- Από χώρος διαλόγου, χώρος παραλόγου - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:quote kost
========================================================quote:
Ακομη περιμενω την απαντηση σου στο επιχειρημα μου για την αγνοια των παλαιων ερευνητων στο ότι ο ΟΜΗΡΟΣ περιγραφει τον Γενετικο μας Κωδικα μεσα από τα γραπτα του.
============================
Σου έχω πει τη γνώμη μου. Διαφωνώ απόλυτα με αυτή την υποκειμενική άποψη διότι στερείται κάθε λογικής τεκημρίωσης ή έστω μίας συγκριτικής μελέτης βασισμένης πάνω σε σοβαρή βιβλιογραφία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία τέτοια πιθανότητα ή υπόνοια. Είναι δηλαδή ένα αυθαίρετο και ατεκμηρίωτο συμπέρασμα. Δικαίωμά σου εσύ να το πιστεύεις όμως όταν δεν μπορείς να αποδείξεις κάτι τότε είναι μάταιο να επιμένεις με τόσο πείσμα. Διότι και δεν πείθεις και εσύ θα ζοχαδιάζεις από όλα όσα ακούς και τα οποία οφείλονται πρωτίστως στο επηρμένο ύφος σοφού που επιχειρείς να προβάλλεις.
Και όταν λες ότι "αποχώρησες" για πότε ακριβώς μιλάς?Η δε άννα τώρα λέει ας πούμε κάπου «Kαι τώρα απλά Άμοθεν, αναπαύου και ειρήνευε, θα γράψω το παρακάτω, θα στείλω την Ιερή Γνώση,πάντες θα γνωρίζουν και πάντες θα μανθάνουν». Και παντού γράφει σε αυτό το στυλ. Δηλαδή όταν διαβάζεις κάτι τέτοιο δύο τινά: ή θα πέσεις κάτω από τα γέλια και θα σου φτιάξει η μέρα από τη φαιδρότητα της περίπτωσης ή θα ενοχληθείς προσωπικά αλλά και για λογαριασμό του φόρουμ σκεφτόμενος τι μπορεί να γίνει με την προβληματική γραφή του εν λόγω ατόμου, το οποίο μάλιστα ούτε που καταδέχεται να περάσει από εδώ να μας εξηγήσει τι ρόλο βαράει. Όπως λένε και οι υπόλοιποι καλή η ελευθερία του λόγου των φόρουμ όμως όταν ένα άτομο κάνει κατάχρηση της ελευθερίας αυτής και μπαίνει σε κάθε θέμα γράφοντας διαρκώς ανοησίες τότε αρκετά μέλη ενοχλούνται ψάχνοντας να βρουν κάποια λύση. Διότι η ουσιαστική επικοινωνία που ήλπιζα εγώ με το εν λόγω άτομο φαίνεται παντελώς αδύνατη...
Και θέλω να ρωτήσω τους διαχειριστές: έχετε επιχειρήσει να επικοινωνήσει με το συγκεκριμένο άτομο? Και αν ναι ποιό ήταν το αποτέλεσμα?
===========================================================
ωστε αυτη ειναι η γνωμη σου!!!τωρα ολα αποκτουν νοημα για μενα.
ο δομημενος και σωστος λογος σου σε συνδυασμο με το επιχειρημα σου,που ακολουθει την λαμπρη σκεψη σου, μ'αφινει στην κυριολεξια αφωνο.
να περνας καλα οπου και αν βρισκεσαι.
παντα καλοπροαιρετα και φιλικα στο ονομα της γνωσης και της αναζητησης
αληθειας.
quote:quote:quote kost
========================================================quote:
Ακομη περιμενω την απαντηση σου στο επιχειρημα μου για την αγνοια των παλαιων ερευνητων στο ότι ο ΟΜΗΡΟΣ περιγραφει τον Γενετικο μας Κωδικα μεσα από τα γραπτα του.
