- ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ!!! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
τι νόημα θα είχε σε εμένα που είμαι συνειδητοποιημένα Χριστιανός Ορθόδοξος να γνωρίζω την ημερομηνία της Δ.Π. αφού μπορεί να πεθάνω το επόμενο λεπτό;
Σε τι θα ωφελούσαν οι ακριβείς ημερομηνίες περί ελεύσεως του αντίχριστου σε κάποιον αφελή πιστό που θα τις πιστέψει και με το πέρασμα του χρόνου εάν πέσεις έξω στις προβλέψεις σου(που είναι το πιθανότερο αφού δεν μπορείς να γνωρίζεις την μακροθυμία του Θεού)τότε αυτός κατά πάσα πιθανότητα θα χάσει την πίστη του αφού θα φάει απογοήτευση με το τσουβάλι;
Σε τι θα ωφελούσαν οι ακριβείς ημερομηνίες περί ελεύσεως του αντίχριστου σε κάποιον καλοπροαίρετο άπιστο η άθρησκο; Η πιθανότερη αντίδρασή του (αφού έχει πειστεί για το αληθές των λεγομένων σου) θα είναι ότι φάει ότι πιει και ότι αρπάξει ο ποπός του μέχρι το “90” και μετά μετάνοια έτσι ώστε να κερδίσει το τελευταίο λεπτό τον παράδεισο χωρίς να χάσει λεπτό από την «γλυκιά» αμαρτωλή ζωή του! Και σε αυτή την περίπτωση εάν οι ημερομηνίες δεν βγουν τότε αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν άπιστοι η άθρησκοι για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά θα ‘θελα να πω ότι οι χλιαροί πιστοί ωφελούνται με λόγο αγάπης και ελπίδας (δεν χρειάζονται ούτε ημερομηνίες ούτε αντίχριστους) ενώ οι άπιστοι με πράξεις αγάπης και υπομονής.
Υ.Γ. δεν σε απασχολεί το γεγονός ότι ο π.Μάξιμος δεν βάζει μετάνοια στη ΔΙΣ συνεχίζοντας να κάνει του κεφαλιού του;
Ο πνευματικός σου τι λέει επ’ αυτού; Τον έχεις ρωτήσει;
Ερευνάτε τας Γραφάς
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/05/blog-post_3600.html
nediβ,
ποιός το λέει αυτό,οτι δηλαδή ο γέροντας δεν μιλούσε για τον τελικό Αντίχριστο;;;Μια χαρά για τον τελικό μιλούσε,και έγραψε και ολόκληρο χειρόγραφο γι'αυτόν!Αλλά ξέρεις που ήταν το λάθος του;Ότι τον περίμενε νωρίτερα απο σήμερα που είναι κανονικά να εμφανιστεί,τον περίμενε αρκετά νωρίτερα.....
quote:
Χριστιανέ Ορθόδοξε,τι νόημα θα είχε σε εμένα που είμαι συνειδητοποιημένα Χριστιανός Ορθόδοξος να γνωρίζω την ημερομηνία της Δ.Π. αφού μπορεί να πεθάνω το επόμενο λεπτό;
Σε τι θα ωφελούσαν οι ακριβείς ημερομηνίες περί ελεύσεως του αντίχριστου σε κάποιον αφελή πιστό που θα τις πιστέψει και με το πέρασμα του χρόνου εάν πέσεις έξω στις προβλέψεις σου(που είναι το πιθανότερο αφού δεν μπορείς να γνωρίζεις την μακροθυμία του Θεού)τότε αυτός κατά πάσα πιθανότητα θα χάσει την πίστη του αφού θα φάει απογοήτευση με το τσουβάλι;
Σε τι θα ωφελούσαν οι ακριβείς ημερομηνίες περί ελεύσεως του αντίχριστου σε κάποιον καλοπροαίρετο άπιστο η άθρησκο; Η πιθανότερη αντίδρασή του (αφού έχει πειστεί για το αληθές των λεγομένων σου) θα είναι ότι φάει ότι πιει και ότι αρπάξει ο ποπός του μέχρι το “90” και μετά μετάνοια έτσι ώστε να κερδίσει το τελευταίο λεπτό τον παράδεισο χωρίς να χάσει λεπτό από την «γλυκιά» αμαρτωλή ζωή του! Και σε αυτή την περίπτωση εάν οι ημερομηνίες δεν βγουν τότε αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν άπιστοι η άθρησκοι για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά θα ‘θελα να πω ότι οι χλιαροί πιστοί ωφελούνται με λόγο αγάπης και ελπίδας (δεν χρειάζονται ούτε ημερομηνίες ούτε αντίχριστους) ενώ οι άπιστοι με πράξεις αγάπης και υπομονής.Υ.Γ. δεν σε απασχολεί το γεγονός ότι ο π.Μάξιμος δεν βάζει μετάνοια στη ΔΙΣ συνεχίζοντας να κάνει του κεφαλιού του;
Ο πνευματικός σου τι λέει επ’ αυτού; Τον έχεις ρωτήσει;
paroka,
εμείς που τα λέμε όλα αυτά,βρισκόμαστε και στην πιο δύσκολη θέση,διότι γινόμαστε αντικείμενα ειρωνείας και χλευασμού απο πολλους άπιστους και αθεους και μισαλλόδοξους.Ειδικα ο πατέρας Μάξιμος έχει τραβήξει μόνος του το βαρύ αυτό φορτίο εδώ και μερικά χρόνια,χωρίς δημόσια συμπαράσταση απο κανέναν της ιεραρχίας και του κλήρου!Ούτε ένας,για δείγμα,δεν τον έχει παραδεχτεί ανοικτά,να βγεί να πει οτι έτσι είναι,όπως τα λέει ο μοναχός!
