ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αινίγματα σε γκρίζο φόντο - Περιοδικά - Βιβλία

- Αινίγματα σε γκρίζο φόντο - Περιοδικά - Βιβλία

Ιλάμεθ14 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
ΙλάμεθΝέο Μέλος
17/08/2013, 17:21:54
Καλησπέρα!

Είμαι νέος στην παρέα παρ' ότι διαβάζω το φόρουμ αρκετά χρόνια τώρα. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχουν άτομα εδώ που να έχουν διαβάσει το βιβλίο του Μπαλάνου 'Αινίγματα σε γκρίζο φόντο'. Και γενικότερα εάν υπάρχουν άτομα εδώ που να γνωρίζουν σχετικά με τους άλλους τόπους που περιγράφονται στο βιβλίο.

Ευχαριστώ!

17/08/2013, 18:07:56
Καλώς ήρθες Ιλάμεθ

Εγώ δεν το έχω διαβάσει το εν λόγω βιβλίο του Μπαλάνου.
Έχω διαβάσει τμήματα από κάποια άλλα βιβλία του και μου φάνηκαν σαν μέτριας ποιότητας "επιστημονική" φαντασία.

18/08/2013, 16:18:41
Τον προηγούμενο μήνα χρειάστηκε να μείνω για ένα διάστημα στο σπίτι των γονιών μου κι ανάμεσα στα βιβλία της βιβλιοθήκης, νομίζω ότι είδα κι αυτό.
Ελλείψει χρόνου όμως δεν το διάβασα, οπότε δεν έχω προσωπική άποψη.
Εσύ, φίλε Ιλάμεθ, το έχεις διαβάσει;
Εάν ναι, ποια είναι η άποψή σου;

In anticipation of my resurrection...

ΙλάμεθΝέο Μέλος
18/08/2013, 17:54:38
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω διαβάσει άλλα βιβλία του Μπαλάνου, οπότε δε γνωρίζω εάν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με τα υπόλοιπα βιβλία του . Η αλήθεια είναι όμως ότι το συγκεκριμένο είναι γεμάτο απο συναρπαστικές πληροφορίες (σχεδόν σαν εγχειρίδιο) οι οποίες αν και είναι λίγο αόριστες, μπορώ να πω οτι μου κέντρισαν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον. Φαίνεται ότι γνωρίζει πραγματικά για τι πράγμα μιλάει. Και τα πράγματα για τα οποία μιλάει είναι πραγματικά απίστευτα. Όμως ο ίδιος σε προτρέπει να το ερευνήσεις.

Θεωρώ ότι η κεντρική ιδέα του βιβλίου είναι οι πολλαπλές πραγματικότητες/διαστάσεις τις οποίες και εξηγεί ακόμα και επιστημονικά. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ συνοδεύουν.

Το παρακάτω απόσπασμα που με εξιτάρισε ιδιαίτερα μπορώ να πω αλλά δεν βρήκα πουθενά σχετικές πληροφορίες.

«Ευτυχώς η ίδια η έρευνα με είχε διδάξει τροπους και μεθόδους να διαβάζω ταχύτατα πολλά και διαφορετικά βιβλία παράλληλα ή ταυτόχρονα.»

Επειδή με έτρωγε η περιέργεια έστειλα μήνυμα στον Κύριο μπαλάνο στο facebook και έλαβα άμεσα την παρακάτω απάντηση:

«Xαίρετε! Εκ μέρους του κου Μπαλάνου, αναφορικά με το ερώτημά σας, δεν υπάρχει μεταδόσιμη απάντηση, μιας και πρόκειται για ατομική τεχνική του, και όχι διδασκόμενη μέθοδο.
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία»

Χωρίς να θέλω να το παίξω εξυπνάκιας, έχω την αίσθηση ότι απαντάει ο ίδιος στα μηνύματα και η απάντησή του με απέφυγε ευγενικά.

Τι λέτε;

Edited by - Ιλάμεθ on 18/08/2013 17:58:36

18/08/2013, 20:24:37
quote:

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω διαβάσει άλλα βιβλία του Μπαλάνου, οπότε δε γνωρίζω εάν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με τα υπόλοιπα βιβλία του . Η αλήθεια είναι όμως ότι το συγκεκριμένο είναι γεμάτο απο συναρπαστικές πληροφορίες (σχεδόν σαν εγχειρίδιο) οι οποίες αν και είναι λίγο αόριστες, μπορώ να πω οτι μου κέντρισαν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον. Φαίνεται ότι γνωρίζει πραγματικά για τι πράγμα μιλάει. Και τα πράγματα για τα οποία μιλάει είναι πραγματικά απίστευτα. Όμως ο ίδιος σε προτρέπει να το ερευνήσεις.

