ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- <<ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ???>> - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- <<ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ???>> - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

beyond22 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
beyondΜέλος
12/06/2004, 16:09:42
ATHAKANDR ΛΕΣ: "Ότι είναι 'λογικό' δεν σημαίνει ότι είναι και πραγματικό, έτσι δεν είναι; "
ΣΥΜΦΩΝΩ ,ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΛΟΓΙΚΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ..:(

"Αν ήταν έτσι και αν είναι θέμα εξέλιξης, γιατί τελικά δεν έχουν μετατραπεί όλα τα είδη σε ανθρώπους;"

ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΕΘΕΤΑ ΚΑΠΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΝΟΗΜΟΝΑ ? ΧΜΜ..ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ Η ΤΥΧΗ,ΚΑΤΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ...ΩΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥ-ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΚΚ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΕΛΛΟΓΟ ΝΟΥ,ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΡΙΩΝ..

ΚΑΙ ΕΞΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΥΛΟΓΟΥΜΕ , ΕΧΩ ΤΣΑΚΩΘΕΙ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΔΑΡΒΙΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΛΛΟΓΟ ΑΝΘΡΩΠΟ..ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΩ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ,ΙΣΑ ΙΣΑ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΑΩ ΤΟΣΟ ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΩ...ΑΠΛΑ ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΚΗ ΑΠΟΨΗ,ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ..
ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΑ ΔΙΝΩ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΤΥΠΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ !!

1. ΔΑΡΒΙΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ-ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ : 40%
2. ΕΞΩΓΕΝΗΣ-ΤΥΧΑΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ (ΚΟΜΗΤΗΣ,ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ Κ.Λ.Π):20%
3. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΥΦΥΙΑ:35%
4. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΘΕΟΥ:5%

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

TonyWZRDΜέλος
12/06/2004, 16:29:17
παρολο που εχει βρεθει στο DNA του ανθρωπου στοιχειο που δεν μπορει να βρει καποιος στην γη(που θα μπορουσε να δικαιολογησει οτι η ζωη μπορει να προερχεται απο το διαστημα και οχι απο την ιδια την γη) εγω πιο πολυ πιστευω οτι βαση των συνθηκων που υπηρχαν στην γη πριν εκατομυρια χρονια βοηθησε στην δημιουργια ζωης και βαση την εξελιξη(οπου καθε ζωντανος οργανισμος εξελισεται αναλογα με το περιβαλλον που τον περιβαλλει για να επιβιωσει πιο ευκολα) φτασαμε στον ανθρωπο.

CYBERMASTERΜέλος
14/06/2004, 14:21:58
quote:
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ "ΒΡΗΚΑΤΕ" ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑ???

Α ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΞΕΛΟΧΘΗΚΑΜΕ!!!

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

NeosΜέλος
15/06/2004, 13:33:19
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΣ... ΑΛΛΑ ΤΟ "ΒΡΗΚΑΤΕ" ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΝΟΩ?

CYBERMASTERΜέλος
15/06/2004, 13:38:28
ΟΚ ΕΤΣΙ ΠΑΩ ΠΑΣΟ.....

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

09/07/2004, 20:12:50
Αν και διαβασα στα γρηγορα ολα τα μηνυματα του Θεματος, δεν ειμαι σιγουρος: εχει αναφερθει κανεις στο βιβλιο του Σιτσιν "Το χαμενο Βιβλιο του ΕΝΚΙ" ???
Εκει μεσα θα βρειτε μια αλλη διασταση του θεματος "Γιατι μας δημιουργησε ο Θεος".
Μια θεωρια (οχι και τοσο θεωρια κατα την γνωμη μου, οσο πραγματικοτητα, ετσι οπως παρουσιαζεται και με τα τεκμηρια που δινονται) η οποια "παντρευει" την θεωρια της εξελιξης με τη θεωρια οτι μας επλασε ο Θεος (η ο "θεος" αν προτιματε)

Αν δεν γνωριζεται το βιβλιο η βαριεστε να το αγοραζετε και να το διαβαζετε, μπορω να γραψω μια περιληψη αν θελετε...

VIKINGΜέλος
09/07/2004, 23:11:19
quote:
<<ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ???>>

Γεια σου φιλε CYBERMASTER.Στο ερωτημα η απαντηση ειναι υποκειμενικη βεβαια και απαντηση μπορει να σου δωσει καποιος ο οποιος πιστευει σε καποιον Θεο δημιουργο.

