- Ελληναρες!!!! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ steelspring ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ.
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΚΑΝΑ... (ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΛΟΓΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ)
quote:
ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ/OI ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣAN ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ (ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΞΕΡΑΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ) ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΥΨΟΣ ??????????ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
i aporia mou einai i eksis :ti esti ellinaras?
poios anakalypse ton oro?
i leksi ellinaras xrisimopoieitai kata koron apo osous aplws theloun na ypotimisoun tous omilountes gia patrida,simaia,ethnos,paradoseis,pisti.pithanotata,kapoios kounalakis isws na epairetai gia tin patrotita tis ideas.
oi "ellinares" loipon eimaste polloi.kai dystyxws gia tous aplous ellhnes tha prepei na mas ypostoun gia poly poly akoma.an vevaia aplous ellhnes ennooume tous typous toy styl "patrida mas i gh","fantazei wraia kameni i simaia" ktl ktl.
kai epeidh tygxanei na exoun kanei kai alloi sto ekswteriko,mporoun na milisoun gia to deos twn "ellhnarwn" otan episkeptontai poleis opws i romi to parisi ktl.exoun na milisoun gia to thaymasmo tou "ellinara" gia tin piazza navona px alla kai tin antidrasi tous otan vlepoun oti meta tis 12 to vrady den vriskoun anoixth kouzina se estiatorio...an ayto deixnei elleipsi sevasmou,tote mallon oi lekseis exoun xasei to metro...
to thema einai aplo filoi mou.peite mas opws thelete.ellinares i ellinakous.emeis eimaste ayto pou eimaste kai goustaroume trella!
kyrioi parte theseis.apo edw i apo ekei?
filika,enas ellhnaras!
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ/OI ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣAN ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ (ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΞΕΡΑΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ) ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΥΨΟΣ ??????????ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ.
Οπως ειναι γνωστο , το υψος της πυραμιδας το μετρησε ο Θαλης ο Μηλησιος με τη βοηθεια ενος ραβδιου.
Ο προβληματισμος λοιπον πρεπει να επικεντρωθει στο οτι τελικα την πυραμιδα οπωσδηποτε πρεπει να την εχτισαν καποιοι που μπορουσαν να μετρησουν τουλαχιστον το υψος .
δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν γι'αυτό δεν θα αναπτύξω τις παρατηρήσεις μου ούτε θα αναλύσω το μύνημά σου, που έχει αρκετές αντιφάσεις. Στο κάτω κάτω όταν μας κάνει ντου ο οχτρός θα πολεμάμε παρέα και παπαριές σαν και τούτες δεν θα μετράνε. Στο κάψιμο σημαίας όμως, (απ'όπου κατάγομαι, βάπτιζαν τα παιδιά τυλιγμένα σε σημαία, όταν οι εκλησίες απαγορεύονταν, οπότε κάποια στοιχείωση την έχω), θα σε ρωτήσω... Διαφωνώ να την καίνε, διαφωνώ να διαφημίζουν το γεγονός βουλευτές ως δικαίωμα της δημοκρατίας και αν ήταν στο χέρι μου θα προσπαθούσα να την σβήσω αλλα, σε ρωτάω, θα προτιμούσες να συλλαμβάνεται/εκτελείται όποιος την καίει; Δεν θα ήταν ΥΠΕΡΟΧΑ να πηγαίναμε έξω απ'το λευκό οίκο να κάψουμε αμερικάνικες και να ξέρουμε ότι θα ζήσουμε για να το πούμε σε άλλους; Μην κοιτάς το δέντρο, το δάσος είναι ακριβώς από πίσω.
Αυτό που είπα για σεβασμό δεν σημαίνει αποδοχή. Ως ανώτερος και ως Έλληνας μπορείς άνετα να αφήσεις τον εαυτό σου να υποστεί τον διαφορετικό τρόπο ζωής και μετά στον el Venezuelo αποφάσισε αν θα ξαναπάς τουρίστας, μετανάστης η οτιδήποτε, στη χώρα εκείνη. Μπορείς άνετα να περάσεις το χρόνο σου εκτός, σαν ντόπιος και θα ανακαλύψεις μυστικά για την άλλη χώρα, για την Ελλάδα (από τη συμπεριφορά των άλλων) και για τον ίδιο σου τον εαυτό ακόμα. Δεν θα χάσεις τίποτα από την ελληνικότητά σου αν φας βραδυνό στις 7:00, ούτε αν πας για ύπνο απο τις 12:00 (αν και η πανουργία του Έλληνα μπορεί να βρεί εναλλακτικές) ούτε αν συμπεριφέρεσαι στους ξένους "λες και θα τους ξαναδείς", αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιμένεις ότι επειδή έφτασε "ο Έλληνας" πρέπει οι άλλοι να αλλάξουν τρόπο ζωής για σένα. Στο κάτω κάτω γιατί ντε και καλά πρέπει να ακολουθήσεις τη ρουτίνα σου και εκεί; για διακοπές δεν πας; Αν κρίνω και απο τους δυτικο-ευρωπαϊκούς προορισμούς σου, τα πράγματα δεν είναι αλλοπρόσαλα εκεί.
