- Οι ηνίοχοι της ιστορίας.Τα βαγόνια του τρένου των λαών. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:Διάβασε και θα δεις ότι τον ταράζει η κίνηση του πανιού - καμιά σχέση με το χρώμαquote:
"Ο ταύρος δεν εξαγριώνεται με το κόκκινο χρώμα, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να το δει!"καλά κι εδώ, απληροφόρητος είσαι?
Φυσικά και δεν μπορεί να το δει.
Τα μάτια του όμως.
Ο εγκέφαλός του, δέχεται την συχνότητα του ερυθρού και εξαγριώνεται....γακ....!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Συμβαίνει διότι πετάς κάτι και μετά απαξιείς να απαντήσεις βάζοντας παρατρεχάμενους να λένε παλαβωμάρες
Η μελέτη της ιστορίας είναι δύσκολη υπόθεση.Αυτό συμβαίνει διότι ....Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 24/02/2014 13:05:32
Την επόμενη φορά, που θα γράψεις, φέρε και ένα φορτηγό...τούβλα μαζί σου!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Λέγοντας σύνοψη του esoterica,περιλαμβάνεις όλα τα μέλη και όλους τους παράγοντες-διαχειριστές.
Με τις δυο περιγραφές που έχεις δώσει-ας μην τις επαναλάβω-θεωρείς όλους αυτούς, ως ικανοούς, μόνο για μονόλογους και βρισιές(α,και για εξ αποκαλύψεως αλήθειες).
Αν το καυτηρίασα, είναι επειδή προφανώς διαφωνώ με αυτή σου τη θέση.
Έδωσες στο τσουβάλιασμα νέα διάσταση.
Όχι απλά μερικά μέλη μαζί.Ολόκληρο το forum ,συνολικά.
Αυτό που παρατηρώ είναι ότι όποιους άλλους αφορά,είτε δεν τους ενόχλησε,είτε δεν το πήραν χαμπάρι,είτε απαξιούν να ασχοληθούν.
Ευελπιστώντας ότι είναι το τελευταίο,θα το ακολουθήσω κι εγώ.![]()
--------------------------------------------------------
Panpam,
quote:
Συμβαίνει διότι πετάς κάτι και μετά απαξιείς να απαντήσεις βάζοντας παρατρεχάμενους να λένε παλαβωμάρες
Κατ' αρχήν ,έχω την άδειά σου να γυρίσω από τη δουλειά μου,να ανοίξω τον υπολογιστή μου, και να δω σε τι πρέπει να απαντήσω?
Ή θεωρείς ότι κυκλοφορώ όλη μέρα με "φορετό" pc, και όλη μου η κάψα είναι τι έγραψες εσύ ή ο οποιοσδήποτε στην τελική,ώστε να απαντήσω πάραυτα?
Μήπως πρέπει να βαράω και κάρτα στο forum?
Πραγματικά αν δεν πάρεις πίσω, έστω αυτή την παπαριά που πέταξες,δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω μαζί σου.
Όσο για τους ηνίοχους ,είναι αυτοί που επηρεάζουν το ρου της Ιστορίας.
Είναι προφανές.
Ο όγκος της πληροφορίας είναι τεράστιος για να τους παρακολουθήσουμε όλους.Ακόμη και ανά έθνος.
Μια προσπάθεια κάνω σε αυτό το τόπικ.
Θα εξαρτηθεί από το χρόνο που θα έχω στην πορεία.
Παρατρεχάμενους δεν έχω και ούτε ψάχνω να βρω.
Όσο για το ποιος λέει παλαβωμάρες, είναι υπό κοινή θέα και κρίση.
Πάντα έτσι είναι σε ένα δημόσιο βήμα.
Το ποιος είναι ικανός να αφουγκραστεί την κριτική,είναι άλλο ζήτημα.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:
ΑΜΕΙΝΙΑΣ
Όσο για το ποιος λέει παλαβωμάρες, είναι υπό κοινή θέα και κρίση.
Πάντα έτσι είναι σε ένα δημόσιο βήμα.
Το ποιος είναι ικανός να αφουγκραστεί την κριτική,είναι άλλο ζήτημα.
Μπράβο.
Χαϊδευέ τους εσύ.βάλε τους ταλκ και βάλτους και για νανάκια.Μην ξεχάσεις την κουδουνίστρα τους και την κουνουπιέρα τους.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:κάποιος φαγώθηκε ναπανταει για σένα αμεινια αν δεν το πρόσεξες. Ευχαριστώ για την εξήγηση (που σηκώνει κουβέντα) και πασο για το "απαξιείς"quote:
panpam
Σκέφτωμαι ότι λείπει ένας προσδιορισμός:
Ποιοι οι ηνίοχοι;Ειλικρινά panpam, κάνε μιά προσπάθεια μόνος σου, να δώσεις απάντηση στο ερώτημά σου.Κι αν δεν τα καταφέρεις, εδώ είμαστε.
Τι λες?Θα προσπαθήσεις?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
το μοντέλο Αυτοκρατορία των Αρχαίων, Ρωμαϊκών και Μεσαιωνικών χρόνων δεν 'επαιζε' πλέον και έπρεπε να αλλάξει.
Θα χρησιμοποιήσω αυτήν την πάσα του Πυθαγόρα για να κάνω ένα πέρασμα σε πιο επίκαιρες δομές και αιτιάσεις.
Εξ' άλλου η ιστορία χρειάζεται πολύ έκταση για να αναπτυχθεί πλατιά.