Τωρα σε οτι αφορα το πως προηλθε η ζωη και φτασαμε σιγα σιγα στον ανθρωπο υπαρχουν πολλες θεωριες επιστημονικες.Οσο για αυτα που λενε οι μονοθειστικες θρησκειες(Χριστιανισμος,Μωαμεθανισμος κ.λ.π) σχετικα με καποιο Θεο δημουργο ειναι σεβαστα αλλα δεν τα πιστευω.

Υπαρχει λοιπον μια αποψη οτι ο ανθρωπος ειναι προιον εξελιξης,οπου ειναι η αποψη πολλων γεωλογων αλλα υπαρχει και μια αλλη αποψη και που
προσφατα την ακουσα απο καποιον αστροφυσικο.Συμφωνα με αυτην την αποψη δεν ειναι δυνατον να ειναι ο ανθρωπος προιον εξελιξης διοτι ειναι λιγα τα χρονια σε σχεση με τα χρονια που θα χρειαζοταν για να μπορει να εξελιχθουν τα πρωτα οντα στην Γη μεχρι να φτασουμε σημερα στον ανθρωπο οποτε ισως η αρχη της ζωης να προερχεται απο μη γηινη πηγη.(Εγω δεν απορριπτω την δαρβινικη θεωρια αλλα δεν την υιοθετω απο την αλλη 100 τα 100)

Πιο αναλυτικα λοιπον...

Τα προαστρικά μοριακά σύννεφα, όπως το "Νέμπουλα του Ωρίωνα", θεωρούνται ότι είναι οι μήτρες και πιστεύεται ότι οι χημικές διεργασίες που πραγματοποιούνται στα σύννεφα της διαστρικής σκόνης έχουν την ευθύνη για τη δημιουργία και την εξαφάνιση κάθε βιολογικής δραστηριότητας στο γαλαξία. Υποστηρίζεται ακόμα, πως μέσα στα διαστρικά σύννεφα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για τη δημιουργία οργανικών ενώσεων, που ακολουθούν μία εξελικτική πορεία σύμφωνα με τη δαρβινική θεωρία. Μ' άλλα λόγια, οι ασθενέστερες εξαφανίζονται και οι ισχυρότερες συνεχίζουν τον πολύπλοκο συνδυασμό τους.(ΣΗΜΕΙΩΝΩ βεβαια οτι και εδω εχουμε μια εξελιχτικη πορεια)

Οι απλές ενώσεις που σχηματίζουν τους ανόργανους κόκκους της διαστρικής σκόνης, σχηματίζουν, μόλις βρουν τις κατάλληλες συνθήκες, οργανικά πολυμερή που διαχέονται σ' όλη την έκταση του γαλαξία. Και, με την προϋπόθεση ότι θα συναντήσουν ευνοϊκές συνθήκες, οι οργανικές πολυμερείς μεμβράνες, που χωρίζουν τους κόκκους και περιβάλλουν ταυτόχρονα τις δέσμες των κόκκων, εξελίσσονται σε βιολογικά κυτταρικά τοιχώματα. Και, τελικά, τα μοριακά αυτά συστήματα διασπούν τους κόκκους της διαστρικής σκόνης και μεταμορφώνονται σε πρωταρχικά διαστρικά κύτταρα.

BRAINSTORMΜέλος
10/07/2004, 00:24:02
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ.

CYBERMASTER ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.

ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ.ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

athakandrΜέλος
10/07/2004, 00:27:23
quote:

Πιο αναλυτικα λοιπον...

Τα προαστρικά μοριακά σύννεφα, όπως το "Νέμπουλα του Ωρίωνα", θεωρούνται ότι είναι οι μήτρες και πιστεύεται ότι οι χημικές διεργασίες που πραγματοποιούνται στα σύννεφα της διαστρικής σκόνης έχουν την ευθύνη για τη δημιουργία και την εξαφάνιση κάθε βιολογικής δραστηριότητας στο γαλαξία. Υποστηρίζεται ακόμα, πως μέσα στα διαστρικά σύννεφα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για τη δημιουργία οργανικών ενώσεων, που ακολουθούν μία εξελικτική πορεία σύμφωνα με τη δαρβινική θεωρία. Μ' άλλα λόγια, οι ασθενέστερες εξαφανίζονται και οι ισχυρότερες συνεχίζουν τον πολύπλοκο συνδυασμό τους.(ΣΗΜΕΙΩΝΩ βεβαια οτι και εδω εχουμε μια εξελιχτικη πορεια)

Οι απλές ενώσεις που σχηματίζουν τους ανόργανους κόκκους της διαστρικής σκόνης, σχηματίζουν, μόλις βρουν τις κατάλληλες συνθήκες, οργανικά πολυμερή που διαχέονται σ' όλη την έκταση του γαλαξία. Και, με την προϋπόθεση ότι θα συναντήσουν ευνοϊκές συνθήκες, οι οργανικές πολυμερείς μεμβράνες, που χωρίζουν τους κόκκους και περιβάλλουν ταυτόχρονα τις δέσμες των κόκκων, εξελίσσονται σε βιολογικά κυτταρικά τοιχώματα. Και, τελικά, τα μοριακά αυτά συστήματα διασπούν τους κόκκους της διαστρικής σκόνης και μεταμορφώνονται σε πρωταρχικά διαστρικά κύτταρα.

