- ΙΗΣΟΥΣ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ :ΚΗΡΥΚΕΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ - ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
--"κΑΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΩ ΚΡΗΤΑΣ"...[Ιεζεκιηλ κε΄16-17]
Σημερα βρισκομενοι σε κατασταση αμυνας οι οπαδοι του ελληνοχριστιανικου δογματος-ιδεολογηματος αρχισαν να κανουν λογο για αποβολη της <Παλαιας Διαθηκης> απο τον κανονα της Εκκλησιας διοτι αναφερεται σε κηρυγματα μισους και διχονοιας[ή τι αλλο;].Η Καινη Διαθηκη ομως μενει στο απυροβλητο διοτι κατα "κοινην ομολογια" μεσα της διδασκεται η αγαπη [μονο;].Μπορουν ομως να χωριστουν η Παλαια και η Καινη Διαθηκη;Οχι οπως λεει ο ιδιος ο Ιησους :
"Δεν ηλθα για να καταλυσω το νομο ή τους προφητες,αλλα για να τους συμπληρωσω" [Κατα Ματθαιον ε΄17],επισης
"Αν πιστευετε στον Μωυση,πιστευετε και σ'εμενα,γιατι για μενα εκεινος εγραψεκι αν δεν πιστευετε στα γραπτα εκεινου,πως θα πιστεψετε στα λογια μου;" [Κατα Ιωαννην ε'46-47].
Δειτε και λιγη αγαπη τωρα :
"Οποιος δεν ειναι μαζι μου ειναι εναντιων μου" [κατα Ματθαιον ιβ΄30]
"Φωτια ηλθα να βαλω πανω στη γη και ποσο θα ηθελα ειχε ηδη αναψει"[κατα Λουκαν ιβ΄49-50]
"Νομιζετε οτι ηλθα να για να επιβαλλω αναγκαστικη ομονοια μεταξυ των ανθρωπων;Καθε αλλο.Σας βεβαιωνω οτι ο ερχομος μου θα φερει διαιρεσεις.Απο τωρα και στο εξης μια οικογενεια με πεντε μελη θα χωριστει σε δυο παραταξεις:Τρεις εναντιων δυο και δυο εναντιων τριων.Ο πατερας θα ειναι αντιθετος με τον γιο του κι ο γιος με τον πατερα του.Η μανα με την κορη της.Η πεθερα με την νυφη της κι η νυφη με την πεθερα της" [κατα Λουκαν ιδ΄51-53]
"Αν καποιος ερχετε προς τα μενα και δεν μισει τον πατερα του και την μητερα του και τη γυναικα του και τα παιδια του και τους αδελφους του και τις αδελφες του ακομα και την ψυχη του δεν γινεται να ειναι μαθητης μου" [κατα Λουκαν ιδ΄26].
καιιιιιιιιι ο Ιωαννης δινει εντολη: "μην αγαπατε τον κοσμο και οτι ανηκει στο κοσμο.Οποιος αγαπαει τον κοσμο δεν αγαπα τον θεο"[Α΄εποστολη Ιωαννου β΄15-16].
ΠΛΗΜΥΡΙΣΑΜΕ ΑΓΑΠΗ.....ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ.....
Σχολια υπαρχουν..........εεεεεεεεεεε.........
Το σωστο ειναι -ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-
Παρακαλω συγχωρηστε με!
το θεμα εχει αναλυθει με αρκετες σελιδες,σε προσφατο τοπικ!
sakhs3
Θεωρηστε το θεμα ως μη γενομενο.
Νεος γαρ.
Δεν προλαβα να ερευνησω ολο το θεματολογιο.
Και παλι συγνωμη.
Βασικα πρεπει να δουμε σε ποιον απευθυνονται οι λογοι των ευαγγελιων.
