ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αρχειόθετηση Θεμάτων - "Το Δεύτερο Κύμα" :-) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Αρχειόθετηση Θεμάτων - "Το Δεύτερο Κύμα" :-) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Admin32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
09/07/2011, 11:58:13
quote:
Dying

Ο στόχος λοιπόν δεν είναι να απαλλαγούμε από το Εγώ - όπως γράφτηκε - αλλά να το ελέγξουμε, να ελέγξουμε τα πάθη μας.

Φίλε Dying σωστό είναι αυτό που λες.
Δεν μπορούμε να απαλλαγούμε απο το “Εγω” .
Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι να γνωρίσουμε το “Εγώ”.
Είναι το αρχαίο Δελφικό “Γνώθι σαυτόν” συμπληρωμένο με το “Μηδεν άγαν” κατα την γνώμη μου πρωταρχικός όρος αυτοενδοσκόπησης, αυτοκάθαρσης, ...

09/07/2011, 18:23:58
quote:
Dying_Incubus

Ο στόχος λοιπόν δεν είναι να απαλλαγούμε από το Εγώ - όπως γράφτηκε - αλλά να το ελέγξουμε, να ελέγξουμε τα πάθη μας.

Κάτι μου θυμίζει αυτό ... μισό να το βρω και επανέρχομαι ...

Έλα ... κάτι βρήκα ...

quote:
zip, Απεστάλη: 02/12/2009 στο http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=8&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=10389

Αν λοιπόν θυμώνετε, συνεχίστε να θυμώνετε. Αν κλαίτε, συνεχίστε να κλαίτε. Μην κάνετε τίποτε διαφορετικό από αυτό που λέει η τέλειοτητά σας, η φυσικότητά σας, η κανονικότητά σας. Γνωρίστε τους φόβους σας και οι φόβοι σας θα σας φανερώσουν το θάρρος σας. Βρείτε τα σκοτάδια σας και τα σκοτάδια σας θα σας ειδοποιήσουν για τα εμπόδια τους. Μόνο στο σκοτάδι έχει νόημα το φως. Ενώστε το μυαλό με την καρδιά σας, όπως είναι ένας μαγνήτης, ενωμένος, αδιαχώριστος.

Βρήκα κι άλλο ... από το ίδιο θέμα (ωραίο θέμα).

quote:
zip, Απεστάλη: 07/12/2009

Δεν εργαζόμαστε για να θανατώσουμε τα εγώ μας αλλά για να τα γνωρίσουμε και να τα συμφιλιώσουμε μεταξύ τους. Αν τα σκοτώσουμε, αν τα θανατώσουμε, τότε δεν διαφέρουμε από έναν κοινό δολοφόνο, έναν κοινό εγκληματία.

Και ξανά (στο ίδιο θέμα) :

quote:
zip, Απεστάλη: 07/12/2009

Το έχω ξαναπεί : Σκοπός μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο έλεγχος των συναισθημάτων μας ή των επιθυμιών μας. Δεν είναι κανενός είδους έλεγχος. Γιατί να τα ελέγξουμε ; Τι μας έκαναν τα συναισθήματά μας και θέλουμε να τα ελέγξουμε ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο σκοπός μας αυτός. Σκοπός μας είναι η γνωριμία μας μαζί τους. Να τα γνωρίσουμε, όχι να τα ελέγξουμε. Ελέγχεις κάτι όταν είσαι δυνατότερος από αυτό. Κανένας άνθρωπος δεν είναι δυνατότερος από την Αγάπη. Και κανένας δεν είναι δυνατότερος από το Μίσος.

quote:
Dying_Incubus

Έλεγχος ... ααα! ωραία λέξη. Χε, ξερεις Dying_Incubus, ο καθένας στην Εσωτερική του εργασία βάζει ως σκοπό μέσα του μια λέξη που σημαίνει κάτι, μια έννοια. Για κάποιους είναι ο έλεγχος, για κάποιους άλλους είναι άλλα πράγματα όπως είναι η συμφιλίωση, η ενότητα, η συνένωση κτλ.