Γειά σου VIKING,

το προχώρησες λιγάκι γρήγορα και επίσης το έκοψες απότομα!

Ξεκίνησες από τα προαστρικά μοριακά σύννεφα, χωρίς να πεις πως δημιουργήθηκαν, και
τέλος πάντων με μαγικά αφού βγήκε το πρώτο κύτταρο, μετά φαντάζομαι θεωρείς αυτονόητη Δαρβινική εξέλιξη τη ζωή;

Και τέλος πάντων ας κάνουμε την ηρωική υπόθεση ότι έτσι έγιναν όντως τα πράγματα. Η λογική από που προήλθε στον άνθρωπο;; Προκύπτει και αυτή ως δώρο του Δαρβίνου στον άνθρωπο για μία θεωρία, που τέλος πάντων 2000 χρόνια πριν τον Δαρβίνο είχε πρώτος υπογραμμίσει ο -αν θυμάμαι καλά- Εμπεδοκλής;

Αντιλαμβάνομαι πως κι εσύ καταλαβαίνεις ότι το μοντέλο αυτό δεν βγαίνει δίχως εξωγενείς παραδοχές..

Φιλικά,

AFMAΜέλος
10/07/2004, 09:37:34
ο αληθινός Θεός δεν είναι δημιουργός....το κομμάτι του που είμαστε εμείς ναι!
η ψυχή/πνεύμα βρίκε το εγώ, την μοναδικότητα του ΕΓΩ και άρχισε τον δρόμο της κτίσης....Τώρα θα πρέπει να βρούμε τον δρόμο της επιστροφής!!
Ε κάποια στιγμή η μοναδικότητα της (AFMA) ψυχής έγινε και κομμάτι της φύσης, στο πλαζλ (εικόνα του εξωτερικού όλου) KAI τότε...
είδε πως ήταν Θεός
Α μα ετούτος ο Θεός μας δημιούργησε από την "ανάγκη" του για να υπάρχει....

ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ..
ΚΡΙΣΝΑ

VIKINGΜέλος
10/07/2004, 14:58:50
Καλησπερα φιλε μου athakandr.

quote:
Ξεκίνησες από τα προαστρικά μοριακά σύννεφα, χωρίς να πεις πως δημιουργήθηκαν, και
τέλος πάντων με μαγικά αφού βγήκε το πρώτο κύτταρο, μετά φαντάζομαι θεωρείς αυτονόητη Δαρβινική εξέλιξη τη ζωή;

Οπως θα γνωρίζεις ο Δαρβινος υποστηριζε ότι οι διάφορες μορφές ζώων και φυτών που υπάρχουν σήμερα στη γη έχουν προέλθει με βραδεία εξέλιξη από λίγα και απλούστερα αρχικά είδη που ζουσαν εδω στην Γή.

Υπαρχει και μια θεωρια (που αμφισβητει την Δαρβινικη θεωρια) οπως ειπα συμφωνα με την οποια δεν ειναι δυνατον να ειναι ο ανθρωπος προιον εξελιξης διοτι ειναι λιγα τα χρονια σε σχεση με τα χρονια που θα χρειαζοταν για να μπορει να εξελιχθουν τα πρωτα οντα στην Γη μεχρι να φτασουμε σημερα στον ανθρωπο οποτε ισως η αρχη της ζωης να προερχεται απο μη γηινη πηγη.

Αυτο μπορει να σημαινει:(υποκειμενικη απαντηση)

Εξωγενης επεμβαση π.χ (ΚΟΜΗΤΗΣ,ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ)
(εδω σου θυμιζω τον χημικο Αρενιους που ισχυριζοταν οτι η ζωη γεννηθηκε απο μικροοργανισμους που μεταφερθηκαν απο πλανητη σε πλανητη με ακτινοβολια. Κατι τετοιο ομως παρακαμπτει και δεν επιλυει το προβλημα της προελευσης της ζωης.)

