα για να πιστεύει? Μήπως τα μυνήματα ειρήνης & αγάπης δεν μπορούν πια να φτάσουν στις καρδιές των ανθρώπων χωρίς θαύματα? ΄|Η έχουμε ξεχάσει να είμαστε λογικά πλάσματα και προτιμούμε τη σιγουριά της ψυχολογίας του πλήθους για να είμαστε ενάρετοι στη ζωή μας?
Stavros_ΗΜέλος
06/05/2005, 14:53:35
quote:

Με ποιο κριτήριο είπε ο Χριστός για τους Έλληνες "εληλυθεν η ώρα ίνα δοξασθεί ο Υιός του Ανθρώπου";

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πείς, για να το διαβάσω και εγώ, που αναφέρεται οτι ο Χριστός το είπε για τους Έλληνες ?

quote:

Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι οι Αρμένιοι είναι μονοφυσίτες και όχι ορθόδοξοι

Μάλλον τα έχεις μπερδέψει στο μυαλό σου...
Οι Αρμένιοι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Το γεγονός οτι δεν ανήκουν στο Ανατολικό δόγμα που ανήκουμε εμείς δεν τους κάνει λιγότερο ή περισσότερο Χριστιανούς. Στο κάτω κάτω μην ξεχνάς οτι μέχρι τις 9 Μαρτίου 1924 Έλληνες και Αρμένιοι ανήκαν στο ίδιο δόγμα. Το γεγονός οτι την επομένη μέρα η Ελληνική εκκλησία αποφάσισε να ακολουθήσει το Γρηγοριανό ημερολόγιο αντί του Ιουλιανού δεν νομίζω οτι αυτόματα μας έκανε περισσότερο «καθαρόαιμους» Χριστιανούς...

Τέλος πάντων το θέμα της κουβέντας δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι σαν λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος και σαν επιστήμονας δεν μπορώ να δεχτώ όσα μου πλασάρουν χωρίς να τα φιλτράρω πρώτα...

Θέλετε δηλαδή να χρωστάω ευγνωμοσύνη στον Βαβύλη που οργάνωσε την εκλογή του Ειρηναίου και τώρα μπορούμε ελεύθερα να απολαμβάνουμε το θαύμα της αφής του φωτός, γιατί αν είχε βγει ο Ρώσος ή ο Αρμένιος τώρα δεν θα είχαμε το άγιο φως και κατ επέκταση δεν θα απολαμβάναμε τρώγοντας χωρίς ενοχές το κοκορετσάκι και το αρνάκι μας την Κυριακή του Πάσχα

Είμαι θρήσκος και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Δεν είμαι όμως τόσο θρησκόληπτος για να δέχομαι όσα μου ξεφουρνίζει το παπαδαριό για να προασπίσει πάνω από όλα το δικό του συμφέρον (που φυσικά μεταφράζεται σε εξουσία και κατ επέκταση χρήμα...)

Ξέρεις πότε θα έλεγα ότι το άγιο φως πραγματικά κάνει θαύματα ? Αν έπεφτε πάνω σε αυτά τα σκουλήκια και τα σκουπίδια (μεταφέρω αυτούσια τα λόγια του μεγάλου θεματοφύλακα του θαύματος της αφής του αγίου φωτός που ο λόγος του είναι γεμάτος από αγάπη και γαλήνη...) που λυμαίνονται την θρησκεία και σε όλους τους θρησκοκάπηλους που τους περιτριγυρίζουν ...

Stavros_ΗΜέλος
06/05/2005, 15:06:33
Α ! Και κάτι ακόμα...

Μπορεί κάποιος που έχει μελετήσει καλά την Καινή Διαθήκη, να μου πει αν αναφέρεται πουθενά και αν ναι που, το θαύμα της αφής του Φωτός ?