- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Καθημερινά και στο βωμό των ανθρώπινων αδυναμιών, χτίζονται ολόκληρες βαβέλ εννοιών. Η έλλειψη κατανόησης είναι τόσο παλιά, όσο και ο άνθρωπος. Πρέπει να καταστραφούν τα πάντα ώστε να ξαναχτιστούν. Λέγοντας "πρέπει να καταστραφούν" δεν έχω διάθεση να καταστρέψω τίποτε, απλά πιστεύω πως έτσι όπως είναι δομημένες οι ανθρώπινες σχέσεις δεν έχουν πλαίσιο αναφοράς σε κάποια βάση κατανόησης ώστε να μπορεί να υπάρξει μια αρχή.
ΦΙΛΕ REPTILE,
ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΚΑΛΟΣΟΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΕΣΟΤΕΡΙΚΑ.
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΙ.ΠΩΣ ΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ(ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ) Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ!!!
ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ!!!
ΚΙ'ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΙΘΑΝΑ...
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
ανυπομονησία,
έλλειψη πειθαρχίας,
αδυναμία συγκέντρωσης,
έλλειψη εμπιστοσύνης,
απουσία στόχου.
αλλα αν τα παρουμε τα πραγματα ενα ενα, ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ γιατι οι ρυθμοι της ζωης ειναι ετσι που ο χρονος ειναι πολυτελεια,και στης μεγαλουπολεις ακομη πιο πολυ...γι αυτο οι ανθρωποι που ζουνε στην φυση εχουν μεγαλυτερη ηρεμια,και πλεοναζωντα χρονο.
Η ελλειψη πειθαρχιας,ειναι το αποτελεσμα της ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ μας να συγκεντρωθουμε μεσα απο τα χιλιαδες ηχητικα,οπτικα,και καθε ειδους ερεθισματα που εκλαμβανουμε κα8ημερινα,συνειδητα η οχι.Η προσωπικη μου αποψη και αυτο προσπαθω να το εφαρμοζω στην πραξη ειναι να λειτουργω αφαιρετικα,δηλαδη προσεχτικη επιλογη το τι ακουω πως το ακουω,τι διαβαζω,αν δεν εχω να πω κατι προτιμω την σιωπη απο την ανουσια φλυαρια,το σκορπισμα με λιγα λογια.
ΖΕΝ:αυτοσυγκεντρωση,σε διαθεση εσχατης επιθυμιας,να εισαι αδιαταραχτη.
Νιωσε τη συνειδηση καθε προσωπου σαν δικη σου συνειδηση.Ετσι παραμεριζοντας τη μεριμνα για τον εαυτο σου,γινε η καθε υπαρξη.
Οταν εχεις ζωηρη αντιληψη με μια ιδιαιτερη αισ8ηση,μεινε στην αντιληψη.
Μπες στο διαστημα,αστηριχτη,αιωνια,ακινητη.
Αν ερχεται η ζωη,αυτη ειναι η ζωη.Αν ερχεται ο θανατος,αυτος ειναι ο θανατος.Δεν υπαρχει λογος να εισαι στον ελενχο τους.
Αν το πνευμα ειναι ΠΑΡΑΦΟΡΤΩΜΕΝΟ με ΑΝΕΜΟ και ΚΥΜΑΤΑ,ειναι αδυνατον να ερθει η ζητουμενη αυτοσυγκεντρωση.
Η ελλειψη εμπιστοσυνης,πιστευω πως ξεκινα απο εμας τους ιδιους δεν εμπιστευομαστε αρκετα τον ευατο μας,και αυτο μας εμποδιζει να παμε ενα βημα πιο περα στα γεγονοτα,καθως επισης και η ανασφαλεια ειναι ενας παραγοντας κατασταλτικος στο θεμα της εμπιστοσυνης,και επικοινωνιας με τους ανθρωπους.
Στην απουσια στοχου θα προσθετα απουσια οραματος.
ΟΜ
dsm
Το γιατί λοιπόν δε μας κατανοούν οι άλλοι οφείλεται είτε γιατί δεν έχουμε ξεκαθαρίσει και εμείς οι ίδιοι τι νόημα θέλουμε να στείλουμε και τελικά αυτό που εκφράζουμε είναι πολύ διαφορετικότερο απο αυτό που νομίζουμε οτι εκφράζουμε,είτε γιατί ο εκφραστικός μας κώδικας δεν έχει την ευαισθησία να αντικατοπτρίσει των κώδικα των ανθρώπων στους οποίους απευθυνόμαστε.Όταν στέλνουμε ένα πακέτο και το πακέτο αυτό φτάσει στον παραλήπτη αλλοιωμένο σίγουρα θα ενοχοποιήσουμε κυρίως τον αποστολέα και τη μεταφορική εταιρεία.
