- "ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 3". - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Βοανεργες..εκεί που τρως και πίνεις ...εκεί γυρνάς και φτύνεις...
Οταν εισουν μικρος συνηθιζες να κρατας την αναπνοη σου για πολυ ωρα ε?
ΥΓ Μπορει καποιος να επαναφερει την ξεχειλωμενη σελιδα στα φυσιολογικα της ορια παρακαλω?

The plural of anecdote is not data.
Edited by - medtech on 21/05/2008 20:30:04
Edited by - medtech on 21/05/2008 20:30:45
quote:
Οταν εισουν μικρος συνηθιζες να κρατας την αναπνοη σου για πολυ ωρα ε?
χεχε...είσαι και αστειατζού...
Αυτο είναι κατι πολυ γενικότερο...links ειναι πράγμα που δεν σημαίνει οτι ενστερνίζομαι τις απόψεις αυτές...
http://homepages.pathfinder.gr/filosofos3/short_cv/index.htm
Είναι απόψεις πρωην μελών του forum που δε νομίζω να έχουν χωράφια να μοιράσουν για να λένε αυτά που λένε...
![]()
:
http://www.skepticreport.com/lighterside/prophecydummies.htm

quote:
Αυτο ηταν το καλυτερο επιχειρημα που μπορεσες να βρεις?μουχαχαααααααααχχαχαχαχαχαχαμουαχχχχχχχχχχχχχαχαχαχαχαχαχαχα
χαχαχαχαχαχαχ
χαχαχα
Οκ θα μαζεψουμε την οικογενεια σου τους φιλους σου τους γνωστους σου τους οπαδους σου.Εσυ θα αμφισβητησεις την υπαρξη μου με το πιο πανω επιχειρημα.Εγω ΘΑ ΣΕ ΠΑΤΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ μεχρι να βεβαιωθω οτι απεδημησες.Εαν δεν υπαρχω κανεις δεν σε σκοτωσε...Αυτο Ιππονοε λεγεται ΠΕΙΡΑΜΑ και κανει τις σοφιστιες (και ιδιαιτερα της κακιας ωρας σαν και τις δικιες σου) με τα κρεμυδακια.
Αυτό όμως δεν αποδεικνύει σε καμμία περίπτωση ότι εσύ που με πάτησες είσαι η medtech. Εγώ αυτό αμφισβητώ...
Βλέπεις έκανες πάλι λογικόν άλμα...Μιας και είσαι τόσο καλή λοιπόν με τα άλματα ασχολείσου με τον στίβο ή με κάποιο αρχαίο επάγγελμα σχετικό και άσε την λογική για αυτούς που μπορούν και ξερούν να την χρησιμοποιούν...
Καθότι, το ορθώς διανοείσθαι χαλεπόν εστι...
Και εις άλλα με υγεία αγαπητή medtech
Φοιτ.: Φυσικά.
Καθ.: Είναι ο Θεός παντοδύναμος;
Φοιτ.: Ναι
Καθ.: Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρότι παρακαλούσε τον Θεό να τον γιατρέψει και προσευχόταν σε Αυτόν. Οι περισσότεροι από εμάς θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους.Πού είναι η καλοσύνη του Θεού λοιπόν;
Φοιτ.: ...
Καθ.: Δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι δεν είναι; Ας ξαναρχίσουμε μικρέ μου. Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Είναι καλός ο διάβολος;
Φοιτ.: Όχι.
Καθ.: Ποιος δημιούργησε τον διάβολο;
Φοιτ.: Ο...Θεός...
Καθ.: Σωστά. Πες μου παιδί μου, υπάρχει κακό σ' αυτόν τον κόσμο;
Καθ.: Το κακό βρίσκεται παντού, έτσι δεν είναι; Και ο Θεός έπλασε τα πάντα, σωστά;
Καθ.: Άρα λοιπόν ποιος δημιούργησε το κακό;
Καθ.: Υπάρχουν αρρώστιες; Ανηθικότητα; Μίσος; Ασχήμια; Όλα αυτά τα τρομερά στοιχεία υπάρχουν σ' αυτόν τον κόσμο, έτσι δεν είναι;
Φοιτ.: Μάλιστα.
Καθ.: Λοιπόν, ποιός τα δημιούργησε;
Καθ.: Η επιστήμη λέει ότι χρησιμοποιείς τις 5 αισθήσεις σου για να αναγνωρίζεις το περιβάλλον γύρω σου και να προσαρμόζεσαι σε αυτό. Πες μου παιδί μου, έχεις δει ποτέ τον Θεό;
Φοιτ.: Όχι, κύριε.