Χωρίς το ανάλογο ενδιαφέρον από την ομήγυρη,δεν προκύπτουν κατευθύνσεις ώστε να περιοριστεί το εύρος των αναφορών και να προκύψει εστίαση.
Μέχρι να συμβεί αυτό λοιπόν,(χλωμό το βλέπω...) αλλάζω λίγο το "χρώμα" του τόπικ,παραμένοντας στα πλαίσια του τίτλου.
Έτσι για να φτάσουμε πιο γρήγορα λοιπόν,στο σήμερα και στους σημερινούς ηνίοχους.
Σημειώσεις:
α.Στο μοντέλο Πόλη-Κράτος,ο κάτοχος του πλούτου,είχε τοπική εξάρτηση.
Μια πόλη κράτος δεν παρείχε ασφάλεια πλούτου σε ικανό βαθμό.
β.Στο μοντέλο της αυτοκρατορίας,αυτό διορθώθηκε σε υψηλό βαθμό.
Δεν παρείχε όμως ασφάλεια από την εκτελεστική εξουσία...
γ.Στο μοντέλο του έθνους-κράτους που ακολούθησε,η επιδίωξη του πλούτου,ήταν να μοιραστεί το ρίσκο.Μεταξύ εθνών.Ο πλούτος άρχισε να γίνεται πολυεθνικός πολύ πριν τις ..πολυεθνικές εταιρίες,που ήταν η μετεξέλιξη.
Κάπου εκεί έχουμε τους πρώτους που είδαν αυτό που έρχεται μετά...
Κάποιοι ήταν από τους σχεδιαστές της πατέντας.
Κάποιοι άλλοι απλά τη διέγνωσαν, κατά την πρώιμη εφαρμογή της, και προειδοποίησαν.
Σήμερα ακόμα και να το δεις ή να το πεις,κανείς δεν χολοσκάει.
Η πατέντα είναι κράτος εν κράτει.
Και είναι το σημερινό είδος της ακολουθίας...
{Πόλη-κράτος}-----{Αυτοκρατορία}-----{Έθνος-Κράτος}----{Πολυεθνικός διαμεσολαβητής-Τράπεζα 18ου->αρχές 20ού αιώνα}-----{Κατασκευαστής χρήματος(η πατέντα που λέγαμε...}
Επειδή δεν έχω όρεξη για σεντόνια,μονολόγους κ.λ.π. ,παραθέτω μερικές ατάκες από το 1800 περίπου έως και σήμερα...
Αυτοί που τις ξεστόμισαν μάλλον είχαν έμπνευση εξ' αποκαλύψεως. ![]()
Είτε από ελιτίστικα κλαμπάκια,είτε από μελέτη ιστορικών λογικών διαγραμμάτων,είτε από ...εμπνευσμένο όνειρο.
Μερικές ενδεικτικά:
"Let me issue and control a nation's money and I care not who writes the laws"
- Mayer Amchel Rothschild
-----
"If the American people ever allow private banks to control the issue of their currency, first by inflation, then by deflation,
the banks and corporations that will grow up around them will deprive the people of all property until their children wake up homeless
on the continent their Fathers conquered."
-Thomas Jefferson
-----
Κι ένας ..σημερινός:
“The U.S. government has a technology, called a printing press, which allows it to produce as many U.S. dollars as it wishes at essentially no cost.”
- Ben Bernanke, Chairman of the Federal Reserve
Καταληκτικά:
Οι ηνίοχοι της ιστορίας εξελίχτηκαν.
Αρχικά ήθελα να γράψω όλα τα στάδια εξέλιξης τους,διαμέσου της ιστορίας.
Ξενέρωσα όμως.
Δεν έχω και χρόνο από την άλλη.
Οπότε μείνετε σε αυτό:
Οι σημερινοί ηνίοχοι δεν κατασκευάζουν όπλα.
Δεν είναι π.χ. η Lockheed Martin ή όποια άλλη εταιρία οπλικών συστημάτων.
Δεν είναι εταιρίες κατασκευής νόμων.(κυβερνήσεις)
Δεν είναι πολυεθνικές εταιρίες (απλοί εμποράκοι ειδών..)
Δεν είναι αυτόνομες Εθνικές Τράπεζες (δεν υπάρχουν τέτοιες πλέον)
Δεν είναι απλές ιδιωτικές Τράπεζες (απλοί εμποράκοι χρήματος..)
Κατασκευάζουν χρήμα.Από το μηδέν.Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα.
Και μη βιαστεί κανείς να το πει συνωμοσιολογία.Διότι θα ξεστομίσει μέγιστη πατάτα.
Συνωμοσιολογία είναι οι προβλέψεις, όσον αφορά το που θα οδηγήσει αυτό.
Κι εγώ (δημοσίως τουλάχιστον, δεν κάνω τέτοια.![]()
![]()
)
Αμεινίας for President
Νικόμαχος for Dean
DSM for Bernanke
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Είπαμε.Όχι δημοσίως τις υποψηφιότητες μας.
quote:
S.G.O.Αμεινίας for President
Νικόμαχος for Dean
DSM for BernankeThere is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Θα δεχθώ την θέση, υπό όρους.
Ο βασικότερος είναι η υπογραφή συμφωνίας με την Γαλαξιακή Ομοσπονδία, όσον αφορά την μετατροπή του χρήματος σε γαλαξιακά νομίσματα.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.