- "ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ" - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ, ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ;
Αν πάντως κατάλαβα καλα,έχω να πώ ... ότι το θέμα είναι να μην είναι κάποιος είδος προς εκμετάλλευση....περιμένω πιο πολλα στοιχεία απο σένα!!!
Θεωρώ , ότι μπορεί να είναι ένα πολύ όμορφο και επικαιρο θέμα προς συζήτηση...![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Λαμβάνεις κάτι δικό μου, δίχως την άδειά μου. Όχι απαραίτητα υλικό. Μπορεί να πάρεις την ησυχία μου, την τάξη μου, ή να επέμβεις σε συνήθειες που μου αρέσουν. Το κάνεις είτε εκούσια, είτε ακούσια.
Εγώ πρέπει να νιώσω ότι μου το παίρνεις; Πρέπει να νιώσω την έλλειψή του δηλαδή;
Ναι, είναι η πρώτη σκέψη.
Θα μπορούσαν να γίνουν άλλες σκέψεις;
quote:
Λαμβάνεις κάτι δικό μου, δίχως την άδειά μου. Όχι απαραίτητα υλικό. Μπορεί να πάρεις την ησυχία μου, την τάξη μου, ή να επέμβεις σε συνήθειες που μου αρέσουν. Το κάνεις είτε εκούσια, είτε ακούσια.
Ωχ,αλλος ενας καμμενος απο παντρεια....
quote:
Καλημέρα.Λαμβάνεις κάτι δικό μου, δίχως την άδειά μου. Όχι απαραίτητα υλικό. Μπορεί να πάρεις την ησυχία μου, την τάξη μου, ή να επέμβεις σε συνήθειες που μου αρέσουν. Το κάνεις είτε εκούσια, είτε ακούσια.
Εγώ πρέπει να νιώσω ότι μου το παίρνεις; Πρέπει να νιώσω την έλλειψή του δηλαδή;
"Πατώντας" στα λεγόμενα του φίλου Traveller...θα έλεγα ότι η όποια επιλογή μας συνοδεύεται και απο "απώλειες" -ενίοτε και απο "οδύνη"-...και οι οποίες εκ των πραγμάτων σε μια σχέση είναι αναπόφευκτες αλλα και αναπόδραστες...αλλα το θέμα χρειάζετια πολύ συζήτηση και ανάλυση...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:Θα μπορούσαν...
Λαμβάνεις κάτι δικό μου, δίχως την άδειά μου. Όχι απαραίτητα υλικό. Μπορεί να πάρεις την ησυχία μου, την τάξη μου, ή να επέμβεις σε συνήθειες που μου αρέσουν. Το κάνεις είτε εκούσια, είτε ακούσια.Εγώ πρέπει να νιώσω ότι μου το παίρνεις; Πρέπει να νιώσω την έλλειψή του δηλαδή;
για παράδειγμα, πότε πρέπει να βάζουμε το "μου", στον λόγο μας. ![]()
Φυσικά, την έλλειψη κάποιου πράγματος(υλικού-άυλου) μπορούμε να την νιώσουμε και χωρίς να είναι, δικό μας.![]()

Το "μου" το βάζουμε σε αυτά που μας ανήκουν από τη φύση -και ανήκουν σε όλους μας- και σε αυτά που με τον κόπο μας έχουμε κατακτήσει. Και δεν αναφέρομαι σε σπίτια και αυτοκίνητα, αλλά σε αξίες και καταστάσεις ζωής που έχουμε διαμορφώσει.
Η ησυχία μου, λοιπόν, όταν κατεβαίνω στην ακρογιαλιά να ακούσω το κύμα και να δω τα καραβάκια να περνάνε, μου ανήκουν. Όπως εγώ θα σεβαστώ εσένα εκεί που είσαι, και αυτό που το περιβάλλον σου προσφέρει, εκείνη τη στιγμή, το ίδιο θα περιμένω κι από σένα.
Νομίζω καταλάβαμε σχετικά με το "μου".