Καθ.: Έχεις ποτέ αγγίξει το Θεό; Έχεις ποτέ γευτεί το Θεό, μυρίσει το Θεό σου; Και τέλος πάντων, έχεις ποτέ αντιληφθεί με κάποια από τις αισθήσεις σου το Θεό;
Φοιτ.: ...Όχι, κύριε. Φοβάμαι πως όχι.
Καθ.: Και παρόλα αυτά πιστεύεις ακόμα σε Αυτόν;
Καθ.: Σύμφωνα με εμπειρικό, ελεγχόμενο και με δυνατότητα μελέτης των αποτελεσμάτων ενός φαινομένου πρωτόκολλο, η επιστήμη υποστηρίζει ότι ο Θεός σου δεν υπάρχει. Τι έχεις να απαντήσεις σε αυτό, παιδί μου;
Φοιτ.: Τίποτα. Εγώ έχω μόνο την πίστη μου.
Καθ.: Ναι, η πίστη. Και αυτό είναι το πρόβλημα της επιστήμης.
Φοιτ: Καθηγητά, υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε θερμότητα;
Καθ.: Ναι.
Φοιτ.: Και υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε κρύο;
Καθ.: Ναι.
Φοιτ.: Όχι, κύριε. Δεν υπάρχει. Μπορεί να έχεις μεγάλη θερμότητα, ακόμα περισσότερη θερμότητα, υπερθερμότητα, καύσωνα, λίγη θερμότητα ή καθόλου θερμότητα. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται κρύο. Μπορεί να χτυπήσουμε 458 βαθμούς υπό το μηδέν, που σημαίνει καθόλου θερμότητα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε πιο κάτω από αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται «κρύο». «Κρύο» είναι μόνο μια λέξη, που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την απουσία θερμότητας. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε το κρύο. Η θερμότητα είναι ενέργεια. Το κρύο δεν είναι το αντίθετο της θερμότητας, κύριε, είναι απλά η απουσία της.
Στην αίθουσα επικρατεί σιγή...
Φοιτ.: Σκεφτείτε το σκοτάδι, καθηγητά. Υπάρχει κάτι που να ονομάζουμε σκοτάδι;
Καθ.: Ναι, τι είναι η νύχτα αν δεν υπάρχει σκοτάδι;
Φοιτ.: Κάνετε και πάλι λάθος, κύριε καθηγητά. Το «σκοτάδι» είναι η απουσία κάποιου άλλου παράγοντα. Μπορεί να έχεις λιγοστό φως, κανονικό φως, λαμπερό φως, εκτυφλωτικό φως... Αλλά, όταν δεν έχεις φως, δεν έχεις τίποτα και αυτό το ονομάζουμε σκοτάδι, έτσι δεν είναι; Στην πραγματικότητα το σκοτάδι απλά δεν υπάρχει. Αν υπήρχε θα μπορούσες να κάνεις το σκοτάδι σκοτεινότερο.
Καθ.: Που θέλεις να καταλήξεις με όλα αυτά, νεαρέ;
Φοιτ.: Κύριε, ότι η φιλοσοφική σας σκέψη είναι ελαττωματική.
Καθ.: Ελαττωματική!; Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί;
Φοιτ.: Καθηγητά, σκέφτεστε μέσα στα όρια της δυαδικότητας. Υποστηρίζετε ότι υπάρχει η ζωή και μετά υπάρχει και ο θάνατος, ένας καλός Θεός και ένας κακός Θεός. Βλέπετε την έννοια του Θεού σαν κάτι τελικό, κάτι που μπορεί να μετρηθεί. Κύριε, η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει ούτε κάτι τόσο απλό όπως την σκέψη. Χρησιμοποιεί την ηλεκτρική και μαγνητική ενέργεια, αλλά δεν έχει δει ποτέ, πόσο μάλλον να καταλάβει απόλυτα αυτήν την ενέργεια. Το να βλέπεις το θάνατο σαν το αντίθετο της ζωής είναι σαν να αγνοείς το γεγονός ότι ο θάνατος δεν μπορεί να υπάρξει αυτόνομος. Ο θάνατος δεν είναι το αντίθετο της ζωής: είναι απλά η απουσία της. Τώρα πείτε μου, καθηγητά. Διδάσκετε στους φοιτητές σας ότι εξελίχτηκαν από μια μαϊμού;
Καθ.: Εάν αναφέρεσαι στην φυσική εξελικτική πορεία, τότε ναι, και βέβαια.
Φοιτ.: Έχετε ποτέ παρακολουθήσει με τα μάτια σας την εξέλιξη;
Καθ.: ...
Φοιτ.: Εφόσον κανένας δεν παρακολούθησε ποτέ την διαδικασία εξέλιξης επιτόπου και κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτή η διαδικασία δεν σταματά ποτέ, τότε διδάσκεται την προσωπική σας άποψη επί του θέματος. Τότε μήπως δεν είστε επιστήμονας, αλλά απλά ένας κήρυκας;
Καθ.: ...