Θα κλείσω "ιστορικά": Μην ταξιδεύεις σαν Ισπανός conquistador αλλά σαν αρχαίος Έλληνας έμπορος.
Περιμένω νέα σου
My Karma ran over your Dogma ![]()
nai thelw na syllamvanontai(kai oxi na ektelountai) osoi kaine ti simaia tis xwras mou mesa sti xwra mou,giati prosvalloun emena,prosvalloun tin istoria pou exei graftei me aima apo myriades sympatriwtes mou,prosvalloun tin mnimi mou kai tin pisti mou sto idaniko pou legetai patrida kai sygekrimena ELLADA.
to idio pisteyw tha ithele kai o aplos amerikanos an pigaina mesa sti xwra tou kai ton prosevalla me ayton ton tropo.to idio tha ithele o kathe ygiws skeptomenos politis kathe xwras.
allwste nomizw einai aytonoito oti gia kathe praksi mas prepei na eimaste etoimoi na dextoume kai tis synepeies analamvanontes tin eythini aytis.den nomizw oti mas timaei na kanoume kati pou prosvallei tous pollous zitwntas omws atimwrisia.(den pisteyw oti ki esy zitas atimwrisia.pisteyw oti den to etheses swsta :)
oso gia to allo simeio,ayto peri prosarmogis ston tropo zwis kathe topou.ma den diafwnw katholou se ayto pou les.allwste oloi osoi exoun filoxenithei apo emena ston topo pou vriskomai(gia na milisw vasi proswpikwn empeiriwn),anagastika i mi sevastikan kai prosarmostikan ston tropo zwis.tin aporia tin eixan omws gia kapoia pragmata.kai i aporia einai aplws aporia kai tpt perissotero.vevaia kakoi sympatriwtes mas asfalws yparxoun,oi opoioi den sevontai ta ithi tis synitheies twn katoikwn twn xwrwn tou ekswterikou.ayto omws den simainei oti aytoi oi ellines sevontai mono ta ellinika ithi.to pithanotero einai na min sevontai tpt.ara pros ti o oros ellhnaras?mipws o mi sevasmos pros ti xwra pou se filoxenei einai xaraktiristiko gnwrisma (mono) oswn miloun gia ellada,pisti,istoria ?
Ναι ο τυπάκος πρέπει να τιμωρηθεί, αλλά όχι απο το νόμο γιατί μετά μπορεί εγώ κι εσύ να κατηγορούμε την κυβέρνηση και να μας τιμωρούνε κι εμάς. Άσε που μπορεί να μας προκύψει και κανας ήρωας η μάρτυρας ή πρότυπο. Για ποιά τιμωρία μιλάω τότε θα μου πείς, πολύ απλά ο cameraman αντί να βγάλει τη ναϋλον σημαία από τη φωτιά, να του βγάλει την κουκούλα και να τον προβάλλει στις ειδήσεις με ονοματεπώνυμο κλπ έτσι δημοσιογραφικά: "ο τάδε με τη μαγκιά και το καμποϊλίκι που τον διακρίνει και επειδή έτσι του γουστάρει έκαψε τη σημαία" και μετά θα δεις τιμωρία... να πηγαίνει το τσογλάνι να πάρει τσιγάρα και να τρώει χλαμπάτσες στη μάπα, για να μην αναφέρω τα ανεπίσημα ξυλίκια και την επιτυχία της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.