Θα σου πω κάτι - βέβαια, θα το καταλάβεις αργότερα, όχι τώρα, θα το καταλάβεις όταν αποκτήσεις τον έλεγχο αυτών που θες - πάντως, εγώ θα στο πω : Ακόμη και να αποκτήσεις τον έλεγχο, τα χωρισμένα θα εξακολουθούν να είναι χωριστά & οι εχθροί θα εξακολουθούν να πολεμάνε μεταξύ τους. Στόχος μας δεν είναι ο έλεγχος. Στόχος μας είναι να σταματήσει αυτός ο πόλεμος. Και κανένας πόλεμος δεν σταματάει με έλεγχο. Οι πόλεμοι σταματάνε με συμφιλίωση.

"Ξέρεις πόσα συναισθήματα - εκτός από αυτά που συζητάμε, εκτός από αυτά που γνωρίζουμε - βρίσκονται μέσα σου ; Άπειρα. Και το κάθε ένα είναι και διαφορετικό. Γράψε ένα βράδυ πριν κοιμηθείς, τι αισθάνθηκες κατά την διάρκεια της μέρας. Φτιάξε ένα "ημερολόγιο συναισθημάτων". Θα δεις - αν είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου - πως κάθε μέρα, αισθάνεσαι κάτι διαφορετικό από την προηγούμενη. Μπορεί να μοιάζει το ίδιο, αλλά κάτι το διαφοροποιεί, κάτι το κάνει μοναδικό όπως μοναδική είναι η μέρα που ζεις, η στιγμή που ζεις. Συνεπώς, ΤΙ να ελέγξεις ; Δεν μπορείς να ελέγξεις κάτι που δεν το γνωρίζεις. Αυτό που χρειάζεται λοιπόν είναι η γνωριμία μας με τα συναισθήματά μας, όχι ο έλεγχος." [zip, από το ίδιο θέμα ]

Dying_Incubus, πως είσαι σίγουρος πως αυτό που θα ελέγξεις θα είναι όντως ένα πάθος ; Κι αν είναι κάτι άλλο και απλά το περνάς εσύ για πάθος ; Αν το νομίζεις δηλ. πάθος ;

Edited by - zip on 09/07/2011 19:29:46

09/07/2011, 20:55:06
"'Ενας από τους νόμους του Σύμπαντος, είναι ο Νόμος της έλξης - υπάρχει θέμα στο esoterica. Ο άνθρωπος έχει τεράστιες δυνάμεις και δεν νομίζω να το αμφισβητεί αυτό κανένας. Χρησιμοποιώντας την πραγματική του θέληση, την υπομονή του, την επιμονή του, το πάθος του (μερικές φορές) και το μυαλό του σε συνδυασμό με την "βοήθεια" που θα του προσφέρει το ίδιο το Σύμπαν, μπορεί να κάνει ότι πραγματικά επιθυμεί.

Η Αλήθεια που κρύβεται επιμελώς στο Σύμπαν, διέπεται κι αυτή από τον νόμο της έλξης. Αν μια επιθυμία ενός ανθρώπου είναι αληθινή, τότε το Σύμπαν θα ανταποκριθεί με τον τρόπο του και θα δώσει στον άνθρωπο κάτι αληθινό και γνήσιο. Πολλές φορές έχω πει πως αν π.χ κάνεις σε κάποιον μια αληθινή ερώτηση, δηλ. μια ερώτηση που προέρχεται πραγματικά από μέσα σου, από τον βαθύτερο εαυτό σου, τότε θα πάρεις και μια αληθινή απάντηση. Αν ρωτάς από περιέργεια, περίεργη θα είναι και η απάντηση που θα πάρεις.

Ο άνθρωπος δεν είναι κάτι ξέχωρο από το Σύμπαν. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει και το ένα και το άλλο. Μια αληθινή επιθυμία, ένα πραγματικό "θέλω", κάνει το Σύμπαν να σκιρτάει. Σίγουρα εκείνο θα ανταποκριθεί. "[ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=25&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=10389 ]

10/07/2011, 00:50:22
quote:
TinaGR

Συμφωνα λοιπον με πολλα βιβλια και όπως πολλοι θα πιστεύουν οτι επιθυμουμε πολυ το ελκουμε στη ζωη μας..Οι σκεψεις μας λοιπον συμφωνα με το νομο της ελξης,ειναι ενεργεια η οποια μας πραγματοποιει αυτα που σκεφτομαστε ειτε καλα ειτε κακα..Άλλωστε υπαρχει το σχετικο ρητο που λεει προσεχε τι σκεφετσαι..

Ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί υπό 2 βασικές προϋποθέσεις : α) Να γνωρίζεις τι θέλεις, να ξέρεις δηλ. τι θέλεις και β) Αυτό που θέλεις, να το θέλεις εσύ και να το θέλεις πραγματικά.

quote:
TinaGR

Δηλαδη αφου δεν ειναι γραφτο,τοτε δεν ισχυει ο νομος της ελξης που λεει πως οτιδηποτε θελησουμε μπορουμε να το αποκτησουμε...

Ισχύει. Απλά, δεν θα ισχύσει αν αυτό που θέλεις διαφέρει από αυτό που ονομάζεις "γραφτό".

ΙσοβιτηςΝέο Μέλος
10/07/2011, 02:53:07
Αχ!! Κι μένα το ονειρο μου είναι να βρω μια γυναίκα με πολλά λεφτά αλλά τίποτα.
Ίσως να φταίει που το βλέπω σαν επιθυμία ενώ θά πρεπε να πιστέψω οτι μπορεί ΚΑΙ να συμβεί.
Για μένα προσωπικά δε ισχύει κανένας “νόμος της έλξης” παρά μόνο ο φυσικός. Άλλωστε αν ότι επιθυμούσαμε πάρα πολύ μπορούσε να συμβεί, 8 δις άνθρωποι πάνω στη γη θα ήταν ευτυχισμένοι.

10/07/2011, 09:18:52
Και ποιος δεν θα ήθελε φίλε μου μια γυναίκα με πολλά λεφτά, αλλά και ωραία και καλόβολη παράλληλα?
Θα δεχόμουν μια τέτοια ισόβια συμβίωση, φίλε ισοβίτη.

Τώρα τα άλλα ακούγονται περί νόμου της «έλξης», προσωπικά μόνο για τον νόμο της «παγκόσμιας έλξης» , έχω ακουστά, και αυτός τα τελευταία 80 χρόνια αμφισβητείται αν τελικά ισχύει ή όχι.
Επομένως, δεν γνωρίζω αν ισχύει ούτε και ο φυσικός νόμος της έλξης που αναφέρεις

Βεβαίως σε κάποια άτομα αρέσει ένας συγκεκριμένο τύπος ανθρώπων , και αδιαφορούν για κάποιους άλλους, καθώς και κάποιους άλλους τους απεχθάνονται.
Έτσι το κάθε μεμονωμένο άτομο επιλέγει να συναναστρέφεται με αυτούς και όχι με κάποιους άλλους τύπους, και θα μπορούσε να συνδεθεί με κάποιο συγκεκριμένο που αρέσει περσότερο, η κάποιον άλλον που σου αρέσει λιγότερο αν αυτή ήταν η καλύτερη λύση που ανταποκρίθηκε .

Η έλξη που πιθανόν να εντοπίζεται, είναι η επιβεβαίωση της προσαρμογής, της επιλογής, και των δεδομένων της στιγμής και συγκυρίας.
Συνοπτικά, έτσι το βλέπω εγώ φίλε μου, και σε καλωσορίζω επί τη ευκαιρία στην παρέα μας

ΙσοβιτηςΝέο Μέλος
11/07/2011, 07:09:27
Σ ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και καλώς σας βρήκα

quote:
Τώρα τα άλλα ακούγονται περί νόμου της «έλξης», προσωπικά μόνο για τον νόμο της «παγκόσμιας έλξης» , έχω ακουστά, και αυτός τα τελευταία 80 χρόνια αμφισβητείται αν τελικά ισχύει ή όχι.
Επομένως, δεν γνωρίζω αν ισχύει ούτε και ο φυσικός νόμος της έλξης που αναφέρεις

Ξέρεις τελικά γιατί δε μπορούμε να βρούμε γυναίκα με πολλά λεφτά?
Γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει γυναίκα με πολλά λεφτά, αλλά θηλυκή καμπύλωση στο χωροχρόνο με πολλά λεφτά.
Αν και δε διαφωνώ μαζί σου, νομίζω ομως ότι το πήγες λίγο μακριά.

