ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- EΛΛΗΝΕΣ ΝΑΪΤΕΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- EΛΛΗΝΕΣ ΝΑΪΤΕΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

PREDATOR33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
alati13Μέλος
29/11/2003, 15:07:33
κατι ομορφο και δυνατο που εγραψε η φιλη μου η Βαλντα!!!

quote:

Ένας μαθητής ρώτησε τον δάσκαλό του:
- Δάσκαλε, τι θα έλεγες, αν έβλεπες ότι έπεσα;
- Θα έλεγα, σήκω!
- Αν έπεφτα, άλλη μια φορά;
- Ξανά, σηκώσου!
- Τι, πάντα πρέπει να σηκωθείς;
- Ναι, πάντα όταν πέφτεις πρέπει να σηκωθείς, γιατί εκείνος που έπεσε και δεν σηκώθηκε, είναι νεκρός.

Ο κυβερνήτης μιας πολιτείας έδωσε την διαταγή να ρίχνουν στη φυλακή έναν σούφι. Οι μαθητές του ήρθαν στη φυλακή να δουν τον δάσκαλό τους. Έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν τον δάσκαλό τους που καθόλου δεν άλλαξε και με χαρά τους υποδέχτηκε σαν να τον επισκέφτηκαν στο σπίτι του.
- Δάσκαλε, τι είναι αυτό που σας παρηγορεί μέσα σ' αυτό το σπίτι της θλίψης;
- Τα τέσσερα γνωμικά. Αυτό είναι το πρώτο: "Το κακό δε μπορείς να το αποφύγεις, γιατί όλα είναι προκαθορισμένα από τη μοίρα". Το δεύτερο "Τι απομένει στον άνθρωπο τον οποίον χτύπησε η συμφορά εκτός να υποφέρει με υπομονή; Αφού στον κόσμο δεν είσαι ο μόνος που περνάει παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις". Το τρίτο "Να ευγνωμονείς τη μοίρα σου αφού δεν έπαθες κάτι χειρότερο, που μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή". Και στο τέλος, λέω στον εαυτό μου "Η απελευθέρωση μπορεί να είναι πολύ κοντά, αλλά εσύ δεν το γνωρίζεις".
Eκείνη τη στιγμή ήρθαν οι φύλακες κ είπαν ότι είναι ελεύθερος, και ότι τον φυλακίσαν κατά λάθος.

Thothoula η Bιετναμέζα
Mοναδική
απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου

10/12/2003, 21:06:35
Ανάσα κ δω...
Θεωρώ το Ελιξίριο της Θλίψης ένα πολύ σημαντικό θέμα..
που όμως έχει συνέχεια την τάση να "κρύβεται"..

Βάζω στο "μπουκαλάκι" τα εξής..

Έχε πάντα ένα πράσινο δέντρο στην καρδιά σου,
και ίσως να έρθει το πουλί να κελαηδήσει.
(κινέζικη παροιμία)

Δεν υπάρχει άλλη ευτυχία
εδώ σ'αυτό τον κόσμο
από το να είμαι ελεύθερος από τη σκέψη
ότι είμαι κάτι διαφορετικό
από σένα.
(Ουτπαλαντέβα)

Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου

10/12/2003, 21:29:39
"Η μόνη αγνή χαρά σ' αυτό τον κοσμο
είναι ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΣ"

Cesare Pavese

11/12/2003, 20:41:09
θέλω να σας πω για κάποια ψυχή εδώ μέσα...
Κάποια κυρία άγνωστή μου κ παρόλα αυτά...
αφάνταστα αγαπημένη.Κάποια κυρία που ξέρει να διαφωνεί
με τον σωστό τρόπο, που έχει πάντα καλή διάθεση
αλλά ακόμα κ αν δεν έχει, είναι ευγενική κ καλωσυνάτη.
Θέλω να σας πω για το "γούρι" μου κ για τον άνθρωπο
που με "έστρωσε" στις δύσκολες φάσεις μου.

Κ το όνομα αυτής ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ.

Σας ευχαριστούμε νονά...

Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου

11/12/2003, 22:16:21
quote:

Το ελιξίριο της θλίψης.