Ακόμα, ο τυπάκος μπορεί να είναι τρελός, high ή ξένος. Όχι απαραίτητα αλβανός ή πράκτορας της CIA, μπορεί να είναι πχ αιγύπτιος τσαντισμένος που "διεκδικούμε" την κατασκευή των πυραμίδων. Δεν ξέρω, δεν με νοιάζει γιατί το γεγονός ότι φόραγε κουκούλα ακυρώνει τη σημαντικότητα της πράξης του. Άμα αρχίσει και γίνεται απροκάλυπτα, φάτσα κάρτα, τότε έχουμε πρόβλημα και το ξανασυζητάμε. Μέχρι τότε ας μείνουμε με το όνειρο να τον συναντάγαμε δεμένο σε ένα δέντρο.
quote:
mipws o mi sevasmos pros ti xwra pou se filoxenei einai xaraktiristiko gnwrisma (mono) oswn miloun gia ellada,pisti,istoria ?
Όχι, δεν γίνεται μόνο από Έλληνες, αλλά το παράπονό μου είναι ότι δεν θα έπρεπε να γίνεται απο Έλληνες, γιατί εμείς τουλάχιστον οφείλουμε να γνωρίζουμε καλύτερα. Και, πίστεψέ με, γίνεται από πολλούς. Και με στεναχωρεί αυτό και ήθελα να το γράψω να πώ τον πόνο μου. Και ο λόγος που το έγραψα σ'αυτό το topic είναι επειδή στον κύκλο μου έχει ταυτιστει αυτός ο όρος με αυτή τη συμπεριφορά.
Από αυτά που λες πιστεύω πως δεν θα πρέπει να χρεώνεσαι εθελοντικά τον όρο έλληνάρας, δεν σου αξίζει, διότι πρέπει να έχουμε μέτρο και ο υπερθετικός βαθμός δεν δηλώνει αυτό.
Χάρηκα που τα είπαμε
My Karma ran over your Dogma ![]()
quote:
Κατι που ηθελα να πω, για να μην το εχω αποθημενο... τοσες πολλες υβρεις, ημιμαθειες και ηλιθιοτητες δεν εχω διαβασει πουθενα αλλου "φιλε" ΕοΝ... εγω παντως (και μην με παρεξηγησεις καθολου) για Αλβανο ή Βουλγαρο σε περνω...
To μεγαλείο του Ελληναρά...
Του λές ποια είναι η αληθινή σημασία του ονόματος "Οιδι-ποδας",του λές την ακριβή ετοιμολογική ανάλυση,του λες ποια είναι η σημασία που διδάσκουν στο σχολείο, στην θεατρολογία...αλλά αυτός εκεί!επιμένει!
Επιμένει στην ΠΑΡΑΜΥΘΑ!!!
Εδώ ο ίδιος που είπε την πατάτα πιο πάνω,οτι Οιδίποδας σημαίνει αυτόν που γνωρίζει τον εαυτό του εξάγωντας ένα νεφελώδες συμπέρασμα για το συνθετικό ΟΙΔΙ (οτι βγαίνει απο το οιδα που σημαίνει "γνωρίζω") αλλά για το πόδας τίποτα, δείχνοντας παντελή άγνοια γραμματικής ....και δεν βγήκε να πεί οτι λέω αναλήθειες.
Και βγαίνει ο περήφανος ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ να κάνει κριτική...χωρίς βέβαια να μας δώσει μια πιο έγκυρη ανάλυση...Χωρίς κανένα επιχείρημα...έτσι απλά επειδή του χάλασες το παραμύθι γίνεσαι για αυτόν ο εχθρός του,ο Εβραίος του, ο Αλβανός του,ο Βουλγαρος του...
Αυτό είναι το σύγχρονο αδελφάτο των ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ που διακατέχεται απο την gay αισθητική του "κραξίματος" όπως ακριβώς οι ΤΡΑΒΕΣΤΙ στη Συγγρού,που ενώ είναι φύση άντρες πιστεύουν οτι με λίγο πατσουλί στη μούρη αυτόματα γίνονται γυναίκες και είναι έτοιμες να "ξεσκίσουν" και να "ξεμαλιάσουν" αυτόν που θα τους πεί το αυτονόητο....οτι είναι αντρες ότι και να κάνουν.
Ναι καλέ μου Ελληναρά... έχεις απωθημένα γιατι η προσωπικότητα σου είναι τραβεστί.Οσο πατσουλί και να βάλεις δεν μπορείς να πείσεις κανέναν.