Έμπαση περιπτώσει, όπως προανέφερα για μένα είναι αδύνατο μόνο με την δυνατή θέληση να πραγματοποιηθούν επιθυμίες μας.
Είναι όμως εφικτό με προσπάθεια και πίστη να πραγματοποιήσεις όνειρα, αλλά αυτή η μέθοδος είναι λίγο κοπιαστική.
Θα μπορούσαμε με κάποιο άλλο τρόπο πιο ξεκούραστο να πραγματοποιήσουμε όνειρα?

TinaGRΜέλος
11/07/2011, 09:41:02
Ο νομος της ελξης λεει οτι το συναισθημα που βαζεις ειναι αυτο που τηα προσελκυσει ολες εκεινες τις καταστασεις και τα ατομα στη ζωη σου που χρειαζονται για να εκλπηρωσεις το σκοπο σου...Δεν ειναι απλα θεμα σκεψης...αλλα συναισθηματος...πρεπει δηλαδη να το σκεφτεσαι και να το ζεις παραλληλα...ετσι λεει....

Τωρα εμενα πως μου ρχονται στο μυαλο ατομα που επρεπε να πατησουν επι πτωματων ή να κοπιασουν μεχρι τελικης πτωσης για να εκπληρωσουν το στοχο τους,δεν μπορω να το καταλαβω...

11/07/2011, 10:19:46
quote:
TinaGR

Ο νομος της ελξης λεει οτι το συναισθημα που βαζεις ειναι αυτο που τηα προσελκυσει ολες εκεινες τις καταστασεις και τα ατομα στη ζωη σου που χρειαζονται για να εκλπηρωσεις το σκοπο σου...Δεν ειναι απλα θεμα σκεψης...αλλα συναισθηματος...πρεπει δηλαδη να το σκεφτεσαι και να το ζεις παραλληλα...ετσι λεει....

Με δυο λέξεις αυτό ονομάζεται : "πραγματική επιθυμία". Η έλξη εμφανίζεται μόνο αν υπάρχει ένα πραγματικό "θέλω" από σένα. Το τι σημαίνει όμως αυτό, τι σημαίνει δηλ. να θέλει κάποιος κάτι πραγματικά, ε, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο ... Μην νομίζεις δηλ. πως αυτό το "εγώ θέλω" είναι έτσι όπως το εννοεί ο απλός κόσμος ...

quote:
TinaGR

Τωρα εμενα πως μου ρχονται στο μυαλο ατομα που επρεπε να πατησουν επι πτωματων ή να κοπιασουν μεχρι τελικης πτωσης για να εκπληρωσουν το στοχο τους,δεν μπορω να το καταλαβω...

Ε, καλά, αυτό που λες τώρα, είναι άλλο ...

Edited by - zip on 11/07/2011 10:21:31

TinaGRΜέλος
11/07/2011, 10:24:44
Εγω θελω πραγματικα να παω Μαλδιβες τα τελευταια χρονια...με σκεφτομαι να κανω βολτες με το τερι μου στην παραλια,να τρωμε αστακους και να κανουμε μασαζ ολη μερα...αλλα με τετοια κριση...ουτε μεχρι την κολοπετινιτσα δεν προκειται να παω...

Ομως δεν χανω την ελπιδα μου...

11/07/2011, 10:30:24
quote:
TinaGR

Εγω θελω πραγματικα να παω Μαλδιβες τα τελευταια χρονια...με σκεφτομαι να κανω βολτες με το τερι μου στην παραλια,να τρωμε αστακους και να κανουμε μασαζ ολη μερα...αλλα με τετοια κριση...ουτε μεχρι την κολοπετινιτσα δεν προκειται να παω...

E, άμα το θέλεις πραγματικά, κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα, θα πας ...

TinaGRΜέλος
11/07/2011, 10:34:48
Thanks για τη συμπαρασταση ZIP...K εγω πιστευω οτι θα παω καποια στιγμη οπως και να χει...