ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ασκητική ΙΙ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ασκητική ΙΙ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Deva_Parinito30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/08/2005, 04:40:46
Ναι το καταλαβα.Το εχω ξανακανει και στο παρελθον στην συζητηση μαζι σου.

Θα τα πουμε μεσω μειλ.Αλλωστε θα μενω μονιμα θεσσαλονικη εντος ολιγου καιρου και μπορουμε να συναντηθουμε οποτε Θελησουμε..

Να σαι καλα.

Deva_ParinitoΜέλος
02/08/2005, 04:40:50
quote:
Η αισθηση ηταν οτι η χρονικη αποσταση που ειχα ξαναβρεθει σε τετοιου ειδους κατασταση κτλ, κτλ.

Πρόσεξε. Εδώ τώρα, σ' αυτήν την φράση σου, θα πρέπει,- αν είχε εμφανιστεί η συνειδητότητα - να μπορείς περιγράψεις με απίστευτη λεπτομέρεια σε ποια κατάσταση βρισκόσουν, και όχι μόνο αυτό, αλλά να πείσεις - μιλάω για πίστη δηλ τώρα, με την έννοια "πείθω", "πείθομαι", "πιστεύω" - και τον συνομιλητή σου, πως αυτή η κατάσταση ανήκει στον πραγματικά αντικειμενικό κόσμο και όχι στον υποκειμενικό. Μπορείς να το κάνεις αυτό ?

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 02/08/2005 04:44:08

Deva_ParinitoΜέλος
02/08/2005, 04:53:54
quote:
Η όλη εργασία πάνω στον εαυτό μας συνίσταται στο να επιλέξουμε την επίδραση που επιθυμούμε να μας εξουσιάζει, και πραγματικά, να μπούμε κάτω από αυτήν την επίδραση. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να γνωρίζουμε απο πριν ποια επίδραση είναι πιο ωφέλιμη.

Προς το παρόν λοιπόν φίλε μου, επιλέξαμε όπως είδες, να κουβεντιάσουμε ενώ η ώρα κοντεύει 5:00 το πρωϊ, παρ' ότι και εγώ - υποθέτω και εσύ - αύριο εργαζομάστε...

Θα τα ξαναπούμε. Καλό ξημέρωμα...

Έγινε, τα λέμε...
02/08/2005, 04:54:49
Καλημέρα φίλοι μου.. Φίλε Ντέβα κάτι από τούτο του Βούδα μου μοιάζουν αυτά που μας προσκαλείς να κάμουμε..
Κάθε πράγμα όμως στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο..!!! Επ Αύγουστο έχουμε για να δούμε...

http://www.translatum.gr/afaton/orama/7.htm

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

02/08/2005, 04:54:53
Nαι μπορω να το κανω αλλα οχι για να σε πεισω.Αλλωστε ποτε δεν μιλησα οτι ειμαι αντικειμενικος ανθρωπος.
Θελεις τωρα να σου μιλησω για την καθαροτητα των χρωματων,την οξυτητα των μυρωδιων ακομη και του δερματος μου,την εξαφανιση της αισθησης του χρονου,μα πιο κυριο απ'ολα καθως παρατηρω κατι εκτος οτι η προσοχη μου στρεφεται στο αντικειμενο, ηχο ειναι σαν να επιστρεφεται(η προσοχη) προς εμενα.Ηκατασταση αυτη της αμοιβαιας προσοχης δηλαδη μια ταυτοχρονη κινηση προς το παρατηρουμενο και προςεμενα ειναι αρκετα δυσκολη και ευκολο να διαταραχτει.
02/08/2005, 05:00:08
Τωρα που το σκεφτομαι ετσι ειχα μα νιωσω απ οταν κοντεψα να πνιγω στην θαλασσα πριν απο χρονια,και οταν πριν ενα χρονο περιπου τρακαρα με το αυτοκινητο.