ή εξωγηινη παρεμβαση(δηλαδη να δημουργηθηκε ο ανθρωπος απο καποιον εξωγηινο σε καποιο αλλο πλανητη ή γαλαξια)

ή ακομα και Θεικη παρεμβαση(κατι που εσυ υιοθετεις ως θρησκευομενος,δηλαδη να δημουργηθηκε ο ανθρωπος σε καποιο αλλο πλανητη απο τον Θεο και μετα το πραπατορικο αμαρτημα εξοριστηκε στην Γη,αν και πολλοι λενε πως ο Κηπος της Εδεμ βρισκοταν στην Γη)

και τεταρτον να ισχυει αυτο που παρεθεσα πιο πριν που σιγουρα οπως λες και εσυ εχει καποια κενα αλλα φιλε μου παντα θα υπαρχουν ερωτηματικα και κενα απο την στιγμη που δεν υπαρχει αποδειξη.

Edited by - VIKING on 10/07/2004 15:01:49

nireysΝέο Μέλος
10/07/2004, 15:13:41
Πρέπει πρώτα να δεχτούμε το ότι υπάρχει θεός και αν ναι τότε τι είναι όποια εξήγηση και να δώσουμε θα θεωρηθεί πεπερασμένη ας σταθούμε λοιπόν σε συνοπτικές διαδικασίες αν υπάρχει το Ον τότε δημιούργησε τα πάντα και τα πάντα είναι αυτό, είναι οι φυσικοί νόμοι και το σύμπαν ολόκληρο όλα είναι ένα και δεν διαχωρίζονται ας υποθέσουμε λοιπόν τώρα πως το Ον είναι το ισχυρότερο δονητικό πεδίο στο κέντρο του σύμπαντος όσο για τον άνθρωπο και γιατί τον έπλασε το Ον θα πω μια ιστορία . Όταν ο άνθρωπος άρχισε να ασχολείται με τις επιστήμες την τέχνη και την φιλοσοφία άρχισε να ανακαλύπτει το σύμπαν και τους νόμους του τότε ήταν που το σύμπαν αντίκρισε τον εαυτό του για πρώτη φορά αυτή είναι η άποψη μου για το θέμα φιλικά nireys F.r.c

HermesΜέλος
10/07/2004, 16:24:46
Ξεχαστε οτι διαβασατε μονο για 5 λεπ.
Και αναρωτηθειτε τα εξης,
Υπαρχει Θεος? Ναι ->Αρα υπαρχει ανθρωπος.
Γιατι υπαρχει ο θεος? ->Γιατι υπαρχει ανθρωπος.
Γιατι υπαρχει ανθρωπος? ->Γιατι υπαρχει ο θεος.
Ο ανθρωπος αγαπαει τον Θεο? Ναι ->Γιατι Θεος αγαπαει τον ανθρωπο.
Γιατι ο Θεος αγαπαει τον ανθρωπο? ->Ο ανθρωπος αγαπαει τις δημιουργιες του?
Τι ειναι αγαπη? ->Μηπως ειναι δημιουργια?
Αρα ο θεος αγαπαει τον ανθρωπο γιατι τον δημιουργησε?
Η τον δημιουργησε γιατι τον αγαπαει?

Ποιο απλα...
Γιατι υπαρχουν μωρα? ->Γιατι τα γεννουν η μητερες τους.
Η μητερες αγαπουν τα μωρα τους?Ναι ->Γιαυτο και τα γενουν.

Η ζωη ειναι το ποιο ακριβο δωρο που θα δεχτειτε ποτε.
Η αγαπη ειναι αυτη η οποια τρεφει τη ζωη.
Ολο αυτο το συμπλεγμα δυναμεων,ζωης,αγαπης,ενεργειας ειναι ο Θεος.
Ο ανθρωπος ειναι απλα ο καρπος του.

Ονομαζομαι

1669

Tsa_AtlasΝέο Μέλος
11/07/2004, 02:12:32
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΝ? ΒΑΣΙΚΑ Η ΕΡΩΤΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ.
Η ΘΡΕΙΣΚΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΣΗ ΑΥΤΗΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ...
Η ΑΠΟΨΗ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΗΞΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ?

Tsa_Atlas

steelspringΜέλος
11/07/2004, 05:09:55
quote:
Υπαρχει Θεος? Ναι ->Αρα υπαρχει ανθρωπος.
Γιατι υπαρχει ο θεος? ->Γιατι υπαρχει ανθρωπος.
Γιατι υπαρχει ανθρωπος? ->Γιατι υπαρχει ο θεος.
Ο ανθρωπος αγαπαει τον Θεο? Ναι ->Γιατι Θεος αγαπαει τον ανθρωπο.
Γιατι ο Θεος αγαπαει τον ανθρωπο? ->Ο ανθρωπος αγαπαει τις δημιουργιες του?
Τι ειναι αγαπη? ->Μηπως ειναι δημιουργια?
Αρα ο θεος αγαπαει τον ανθρωπο γιατι τον δημιουργησε?
Η τον δημιουργησε γιατι τον αγαπαει?