Κάποιοι λένε ότι τα ωραία πράγματα τελειώνουν γρήγορα.
Αλήθεια τελειώνουν???
Μήπως το αγαλλιάζουμε σαν μια γουλιά αθάνατο νερό, σαν ένα μαγικό γιατρικό, και τα κρύβουμε βαθιά στην ψυχή μας, ώστε όταν νιώθουμε θλιμμένοι να τα θυμόμαστε και να γιατρευόμαστε ???
Αυτό θα ήθελα να κάνουμε και εδώ. Μια γλυκιά κατάθεση ψυχής. Μια όμορφη στιγμή που ζήσαμε και την κρύψαμε μέσα μας. Να η στιγμή να τα μοιραστούμε. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΣΚΟΠΑ. ΟΧΙ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΧΑΡΑΜΙΣΟΥΜΕ. Θα τα καταθέσουμε σαν να βάζουμε όλοι μας μια γουλιά αισιοδοξίας και δύναμης σε ένα μπουκαλάκι. Έτσι όταν θα έρθουν οι «χειμώνες» μας θα μπορούμε να διαβάζουμε αυτές τις όμορφες στιγμές και να δυναμώνουμε. Μια μυρωδιά από το μπουκαλάκι που θα περιέχει λίγο από το ΣΠΑΝΙΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ , θα είναι αρκετό για να μας δώσει την δύναμη που χρειαζόμαστε. Θα μπορούμε και εμείς να αισιοδοξούμε οτι θα ζήσουμε παρόμοιες στιγμές. Η μπορεί να μας έρχονται στο νου οι δικές μας όμορφες στιγμές. Αυτές που κρύψαμε μέσα μας για ώρα ανάγκης. Όμως όταν ήρθαν οι ώρες ανάγκης , κουβάλησαν μαζί τους την θλίψη τους και κουκούλωσαν τις όμορφες στιγμές μας. Όμως δεν τις χάσαμε. Το διαμάντι της ψυχής μας αν το καλύψει η σκόνη της θλίψης , πάλι διαμάντι είναι. Ας χαρίσουμε λίγο από την λάμψη του εδώ. Δεν περιμένω πολλά μηνύματα γιατί ξέρω ότι τελικά πιο εύκολα λες κάτι άσχημο παρά κάτι όμορφο. Αν το καλό σκεφτείτε , είναι ευκολότερο να μοιραστείς με κάποιον κάτι άσχημο που σου συνέβη παρά κάτι όμορφο δυνατό και αισιόδοξο. Ξέρω ότι τα άσχημα είναι περισσότερα απο τα όμορφα. Όμως τα όμορφα είναι δυνατότερα. Μια ευτυχισμένη στιγμή είναι δυνατότερη από χιλιάδες δυστυχίες. Αν ήταν διαφορετικά δεν θα ερωτευόμασταν ποτέ.
Θα ήταν λοιπόν τιμή μου αν επιτρέπατε σε μια ευτυχισμένη σας στιγμή να γίνει φίλος μας στα δύσκολα.

Το ελιξίριο της θλίψης...
Κάτι στιγμές φωτός που όμορφα θυμάμαι
ζεστές φιλίες που μοσχοβόλησαν ζωή,
χαρές φωνές και χρώματα που χάθηκαν στο χρόνο.
Πόσα αναπολώ, γέλια χαρούμενα κι ελπίδες θαρρετές.
Κι ακόμα και τώρα σαν μελαγχολώ σκέφτομαι αυτούς τους ανθρώπους που ακόμα και σήμερα με μιά φράση, με ένα γέλιο με δύο λογάκια στοργής με κάνουν να νοιώθω ζεστά ανθρώπινα.
Το ελιξίριο της θλίψης,
αυτές οι ατέλειωτες κουβεντούλες που όταν πονάς σε κάνουν να αισθάνεσαι τόσο καλά, να βγαίνεις από το κάθε πρόβλημα να μπαίνεις σε ψυχές γεμάτες από φώτα, να κάνεις την καρδιά σου να λησμονάει κάθε τι αρνητικό.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].

11/12/2003, 23:02:21
Βαλντα,διχασμενης προσωπικοτητας,βαφτιστηρα μου σε ευχαριστω για τα οσα χαρισματα μου κατεγραψες και για τα καλα σου λογια

Υ.Γ. Αλατι13 πραγματι πολυ ωραιο το θεμα σου απλα με προλαβε η βαφτιστηρα μου και το ξεθαψε!

Υ.Γ.2. Καποια αλλη στιγμη(τωρα δεν μου ερχονται τα καταλληλα λογια)θα ηθελα να μιλησω και εγω για τον ανθρωπο που ο χαρακτηρας και η συμπεριφορα του εκαναν και την δικη μου συμπεριφορα να αλλαξει προς το καλυτερο.Παντως εστω και χωρις να μιλησω θα ηθελα να του πω ενα ευχαριστω .

Καλο σας βραδυ

Edited by - Το ξωτικό on 11/12/2003 23:10:38

12/12/2003, 00:26:11
quote:

Θέλω να σας πω για το "γούρι" μου

Παρεπιμπτοντως θα ηθελα να πω κατι που σου ειχα πει και αλλη φορα καλη μου βαφτιστηρα...δεν μπορω να σηκωσω το βαρος του να ειμαι καποιου το γουρι η η καλη τυχη..

quote:

κ για τον άνθρωπο που με "έστρωσε" στις δύσκολες φάσεις μου.

Καλη μου μονο τα γαιδουρια και τα μουλαρια τα στρωνουν κατα πρωτο λογο...και κατα δευτερο δεν ειμαι καποιος οδοστρωτηρας η καποιο τανκ για να σε ...στρωσω!