Θεωρώ ότι η κεντρική ιδέα του βιβλίου είναι οι πολλαπλές πραγματικότητες/διαστάσεις τις οποίες και εξηγεί ακόμα και επιστημονικά. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ συνοδεύουν.

Το παρακάτω απόσπασμα που με εξιτάρισε ιδιαίτερα μπορώ να πω αλλά δεν βρήκα πουθενά σχετικές πληροφορίες.

«Ευτυχώς η ίδια η έρευνα με είχε διδάξει τροπους και μεθόδους να διαβάζω ταχύτατα πολλά και διαφορετικά βιβλία παράλληλα ή ταυτόχρονα.»

Επειδή με έτρωγε η περιέργεια έστειλα μήνυμα στον Κύριο μπαλάνο στο facebook και έλαβα άμεσα την παρακάτω απάντηση:

«Xαίρετε! Εκ μέρους του κου Μπαλάνου, αναφορικά με το ερώτημά σας, δεν υπάρχει μεταδόσιμη απάντηση, μιας και πρόκειται για ατομική τεχνική του, και όχι διδασκόμενη μέθοδο.
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία»

Χωρίς να θέλω να το παίξω εξυπνάκιας, έχω την αίσθηση ότι απαντάει ο ίδιος στα μηνύματα και η απάντησή του με απέφυγε ευγενικά.

Τι λέτε;

Edited by - Ιλάμεθ on 18/08/2013 17:58:36

Είναι αυτό που λέει το απόσπασμα που παρέθεσες, δεν είναι καθόλου κρυπτικό αυτό που είπε - τι ακριβώς θέλεις να μάθεις ή να καταλάβεις; (σχετικά με αυτό που σε 'εξιτάρισε' ή κάτι άλλο;
ΙλάμεθΝέο Μέλος
21/08/2013, 03:58:14
Αυτή η τεχνική που αναφέρει με ενδιαφέρει. Πώς γίνεται να διαβάζεις ταυτόχρονα/παράλληλα πολλά βιβλία;

Αλλά και όλο το βιβλίο σχετικά με τις τεχνικές σοκ με τις οποίες κάποιος μεταβένει σε διαφορετικές πραγματικότητες (Nagual κατά τον Καστανέντα) θεωρώ πώς έχει πολύ υλικό για συζήτηση και περαιτέρω ανάλυση.

21/08/2013, 09:41:26
Αν και δεν έχω διαβάσει τα παραπάνω βιβλία νομιζω οτι κάποιος που θέλει να έχει κάποιες "υπερβατικές" εμπειρίες δε θα έπρεπε να αναζητεί τη μέθοδο σε βιβλία science fiction
21/08/2013, 09:43:03
"Αυτή η τεχνική που αναφέρει με ενδιαφέρει. Πώς γίνεται να διαβάζεις ταυτόχρονα/παράλληλα πολλά βιβλία;"

Γράφεσαι στη νομική σχολή

ΙλάμεθΝέο Μέλος
21/08/2013, 18:55:57
Πύρινε, αφού δεν το έχεις διαβάσει πώς ξέρεις ότι είναι science fiction; Επειδή εγώ το έχω διαβάσει λοιπόν, σου λέω ότι ΔΕΝ είναι science fiction

22/08/2013, 10:22:39
Εχω διαβάσει διάφορα βιβλία τύπου Καστανέντα και τύπου Πάουλο Κοέλο που είναι μυθιστορήματα με (υποτίθεται) αληθινά στοιχεία και κάποιες πρακτικές. Και επαναλαμβάνω οτι υπάρχουν βιβλία (άπειρα στο διαδίκτυο) ΕΙΔΙΚΑ για αυτό τον σκοπό. Με τεχνικές δηλαδή και πρακτικές για συγκεκριμένα πράγματα. Με την προϋπόθεση βέβαια οτι κάποιος έχει τη διάθεση να τα θέσει σε εφαρμογή.
23/08/2013, 18:18:54
Το θέμα θα μεταφερθεί σύντομα στην Κατηγορία Περιοδικά - Βιβλία από την Κατηγορία .-= Η ΓΝΩΣΗ =-. όπου ανοίχθηκε αρχικά.

In anticipation of my resurrection...

29/08/2013, 16:29:27
quote:

Αυτή η τεχνική που αναφέρει με ενδιαφέρει. Πώς γίνεται να διαβάζεις ταυτόχρονα/παράλληλα πολλά βιβλία;

Αλλά και όλο το βιβλίο σχετικά με τις τεχνικές σοκ με τις οποίες κάποιος μεταβένει σε διαφορετικές πραγματικότητες (Nagual κατά τον Καστανέντα) θεωρώ πώς έχει πολύ υλικό για συζήτηση και περαιτέρω ανάλυση.