Φοιτ.: Υπάρχει κάποιος στην τάξη που να έχει δει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Που να έχει ακούσει ή νιώσει ή ακουμπήσει ή μυρίσει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Κανένας. Άρα σύμφωνα με τους κανόνες του εμπειρικού, ελεγχόμενου και με δυνατότητα προβολής πρωτοκόλλου, η επιστήμη ισχυρίζεται ότι δεν έχετε εγκέφαλο, κύριε. Και αφού είναι έτσι τα πράγματα, τότε, με όλο τον σεβασμό, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτά που διδάσκετε, κύριε;
Καθ.: Μου φαίνεται ότι απλά θα πρέπει να στηριχτείς στην πίστη σου, παιδί μου.
Φοιτ.: Αυτό είναι, κύριε... Ο σύνδεσμος μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού είναι η ΠΙΣΤΗ. Αυτή είναι που κινεί τα πράγματα και τα κρατάει ζωντανά.
Καθώς ο κουρέας άρχισε να δουλεύει, άρχισε μια καλή συζήτηση.
Μίλησαν για τόσα πολλά πράγματα και πάρα πολλά θέματα...
Όταν τελικά άγγιξαν το θέμα της θρησκείας και του θεού, ο κουρέας αναφώνησε:
'Δε πιστεύω ότι ο Θεός υπάρχει.'
'Γιατί το λες αυτό;' ρώτησε ο πελάτης. Και ο κουρέας είπε: 'Λοιπόν, απλά βγες έξω στο δρόμο για να καταλάβεις γιατί ο Θεός δεν υπάρχει. Πες μου γιατί αν ο Θεός υπάρχει, υπάρχουν τόσοι διεστραμμένοι;
Γιατί τόσα εγκαταλελειμμένα παιδιά;
Αν ο Θεός υπήρχε, δε θα υπήρχε ούτε δυστυχία ούτε πόνος.
Δε μπορώ να φανταστώ ένα Θεό που αγαπάει και συμπονεί να επιτρέπει όλα αυτά που γίνονται.'
Ο πελάτης το σκέφτηκε για μια στιγμή, αλλά δεν απάντησε γιατί δεν ήθελε να χαλάσει τη συζήτηση.
Ο κουρέας τελικά τελείωσε τη δουλειά του και ο πελάτης έφυγε.
Όμως μόλις έφυγε από το κουρείο, είδε ένα άντρα στο δρόμο με μακρυά κατσαρά βρώμικα μαλλιά και γένια. Φαινόταν πολύ βρώμικος και απεριποίητος. Εκείνη τη στιγμή ο πελάτης γύρισε πίσω και ξαναμπήκε στο κουρείο.
Τότε είπε στον κουρέα:
'Ξέρεις τι; Οι κουρείς δεν υπάρχουν!'
'Πως μπορείς να το λες αυτό;' ρώτησε ο έκπληκτος κουρέας.
'Είμαι εδώ και είμαι κουρέας! Μόλις σε κούρεψα, τι είναι αυτά που λες;'
'Όχι!' απάντησε ο πελάτης και εξήγησε: 'Οι κουρείς δεν υπάρχουν γιατί αν υπήρχαν, δε θα υπήρχαν αχτένιστοι άνθρωποι και με μακρυά βρώμικα μαλλιά, όπως ο τύπος απ' έξω.'
'Μα... οι κουρείς ΌΝΤΩΣ υπάρχουν! Αυτό συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν έρχονται σε μένα.'
'Ακριβώς!' απάντησε ο πελάτης. 'Αυτό είναι το θέμα! Ο Θεός, επίσης ΥΠΆΡΧΕΙ! Και αυτό συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν σε αυτόν και δεν αναζητούν σε αυτόν βοήθεια.
Γι' αυτό υπάρχει τόσος πόνος και δυστυχία στον κόσμο.'

macedon
quote:
Αυτό όμως δεν αποδεικνύει σε καμμία περίπτωση ότι εσύ που με πάτησες είσαι η medtech. Εγώ αυτό αμφισβητώ...
Βλέπεις έκανες πάλι λογικόν άλμα...
Νομιζα οτι το ζητημα ηταν να αποδειξουμε οτι υπαρχω...οχι να αποδειξουμε την ταυτοτητα μου...που δεν ειναι ουτε το τελευταιο δυσκολο...
quote:
Μιας και είσαι τόσο καλή λοιπόν με τα άλματα ασχολείσου με τον στίβο ή με κάποιο αρχαίο επάγγελμα σχετικό και άσε την λογική για αυτούς που μπορούν και ξερούν να την χρησιμοποιούν...