============================
Σου έχω πει τη γνώμη μου. Διαφωνώ απόλυτα με αυτή την υποκειμενική άποψη διότι στερείται κάθε λογικής τεκημρίωσης ή έστω μίας συγκριτικής μελέτης βασισμένης πάνω σε σοβαρή βιβλιογραφία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία τέτοια πιθανότητα ή υπόνοια. Είναι δηλαδή ένα αυθαίρετο και ατεκμηρίωτο συμπέρασμα. Δικαίωμά σου εσύ να το πιστεύεις όμως όταν δεν μπορείς να αποδείξεις κάτι τότε είναι μάταιο να επιμένεις με τόσο πείσμα. Διότι και δεν πείθεις και εσύ θα ζοχαδιάζεις από όλα όσα ακούς και τα οποία οφείλονται πρωτίστως στο επηρμένο ύφος σοφού που επιχειρείς να προβάλλεις.
Και όταν λες ότι "αποχώρησες" για πότε ακριβώς μιλάς?Η δε άννα τώρα λέει ας πούμε κάπου «Kαι τώρα απλά Άμοθεν, αναπαύου και ειρήνευε, θα γράψω το παρακάτω, θα στείλω την Ιερή Γνώση,πάντες θα γνωρίζουν και πάντες θα μανθάνουν». Και παντού γράφει σε αυτό το στυλ. Δηλαδή όταν διαβάζεις κάτι τέτοιο δύο τινά: ή θα πέσεις κάτω από τα γέλια και θα σου φτιάξει η μέρα από τη φαιδρότητα της περίπτωσης ή θα ενοχληθείς προσωπικά αλλά και για λογαριασμό του φόρουμ σκεφτόμενος τι μπορεί να γίνει με την προβληματική γραφή του εν λόγω ατόμου, το οποίο μάλιστα ούτε που καταδέχεται να περάσει από εδώ να μας εξηγήσει τι ρόλο βαράει. Όπως λένε και οι υπόλοιποι καλή η ελευθερία του λόγου των φόρουμ όμως όταν ένα άτομο κάνει κατάχρηση της ελευθερίας αυτής και μπαίνει σε κάθε θέμα γράφοντας διαρκώς ανοησίες τότε αρκετά μέλη ενοχλούνται ψάχνοντας να βρουν κάποια λύση. Διότι η ουσιαστική επικοινωνία που ήλπιζα εγώ με το εν λόγω άτομο φαίνεται παντελώς αδύνατη...
Και θέλω να ρωτήσω τους διαχειριστές: έχετε επιχειρήσει να επικοινωνήσει με το συγκεκριμένο άτομο? Και αν ναι ποιό ήταν το αποτέλεσμα?
===========================================================
ωστε αυτη ειναι η γνωμη σου!!!τωρα ολα αποκτουν νοημα για μενα.
ο δομημενος και σωστος λογος σου σε συνδυασμο με το επιχειρημα σου,που ακολουθει την λαμπρη σκεψη σου, μ'αφινει στην κυριολεξια αφωνο.
εχω ενημερωσει πως η συνδεση μου με τη αννα ειναι κουτοπονηρη και ατυχης.Γιατι επιμενεις;;;
να περνας καλα οπου και αν βρισκεσαι.
παντα καλοπροαιρετα και φιλικα στο ονομα της γνωσης και της αναζητησης
αληθειας.
[/quote]
συγνωμη για το μπερδεμα το 12χρονο δεν ισχυει.
quote:
Βρε Εαρινέ γύρισες?
Τι έγινε τελικά, θα συμπεθεριάσουμε.
Έχει κάποια άλλη σεμνή θυγατέρα η Αννούλα μας?
Λέω αν είμαι και εγώ τυχερός..........
μπορεί να γίνουμε μπατζανάκηδες.
Mα δεν είχα πάει πουθενά , εδώ γύρω ήμουν και παρακολουθούσα , απλά δεν έβρισκα το λόγο να τοποθετηθώ σε κάτι...