Το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι οτι ο Θεός ίσως και να αγαπάει τον άνθρωπο , αλλά δεν καταλάβαμε ακόμα πως εκδηλώνεται αυτή η αγάπη.
Αποκλείεται ο Θεός να έφτειαξε τον άνθρωπο επειδή τον αγαπούσε.
Δεν είναι δυνατόν όυτε και για ένα Θεό να αγαπάει κάτι πρίν το φτειάξει , κάτι ανύπαρκτο.
Η Αγάπη του θεού για τον άνθρωπο δεν μπορεί να συγκριθεί με την αγάπη του ανθρώπου για τα παιδιά του για τον λόγο ότι ο θεός "Γεννά", ενώ ο άνθρωπος αναπαράγεται.
Το γεγονός ότι υπάρχει θεός οφείλεται στον άνθρωπο επειδή τον "συνέλαβε" με την φαντασία του ; Ότι διερωτήθηκε αν υπάρχει ή όχι;
-Να φανταστούμε ότι στη γή τουλάχιστον αν υπήρχαν μονάχα φυτά και ζώα δεν θα υπήρχε θεός επειδή αυτά δεν θα μπορούσαν να συλλάβουν μια τέτοια ιδέα;

Ο άνθρωπος είναι μιά τεράστια εξαίρεση αν καταλογιστέι σαν μέρος του ζωικού βασίλειου.
Έχει χαρακτηριστικά που τον ανεβάζουν απίστευτα ψηλότερα απο το πιο έξυπνο ζώο.
Με τον ένα η τον άλλο τρόπο όλοι οι μύθοι και οι παραδόσεις των λαών του κόσμου μιλάνε για θεική προέλευση του ανθρώπου , με παραλλαγές και πολλές φορές τόσες διαφορές που μας κάνει να πιστεύουμε ότι κάθε λαός φτειάχτηκε απο διαφορετικό θεό. Πιθανόν!!!.
Πιστεύω ότι ο Θεός μας έφτειαξε για να εξελιχθούμε , και να απαλλαγούμε κάποτε απο τα γήινα δεσμά.

athakandrΜέλος
11/07/2004, 05:13:25
quote:

ή ακομα και Θεικη παρεμβαση(κατι που εσυ υιοθετεις ως θρησκευομενος,δηλαδη να δημουργηθηκε ο ανθρωπος σε καποιο αλλο πλανητη απο τον Θεο και μετα το πραπατορικο αμαρτημα εξοριστηκε στην Γη,αν και πολλοι λενε πως ο Κηπος της Εδεμ βρισκοταν στην Γη)

Αγαπητέ VIKING,

Για να μην μπερδευόμαστε, η πίστη είναι νομίζω μία προσωπική υπόθεση.

Όσο αφορά εμένα έχω καταφέρει να διαχωρίσω την επιστήμη με την οποία ασχολούμαι και θα ασχολούμαι με μεγάλη αγάπη και αφοσίωση από την Θρησκεία. Επομένως η παρατήρησή σου είναι άτοπη.

Επί της ουσίας εγώ μία παρατήρηση έκανα. Αν κάποιος μπορεί με ισχυρά επιχειρήματα να δείξει ότι η Δαρβινική θεωρία ευσταθεί πάραυτα, τότε ειλικρινώς κανένα πρόβλημα δεν θα έχω.

ath.