Τελος παντων.Σε δυο ωρες πρπει και γω να ξυπνησω.

Καλο ξημερωμα και σε σενα

02/08/2005, 08:26:03
quote:

Μέχρι στιγμής δεν έχεις διατυπώσει κανένα ερώτημα όσον αφορά κάποια από τις "ασκήσεις".

Ξέρεις που βρίσκεσαι ? Ξέρεις ποιο είναι το θέμα μας ?
Eάν παρατηρήθηκε προσεκτικά η μη δεν το εξετάζω, απλά απάντησα στην Πυραμίδα. Πάντα γνωρίζω και το που βρίσκομαι και το αν είμαι ή δεν είμαι εκτός θέματος.
Χαιρετώ,

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
Στη μοναξιά του δειλινού,
δώστε άρωμα βυθού.
Αστέρι,φως και άναμμα φεγγάρι βασιλιά μου!
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...

02/08/2005, 13:05:20
Δημήτρη η μία περίπτωση είναι αυτό που γράφεις, να δούμε τους άλλους όπως θα θέλαμε να είναι, όμως υπάρχει και η περίπτωση να κάνουμε το αντίστροφο, να κάνουμε τους άλλους να μας δουν όπως θα ήθελαν.

Αυτό είναι πιό δύσκολο και γι΄αυτό μιλάω για αλλοτρίωση.

Όταν καταλάβουμε την αλλοτρίωση θέλει δύναμη για να επανέλθουμε και σίγουρα αγάπη για να συγχωρήσουμε πρώτα τον εαυτό μας για τα λάθη του.
Μετά δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια έχουμε συγχωρήσει και τον άλλον.

Και βέβαια ο Deva το έγραψε σωστά, εγώ το τροποποίησα βάσει της στιγμιαίας ψυχολογικής μου κατάστασης. Το ένα προϋποθέτει το άλλο.

02/08/2005, 13:19:25
nst η αλλοτρίωση που γράφω δεν είναι πραγματική πάντα, δεν φτάνει στο σημείο που χάνεσαι εντελώς, γιατί τότε δεν μιλάμε για αλλοτρίωση αλλά για τον πραγματικό εαυτό. Ότι και να συμβεί δεν μπορείς να γίνεις κάτι που δεν είσαι, όταν φτάσεις στο επικίνδυνο σημείο χτυπάει το καμπανάκι μέσα σου και συνέρχεσαι.

Τότε αρχίζεις να σκέφτεσαι τους τρόπους να ξαναέρθεις στο επιθυμητό για σένα επίπεδο.

Όλα προσωπική υπόθεση είναι γι΄αυτό δεν καταλαβαίνουμε τι λέει ο άλλος. Την ώρα που μιλάει εμείς σκεφτόμαστε τα προσωπικά μας θέλω και δεν ακούμε. Γι΄αυτό προσπάθησα με άλλον, για να είμαι εκεί την ώρα που μιλάει και όχι στα προσωπικά μου, δεν τα κατάφερα καλά αλλά θα ξαναπροσπαθήσω.

Φυσικά και δεν μπορεί να μας κόψει κανένας, μόνοι μας κοβόμαστε, όταν έρχονται σε αντιπαράθεση τα "εγώ" μας και η εικόνα που έχουμε φτιάξει με την αλήθεια.

02/08/2005, 13:34:52
Deva το να μου πεις ότι μπορείς να μου δώσεις την δυνατότητα είναι κάτι, το να μου την δώσεις κάτι άλλο, δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις εάν κάποιος είναι έτοιμος για κάτι ή όχι μέχρι να το κάνεις.

Κανένας δεν σύρεται κάπου χωρίς αιτία και αφορμή, η αιτία είναι μέσα του, η αφορμή είναι τα λόγια σου.

Εγώ πάντως δεν βλέπω πουθενά συμπεράσματα, βλέπω απορίες και ερωτήσεις.