Το να ξέρεις απο πριν οτι η Δευτέρα Παρουσία έρχεται σε λίγα χρόνια,σε βοηθάει απεριόριστα ώστε να μπορέσεις να μετανοήσεις και να σωθείς!Φαντάσου να ήξερες οτι πεθαίνεις σε 5 χρόνια.....Πόσο καλύτερη και χριστιανικότερη θα γινόταν η ζωή σου,πόσο τα πράγματα θα τα έβλεπες διαφορετικά,απο άλλη οπτική γωνία,πόσες αμαρτίες που θα ήθελες να διαπράξεις,θα απέφευγες......
Αλλα να σου πω και κάτι,κανείς δεν μας πιστεύει!Κανείς!Εμείς τα λέμε,αλλά δεν γινόμαστε πιστευτοί!Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό,αλλά συμβαίνει....Γι'αυτο λέω έγω,οτι κάλο είναι να εκπληρωθούν πρώτα τα γεγονότα που λέμε οτι θα γίνουν,και τότε πολλοί θα πιστέψουν.....
quote:Δηλαδή δεν ξέρεις γιατί δεν υπάρχει κάποιος να πιστέψει οτι τον Αντίχριστο τον λένε... FOX. Σοβαρά τώρα, δηλαδή αλήθεια τώρα, δεν μπορείς να καταλάβεις;
Αλλα να σου πω και κάτι,κανείς δεν μας πιστεύει!Κανείς!Εμείς τα λέμε,αλλά δεν γινόμαστε πιστευτοί!Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό,αλλά συμβαίνει...
quote:quote:Δηλαδή δεν ξέρεις γιατί δεν υπάρχει κάποιος να πιστέψει οτι τον Αντίχριστο τον λένε... FOX. Σοβαρά τώρα, δηλαδή αλήθεια τώρα, δεν μπορείς να καταλάβεις;
Αλλα να σου πω και κάτι,κανείς δεν μας πιστεύει!Κανείς!Εμείς τα λέμε,αλλά δεν γινόμαστε πιστευτοί!Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό,αλλά συμβαίνει...
Όχι,δεν μπορώ.Κατανοώ κάποια επιφυλακτικότητα,αλλά την ευθεία άρνηση δεν την ενστερνίζομαι.Γιατί να είναι κάποιος απόλυτος οτι δεν θα συμβούν αυτά που λέμε;Γιατί δεν λένε,για παράδειγμα,''θα δούμε'';Γιατι να είναι τόσο απόλυτοι;Δεν καταλαβαίνω.....
quote:Γιατί δεν τους έχει κάνει πλύση εγκεφάλου ο Πατέρας Μάξιμος, απλό.
Όχι,δεν μπορώ.Κατανοώ κάποια επιφυλακτικότητα,αλλά την ευθεία άρνηση δεν την ενστερνίζομαι.Γιατί να είναι κάποιος απόλυτος οτι δεν θα συμβούν αυτά που λέμε;Γιατί δεν λένε,για παράδειγμα,''θα δούμε'';Γιατι να είναι τόσο απόλυτοι;Δεν καταλαβαίνω.....
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει, οτι "προφήτες" σαν και του λόγου σας, υπάρχουν εκατοντάδες ανά τον κόσμο.
Εσύ ως προς τους άλλους "προφήτες" γιατί δε λες "θα δούμε" παρά είσαι απόλυτος;
quote:΄quote:Γιατί δεν τους έχει κάνει πλύση εγκεφάλου ο Πατέρας Μάξιμος, απλό.
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει, οτι "προφήτες" σαν και του λόγου σας, υπάρχουν εκατοντάδες ανά τον κόσμο.
Εσύ ως προς τους άλλους "προφήτες" γιατί δε λες "θα δούμε" παρά είσαι απόλυτος;
Εμένα,δηλαδή,γιατί μου έκανε;Απο την πρώτη στιγμή που τον είδα στην Δρούζα εκείνη την άνοιξη του 2007,αμέσως μου έκανε ''κλικ''!Πέρασαν βεβαια 2 χρόνια απο τότε μέχρι να σιγουρευτώ οτι έλεγε την αλήθεια,αλλα η προδιάθεση να πιστέψω υπήρχε απο την πρώτη στιγμή!Φαίνεται οτι απο την αρχή είχα λόγους να θέλω ο κόσμος να τελειώσει σύντομα,πόσο μάλλον τώρα....
Είμαι απόλυτος,διότι και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί είναι και αυτά απόλυτα!Όλα δειχνουν συγκεκριμένες ημερομηνίες και χρονολογίες που εφάπτονται μεταξύ τους τέλεια!Δεν είναι οτι άλλα λένε τα μεν και άλλα τα δεν,αλλά οτι εναρμονίζονται κατα έναν απίστευτο τρόπο!Και τα στοιχεία για το 1982-83,και τα στοιχεία για το 2012-13,και τα στοιχεία για το 2018!Δεν βρήκαμε,δηλαδή,μεσα σε αυτή την πολύχρονη έρευνα,διαφορετικής κατεύθυνσης στοιχεία ωστε να πούμε οτι υπήρξαν αντιφάσεις μεταξύ τους!Όλα κολλούσαν το ένα πάνω στο άλλο!Και αυτό,δεν το κάναμε επίτηδες,έτσι έβγαινε!
quote:Αυτό είναι το θέμα, οτι είχες απο πάντα την προδιάθεση. Οι ψυχολογικοί παράγοντες για να θέλεις τη καταστροφή του κόσμου, υπήρχαν από πριν.
Πέρασαν βεβαια 2 χρόνια απο τότε μέχρι να σιγουρευτώ οτι έλεγε την αλήθεια,αλλα η προδιάθεση να πιστέψω υπήρχε απο την πρώτη στιγμή!
quote:Αυτό είναι το θέμα, οτι θέλεις να έρθει η καταστροφή. Κάνεις αμήν και πώς. Ίσως γιατί δεν είσαι ευχαριστημένος με τη ζωή σου, δεν την ζεις όπως θέλεις, δεν είχες την ευκαιρία να ικανοποιήσεις επιθυμίες σου, δε ξέρω..
Φαίνεται οτι απο την αρχή είχα λόγους να θέλω ο κόσμος να τελειώσει σύντομα,πόσο μάλλον τώρα....
θέλεις..
Οι νορμάλ ανθρωποι δεν θέλουν να τελειώσει ο κόσμος (και στο λέω εγώ που και εμένα μου τη σπάει)
Γιατί το πρόβλημα δεν είναι στον κόσμο αλλά στον δικό σου κόσμο (και του καθενός δηλαδή).
Ο κοσμός αυτός που είμαστε είναι ένας παράδεισος. Αλλα δεν τον ζούμε ως τέτοιον.
quote:όπως το FOX - 666 ; Ή το οτι στις 21 Δεκεμβρίου... πρέπει να είμαστε στην Κούβα; Ή οτι ο Αντίχριστος ειναι ο... ποιος είναι τελικά; Και θα εμφανιστεί ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στις 21 που πέρασε;
Είμαι απόλυτος,διότι και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί είναι και αυτά απόλυτα!
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 25/01/2013 21:49:57
quote:
Ειδικα ο πατέρας Μάξιμος έχει τραβήξει μόνος του το βαρύ αυτό φορτίο εδώ και μερικά χρόνια,χωρίς δημόσια συμπαράσταση απο κανέναν της ιεραρχίας και του κλήρου!Ούτε ένας,για δείγμα,δεν τον έχει παραδεχτεί ανοικτά,να βγεί να πει οτι έτσι είναι,όπως τα λέει ο μοναχός!