glinaaeaΜέλος
11/07/2004, 09:27:34
Φίλοι μου γειά σας.
Επειδη έχω ελάχιστο χρόνο στην διάθεσή μου αναγκάζομαι να σας μεταφέρω
το επόμενο κείμενο από άλλο topic που το είχα γράψει και εύχομαι να βοηθήσει ίσως σε κάποιεςΦίλοι μου αυτή είναι η ΔΙΚΗ μου γνώμη, η ΔΙΚΗ μου θεωρία.
Μετά από αρκετά χρόνια έρευνας σε πάρα πολλές πηγές κατέληξα στα :
Σε άλλο topic έγραψα γιά τους διαφόρους μύθους και το ότι αν επεξηγηθούν θα έχουμε πολλές αποντήσεις γιά πάρα πολλά θέματα.
Θαξεκινήσω με τον μύθο(;) του προπατορικού αμαρτήματος και την αποπομπή του Αδάμ (ανθρώπου - ψυχή)από τον Παράδεισο(;),και το ξεκίνημά του από το χώμα.
Μήπως ο μύθος αυτός είναι μιά ελάχιστη προσπάθεια που προσπαθεί να μας πει το πώς ξεκίνησε (αρχική έκρηξη) και το γιατί η όλη δημιουργία
όπως μπορούμε να την καταλάβουμε τώρα;
Με βασική προυπόθεση ότι η ψυχή ειναι αθάνατη, εγώ θα προσθέσω ότι είναι και προαιώνια. Δηλ. όλες οι ψυχές προυπήρχαν. Κάτι το οποίον θέλω να προσέξετε είναι το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι οιψυχές ΕΧΟΥΝ πάρα πολλές δυνάμεις. Αυτό εν μέρει έχει αποδειχθεί ΚΑΙ επιστημονικά. Αυτά τα δύο και κάποια άλλα τα παίρνω σαν βάση και σας ξεκινώ την γνώμη μου. Ένα ακόμα λιθαράκι στις ονομασίες του <<θεού>>,είναι και Αρχέγονη δημιουργική ανώτατη δύναμη, Ανώτατη ψυχή, καθαρή Θεία δύναμη. Παραμένω όμως στις αρχές του topic ,(θεός).
Υποθέτω λοιπόν ότι καί ο θεός και οι ψυχές προυπήρχαν και πρίν το μεγάλο Μπαμ. Υποθέτω ακόμα ότι η ύλη δεν είχε διαχωριστεί ακόμα. Άρα και ψυχές και ύλη ήταν ας πούμε μία μάζα. το πιό πιθανον λοιπόν είναι
ότι οι ψυχές ευρίσκονταν σε μιά κατάσταση παραμονής (πού ;) όχι και τόσο ευχάριστη. Ίσως λοιπόν η παρουσία γί αυτές της Αρχέγονης ψυχής να μην ήταν ΄τόσο ολοκληρωτική όσο θα ήθελαν.Γιά τον λόγο αυτόν ίσως ζήτησαν (και δεν πιστεύω ότι επαναστάτησαν όπως αφήνει να εννοηθεί ο μύθος του προπατορικού αμαρτήματος) από τον θεό να τους δωθεί η ευκαιρία να καθαριστούν, να ξεχωριστούν δηλαδή απο την ύλη. Πρέπει λοιπόν να δέχθηκε ο θεός και γι αυτό ξεκίνησε με το μεγάλο Μπαμ η όλη διαδικασία της απομάκρυνσης των ψυχών από την αρχική τους θέση και η ατομική προσπάθεια της κάθε ψυχής γιά το ταξίδι της επιστροφής.
Γιά την διεκόλυνση των ψυχών γιά τι ταξίδι αυτό της επιστροφής τους προσφέρθηκαν και οι ανάλογες προυποθέσεις. Χωρίστηκε λοιπόν το σύμπαν σε τομείς (;) ανάλογα με την καθαρότητά του από ύλη. Ο κάθε τομέας χωρίστηκε σε κάποια (;) επίπεδα. Το κάθε επίπεδο σε κάποια (;) υποεπίπεδα κ.λ.π. Η ίδια η ψυχή με κάθε της προσπάθεια (ενσάρκωση)
λαμβάνει και κάποια σώματα αιθερικά, που αυτά διαφέρουν ανάλογα με την καθαροτητά τους από ύλη, και από το επίπεδο που ευρίσκεται η ψυχή. Αυτά έχουν τεθεί στην υπηρεσία της ψυχής και στην προσπάθειά της γιά τον καθαρισμό της. Ολόκληρο το σύμπαν (Μακρόκοσμος) έχει το καθρέπτισμά του και τα αντίστοιχα σημεία του μέσα στο σώμα του κάθε ανθρώπου (Μικρόκοσμος).
Η κάθε ψυχή λοιπόν έχοντας σαν αφετηρία του ταξιδιού της επιστροφής τα ΜΕΤΑΛΑ (την πιό βαριά ύλη), πρέπει να περάσει από όλα τα είδη της ύλης (πχ. χώμα, προτόπλαστος Αδάμ), και περνόντας και από όλα τα είδη ζωής (και σε κάποια, όχι μόνο μιά φορά, και αυτό οφείλεται στο κατά πόσο η κάθε ψυχή προσπαθεί να ξεπεράσει τον σκοπό της κάθε ενσάρκωσης και αν θα το καταφέρει) να φθάσει στο στάδιο εξελίξεως του ανθρώπου σαν την κορωνίδα της εξέληξης που ΜΟΝΟ από εκεί το επόμενο στάδιο είναι η ένωσή της με τον θεό.