Πάντως το "τα παιδία παίζει.." βρίσκει απόλυτη έκφραση στα τελευταία πόστ και είπα και γώ να συνδράμω ως γνήσιο παιδί...![]()
Πέρα παο τ'αστεία πάντως , θεωρώ ότι δεν οδηγούν πουθενά οι προσωπικές εγκλήσεις και αντ-εγκλήσεις...και δεν υπάρχει σωστό και λάθος ή έτσι ή αλλοιώς...όλα είναι προσωπικές απόψεις του καθενός και με τις οποίες είναι άρρηκτα -προφανώς- συνδεδεμμένος και νοηματοδοτούμενος!
όπως και νά'χει το πράγμα , αυτά δεν εξέλειπαν και παλιότερα και θεωρώ ότι δεν θα εκ-λείψουν και στο σήμερα αλλα και στο αύριο...και θεωρώ ότι αυτό είναι "φυσιολογικό"...Αντίσταση απο την μια μεριά να δεχθούμε οτιδήποτε το νέο και αντίσταση απο την άλλη επίσης μεριά να κατανοηθεί η ακαμψία των πεισματικά αρνούμενων να κατανοήσουν αυτούς που σκάπτονται και ενεργούν "παραδοσιακά" θα έλεγα...
Πρόκειται για μια διαμάχη που διαρκεί μέσα στον χρόνο και τον διαπερνάει σαν κόκκινη γραμμή!
Όλα τα υπόλοιπα , μου θυμίζουν παιδικά καμώματα και παιχνίδια , του τύπου."Αυτός φταίει , άρχισε πρώτος και μετά τον έφτυσα και κλάμματα και όλα τα συναφή"...![]()
Ή παιχνίδια του τύπου που παίζουν καθημερινά οι Μικρο-μέγαλοι , προσπαθώντας να κερδίσουν τις εντυπώσεις , ερωτώντας τους παρευρισκομένους..."Μα δεν έχω δίκιο.."??? ή "Μα εχω άδικο..πές μου σε παρακαλώ"???
Οι ερωτήσεις αυτές -Απο μόνες τους- προβάλλουν και το λάθος αλλα και στρεβλό της σκέψης και των ιδεών τους...των "Δογματικών ιδεών" τους , τις οποίες και οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν αλλα και του ψυχισμού τους και δεν το λέω με κακή διάθεση και ούτε υπονοώ τίποτα αλλα θέλω να δείξω το χειραγωγούμενο του εαυτού τους/μας...
Δεν μπορεσαν να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει το σωστό και το λάθος -αυτά είναι εντελώς υποκειμενικά σε προσωπικό επίπεδο..- αλλα αυτό/ά ως έχει/ουν...
Ασφαλώς , όταν όμως κάποιος μπαίνει σε ένα δημόσιο διάλογο , θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντικρύσει και την διαφορετική άποψη..τον διαφορετικο κώδικα πεποιθήσεων και την διαφορετική Θρησκευτική νοηματοδότηση , δεν μπορεί εισέρχεται σε έναν διάλογο για να επιβάλλει τις θέσεις του και τις απόψεις του και στην συνέχεια να κριτικάρει και να κατηγοριοποιήσει τον/ους απέναντί του , διότι τότε δεν μπήκε στον διάλογο για συζήτηση αλλα αυτό που προ-είπα να επιβάλλει τα ήδη θεωρούμενα απο τον ίδιο ως απολύτως σωστά και αδιαμφισβήτητα!
Δυστυχώς , σε επιπεδο συνενόησης και διαλόγου θεωρώ ότι είμαστε πάρα πολύ μακριά απο το επίπεδο που χρειάζεται και τα αποτελέσματα που εμφανίζονται εδώ , προβάλλουν και το επίπεδο της ίδιας της κοινωνίας μας και επίσης θεωρώ ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο απ'ολα όσα μας συμβαίνουν...
Προσωπικά θεωρώ ότι ως άτομα όλοι είναι καλοί άνθρωποι και όλοι θέλουν ένα προσωπικό και κοινό καλό...ωστόσο στην πράξη "χαλάει" το πράμα , διότι υπάρχει ο ψυχολογικός εαυτός ... ο οποίος μας έχει δεσμεύεσει και έχει υφάνει ένα υφαντό με το οποίο μας έχει περιβάλλει απ'άκρου σ'άκρη , όλους μας...και δεν μας αφήνει να αναπνεύσουμε!