Edited by - Το ξωτικό on 12/12/2003 00:28:36

12/12/2003, 11:40:24
quote:
Καλη μου μονο τα γαιδουρια και τα μουλαρια τα στρωνουν κατα πρωτο λογο

E, και; Aρνήθηκα ποτέ εγώ τη μουλαρίσια φύση μου; Xμ.. μου θύμησες τη γιαγιά μου που κάθε φορά που πείσμωνα για κάτι άρχιζε "Γαϊδάρα, ε γαϊδάρα"-sic!
Kατά δεύτερο λόγο, επίσης στρώνουν:
1) τα χαλιά -δεν θυμάμαι πότε, οι καλές νοικοκυρές όμως θα γνωρίζουν
2) τα αυτοκίνητα (δεν μπορώ το ΣK θα πάω να στρώσω το εργαλείο)
3) τις "κακές" κοπέλες (θα τη στρώσω εγώ την κάμπια..)
4) το Kρεβάτι-το "γαμήλιο" (τς τς τι τσιγκούνα η θειά Aμερσούδα!)

Zητώ ταπεινά συγγνώμη από το Alati (MA ΠOY EINAI TO AΛATI;)
για την μεγάλη παρένθεση.... Θα επανέλθω...
Mε ωραίες στιγμές που "κολλάνε" (ας μην σχολιάσουμε κ το κολλάνε) στο θέμα

Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου

alati13Μέλος
18/12/2003, 16:43:22
να είσαι τόσο κουρασμένος από την δουλεία που να μην σου μένει χρόνος ούτε για να κοιμηθείς.

Και μια μέρα να μπαίνεις στο ιντερνετ και να βλέπεις ότι κάποιοι άνθρωποι – που θεωρείς σημαντικούς – να τιμούν με τα λόγια τους και την παρουσία τους , αυτό που εσύ θεωρείς σημαντικό.

Είναι σαν να έχεις να μιλήσεις πολύ καιρό με κάποιο ΦΙΛΟ και την στιγμή που τον σκέφτεσαι, να χτυπάει το τηλέφωνο και να είναι αυτός. Έτσι για ένα γεια. Χωρίς γκρίνιες και απαιτήσεις. Απλά ένα γεια.

Οσο για αυτό που λες…

quote:

Ανάσα κ δω...
Θεωρώ το Ελιξίριο της Θλίψης ένα πολύ σημαντικό θέμα..
που όμως έχει συνέχεια την τάση να "κρύβεται"..

Η χαρά έχει την τάση να κρύβεται. ΄΄η για να το πω καλύτερα, εμείς έχουμε την τάση να την κρύβουμε. Οι ωραίες στιγμές είναι κάτι σαν ΦΥΛΑΧΤΟ. Φοβόμαστε να τις μοιραστούμε. Λες και θα τις χάσουμε. Σαν να φοβόμαστε μην μας γρουσουζέψουν την ευτυχία μας.

Και όλο και τις κρατάμε μέσα μας. Και μετά περνάμε και αλυσίδες και λουκέτα για να μην μας τις κλέψουν. Και μετά τις κλειδώνουμε και στο χρηματοκιβώτιο.

΄΄όμως αλίμονο. Η χαρά ανήκει στην συνομοταξία του ΑΗΔΟΝΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.

Γιαυτο και το θέμα έχει την τάση να κρύβεται. Γι αυτό και δεν υπάρχουν πολλά ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ (ΟΧΙ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΑ) ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.
Αν ανοίγαμε ένα θέμα με την ονομασία (ΤΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑS) και γράφαμε όλες τις κακές στιγμές , τώρα θα είχε πάει στις 30 σελίδες.

Όμως το δικό μας μυστικό είναι ένα. ΜΙΚΡΕΣ ΧΑΡΕΣ.

Μικρές χαρές λέγεται και αξίζει να τις θυμόμαστε και να τις μοιραστούμε.

alati13Μέλος
18/12/2003, 16:47:31
Να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 1900 Αφροδίτη και Ξωτικό για τις όμορφες στιγμές και σκέψεις που μοιράσθηκαν μαζί μας.

18/12/2003, 18:23:41
Το ελιξήριο της θλίψης
δεν έχει χρώμα, γευση κι άρωμα
το ελιξήριο της θλίψης είναι νερό.
Μα αν του κόσμου δακρυα και βροχές
ενωθούν
Χρωμα..γαλάζιο
Γευση..αλμυρή
Αρωμα..θεϊκο θα πάρουν
Θάλασσα θα στρώσουν
να βυθιστεί ο ήλιος στην καρδιά μας και ν'αποκοιμηθεί
και μια φορά, ακόμα, πάλι να ανατείλει την αυγή...

Edited by - 1900 on 18/12/2003 18:24:40

22/12/2003, 17:40:10

Va(l)nta
....
wondering...

Edited by - Valnta on 22/12/2003 17:41:24

22/12/2003, 18:05:19
[χαρά καινούργια μέρα τιράντα κράτημα ζωής
εφαρμογή διαρκείας 
καμάκι σκέψη αναλαμπή που πάντα πετυχαίνει
ηφαίστειο απλωχεριές που σκάζει η μέσα ομορφιά
μ' ιδρώτα και με διάρκεια