Συμφωνα με το σκεπτικο σου αν απευθυνοντε στον "φτωχο το πνευματι λαο",πρεπει να δεχτουμαι τις εννοιες ως κυριολεκτικες,διοτι πως να κατανοησουν την αλληγορια των Γραφων οι απαιδευτοι τω πνευματι;Αν ομως δέκτες των αληγορικων μυνηματων ειναι οι εχεφρονες νοες τοτε περνει αλλη διασταση η Γραφη-ες.Οι επιταγες του αποκτουν νοημα.Πως αλλιως να εξηγησω ή τι εννοια αληγορικη να δωσω στο "κι εξεγερω τα τεκνα σου Σιων επι τα τεκνα των Ελληνων...." ή "Βαβυλων ημεγαλη μητηρ των πορνων και των βδελυγματων της γης" ή "και θα εκκοψω απο την Βαβυλωνα ονομα και υπολοιπον και παιδια και εγγονια...και θα την καταστησω ιδιοκτησια σκαντζοχοιρων και υγροτοπους καλαμιων και θα την σαρωσω με την σκουπα του αφανισμου για να συντριψω τους Ασσυριους στην γη μου.."(Ησαιας ΙΔ 22-24)και πλειστα αλλα.Ειναι διδαχη αγαπης αυτη;Μεσα στις γραφες επισης οι λεξεις " φοβος,δουλος,εξολοθρευσω"εχουν κυριαρχο λογο και πληστες ειναι οι επαναληψεις τους στα εδαφια των Γραφων.Τοσο μισος συσωρευμενο σ΄ενα Θεοπνευστο Εργο κρατα τα "ματια" της καρδιας μου ερμητικα κλειστα.
(Θα σε παρακαλεσω αν μπορεις να γραφεις με Ελληνικους χαρακτηρες,αν οχι δεν πειραζει.)
Σχολαστικος σχολιασμος του κειμενου σου δεν μπορει να γινει για την ωρα,απο μενα τουλαχιστον.Εχεις συγκροτημενη σκεψη,εγινε αντιληπτο αυτο.
Δεχεσε αν καταλαβα καλα την θεοπνευστια (ορισμενων φρασεων-κειμενων),το ανθελληνικο παραληρημα(εμμεσα),αντιλαμβανεσαι την αντιγραφη-διαστρεβλωση,την εξαπατηση κλπ,δικαιολογεις ορισμενες καταστασεις και ως συνειδητοποιημενος και νοημων ανθρωπος αποφασιζεις πως "θα πιστεύεις στην αγία Γραφή ακόμα και εάν είναι γεμάτη από ξεκάθαρα ψέμματα". Εχω την αισθηση tpt πως δεν σου "αρμοζει" τετοιος "ορισμος".Στις καρδιες(μυαλο για μενα) των πιστων (καθε θρησκειας)και γενικως των ανθρωπων δεν πρεπει να φωλιαζει κανενα θρησκευτικο ιδεολογημα,εγγραφο ή αγγραφο..Κυριαρχο στοιχειο πρεπει να ειναι η λογικη.Οπως επισης κοινη συνισταμενη ολων των θρησκειων πρεπει να ειναι η λογικη,(στοιχειο που απουσιαζει θα ελεγα),που ετσι κι αλλιως "μιλα" για αγαπη, για τιμη για ου φονευσεις για ου κλεψεις κλπ.Θεος κατ΄εμε ειναι η λογικη που "υπαρχει και ζει" στο μυαλο και οχι στην καρδια (οπως λογω επηρεασμου της απο το συναισθημα μαθαμε να την αναφαιρουμε) του καθε ανθρωπου.Αρρωστα μυαλα,εκεινης της εποχης, δημιουργησαν κακεκτυπα θρησκειων (προς ιδιων οφελος),τις επεβαλαν δια της βιας, και ειμαι υποχρεωμενος,σημερα, να πιστεψω σε καποιο απ΄αυτα;Περισσοτερο θεοπνευστοι ειναι απο μενα ή απο τον καθενα απο μας εκεινοι οι "αθεοι ταγοι" του οποιου θεου; Θεος επισης για μενα ειναι καθε τι καλο πανω σ΄αυτη τη γη.Θεος π.χ.ειναι ο γειτονας που οταν επεσα απο την σκαλα αν δεν με πηγαινε στο νοσοκομειο θα ειχα "αποδημησει εις κυριον".Συμπερασματικα καταληγω οτι δεν πιστευω πως υπαρχει κανενας θεος ,ετσι οπως τον εννοειται εσεις.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ
ΕΝΟΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΠΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ
ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ FORUMS.
περισσότερα στο σχετικό θέμα:
Ανακοίνωση: ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
κάνε κλικ^^^^