Μάλιστα.
Υπάρχει το απλό μέρος, το σύνθετο και το απροσδιόριστο.

Το Απλό: Παίρνεις τα 2-3-6-ν βιβλία που θα διαβάζεις 'ταυτόχρονα' και αντί να διαβάζεις 1 βιβλίο - το ίδιο κάθε μέρα μέχρι να το τελειώσεις - και μετά να πάρεις άλλο, διαβάζεις άλλο το πρωί, άλλο το βράδι, άλλο στο λεωφορείο κτλ.

Το σύνθετο: Βοηθά για γρήγορο διάβασμα να μάθεις σχετικές τεχνικές "φωτογραφικής" ανάγνωσης (δες εδώ http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/SuperSpeedReading - •In Twins, Arnold Schwarzenegger's character being a Genius Bruiser reads through the car manual pages in seconds.)

Το απροσδιόριστο: εδώ δε μπορούνε να σε βοηθήσουν πολύ οι τεχνικές, είναι το ταλέντο να βρίσκεις συνδέσεις, να αναλύεις και να συνθέτεις πληροφορίες κτλ από αυτά που διαβάζεις -
Όπως στο είπε και ο Μπαλάνος (που καμιά αμφιβολία ότι "το έχει") η " ίδια η έρευνα με είχε διδάξει τροπους και μεθόδους να διαβάζω ταχύτατα πολλά και διαφορετικά βιβλία παράλληλα ή ταυτόχρονα"

Μόνη πιθανή βοήθεια που προτείνω; Κάνε αυτό που διαβάζεις (αν πχ το κείμενο δίνει κάποια άσκηση, εφάρμοσέ τη πριν πας παρακάτω).
Άλλωστε στο είπε το 'μυστικό' πιο πάνω: "η ίδια η έρευνα" σε διδάσκει τροπους... συμφωνώ ότι είναι "ατομική τεχνική" που λεει, αλλά διαφωνώ με το ότι δεν είναι διδασκόμενη μέθοδος. Είναι, απλά διαφέρει αρκετά από άνθρωπο σε άνθρωπο και δεν μπορεί να τυποποιηθεί. έχει μεγάλη δόση 'αυθορμητισμού' και απαιτεί ισχυρή πρόθεση (προαίρεση και επιμονή).

19/08/2014, 13:57:36
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,
ΚΑΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΣΤΑ ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ''ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ'' 2-3 ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ !!! ΠΑΡ'ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΑΝΟΥ ..... ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!! Ο ΜΠΑΛΑΝΟΣ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΤΑΛΕΝΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ !!! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΠΟΧΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 1990 ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΒΡΙΣΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣΕ !! ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΠΡΩΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ!!! Ο ΠΑΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΒΕΡΕΤΑΣ ΠΗΡΕ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ !! ΕΙΧΑ ΤΟΤΕ ΜΙΑ ΥΠΟΨΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΝΝΟΥΣΕ (ΕΙΧΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙ-ΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ) Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ..... ΚΡΥΦΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ, ΜΑΣΩΝΙΑ, ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ, ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ .... ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..... ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... !!!

29/08/2014, 02:00:00
Επειδή κι εγώ
με τα όσα αποσπάσματα του έργου του Μπαλάνου έχω διαβάσει
καταλήγω μάλλον κοντά στο συμπέρασμα της Αμαλίας

quote:

Εγώ δεν το έχω διαβάσει το εν λόγω βιβλίο του Μπαλάνου.
Έχω διαβάσει τμήματα από κάποια άλλα βιβλία του και μου φάνηκαν σαν μέτριας ποιότητας "επιστημονική" φαντασία.

βρίσκω πολύ εύστοχη την παρατήρηση που δίνεις "Σπηλαιοεπαφικέ"

quote:
....ΠΑΡ'ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΑΝΟΥ ..... ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!! Ο ΜΠΑΛΑΝΟΣ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΤΑΛΕΝΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ !!!

ξέρεις, είναι ένα ταλέντο κι αυτό, και όχι απαραίτητα κακό ή άχρηστο.

Από την άλλη δίνεις και μια καλή εξήγηση στο γιατί τέτοια βιβλία ή ...σήριαλ είναι λίγο δύσκολο να ξανακυκλοφορήσουν, στην μετά Ιντερνετ εποχή, όπου ό,τι και να δεις, ό,τι και να πεις , ό,τι και να γράψεις,
λίγο πολύ ο κόσμος το'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι
(με όλες τις θετικές και αρνητικές προεκτάσεις βέβαια)

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "