- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
quote:
γεια σε ολους θα ηθελα να ξερω εαν εχετε ακουσει κατιγια τον καραμετα το φαρμακοποιο απο τα τρικαλα που λεειοτι θεραπευειτο καρκινο
O Καραμέτας οπως και ολοι οι υπόλοιποι που τόλμησαν να τα βάλουν με τον ΕΟΦ αλλά και με τα συμφέροντα.. οδηγούνται σε πυρηνικό αντιδραστήρα...
quote:
Φίλτατε allzzaro, ευχαριστώ για την απάντησή σου, έστω και καθυστερημένα.
Παρακαλώ φίλη μου.. ελπίζω να σε βοήθησα..
quote:
αγαπητε allzzaro, τι κανεις;
Καλώς τον .. καλά είμαι ευχαριστώ..
quote:
Καθε μερα εν τω μεταξυ πινω 2 φλυτζανια φασκομηλο.
Μία κούπα ημερησίως.. είναι αρκετή. Προσπάθησε να μην σου βράζει και πίνετο 1-2 ώρες μετά το μεσημεριανό σου.
quote:
Το φασκομηλο που εκανα με την βοτκα εκλεισε 16 ημερες.Ποτε να αρχισω να το χρησιμοποιω.
Μπορείς να το δοκιμάσεις .. είναι έτοιμο.. μερικές σταγόνες.. είναι πολύ ισχυρό.. μην βάζεις πολύ.. τα βάμματα είναι κυρίως για εξωτερική χρήση.. επιτρέπονται μερικές σταγόνες στο ρόφημα 2-3 φορές την εβδομάδα.. και αυτές με πολύ προσοχή.
quote:
Το βουητο παραμενει σταθερα παντως, και ελπιζω να καταφερουμε να κανουμε κατι με το που θα αρχισω με το βαμμα.
Πρόσεξε.. το βουητό ίσως να προέρχεται απο το αυτί σου.. λόγω λοίμωξης ή απο κάποια αλλη εγκεφαλική αιτία.
Εαν διαπιστώσεις απο τι προέρχεται μπορώ να σε βοηθήσω.
Εγώ προτείνω το εξής.
Να καταπολεμήσεις το κακό πολύπλευρα..
Πρώτα απο όλα συμβουλέψου εναν καλό γιατρό.. και ενημερώσου για το πρόβλημα στο αυτί σου..
Μετά ...
Πίνε το φασκόμηλο.. χωρίς να προσθέσεις βάμμα.. ή πρόσθεσε μερικές σταγόνες έτσι για να το δοκιμάσεις.. που και πού αντί για φασκόμηλο πίνε ενα αφέψημα απο το gingo biloba... Παράλληλα προσπάθησε να καταπολεμήσεις το πρόβλημα απο τη οξεία λοίμωξη που εχεις στο αυτί σου με σταγονίτσες απο λαδάκια που σου είπα.. βρές ενα καλό φαρμακείο.. εχει έτοιμα λαδάκια..
quote:
Αγαπητέ Alzaro,
σήμερα ανακάλυψα το esoterika.gr και το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον. Ϊσως θα μπορουσες να με βοηθήσεις με ένα προβληματάκι που αντιμετωπίζε στο θέμα των κιλών μου. Είμαι 1,68 και 63 κιλά. Γυμνάζομαι 3-4 φορές την εβδομάδα, προσπαθώ να τρώω όσο πιο υγειηνα γίνεται (μερικές παρασπονδίες τις κάνω, αλλά με μέτρο πάντα)και θέλω τουλάχιστον να ξεφύγω από τον αριθμό 6 που βλέπω στην ζυγαριά μου. Δυστυχώς εδώ και πολύ καιρό δεν τα έχω καταφέρει. Έχεις να μου προτείνεις κάτι;;;;
Φίλε μου .. είδα το ποστ κλειδώθηκε.. και σου απαντώ εδώ...
Προφανώς θα είσαι κάτω απο 20 χρόνων.
Οσο γυμνάζεσαι και κάνεις βάρη.. δεν υπάρχει περίπτωση να ανέβεις, γιατί καταναλώνεις πολλές θερμίδες.. και απλά καίς τους μύς σου..
Ετσι θα παραμένεις.. ναί μέν μυώδης.. αλλά χωρίς όγκο...
Για να ανέβεις θα πρέπει να πάρεις συμπληρωματικά ή να τρώς ακόμη περισσότερο.
Μπορείς να τρώς .. περισσότερο πρωτεινούχα.. φαγητά-σκευάσματα (δες προηγούμενα ποστ)με ταυτόχρονη άσκηση.
Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσει κάποιος το βάρος του .. ακίνδυνα.. και χωρίς λίπος.. είναι να λαμβάνει πρωτείνη απο ορό γάλακτος και φυσικά μια διατροφή που να βασίζεται κυρίως σε πρωτεινούχα φαγητά.
Βέβαια .. μπορείς να πάρεις 1-2 κιλά σε μυικό όγκο.. Μην προσπαθήσεις να πάρεις περισσότερο γιατί στο μέλλον θα το μετανοιώσεις.
Ο υπερβολικός όγκος.. αργότερα θα σου δημιουργήσει πολλά προβλήματα.
Περιττό να σου πώ οτι τα 63 σου κιλά.. είναι οτι πρέπει...
Edited by - allzzaro on 09/12/2005 17:59:54
Πρώτα να πω γι΄αυτό που λέγατε με τον Dying, σωστά κατάλαβε δεν το είπα με την λογική ότι δεν με ενδιαφέρει η φυσική κατάσταση. Απλώς συνηθισμένη να ακούω fitness από διάφορους σε γυμναστήρια, που όταν τους έλεγες για κάνε 200 κοιλιακούς και 50 πους απς να σε καμαρώσω που σκίζεσαι για την καλή σου φυσική κατάσταση και τους γυμνασμένους μυς σου, το έπαιζαν αλέκοι και σφύραγαν κοιτώντας το ταβάνι, μου έχει μείνει βιώμα αρνητικό. Και όταν ερχόταν καμία καινούργια κοπελίτσα δώστου fitness και ξανά μανά fitness, και μου ερχόταν να τους κοπανήσω κανένα κοντάρι στο κεφάλι, έτσι κατά λάθος, ως μου ξέφυγε. ![]()
![]()
Τώρα στο θέμα μας.
Ο γιός μου έχει ευαισθησία στο δέρμα του χειμώνα καλοκαίρι. Σκάει και έχει φαγούρα, σε σημείο από το ξύσιμο κάποιες φορές να το γδέρνει. Παρουσιάζεται ως επί το πλείστον στα πόδια. Του βάζω κρέμα καλέντουλα αμέσως μετά το μπάνιο κάθε μέρα. Υπάρχει κάτι καλύτερο που θα μπορούσε να τον ανακουφίσει? Ξέρεις και κάποιο αφρόλουτρο από το φαρμακείο που θα τον βοηθούσε επιπλέον της αλοιφής? Ξέρω ότι εάν πάω στο φαρμακείο θα μου δώσουν κάτι, δεν ξέρω εάν αυτό θα είναι το καλύτερο.
Επίσης στις πατούσες ξεφλουδίζει, δεν φαίνεται για μύκητες ποδιών, δεν υπάρχει δυσοσμία, ούτε τον ενοχλεί. Όταν λέω ξεφλουδίζει εννοώ ότι φεύγουν ολόκληρα κομμάτια δέρματος. Τι θα μπορούσα να κάνω εκτός από το να τον πάω στον δερματολόγο να μου δώσει κάτι χημικό?
quote:
Πρώτα να πω γι΄αυτό που λέγατε με τον Dying, σωστά κατάλαβε δεν το είπα με την λογική ότι δεν με ενδιαφέρει η φυσική κατάσταση.
simplex communications..χεχε..
quote:
Και όταν ερχόταν καμία καινούργια κοπελίτσα δώστου fitness και ξανά μανά fitness, και μου ερχόταν να τους κοπανήσω κανένα κοντάρι στο κεφάλι, έτσι κατά λάθος, ως μου ξέφυγε.
Τι τραβάμε για σας..
Διάβασε τώρα αυτά που θα σου γράψω..
quote:
Ο γιός μου έχει ευαισθησία στο δέρμα του χειμώνα καλοκαίρι. Ξέρεις και κάποιο αφρόλουτρο από το φαρμακείο που θα τον βοηθούσε επιπλέον της αλοιφής? Ξέρω ότι εάν πάω στο φαρμακείο θα μου δώσουν κάτι, δεν ξέρω εάν αυτό θα είναι το καλύτερο.