Η παράνοια της εποχής μας: Ο φόβος
Ζουμε μ' ενα διαρκή φόβο πάνω απ'το κεφάλι μας σαν τον χάρο. Φοβομαστε τους συνανθρωπους μας, την καθημερινή επαφή, τον διάλογο. Ο φόβος είναι η κινητήρια δύναμη γι αυτό που ξεκινάει σαν συνεχής άμυνα και καταλήγει σε ενα ατελειωτο συναγωνισμό και κυνήγι για εξουσία και δύναμη πάνω στους συνανθρώπους μας. Κι όλα αυτά χωρίς να υπάρχει καποιος συγκεκριμένος λόγος. Απλά παίζει μουσική και εμεις ακολουθάμε το χορό. Όλοι θέλουμε να 'χουμε τον τελευταίο λογο. Κι έτσι χάνεται κάθε ίχνος επικοινωνίας.
π.χ. Σίγουρα θα σας έχει τύχει να βρίσκεστε σε μια συζήτηση που το μόνο που γίνεται είναι να περιμένει ο καθενας τη σειρα του να μιλήσει, χωρίς καν να έχει ακούσει τι έχει πει ο αλλος. Απο 'κει ξεκιναν και οι παρεξηγήσεις. Δεν έχουμε μαθει ν' ακούμε. Κάποτε θα μάθουμε μα θα 'ναι αργά...
Ανέπτυξε μας λίγο το σκεπτικό σου...
Καλωσόρισες.
Μετα τιμής Κύβος.
Χρησιμοποιησα τη λέξη φόβος σαν γενική έννοια. Ο φόβος έχει πολλές μορφές ή μάλλον είναι η βαθια ριζωμένη αιτία για πολλά αποτελέσματα: Το άγχος, η υπεροψία,η καχυποψία... όλα παιδιά του φόβου. Κατα ένα μεγάλο μέρος η ζωή μας ελέγχεται απο άλλους.Φοβόμαστε οτι θα χάσουμε τον έλεγχο της ζωής μας. Έτσι ο άνθρωπος θέλει σταθερά πραγματα στη ζωή του και στο μυαλό του ώστε να διατηρεί μια ψευδαίσθηση ελέγχου.
Όταν λοιπόν μια αντίθετη ή καινουργια άποψη βρεθεί μπροστα του όχι απλα την απορρίπτει, αλλα δε δεχεται καν να την ακουσει, γιατί αυτό θα ανατρέψει και θα γκρεμίσει ολη αυτη τη ψευδαισθηση και φοβάται οτι θα βρεθει ξανα στο κενό, στο άγνωστο ή (κατά τη γνώμη μου) στην αρχή.
Κάλή η ελευθερία λόγου αλλα τι να σου κάνει κι αυτή;! Μια ιδέα είναι! Απ' τον άνθρωπο εξαρτώνται όλα.
Ας ανοίξει λοιπόν τα μάτια του, τα αυτιά του και προπαντώς...την ψυχή του...
Ελπίζω να σου απάντησα και να μη ξέφυγα απ' το θέμα, έτσι κι αλλιως όλα τα προβλήματα απο κάπου ξεκινάνε, δεν είναι έτσι;
quote:
Κατά ένα μεγάλο μέρος η ζωή μας ελέγχεται απο άλλους. Φοβόμαστε οτι θα χάσουμε τον έλεγχο της ζωής μας.
Ο καθένας από εμάς είναι αφεντικό του εαυτού του. Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει κανέναν, εάν αυτός δεν το θέλει. Αυτό που μας κάνει πολλές φορές να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε ανεξέλεγκτα είναι το γεγονός ότι ζούμε σε μία κοινωνία η οποία διέπεται από άγραφους κανόνες και αυτοί είναι που πρέπει να σεβόμαστε και να εφαρμόζουμε προκειμένου να υπάρχει αρμονία.