Έτσι λοιπόν οι ψυχές Χρησιμοποιούν το πνεύμα της κάθε ενσάρκωσης και σε συνδιασμό με την χρησιμοποίηση των αιθερικών σωμάτων και τι ίδιες τους τις δυνάμεις που έχουν έχουν την δυνατότητα να καθοδηγήσουν τη εξέληξη της κάθε τους ζωής και κάτ επέκταση την άνοδό τους στον δρόμο της επιστροφής. Από την μιά μεριά έχουμε τον θεό ο οποίος έχει δημιουργήσει ΟΛΕΣ τις προυποθέσεις και τις βάσεις γιά το σίγουρο ταξίδι της επιστροφής, και από την άλλη έχουμε τις ίδιες τις δυνάμεις των ψυχών που σε κάθε στάδιο κάθαρσης μπορούν να χρησιμοποιούν και διαφορετικές δυνάμεις. Όταν λοιπόν μία ή περισσότερες ψυχές ξεπερνούν κάποιο στάδιο κάθερσης και δεν υπάρχει το αμμέσως επόμενο στάδιο (ενώ οι προυποθέσεις υπάρχουν), τότε ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΕΣ για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Ακόμα όμως και αν γιά κάποιο λόγο δεν μπορούν να κάνουν κάτι ενώ ειναι απαραίτητο να γίνει και ζητούν με τον τρόπο της ανάγκης τους την βοήθεια από τον θεό, Αυτός είναι ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ και ΠΑΝΤΑ δίνει την βοήθειά του ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. (ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ, ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ) Έτσι λοιπόν το ταξίδι αυτό των ψυχών ακολουθείται μέσω της ύλης αλλά ρυθμίζεται ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ και ΜΟΝΟ μέσω της εσωτερικής διαδρομής επιτυγχάνεται η επιστροφή των καθαρών ψυχών πλέον κοντά στον θεό.
Φίλοι μου σας ανέπτυξα πολύ χονδρικά αλλά και πολύ απλά την γνώμη μου -θεωρία μου, χωρίς να κάνω επεκτάσεις και χωρίς να χρησιμοποιήσω ιδιαιτερες ορολογίες.
Ξέρω ότι γιά κάθε θέμα υπάρχουν κάποιες θεωρίες.Κοινώς αποδεκτή είναι οι θεωρία που δίνει τις πιό πολλές απαντήσεις στις ερωτήσεις που αφορούν το εκάστοτε θέμα. ΕΜΕΝΑ αυτή η θεωρία μου δίνει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό απαντήσεων (ΟΧΙ ΟΛΕΣ) από οποιαδήποτε άλλη.
Πριν βιαστείτε να την καταδικάσετε ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ σε σχέση με τις ερωτήσεις που έχετε.
Έτσι λοιπόν εφ όσον ΤΑ ΠΑΝΤΑ εξαρτιούνται από τον άνθρωπο, και το κάθε τι που συμβαίνει έχει να κάνει με τις δεσμεύσεις ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΨΥΧΗΣ και σε ΑΜΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΎΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΨΥΧΩΝ
, ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
(ΦΥΣΙΚΆ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΦΤΑΙΧΤΗΣ), ΓΙΑΤΙ ρίχνουμε το φταίξιμο στον θεό και θέλουμε να του ζητήσουμε εξηγήσεις. Εφ όσον το ξέρουμε αυτό αντί να ζητάμε εξηγήσεις από τον θεό, ΑΣ ΤΙΣ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Και αν κάποιος με ρωτήσει, λέγοντάς μου ότι εγώ έχω μπλέξει σε μιά κατάσταση αλλά δεν φταίω σε τίποτα , ή ότι υπάρχει τόση αδικία στον κόσμο και γίνεται τόσο μεγάλο κακό, γιατί λοιπόν δεν τα διορθώνει αυτά ο θεός; Τότε θα απαντήσω ότι ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ φτιάχνουμε ή χαλάμε την τύχη μασ ή την μοίρα μας, και ότι ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΕΠΛΆΚΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ Ή ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ η κατάσταση αυτή ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΠΑΛΙ όμως στο χέρι του είναι το αν θα ξεπεράσει την κατάσταση αυτή,αν θα παραμείνει στην ίδια ή θα την ξαπεράσει.