Αυτό το ούτε ένας για δείγμα δεν σε προβληματίζει καθόλου; δηλαδή ούτε ο πνευματικός του ούτε ο δικός σου πνευματικός τον έχει παραδεχτεί;
Τότε δύο τινά συμβαίνουν η δεν έχετε πνευματικούς η ακολουθείτε το θέλημά σας! Ότι από τα δύο και να συμβαίνει δείχνει περίτρανα ότι βρίσκεστε σε ΜΕΓΑ πλάνη.
Να σου θυμίσω βέβαια τον βίο του Οσίου Συμεών του στυλίτη που στην προτροπή των πατέρων που ήρθαν με εντολή του επισκόπου να τον κατεβάσουν από τον στύλο νομίζοντας ότι ανέβηκε στο στύλο επειδή τα ‘χε χάσει, εκείνος απήντησε με πραότητα να ’ναι ευλογημένο και αμέσως άρχισε να κατεβαίνει. Τότε εκείνοι τον σταμάτησαν και του είπαν να ανέβει ξανά και να συνεχίσει τον αγώνα του! Αυτή την υπακοή και την ταπεινότητα ομολογώ ότι δεν την διακρίνω στον π.Μάξιμο
quote:
Το να ξέρεις απο πριν οτι η Δευτέρα Παρουσία έρχεται σε λίγα χρόνια,σε βοηθάει απεριόριστα ώστε να μπορέσεις να μετανοήσεις και να σωθείς!Φαντάσου να ήξερες οτι πεθαίνεις σε 5 χρόνια.....Πόσο καλύτερη και χριστιανικότερη θα γινόταν η ζωή σου,πόσο τα πράγματα θα τα έβλεπες διαφορετικά,απο άλλη οπτική γωνία,πόσες αμαρτίες που θα ήθελες να διαπράξεις,θα απέφευγες......
Όχι δεν σε βοηθάει πουθενά, αφού ένας καλός Χριστιανός ζει κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία του! Οπότε δεν του βελτιώνει τίποτα πνευματικό η γνώση της ημερομηνίας της Δ.Π.
Έτσι κι αλλιώς φίλε Χριστιανέ Ορθόδοξε σ’ όλη μας τη ζωή εσχατολογικά δε ζούμε;
Κάποιος όμως που είναι Χριστιανός στην ταυτότητα, αυτός δηλαδή που πάει πέντε-έξι φορές το χρόνο στην Εκκλησία, θα αρχίσει να τον βομβαρδίζει ο λογισμός υπαγορεύοντας του ότι μπορεί να κάνει κάποια αμαρτία αφού έχει καιρό για να την εξομολογηθεί η ακόμη και να μην πάει για εξομολόγηση σήμερα αφού έχει ακόμη 5 χρονάκια…………. μην βιάζεσαι φεεεεεετα!
Κατά την γνώμη μου η ζημιά που θα προκληθεί από την γνώση της απόλυτης ημερομηνίας της Δ.Π. είναι απείρως μεγαλύτερη από το όφελος που μπορεί να προκύψει.
[/quote]
quote:quote:
Και ποια θέση θα πάρουν στον παράδεισο οι εκλεκτοί και ποια οι μη-εκλεκτοί;Προφανώς,οι εκλεκτοί θα απολαμβάνουν περισσότερο την δόξα του Θεού απο τους υπόλοιπους,όπως επίσης και οι Άγιοί μας!Όμως και οι υπόλοιποι σεσωσμένοι θα αγαλλιάζονται και θα ευφραίνονται μέσα στον παράδεισο,αλλά σε μικρότερο βαθμό.Η ουσία είναι να μας αξιώσει ο Θεός να μπούμε στην ουράνια βασιλεία Του,αυτός είναι ο αντικειμενικός σκοπός κάθε ανθρώπου!
ο αντικειμενικός σκοπός κάθε ανθρώπου μπορεί να είναι και αυτός;

Τήν Κυριακή 20 Ἰανουαρίου 2013 και ὥρα 4 μ.μ. τό ἀπόγευμα στό Ξενοδοχεῖο OSCAR, πραγματοποιήθηκε ἡ καθιερωμένη Κοπή Βασιλόπιττας τοῦ Συλλόγου μας.
