ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το ESOTERICA στη Θεσσαλονίκη - Πρόσκληση Συνάντησης! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Το ESOTERICA στη Θεσσαλονίκη - Πρόσκληση Συνάντησης! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

amalia30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
13/10/2008, 15:40:16
quote:

Μάλιστα κατάλαβα και για το σουβλάκι ζητάς αντίστοιχα ένα σουβλάκι με σουβλάκι

Wolf

Edited by - keraynos on 12/10/2008 02:00:34

αμα θες να ζητησεις σε γυραδικο της Β. Ελλαδας, σουβλακι (ειτε χοιρινο ειτε κοτοπουλο ειτε οποιοδηποτε αλλο υλικο) λες, ενα σουβλακι (το υλικο του) σε πιτα ή ψωμακι με την γεμιση!

Βεβαια ΠΡΟΣΟΧΗ... οταν λεμε "απ' ολα" στη Β. Ελλαδα εννοουμε τα κλασσικα Μουσταρδ-Κετσαπ-Πατατες-Ντοματα-Κρεμμυδι...

ενω στα νοτια, το σπεσιαλ απ΄ολα εμπεριεχει "Τζατζικι (ή γιαουρτι)-πατατες-ντοματα-κρεμμυδι"

Μυλος

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
GWGWΜέλος
13/10/2008, 16:04:51
Μηπως ξεφυγατε λιγο απο το θεμα..?

εγω δεν μπορεσα δυστυχως να ερθω, αλλα οσοι τα καταφερατε.. πειτε δυο τρια λογακια πως περασατε!

13/10/2008, 16:55:44
quote:
predator:καταρχας, την λεμοναδα οι Αθηναιοι για χρονια την ελεγαν λεμονιτα, που οπως σωστα τα λες φιλε Μακεδων, ειναι "κολλημα" απο την ΗΒΗ..

το ιδιο και με τα κακαο, το Μιλκο για παραδειγμα...

τελικα εχει πλακα αυτη η "διαφορετικοτητα" στον τροπο εκφρασης, κυριως για τα φαγητα!

Πράγματι έχει πλάκα γιατί στη Θεσσαλονίκη όταν είχα πάει όλα τα κίτρινα τυριά τα λένε ΚΑΣΕΡΙΑ. Φανταστείτε κάποιος από Θεσ/νικη να πάει στο Μέτσοβο με τα υπέροχα τυριά του, και να θέλει να αγοράσει το χαρακτηριστικό καπνιστό τυρί του Μετσόβου, το "Μετσοβόνε", και να πει: "δώσε μου ένα κιλό κασέρι"...δεν πρόκειται να το δοκιμάσει ποτέ σαν τυρί.

Wolf
13/10/2008, 18:29:04
Με συγχωρείς φίλε μου PREDATOR, δέχομαι πως
δεν κατάλαβα αυτά που είπες...
Απλά για το ..σουβλάκι, πίστευα ότι αφορούσε στο σύνολο
της κατασκευής...
Εύχομαι να περάσετε καλά, στη συνάντηση και ομολογώ ότι
θα με ενδιέφερε να γνωριστούμε, αλλά το θεωρώ κομμάτι δύσκολο,
αφού δεν...οδηγώ....Το λέω γιατί κι η γυναίκα μου μου έκανε
πρόταση να έρθω...
Πιστεώ πάντως ολόψυχα ότι θα βγούν ωραία πράγματα απο την
εκδήλωση αυτή....
16/10/2008, 01:38:28
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ομοσπονδία Γλωσσολόγων Αναψυκτηρίου Βορείου Ελλάδος
σε συνεργασία με την
Ένωση Συμβούλων Χρήσης Γλώσσας σε Σουβλατζίδικα Κεντρικής Ελλάδος

σας καλεί στο:

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μεταφυσικής Διερεύνησης των Εννοιών Σουβλάκι, Μπουγάτσα και Λεμονάδα

που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στο συνεδριακό κέντρο "Τα δεκατέσσερα αδέλφια"

Σκοπός του Συνεδρίου θα είναι η σε βάθος διερεύνηση των εννοιών:

"σουβλάκι", "καλαμάκι", "γύρος", "πίτα", "σάντουιτς", "τυλιχτό", "μπουγάτσα", "τυρόπιτα", "λεμονάδα VS λεμονίτα", κ.α...

