- Το επικινδυνο παιχνιδι "Ποτηρακι"..Αληθινη ιστορια - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Δεν είναι λάθος να θέλει κάποιος να γνωρίσει κάτι ανώτερο - για αυτό βέβαια υπάρχουν άλλες μέθοδοι που δεν είναι επιπέδου "ouija board" - αλλά είναι λάθος να νομίζει οτι έτσι όπως είναι - με όλα του τα ελαττώματα, όλα του τα πάθη, όλες του τις κακές συνήθειες - θα μπορέσει να έχει μια διαρκή και μόνιμη επιτυχία στις εσωτερικές ή/και μεταφυσικές μελέτες. Το βέλο της Ίσιδας (μιας και επέλεξες αυτό το ενδιαφέρον όνομα) μπορεί να το απο-καλύψει μόνο αυτός που έχει κάνει μια εργασία πάνω στον εαυτό του.
Δεν έχω ως πρόθεση να φοβίσω κανέναν μ' αυτό που λέω, απλά εφιστώ την προσοχή.
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου πως για να επικοινωνήσει κάποιος με κάτι ανώτερο πρέπει να επικεντρωθεί αρχικά στον εαυτό του. Είναι το πρώτο και απαραίτητο στάδιο.
Ο κοινωνικός προγραμματισμός, η εγωπάθεια και ο εγωισμός που μας διακατέχει ως προσωπικότητες μας καθιστούν ανήμπορους να δημιουργήσουμε επαφή με τα αιθέρια στοιχεία. Πρέπει να μετουσιώσουμε τις αδυναμίες μας σε δύναμη και να εξαλείψουμε τον εγωισμό και την αλαζονεία.
Καλώς σας βρήκα!
quote:Αν δεν κάνω λάθος, ο εγωισμός είναι μια φτιαχτή λέξη.. εγώ + ισμός.
Ίσις
Ο κοινωνικός προγραμματισμός, η εγωπάθεια και ο εγωισμός που μας διακατέχει ως προσωπικότητες μας καθιστούν ανήμπορους να δημιουργήσουμε επαφή με τα αιθέρια στοιχεία. Πρέπει να μετουσιώσουμε τις αδυναμίες μας σε δύναμη και να εξαλείψουμε τον εγωισμό και την αλαζονεία.
Εγω-ιστής λοιπόν.. ο άνθρωπος που έχει ένα κέντρο βαρύτητας γύρω από το "εγώ" του.
Πρέπει να αναρωτηθούμε, όταν μέσα μας υπάρχει αυτό το στοιχείο - το αποκαλούμενο "εγώ" -
το οποίο λειτουργεί σαν ένα κέντρο βαρύτητας που μας κάνει να γυρίζουμε γύρω απο αυτό, μπορούμε πραγματικά να έχουμε ελέυθερη βούληση; (όπως ανέφερες στο άλλο μήνυμα)
Ή αυτό που έχουμε είναι μια εγωική βούληση;
Και αν ναι, υπάρχει κάποια βούληση που να μην είναι εγωική;
quote:
Πρέπει να αναρωτηθούμε, όταν μέσα μας υπάρχει αυτό το στοιχείο - το αποκαλούμενο "εγώ" -
το οποίο λειτουργεί σαν ένα κέντρο βαρύτητας που μας κάνει να γυρίζουμε γύρω απο αυτό, μπορούμε πραγματικά να έχουμε ελέυθερη βούληση; (όπως ανέφερες στο άλλο μήνυμα)
Ή αυτό που έχουμε είναι μια εγωική βούληση;
Και αν ναι, υπάρχει κάποια βούληση που να μην είναι εγωική;
Με βάζεις σε προβληματισμό! ![]()
Η ελεύθερη βούληση υπάρχει αλλά κρύβεται πίσω απο το κέντρο βαρύτητας μας, όπως πολύ σωστά ανέφερες, το "εγώ" μας.
Με αυτόν τον τρόπο είμαστε έρμαια των εξωτερικών καταστάσεων και της αντίληψης της μάζας. Εύκολα παρασυρόμαστε και επιλέγουμε με βάση το συμφέρον μας. Μόνο αν αποδεχτούμε την πραγματικότητα και τον τρόπο που λειτουργούμε μπορούμε να τον αλλάξουμε.
Οι επιλογές μας καθορίζουν το ποιοί είμαστε.
Τι είμαστε λοιπόν όταν δρούμε μόνο για τον εαυτό μας;
Τι είμαστε όταν φοβόμαστε να μπλέξουμε και να μιλήσουμε για πράγματα που έχουν αξία;
Τι είμαστε όταν δεν αναζητάμε το όνειρο του πνεύματος; Και στο όνειρο αυτό, δεν χωράνε ούτε αλαζονείες, ούτε υπεροψίες, ούτε εγωισμοί.
..Και αφού ο εγωισμός είναι χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς μας και όχι του πνεύματος γιατί είμαστε τόσο σφιχτά δεμένοι σε αυτόν;
Ζωή είναι να μην ζεις μόνο για τον εαυτό σου. (Μένανδρος) Αλήθεια έχουμε αναρωτηθεί τι σημαίνει αυτή η φράση;
Αγαπητέ μου Gnostic Student, τα λέω για να τα ακούσω πρώτη πρώτη εγώ. Ένα άτομο γεμάτο εγωισμούς και εγωπάθειες! ![]()
quote:
Καλησπέρα, εντυπωσιακές απόψεις.
Καλησπέρα Ψηλαφιστή του Κόσμου. Με χαρά θα ακούγαμε και τις δικές σου!
![]()
quote:Χαχα. Join the club
Ίσις
Αγαπητέ μου Gnostic Student, τα λέω για να τα ακούσω πρώτη πρώτη εγώ. Ένα άτομο γεμάτο εγωισμούς και εγωπάθειες!
quote:Άρα, είμαστε κάτι πέρα απ' το εγώ μας;
Η ελεύθερη βούληση υπάρχει αλλά κρύβεται πίσω απο το κέντρο βαρύτητας μας, όπως πολύ σωστά ανέφερες, το "εγώ" μας.
Μήμπως μας ξεγελά αυτό το εγω και μας κάνει να νομίζουμε οτι είναι ο εαυτός μας;
quote:Χμμ... ίσως γιατι έπιτρέπουμε οι καταστάσεις και ο κόσμος να μας απορροφάνε;.. Και ξεχνάμε ποιοι είμαστε;
Με αυτόν τον τρόπο είμαστε έρμαια των εξωτερικών καταστάσεων και της αντίληψης της μάζας.
quote:Χμμ.. μήμπως όμως δεν δρούμε για τον "εαυτό" μας ή τέλος πάντων για αυτό που πραγματικά είναι ο εαυτός μας;.. Αλλά υπηρετούμε μια πληθώρα απο "εγώ" με διαφορετικές επιθυμίες, κίνητρα, και στόχους;
Οι επιλογές μας καθορίζουν το ποιοί είμαστε.
Τι είμαστε λοιπόν όταν δρούμε μόνο για τον εαυτό μας;
Και έτσι, ένα εγώ που σήμερα ορκίζεται αιώνια αγάπη.. αύριο αντικαθίσταται απο ένα εγώ που δεν αγαπάει και προδίδει;..
..Μήμπως είμαστε μια πληθώρα απο "εγώ" τελικά;
quote:Χμμ... μπορεί να πηγαίνει μακριά το μυαλό μου αλλά.. αυτό μου θυμίζει λίγο το "Πάτερ Ημών".. όπου λέμε: 'Πατέρα μου ας γίνει το Θέλημά σου στη Γη όπως και στον Ουρανό..' και το αντίστοιχο του Ιησού 'Πατέρα μου απελθέτω απ΄ εμού το ποτήριον τούτο... αλλά ας μη γίνει το θέλημα μου αλλά το δικό σου'.
Τι είμαστε όταν δεν αναζητάμε το όνειρο του πνεύματος; Και στο όνειρο αυτό, δεν χωράνε ούτε αλαζονείες, ούτε υπεροψίες, ούτε εγωισμοί.
Βέβαια από πού αλλού θα μπορούσε να πηγάζει το Θέλημα του Πατέρα - αφού αυτός δεν μπορεί να είναι κάτι εξωτερικό - αν όχι μέσα απο εμάς τους ίδιους;
Άρα αυτό δίνει την εντύπωση οτι υπάρχουν δύο βαρυτικές δυνάμεις: Μια γύρω απο τον Πατέρα, τον "ΩΝ", το Είναι, και μία γύρω από το "εγώ", που θυμίζει τον "σατανά" (Σεϊτάν = Εχθρός, Αντίπαλος) της Βίβλου. Βεβαια ούτε για τον "σατανά" μπορώ να θεωρήσω οτι είναι κάτι εξωτερικό, γιατί και αυτός στο "εγώ" μας βρίσκει έδαφος και πατάει. Ή δεν είμαστε εμείς, το "εγώ" μας, αίτιοι των δεινών μας;
Για αυτό, η πάγια θέση μου σε τέτοια ζητήματα ήταν και εξακολουθεί να είναι η αποφυγή ενασχόλησης με τέτοια θέματα αν το άτομο δεν έχει την εμπειρία (ή το ψυχικό σθένος) να τα διαχειριστεί.