Στήν ἐκδήλωση έγινε καί ἡ Παρουσίαση τοῦ Νέου Βιβλίου τοῦ πατρός Μαξίμου Βαρβαρῆ, "Η ΠΟΛΗ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ".
Ἀκόμη ἐφέτος ὁ Σύλλογός μας, ἐπειδή έκλεισε τά 18 χρόνια λειτουργίας του, ἐτίμησε και βράβευσε κάποια μέλη καί φίλους του, πού ἡ βοήθεια καί ἡ συμβολή τους στάθηκε καθοριστική γιά ὅλο τό ἔργο του.
εμείς δεν λέμε κάτι διαφορετικό,ο άνθρωπός πρέπει να ζει την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία,διότι δεν ξέρει την μέρα που θα πεθάνει και θα παέι να συναντήσει τον Κύριο,αυτό είναι δεδομένο στην Ορθοδοξία.Όμως το να προγνωρίζεις (προ-γνωρίζω,γνωρίζω κάτι απο πριν) τον ερχομό της ''έσχατης εβδομάδας''(τα 7 τελευταία χρόνια της ανθρωπότητας)είναι και αυτό σημαντικό!Πώς δεν είναι.....
quote:Το ευαγγέλιο μας διαβεβαιώνει οτι κανείς δεν την ξέρει, οπότε όποιος λέει οτι ξέρει, ακόμα και αν άλλοι τον θεωρούνε άγιο, είναι ένας ψεύτης.
Πώς δεν είναι.....
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 26/01/2013 15:38:56
quote:quote:Το ευαγγέλιο μας διαβεβαιώνει οτι κανείς δεν την ξέρει, οπότε όποιος λέει οτι ξέρει, ακόμα και αν άλλοι τον θεωρούνε άγιο, είναι ένας ψεύτης.
Πώς δεν είναι.....Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 26/01/2013 15:38:56
Το Ευαγγέλιο,(όπως σωστά το λες) λέει ''ΚΑΝΕΝΑΣ δεν την ΞΕΡΕΙ'' όχι οτι ''ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ΘΑ την ξέρει,εις τον αιώνα τον άπαντα!''
Χρησιμοποιεί ΕΝΕΣΤΩΤΑ,οχι ΜΕΛΛΟΝΤΑ!
quote:Λέει επίσης οτι μόνο ο πατέρας στον ουρανό την ξέρει. Δηλαδή ούτε καν ο ίδιος!
Το Ευαγγέλιο,(όπως σωστά το λες) λέει ''ΚΑΝΕΝΑΣ δεν την ΞΕΡΕΙ'' όχι οτι ''ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ΘΑ την ξέρει,εις τον αιώνα τον άπαντα!''Χρησιμοποιεί ΕΝΕΣΤΩΤΑ,οχι ΜΕΛΛΟΝΤΑ!
Και δε μου λες, αν πούμε οτι ισχύει αυτό που λες, και ισχύει μόνο για εκείνη τη περίοδο, οτι κανείς δεν την ήξερε. Θες να μου πεις οτι την ημερομηνία δεν την ήξερε ούτε ο ίδιος ο Χριστός, ούτε οι μαθητές του αλλά βρίσκεις λογικό να την ξέρει 2000 χρόνια αργότερα ένας Πατέρας Μάξιμος!
Δηλαδή μου λες οτι ο Μάξιμος ξέρει περισσότερα από όσα ήξερε τότε ο Χριστός. Ο ουράνιος Πατήρ δεν απεκάλυψε τότε την ημερομηνία στον Ιησού, αλλά την αποκαλύπτει τώρα στον Πατέρα Μάξιμο!
Τίποτα άλλο;
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 26/01/2013 16:38:24
quote:quote:Λέει επίσης οτι μόνο ο πατέρας στον ουρανό την ξέρει. Δηλαδή ούτε καν ο ίδιος!
Το Ευαγγέλιο,(όπως σωστά το λες) λέει ''ΚΑΝΕΝΑΣ δεν την ΞΕΡΕΙ'' όχι οτι ''ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ΘΑ την ξέρει,εις τον αιώνα τον άπαντα!''Χρησιμοποιεί ΕΝΕΣΤΩΤΑ,οχι ΜΕΛΛΟΝΤΑ!
Και δε μου λες, αν πούμε οτι ισχύει αυτό που λες, και ισχύει μόνο για εκείνη τη περίοδο, οτι κανείς δεν την ήξερε. Θες να μου πεις οτι την ημερομηνία δεν την ήξερε ούτε ο ίδιος ο Χριστός, ούτε οι μαθητές του αλλά βρίσκεις λογικό να την ξέρει 2000 χρόνια αργότερα ένας Πατέρας Μάξιμος!
Δηλαδή μου λες οτι ο Μάξιμος ξέρει περισσότερα από όσα ήξερε τότε ο Χριστός. Ο ουράνιος Πατήρ δεν απεκάλυψε τότε την ημερομηνία στον Ιησού, αλλά την αποκαλύπτει τώρα στον Πατέρα Μάξιμο!Τίποτα άλλο;
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 26/01/2013 16:38:24
Καταρχάς,ερμηνεύεις λάθος το ''ούδε ο Υιός''!Αυτό το είπε ο Χριστός για την ανθρώπινη Του φύση,οτι δεν γνώριζε,και όντος έτσι ήταν!Κατα την θεική Του φύση,ΣΑΦΩΣ και γνώριζε πότε θα ξαναέρθει,καθότι σαν Θεός γνωρίζει και προγνωρίζει τα πάντα!
Έχουμε δύο διακριτά πράγματα εδώ,την ανθρώπινη και την θεική φύση του Χριστού....
Τώρα,γιατί σου φαίνεται παράξενο για έναν άνθρωπο (τον πατέρα Μάξιμο στην περίπτωση μας) να τον έχει φωτίσει ο Θεός ώστε να βρεί την ώρα του ερχομού του Αντιχρίστου και του τέλους του κόσμου;Γιατι να είναι παράξενο κάτι τέτοιο;Ο Θεός τον φωτισμό του όπου θέλει τον δίνει,γιατί να μην το έδωσε και στο μοναχό;Γιατί;
quote:Ο Ιησούς ήταν Θε-άνθρωπος και η ανθρώπινή του φύση δεν το ήξερε... ο Μάξιμος είναι μόνο άνθρωπος και το ξέρει! Διογκώνεις το επιχείρημα!
Καταρχάς,ερμηνεύεις λάθος το ''ούδε ο Υιός''!Αυτό το είπε ο Χριστός για την ανθρώπινη Του φύση,οτι δεν γνώριζε,και όντος έτσι ήταν!Κατα την θεική Του φύση,ΣΑΦΩΣ και γνώριζε πότε θα ξαναέρθει,καθότι σαν Θεός γνωρίζει και προγνωρίζει τα πάντα!
Έχουμε δύο διακριτά πράγματα εδώ,την ανθρώπινη και την θεική φύση του Χριστού....
quote:Γιατί αυτά που λέει δεν είναι φωτισμένα!
Τώρα,γιατί σου φαίνεται παράξενο για έναν άνθρωπο (τον πατέρα Μάξιμο στην περίπτωση μας) να τον έχει φωτίσει ο Θεός ώστε να βρεί την ώρα του ερχομού του Αντιχρίστου και του τέλους του κόσμου;Γιατι να είναι παράξενο κάτι τέτοιο;Ο Θεός τον φωτισμό του όπου θέλει τον δίνει,γιατί να μην το έδωσε και στο μοναχό;Γιατί;
Λοιπόν Χ.Ο., θα μιλάμε συγκεκριμένα. Το οτι ο αντίχριστος θα λέγεται "FOX" ήταν θεία φώτιση;
quote:quote:Ο Ιησούς ήταν Θε-άνθρωπος και η ανθρώπινή του φύση δεν το ήξερε... ο Μάξιμος είναι μόνο άνθρωπος και το ξέρει! Διογκώνεις το επιχείρημα!
Έχουμε δύο διακριτά πράγματα εδώ,την ανθρώπινη και την θεική φύση του Χριστού....quote:Γιατί αυτά που λέει δεν είναι φωτισμένα!
Λοιπόν Χ.Ο., θα μιλάμε συγκεκριμένα. Το οτι ο αντίχριστος θα λέγεται "FOX" ήταν θεία φώτιση;
Ο Ιησούς ήταν Θεάνθρωπος και ήξερε πολύ κάλα και τότε και τώρα την ώρα και την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας!Ο Μάξιμος είναι ένα ''σκεύος εκλογής'' του Χριστού,στο οποίο φανέρωσε αυτό το μυστικό με αποστολή να το διαδώσει στα περάτα του κόσμου (το κατα δύναμην)
Το όνομα ''Fox'' ανήκει σε μένα!Και,ναι,πιστεύω μέχρι και σήμερα,οτι ήταν ''θεία φώτιση''!!!