Εγώ σαν γνήσιο τέκνο του ΦΩΤΟΣ, της Γνώσης και της Μάθησης περιμένω απο σένα ή μια συγνώμη ή μια εγκυρη ανάλυση του ονόματος Οιδίποδας.
quote:
Αυτό είναι το σύγχρονο αδελφάτο των ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ που διακατέχεται απο την gay αισθητική του "κραξίματος" όπως ακριβώς οι ΤΡΑΒΕΣΤΙ στη Συγγρού,που ενώ είναι φύση άντρες πιστεύουν οτι με λίγο πατσουλί στη μούρη αυτόματα γίνονται γυναίκες και είναι έτοιμες να "ξεσκίσουν" και να "ξεμαλιάσουν" αυτόν που θα τους πεί το αυτονόητο....οτι είναι αντρες ότι και να κάνουν.
Ναι καλέ μου Ελληναρά... έχεις απωθημένα γιατι η προσωπικότητα σου είναι τραβεστί.Οσο πατσουλί και να βάλεις δεν μπορείς να πείσεις κανέναν.
Μία, κάπως άσχετη, παρένθεση στην πολύ ωραία κουβεντούλα σας...
Φίλε ΑΙΟΝ πρόσεξε μην αρχίσει το "κράξιμο" περί κατάπτυστης, μεσαιωνικής, φασιστικής, ρατσιστικής και υποκριτικής συμπεριφοράς η Πάολα του ΣΑΤΤΕ.
..."follow me" the wise man said, but he walked behind...
quote:quote:
Κατι που ηθελα να πω, για να μην το εχω αποθημενο... τοσες πολλες υβρεις, ημιμαθειες και ηλιθιοτητες δεν εχω διαβασει πουθενα αλλου "φιλε" ΕοΝ... εγω παντως (και μην με παρεξηγησεις καθολου) για Αλβανο ή Βουλγαρο σε περνω...To μεγαλείο του Ελληναρά...
Του λές ποια είναι η αληθινή σημασία του ονόματος "Οιδι-ποδας",του λές την ακριβή ετοιμολογική ανάλυση,του λες ποια είναι η σημασία που διδάσκουν στο σχολείο, στην θεατρολογία...αλλά αυτός εκεί!επιμένει!
Επιμένει στην ΠΑΡΑΜΥΘΑ!!!
Εδώ ο ίδιος που είπε την πατάτα πιο πάνω,οτι Οιδίποδας σημαίνει αυτόν που γνωρίζει τον εαυτό του εξάγωντας ένα νεφελώδες συμπέρασμα για το συνθετικό ΟΙΔΙ (οτι βγαίνει απο το οιδα που σημαίνει "γνωρίζω") αλλά για το πόδας τίποτα, δείχνοντας παντελή άγνοια γραμματικής ....και δεν βγήκε να πεί οτι λέω αναλήθειες.
Και βγαίνει ο περήφανος ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ να κάνει κριτική...χωρίς βέβαια να μας δώσει μια πιο έγκυρη ανάλυση...Χωρίς κανένα επιχείρημα...έτσι απλά επειδή του χάλασες το παραμύθι γίνεσαι για αυτόν ο εχθρός του,ο Εβραίος του, ο Αλβανός του,ο Βουλγαρος του...
Εγώ σαν γνήσιο τέκνο του ΦΩΤΟΣ, της Γνώσης και της Μάθησης περιμένω απο σένα ή μια συγνώμη ή μια εγκυρη ανάλυση του ονόματος Οιδίποδας.
για ξαναδιαβασε ποιος εγραψε τι... ποιος εδωσε την ετοιμολογική ανάλυση που λες (εγω παντως δεν ειμαι).
αλλα οταν προσπαθουμε να τα καλυψουμε ολα λεμε οτι θελουμε...
αυτα αλλωστε τα κανει και η εκκλησια σας.
Δεν πειράζει άγνωστε φίλε, τι και αν έχουμε το ίδιο ονοματεπώνυμο και σε παρεξήγησαν όπως λες?
Το e-mail μου το άλλαξα, έβαλα και υπογραφή να το βλέπουν. Το όνομα μου δυστυχώς(!!!) δεν γίνετε να το αλλάξω.
ή δεν ξέρεις ελληνικά... Διάλεξε και πάρε.
Ισως αν ξαναδιάβαζες τι γράφω να σε βοηθούσε αλλά "φεύ"...πολλά ζητάω...
Τι είπες ? τι είναι αυτό το "φεύ" ?
Είναι το καινούργιο hit του Κεραμμυδά. Εχει βγεί και σε dvd.
Ελληνάααααααρρρρεεεεεεςςςςς μου!!!