Δεν είναι θέμα αφρόλουτρου ή αλοιφούλας pyramid .. αλλά θέμα διατροφής.
Συγκεκριμένα η ελλειψη των συγκεκριμένων βιταμίνων Β2 -Β9 – C και Α ....αλλά και η έλλειψη σιδήρου, ψευδαργύρου και βασικών λιπαρών οξέων είναι αυτές που ευθύνονται για το πρόβλημα του.
Δες αναλυτικά πιο κάτω τον πίνακα του συμπλεγματος Β.
Τώρα ...η έλλειψη μιας οποιασδήποτε βιταμίνης θα εχει.... κάποια επίδραση και στο δέρμα..
Η συνδυασμένη έλλειψη ομως..ορισμένων βιταμινών και συγκεκριμέναΒ2 -Β9 – C και Α εχει ως συνέπεια την λεγόμενη ``δερματίτιδα``.
Τα συμπτώματα της δερματίτιδας είναι αυτά που παρουσιάζει το παιδί.. δηλαδή κοκκίνισμα, φαγούρα, αίσθημα καύσου, ξηρότητα ή ακόμα σπιθουράκια.
Η έλλειψη βιταμίνης Α ευθύνεται για τη σκληρότητα του δέρματος καθώς και για την πρόωρη γήρανση ενώ γενικώς η ελλειψη των βιταμινών του συμπλέγματος Β προκαλεί ερυθρότητα και ευαισθησία, ξηρότητα ή υπερβολική λιπαρότητα και «τραβήγματα» ενώ η ελλειψη της βιταμίνης C ευθύνεται για τα μικρά σημάδια -σαν ανεπαίσθητες μελανίτσες- και η ελλειψη φολικού οξέως ή γενικώς λιπαρών οξέων ευθύνεται για το «στεγνό» και θαμπό δέρμα .
Από ότι αντιλαμβάνεσαι λοιπόν για το πρόβλημα αυτό ευθύνεται κυρίως η ελλειψη βιταμινών του συμπλέγματος Β.
Εκεί πρέπει να επικεντρώσεις την προσοχή σου.. φτιάχνοντας ένα πρόγραμμα διατροφής του παιδιού.. που να εμπεριέχει τις βιταμίνες αυτές χωρίς φυσικά να μειώσεις τη λήψη των υπόλοιπων βιταμινών…
Το σύμπλεγμα λοιπόν των βιταμινών Β αποτελείται από οχτώ βιταμίνες που παίζουν σημαντικό ρόλο στο να βοηθούν τα ένζυμα στο μεταβολισμό των υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών αλλά και στο σχηματισμό του DNA και νέων κυττάρων.και οι βιταμίνες αυτές ήραν το όνομά τους από τις ετικέτες των δοκιμαστικών σωλήνων όπου πρωτοανακαλύφθηκαν.
Οι βιταμίνες είναι
Θειαμίνη ……….Βιταμίνη Β1
Το χοιρινό είναι πολύ καλή πηγή θειαμίνης, όπως επίσης η μαγιά, το συκώτι, οι ολόκληροι σπόροι, τα καρύδια, οι ηλιόσποροι, τα φασόλια, το πεπόνι, τα όστρακα, το αλεύρι βρώμης και τα φύτρα του σιταριού.
Ριβοφλαβίνη …..Βιταμίνη Β 2
Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα , όπως το τυρί, είναι καλές πηγές ριβοφλαβίνης . Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να συμπεριλαμβάνονται στην καθημερινή διατροφή. Τα περισσότερα πράσινα λαχανικά και οι σπόροι περιέχουν ριβοφλαβίνη, το μπρόκολο, τα σπαράγγια και το σπανάκι είναι καλές πηγές.
Νιασίνη ……… βιταμίνη B 3
Το κρέας, τα πουλερικά και τα ψάρια είναι καλές πηγές νιασίνης , όπως και το εμπλουτισμένο ψωμί και τα δημητριακά. Τα μανιτάρια, τα σπαράγγια και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι οι πιο πλούσιες πηγές από τα λαχανικά.
Πυριδοξίνη …… Βιταμίνη B6
Το κρέας, τα πουλερικά και τα ψάρια είναι οι κύριες πηγές βιταμίνης B 6. Άλλες πηγές είναι οι πατάτες, μερικά πράσινα λαχανικά και τα μωβ φρούτα
Φολικό οξύ …… βιταμίνη B 9
Οι καλύτερες πηγές για φολικό είναι τα λαχανικά, ειδικά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Το συκώτι επίσης περιέχει πολύ φολικό. Το κρέας, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν χαμηλά επίπεδα φολικού.
Κοβαλαμίνη …... Βιταμίνη B12
Η βιταμίνη B 12 βρίσκεται σχεδόν αποκλειστικά στην σάρκα των ζώων και στα προϊόντα των ζώων. Οι χορτοφάγοι μπορούν να προστατευτούν από την έλλειψη καταναλώνοντας παραπάνω γάλα, τυρί και αυγά. Αυτό σημαίνει περίπου ένα ποτήρι γάλα ή ένα αυγό την ημέρα. Μόνο οι ακραίοι χορτοφάγοι χρειάζονται πηγές βιταμίνης B 12 όπως το γάλα σόγιας ή η μαγιά από ένα εμπλουτισμένο σε βιταμίνη B 12 περιβάλλον
Παντοθενικό οξύ. Βιταμίνη B5
Το παντοθενικό οξύ βρίσκεται στα περισσότερα τρόφιμα. Το κρέας, τα ψάρια, τα πουλερικά, οι ολόκληροι σπόροι δημητριακών και τα λαχανικά είναι καλές πηγές.
Βιοτίνη Βιταμίνη… B8 Η βιοτίνη βρίσκεται σε μεγάλο εύρος τροφίμων. Ελλείψεις κανονικά δεν συμβαίνουν σε άτομα που ακολουθούν διατροφή με ποικιλία.
Βιταμίνη Α
Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι οι πλουσιότεροι φορείς της βιταμίνης Α . Τα περισσότερα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη Α εμφανίζουν έντονο χρώμα ( χωρίς να σημαίνει ότι όλα τα έντονα σε χρώμα τρόφιμα περιέχουν βιταμίνη Α) . Λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη είναι τα καρότα, οι γλυκοπατάτες, το σπανάκι και τα πεπόνια cantaloupe . Το γάλα, το τυρί, το βούτυρο και τα αυγά επίσης περιέχουν βιταμίνη Α.
Τώρα σε οτι αφορά τη βιταμίνη C τα γνωρίζεις.. δεν νομίζω το παιδί να μην τρώει εσπεριδοειδή.. οσο για τον ψευδάργυρο.. και το σίδηρο.. δεν νομίζω πάλι να του λείπουν.. γιατί βρίσκονται συχνά...
Τώρα σε οτι αφορά την περιποίηση του δέρματος.. μπορείς να βρείς σε καλά φαρμακεία.. www.perganta.gr θαυματουργές κρεμούλες.. με βάση απο λάδια και εκχυλίσματα βοτάνων.. οπου θα έχουν ευεργετική επίδραση στο πρόβλημα του παιδιού..
Kαι μην ξεχνάς.. οι ξηροί καρποί αποτελούν το Α και το Ω της διατροφής μας.. να μην λείπουν ποτέ απο την καθημερινή του διατροφή.. φρέσκοι, ανάλατοι.. και με μέτρο... απο σύκα, δαμάσκηνα, χουρμάδες.. εως καρύδια, αμύγδαλα, εως και πασατέμπο... ειδικά πασατέμπο.. ωστε να μην αντιμετετωπίσει προβλήματα αργότερα με τον προστάτη...
Ας μην ξεχνούμε οτι σύμφωνα με τον Ησίοδο.. (αλλά και τη Βίβλο) το χρυσούν γένος ετρέφετο αποκλειστικά με καρπούς..
Τα είπα όλα..!! μήπως ξέχασα τίποτα..!!
Αυτά..![]()
Edited by - allzzaro on 10/12/2005 20:05:42
Έχω και για άλλο θέμα να ρωτήσω αλλά προηγείται ο γιός μου.