Edited by - XD on 01/04/2014 08:26:06
quote:Την εξήγηση της "αυθυποβολής" δεν την παίρνω πια στα σοβαρά, μοιάζει με "καραμέλα" που πιπιλίζουμε κάθε φορά που θέλουμε να εκλογικεύσουμε κάτι ή να δικαιολογήσουμε τ'αδικαιολόγητα.
Όπως είχα γράψει και παλαιότερα (αν όχι σε αυτό το θέμα τότε σε κάποιο παρόμοιο) ο ουσιαστικός κίνδυνος από τέτοιες πρακτικές είναι το αντίκτυπο στην ψυχολογία των ατόμων που συμμετέχουν δηλαδή η αυθυποβολή ...
Ο λόγος που το λέω είναι απλός. Έχω δει πολλά περιστατικά όπου τα αποτελέσματα ή οι συνέπειες από κάποια μεταφυσική δράση (τρίτων) να είναι τα αναμενόμενα (για όσους τα ξέρουν) ενώ οι ίδιοι που τα εφάρμοσαν δεν ήξεραν τι να περιμένουν.
Η "αυθυποβολή" ως πιθανότητα ισχύει όταν ξέρεις τι να περιμένεις και τελικά το εισπράττεις οπότε υπάρχει χώρος να πιθανολογούμε για "αυθυποβολή". Αν όμως κάνεις κάτι χωρίς να ξέρεις σίγουρα τι να περιμένεις και συμβαίνει τελικά το αναμενόμενο (από τη "βιβλιογραφία" πχ) τότε και το αυθ και το υποβολή αποκλείονται.
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
quote:quote:Την εξήγηση της "αυθυποβολής" δεν την παίρνω πια στα σοβαρά, μοιάζει με "καραμέλα" που πιπιλίζουμε κάθε φορά που θέλουμε να εκλογικεύσουμε κάτι ή να δικαιολογήσουμε τ'αδικαιολόγητα.
Όπως είχα γράψει και παλαιότερα (αν όχι σε αυτό το θέμα τότε σε κάποιο παρόμοιο) ο ουσιαστικός κίνδυνος από τέτοιες πρακτικές είναι το αντίκτυπο στην ψυχολογία των ατόμων που συμμετέχουν δηλαδή η αυθυποβολή ...
Ο λόγος που το λέω είναι απλός. Έχω δει πολλά περιστατικά όπου τα αποτελέσματα ή οι συνέπειες από κάποια μεταφυσική δράση (τρίτων) να είναι τα αναμενόμενα (για όσους τα ξέρουν) ενώ οι ίδιοι που τα εφάρμοσαν δεν ήξεραν τι να περιμένουν.Η "αυθυποβολή" ως πιθανότητα ισχύει όταν ξέρεις τι να περιμένεις και τελικά το εισπράττεις οπότε υπάρχει χώρος να πιθανολογούμε για "αυθυποβολή". Αν όμως κάνεις κάτι χωρίς να ξέρεις σίγουρα τι να περιμένεις και συμβαίνει τελικά το αναμενόμενο (από τη "βιβλιογραφία" πχ) τότε και το αυθ και το υποβολή αποκλείονται.
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Κατά την γνώμη μου όταν γνωρίζεις με τι ασχολείσαι και έχεις εμπειρία επί του θέματος δεν αυθυποβάλλεσαι, κάθε άλλο έχεις την ικανότητα να διακρίνεις μεταξύ των συνεπειών των πράξεων σου και τυχαίων περιστατικών.
Αντίθετα αν είσαι αδαής επί του θέματος τότε μην γνωρίζοντας τι να περιμένεις μπορείς πολύ εύκολα να παρερμηνεύσεις τυχαία περιστατικά αποδίδοντας τα σε πράξεις για τις οποίες δεν πολύ καταλαβαίνεις όχι μόνο «τι κάνεις» αλλά και «τι συνέπειες» μπορεί να έχουνε για την καθημερινότητα σου. Ο αδαής μπορεί να φτιάξει "τέρατα" στο μυαλό του.
Εκεί είναι λοιπόν το πρόβλημα – ο αδαής νομίζει ότι κάλεσες "κάτι", νομίζεις ότι του απάντησε, νομίζεις ότι του φορτώθηκε και ..νομίζει ότι αυτό το "κάτι" ευθύνεται για το «καμένο βίντεο» του για να χαριτολογήσω. Εκεί λοιπόν εφιστώ προσοχή.
Τώρα αν παρ’ ελπίδα όντως η τελετή πέτυχε το πράγμα αλλάζει ![]()
Edited by - XD on 01/04/2014 13:55:56