Το ξύλο είναι ευπρόσδεκτο. Περιμένετε να φύγω πρώτα. Έφυγα.
Φιλικότατα.

απορίες.

HermesΜέλος
11/07/2004, 12:11:56
Φιλε Steelspring,ευχαριστω για τους συλογισμους σου,
αλλα επετρεψε μου να σε βοηθησω να κατανοησεις τις αποψεις μου.

Η επιστημη παραδεχεται πως το συμπαν δημιουργηθηκε μεσα απο
μια μεγαλη εκρηξη (Super-Nova)-(Big-Bang) και επεκτεινεται
επαπειρον.
Αρα ειναι αιωνιο,συνεπως ειναι μια συνεχεις εκφραση δημιουργιας
χωρις να ειναι δυνατον το μεγεθος να συληφθει απο τον ανθρωπινο νου.
Κατι σαν τον Θεο ας πουμε,ασυληπτος,αιωνιος,δημιουργος.
Το θεμα ειναι ομως γιατι μας εφτιαξε ο θεος,σωστα?

Φαντασου λοιπον μια μικρη σφαιρα,στο μεγεθος μιας μπαλας ποδ.
η οποια εχει ενεργεια 100000000000...00+ J.,φαντασου για τι
ενεργεια μιλαμε.Ε λοιπον η εκρηξη μιας τετοιας ενεργειας μεσα
απο εναν τοσο μικρο πυρηνα,σκεψου τι αντιδραση θα ειχε,αρκει να σκεφτεις την πυρηνικη αντιδραση που προκαλει ο ανθρωπος.

Καταληγουμε λοιπον στο φαινομενο της δημιουργιας του συμπαντος...
Απο που ηλθε ολη αυτη η ενεργεια?
Ποιος τη δημιουργησε?
Σιγουρα λοιπον υπαρχουν πολλα ακομα που ο ανθρωπος δεν γνωριζει.
Ειτε μια ακομα διασταση υπαρξης, η μια παραλληλη πραγματικοτητα
στην οποια υπαρχει ο λεγομενος Θεος...
Εγω προς στιγμην πιστευω πως ολη αυτη η ενεργεια δημιουργθηκε
απο αγαπη,σημειο αναφορας μου 0-33 μ.Χ. ο Ιησους Χριστος...

1669

22Μέλος
11/07/2004, 22:08:22
εγω λεω να σας μπλεξω λιγακι.διαβαστε στο στοβαιο {εκδοσεις κακτος,βιβλιο 1,σελ.227} οτι καποια στιγμη στο παρελθον εφυγαν εμβια οντα απο τη γη! και το συμπαν εγειρε λιγο λογω θειας προνοιας ωστε να μπορουν καποια μερη του να κατοικηθουν!
μηπως λοιπον συμβαινει κατι πολυ πιο περα απο αυτο που μεχρι τωρα πιστευουμε?

athakandrΜέλος
12/07/2004, 03:27:00
Αγαπητοί φίλοι,

Ίσως θα ήταν χρήσιμο πολλές φορές να προσεγγίζουμε τα θέματα με τρόπο συστηματικό, δίχως προκαταλήψεις, δίχως θρησκευτικές αναλύσεις.

Ας μείνουμε στην επιστημονική σκέψη και ας δούμε που θα καταλήξουμε.

Αναρωτιούνται κάποιοι, υπάρχει Θεός; Άλλοι πάλι δηλώνουν βέβαιοι. Υπάρχουν κι άλλοι βέβαια σε άλλα topics , που το μίσος τους για τις Θρησκείες τους τυφλώνει και δεν μπορούν παρά να είναι φανατικοί..

Εμείς οφείλουμε, αν θέλουμε να συζητήσουμε μέσα σε πλαίσιο σοβαρότητας, να ακολουθήσουμε την λογική.

Την λογική να ακολουθήσουμε;; Αλήθεια, υπάρχει λογική;!! Πως ερμηνεύεται η ύπαρξη της λογικής με παραμέτρους ενδογενείς. Δηλ. ένα νόμο, πως είναι η αρχή διατήρησης της θερμότητας ή ξέρω και ΄γω πολλοί άλλοι νόμοι, που να λέει για παράδειγμα, ότι η λογική προκύπτει ως αρχή διατήρησης της εντροπίας ή ξέρω και ΄γω τι!

Γιατί ωραία τα λογίδρια, αλλά όταν φτάνουμε στην ταμπακιέρα, εκεί σταματάμε, εκεί αρχίζει ο καθένας και λέει το μακρύ του και το κοντό του.

Γιατί ακόμα κι αν κάνουμε ηρωικές παραδοχές σε όλα τα άλλα υπάρχει πάντα αυτό το πρόβλημα. Πως σε ένα κόσμο ντιτερμινιστικό, άλογο, αλγοριθμικό, υπάρχουν κατ'αρχήν νόμοι, δεύτερον αντίληψη και τρίτον και κυριότερον λογική!

Ερμηνεύονται αυτά με ενδογενείς υποθέσεις;

Φιλικά,