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν έγκριτοι επιστήμονες, κορυφαίοι στον κλάδο τους και με πολύχρονη ακαδημαϊκή εμπειρία στην κατανάλωση κρέατος μαγειρεμένου σε σουβλατζίδικα και λοιπών εδεσμάτων που προσφέρονται σε ταχυφαγεία. Θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ομιλίες και στρογγυλές τράπεζες αναφορικά με όλους τους τρόπους ονομασίας του κρέατος περασμένου σε σούβλα με ή χωρίς ψωμί ή πίτα και να προχωρήσετε σε μια βαθύτερη κατανόηση της έννοιας "Μίλκο" όπως επίσης των διφορούμενων εννοιών "λεμονίτα" και "λεμονάδα".

Στα διαλείμματα του συνεδρίου θα προσφέρεται σε όλους τους σύνεδρους μπουγάτσα με σαλιγκάρια, ενώ θα υπάρξει μουσική βραδιά με τη γνωστή θεσσαλονικιά βάρδο ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΙΣΑ!

Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για το επίσημο site του συνεδρίου:

Επίσης, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τη σελίδα με το επίσημο soundtrack του συνεδρίου:
(ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ!!)

ΕΠΙΣΗΜΟ SOUNDTRACK (σε πολλές γλώσσες) ΕΔΩ

16/10/2008, 01:50:48
quote:
GWGW:

Μηπως ξεφυγατε λιγο απο το θεμα..?

εγω δεν μπορεσα δυστυχως να ερθω, αλλα οσοι τα καταφερατε.. πειτε δυο τρια λογακια πως περασατε!

Γεια σου GWGW,
πραγματικά, κρίμα που δεν ήρθες!
Και γιατί δεν τα είπαμε από κοντά στη συνάντηση που κάναμε (τη "νυχτερίδα"), αλλά και γιατί το συμπόσιο ήταν πολύ ενδιαφέρον

Δυστυχώς και τα δύο παραπάνω είναι δύσκολο να τα περιγράψει κανείς με λόγια, ιδιαίτερα το πόσο όμορφα περάσαμε στην μέχρι τα ξημερώματα συνάντηση του ESOTERICA στη Θεσσαλονίκη!!

Το συμπόσιο είχε μεγάλο ενδιαφέρον όπως έγραψα και πιο πάνω και ήρθε πολύς κόσμος (πάνω από 250 άτομα με μια πρόχειρη εκτίμηση). Ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις και υπήρξε αρκετή συμμετοχή από το ακροατήριο (κυρίως σε ερωτήσεις), όση τουλάχιστον επέτρεψε ο χρόνος.

16/10/2008, 07:14:13
quote:
amalia
ενώ θα υπάρξει μουσική βραδιά με τη γνωστή θεσσαλονικιά βάρδο ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΙΣΑ!

To Θόδωρο μόνο μη φωνάξετε που από κείνο το καταραμένο βράδυ μου στέλνει όλο SMS να με βγάλει για φαγητό.

macedon

16/10/2008, 09:54:25
Μην ανησυχείς καθόλου για τον Θόδωρο

Απ' ότι άκουσα, θα κατέβει από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Πειραιά παρέα με τα σαλιγκάρια που θα έρθουν με τα πόδια...

17/10/2008, 11:19:35
quote:
To Θόδωρο μόνο μη φωνάξετε που από κείνο το καταραμένο βράδυ μου στέλνει όλο SMS να με βγάλει για φαγητό.

Ώπα!

Κάτι θα έχει κατά νου ο άνθρωπος και θα θέλει να τα πείτε!

In anticipation of my resurrection...

21/10/2008, 02:27:37
Μπράβο παιδιά, χαίρομαι που περάσατε καλά και γνωρίσατε και κάποιους ακόμη, συμφορουμίστες.

Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει και πιο μαζική, κάποια πανελλαδική συνάντηση, "νυχτερίδα", "κουκουβάγια", ότι νάναι.
Έτσι για να βρεθούμε περισσότεροι...

Είναι πρόταση αυτό!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