Όταν τα έχουμε βρει με τον ίδιο μας τον εαυτό όταν ξέρουμε ποιοι είμαστε τι θέλουμε τι μπορούμε να προσφέρουμε και είμαστε ειλικρινείς δεν μπορούμε να χάσουμε τον έλεγχο της ζωής μας.
quote:
Ζουμε σε μια παρονοϊκή εποχή
Πράγματι η εποχή μας έχει αλλάξει ριζικά και σαν αποτέλεσμα παρατηρούμε την ψυχρότητα την απομόνωση την συναισθηματική μοναξιά. Όλα αυτά δεν μας επιτρέπουν ν ακούμε να κατανοούμε τον άλλον να μπορούμε να επικοινωνούμε σωστά. Όσο αυτό διαιωνίζεται τόσο το κενό μεγαλώνει.
Αργησα λίγο αλλα είδα την απάντηση σου, ελπίζω να με συγχωρέσεις.
Θέλω να προσθέσω κάτι στο σκεπτικό σου και να το αναπτύξω...
Είπες...
"Πράγματι η εποχή μας έχει αλλάξει ριζικά και σαν αποτέλεσμα παρατηρούμε την ψυχρότητα την απομόνωση την συναισθηματική μοναξιά. Όλα αυτά δεν μας επιτρέπουν ν ακούμε να κατανοούμε τον άλλον να μπορούμε να επικοινωνούμε σωστά. Όσο αυτό διαιωνίζεται τόσο το κενό μεγαλώνει."
Είναι αλήθεια αυτό που λες...το θέμα ξεκινάει από το σημείο που μπαίνουμε στο σπίτι μας και αντί να ανοίξουμε το ραδιόφωνο να ακούσουμε λίγη μουσική (όπως κάνω εγώ) ανοίγουμε την τηλεόραση για να δούμε του κόσμου τις ηλιθιότητες για να μην πω και τίποτα πιο βαρύ.
Γίνετε μία πλύση εγκεφάλου και όλη την ημέρα την περνάμε μπροστά στην τηλεόραση. Εγώ την έχω κόψει...σαν ναρκωτικό ακούγεται...αλλά όλο και κάτι θα δώ. Ναι θα δω ειδήσεις...αλλά σε πιο κανάλι να δω...που οπου και εάν κοιτάξω θα δω την τάδε τραγουδίστρια...και εάν πήγε τουαλέτα η τάδε τραγουδίστρια...και εάν έβηξε η τάδε τραγουδίστρια...και εάν έκανε κακάκια του ο τάδε υπουργός...πόσα παιδιά θα γεννήσει...ήμαρτον.
Είναι ειδήσεις αυτά?
Από εκεί ξεκινάει πιστεύω...γιατί το πρώτο πράγμα που αποτυπώνεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι η εικόνα και εύκολα...ότι βλέπουμε το μαθαίνουμε πιο γρήγορα...εάν έχει και ήχο ακόμα πιο γρήγορα.
Βγαίνεις με φίλους και δεν πιάνεις ένα θέμα της προκοπής να συζητήσεις...τίποτα...μηδέν...τ ι π ο τ α! Μόνο σε ποιο κλαμπ θα πάμε δηλαδή? Μόνο πότε θα κάνουμε έρωτα? Μόνο που θα πάμε να φάμε? Και με την τροφή του εγκεφάλου τίποτα?
Εάν σταματήσει ο εγκέφαλος να λειτουργεί θα πεθάνουμε το ξέρουνε αυτό μερικοί? Το λέω σε φίλους και μου λένε ο JOHNNY WALKER το ξέρει αυτό? Ε τι να του πω μετά από τέτοια απάντηση?
Δεν λέω όχι, να πάμε σε κλάμπ, να χορεύουμε με τις ώρες...ναι μου αρέσει!
Δεν λέω όχι, να κάνουμε έρωτα, με τις μέρες...αυτό και εάν μου αρέσει!
Δεν λέω όχι, να πάμε να φάμε...να σκάσουμε από το φαί!
Αλλά να πούμε και δύο κουβέντες τις προκοπής...δηλαδή η ζωή μας είναι μόνο η ζωή των άλλων?
Μόνο από τα κουτσομπολιά θα ζήσει ο κόσμος..? Τα έχω πάρει τώρα...Φόρτωσα! Downloading..........................Anger!
Ας ηρεμήσω...Τι λέτε και εσείς συνομιλητές? Πείτε μου ότι κάνω λάθος?

Η ΝΟΟΤΡΟΠΟΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ###
"ΟΧΙ"
"ΕΧΕΙΣ ΛΑΘΟΣ"
"ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ"
"ΔΕΝ ΧΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ"..
παντα εχουν δικαιο σε οτι λενε και μερικοι δεν δεχονται τον διαλογο πολλες φορες υπαρχει ο μονολογος φυσικα......
THEKLATS
Edited by - theklats on 03/10/2003 10:41:27