Ηρεμία παιδιά...![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Θα σε έστελνα στον διάολο...αλλά δεν μου φταίει και αυτός!
Άμοθεν, δεν συνεννοούματε...κανείς δεν σε συνέδεσε με το άλλο άτομο...κριτική γίνεται εδώ σε μέλη που εκφράζονται με άκαμπτο ύφος πεφωτισμένου, ανοίγοντας πολλά θεματα στο ίδιο στυλ και περιεχόμενο, με τρόπο που ενοχλεί κάποια άλλα μέλη.
kost
εσυ εισαι ο "παλιος" κανε κατι.
οχι φυσικα να δινεις δικαιωμα στον γιαννη ψευτη,οπς λαθος,στον ζιπ να λεει τα δικα του.
εαρινε
μιλησες απλα και σοφα.
δεν μπορω παρα να σου δωσω τα συγχαρητηρια μου.
τα λεμε
Πές μου σε παρακαλώ αν ισχύει το:<<οποιος δεν είναι μαζί μου,είναι εναντίον μου>> , στις σχέσεις σου με τους συνδίκτυους.Δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεις οτι,μια τόσο πρωτοποριακή έρευνα,σαν την δική σου,θα τροφοδοτήσει πολλές απορίες και θα δρομολογήσει εξ ίσου πολλές αμφιβολίες.θεωρώ τουλάχιστον ατυχές το να λές:<< φέρτε μου στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο απο όσα παράλογα νομίζετε οτι λέω,για να το συζητήσουμε>> ή << για να συζητήσουμε θα μου ζητήσουν συγνώμη όλοι όσοι με χλεύασαν>>.
Δεν είναι τρόπος και όρος συζήτησης αυτός.Παραπέμπει σε απολυταρχισμό και υψίστη εγωκεντρικότητα.Ακόμη και αν αυτα που λές αποδειχθούν σωστά,θα παραμείνει το ύφος σου,ώς ανασταλτικός παράγων στην όποια θέληση για συγνώμη.
Αμοθεν όποιος αισθάνεται οτι πρέπει να σου ζητήσει συγνώμη,θα το κάνει μόνος του και οχι κατόπιν απαίτησής σου.Οπως π.χ. το έκανα εγώ,βλέποντας την προσπάθειά σου και τον κόπο σου,έστω κι αν οι πιθανότητες να επαληθευθείς είναι μικρότερες του 2%.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κερδίσεις την συμπάθεια των αναγνωστών,ακόμη και αν δεν γνωρίζεις με ποιό τρόπο ακριβώς προχωράς σε μια τέτοια ερμηνεία,ενός απο τα πολυτιμότερα γραπτά της ανθρωπότητας.Αλλο είναι να θεωρείς πιθανή μια εποπτεία και μια επέμβαση εξωγήϊνου πολιτισμού,στο παρελθόν της Γης και άλλο να προσπαθείς να την εκμαιεύσεις μέσα απο αρχαία γραπτά,ερμηνεύοντας κατα το δοκούν και αποφεύγοντας επιτιμητικά την υποστήριξη των θέσεών σου.
Αμοθεν,επανελλειμένα εχω δηλώσει,οτι περιμένω το τέλος του έργου σου για να δω ολοκληρωμένο το σκεπτικό σου.Μην νομίζεις οτι θα αποφύγεις καίριες ερωτήσεις και τυχόν αμφισβητήσεις,επειδή διάκειμαι φιλικώς πρός τον κόπο σου.Αλλοι δεν εχουν την υπομονή να περιμένου και οφείλεις να το σεβαστείς και απαντάς σε οτι μπορείς.
Ελπίζω να είμαι κατανοητός!
Sophie
Δεν σε αγνοώ,αλλά καλύτερα να αρχίσεις να καταλαβαίνεις μόνη σου κάποια πράγματα,επειδή εχει πιο μεγάλη αξία να << ανακαλύπτεις>> παρά να σου τα λένε άλλοι!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.