Για να βοηθήσω όμως λίγο στο θέμα, θα πω το εξής.
Εκεί λοιπόν που είμαι στην ακρογιαλιά και λιάζομαι, έρχεται τύπος και στήνει την ομπρέλα του μπροστά μου και σκιάζει το μέρος μου (και για να προλάβουμε την αντίθετη άποψη: Η παραλία είναι 5km). Μου "στερεί" λοιπόν το μερίδιο του ήλιου που μου ανήκει. Εγώ, πρέπει να νιώσω στερημένος; Να πάω να του ζητήσω να μετακινηθεί...πως να νιώσω, πως να πράξω;
"Μου στερείς μόνο αυτό που επιτρέπω να μου στερήσεις"
Ο άνθρωπος, με όρια θεού,αφού δεν περιορίζεται,
εννοώντας,δύναται να απλωθεί παντού,οπου φτάνει,δείχνει άπειρος,
για τον χώρο που συναναστρέφεται τους συνανθρώπους του...
Η αρμονία, είναι το ζητούμενο, νομίζω...
Κι αυτή, δεν περιλαμβάνει, μόνο την κατανόηση,την αντίληψη, την
αίσθηση...Περιλαμβάνει πολλά περισσότερα,που βρίσκονται μέσα μας...Γιατί, το μέσα μας, είναι που μας κυβερνά...
Αυτό ορίζει, πότε ενοχλούμεθα, πότε μιλάμε για κτήματα,πότε για
υπάρξεις και πότε για είναι...
quote:
Το "μου" το βάζουμε σε αυτά που μας ανήκουν από τη φύση -και ανήκουν σε όλους μας- και σε αυτά που με τον κόπο μας έχουμε κατακτήσει. Και δεν αναφέρομαι σε σπίτια και αυτοκίνητα, αλλά σε αξίες και καταστάσεις ζωής που έχουμε διαμορφώσει.
Τελικά, "μου" ή "μας"?
Προφανώς και ο άλλος με την ομπρέλα, την ίδια αντίληψη με 'σένα έχει για το "μου" και το "μας", τα μπερδεύει δηλαδή . Κι αυτός θα σκέφτηκε: Δική μου παραλία, δικός μου ήλιος, δική μου ησυχία, o,τι θέλω κάνω.
quote:Να νιώσεις δεν ξέρω, να πράξεις μπορείς ή να του ζητήσεις να πάει πιο πέρα ή να πας εσύ, αν θέλεις την ησυχία "σου" και τον ήλιο "σου", σε δημόσιο χώρο.
...πως να νιώσω, πως να πράξω;

- στον Αυταρχισμο , στην Ξιπασια , στην ανθρωπινη Χαζοαφηρημαδα , στην περιττη και αχαρη Απρεπεια , στον Εγωκεντρισμο εκεινων που νομιζουν και για τον εαυτο τους και για τους αλλους , και στο ''ΝΟΙΑΣΟΥ ΛΙΓΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝΕ ΡΕ ΣΥ'' , θαρρω πως αναφερεται το παλικαρι ... ... ...
- θαρρω πως , το παντιοτροπως ''ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ Α'Ι' ΚΑΙ Γ &^&%$# ΕΣΥ'' , που επικρατει , και το , ''ΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ , ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ'' , ειναι το περισσοτερο που ενοχλει και τον φιλο τον Traveller και ολους οσους ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΘΗΚΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ , για λιγη Ανθρωποπρεπεια ...
- για λιγη εστω , ομως , που και απαραιτητη και αναγκαια ειναι ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ , που μονο μιζερια και αυθεραισια και μαγκιες δεν χρειαζεται ... ... ...
- ναι , ...
- ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ , 'ΩΡΕ ΑΝΟΗΤΕ , [σκεψου σαμπως και μηπως] ΕΓΩ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΡΕΧΩ ,... !!!
- θα τον ''περασουμε'' και τον Αυγουστο , ετσι δεν ειναι παλικαρια ;
-