Καθότι, το ορθώς διανοείσθαι χαλεπόν εστι...
Οτι εσυ τωρα ξερεις να χρησιμοποιεις την λογικη μουχαχαχαχα.Ναι ξερεις να την χρησιμοποιησεις οπως στο κατωθι συλλογισμο:
Ο αστυνομικος ειναι οργανο
Το μπουζουκι ειναι οργανο
Συνεπως ο αστυνομικος ειναι μπουζουκι!
ΥΓ μηπως το αρχαιο επαγγελμα το σχετικο με τα αλματα με το οποιο με προτρεπεις να ασχοληθω ειναι το ιδιο με εκεινο που εξασκει η μητερα σου?
quote:
Ένας διάλογος μεταξύ ενός άθεου καθηγητή και ενός χριστιανού φοιτητή"
Ενα ματσο σοφιστειες της κακιας ωρας τα επιχειρηματα του φοιτητη.Οπως αυτο με την διαδικασια της εξελιξης.Ενημερωστε τον πιστο φοιτητητ οτι στην διαρκεια του αιωνα εχει παρατηρηθει η δημιουργια ΝΕΩΝ ΕΙΔΩΝ συμφωνα με ολους τους κανονες της εξελιξης.Επισης ενημερωστε τον φοιτητη οτι ενω κανενας δεν μπορει να δει,γευτει,ακουμπησει κτλ τον θεο (χμμ τωρα που το σκεφτομαι καμποσοι εχουν δει καμποσους θεους ολους διαφορετικους μεταξυ τους...αλλοι ειδαν τον Δια και αλλοι τον Γιαχβε ε τι να κανεις υπαρχουν και οι παραισθησεις) μπορουμε να δουμε,ακουμπησουμε κτλ τα απολιθωματα,το DNA,τα υπολειματικα οργανα κτλ...
Για να σας κανω την ζωη δυσκολη:
Στον κοσμο υπαρχουν χιλιαδες θρησκειες με χιλιαδες θεους οι οποιοι δεν ταυτιζονται μεταξυ τους.
Γιατι να αποδεχτω την μια θρησκεια και οχι την αλλη?Γιατι να αποδεχτω τον χριστιανισμο ως λατρεια ενος πραγματικου θεου οταν δεν μου προσφερει πιο πειστικες αποδειξεις απο τον βουδισμο,τους δωδεκαθειστες,τους πιστους των θεων της Πολυνησιας κτλ κτλ?Ολοι μιλανε για οραματα και θαυματα,αρκετοι εχουν ιερα βιβλια,παρα πολλοι εχουν προφητες με εγκυρες κατα την αποψη τους προφητειες κτλ.Δεν βλεπω καμια λατρεια που να μπορει να με πεισει οτι ο θεος/θεοι που λατρευει ειναι οι πραγματικοι και οτι ολοι οι υπολοιποι θεοι,ημιθεοι και υπερφυσικα οντα ειναι ψευτικοι.

Edited by - medtech on 21/05/2008 22:03:32
Edited by - medtech on 21/05/2008 22:06:41
ΠΡΟΣΒΟΛΗ
24/5/2008
Λυπάμαι πάρα πολύ διότι άρχισα να γράφω εφόσον το θέμα με ενδιαφέρει και κάποια άτομα καταφέρατε να τα καταστρέψετε όλα. Θα πρέπει να ευχαριστήσετε τους διαχειριστές για αυτό (τους οποίους και καθιστώ υπευθύνους για την καταστροφή της συζητήσεως) διότι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις κάποιων εξ' ημών, συνεχίζουν να αγνοούν πως το μόνο που κάνετε είναι να γεμίζετε σελίδες με άσχετα με το θέμα αντικείμενα. Λυπάμαι πραγματικά διότι πολλά άτομα από τους γραφόντες, ανάλωσαν στην διάρκεια της ζωής τους πολύτιμο χρόνο για να μελετήσουν γραφές, βιογραφίες Αγίων και προφητείες. Κατέθεσαν στις γραμμές που κατάφεραν να γράψουν στον ελάχιστο ελεύθερό τους χρόνο, τις απόψεις τους, τις εμπειρίες τους και τις προσωπικές τους μελέτες. Δυστυχώς, 3 άτομα κατέστησαν αρκετά για να τα τινάξουν όλα στον αέρα.
Και πάλι λυπάμαι για τον κόπο μας και τον ενθουσιασμό μας για το θέμα που πάνε χαμένα, αλλά και για την ανοχή που απολαμβάνουν αυτοί που σκοπίμως παρενοχλούν, διαστρεβλώνουν και σπιλώνουν απόψεις και προσωπικότητες.
Καλή σας νύχτα…