- ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΞΟΡΚΙΑ?? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:Δηλαδή, για να γίνω πιο σαφής, είναι ένας τρόπος να συγκεντρωθείς σε κάτι που θέλεις (και αυθυποβολή), ώστε να απελευθερώσεις την ενέργεια που έχουμε όλοι μέσα μας για να γίνει αυτό.
εγω συμφωνω!
quote:Μην ξεχνάτε ότι "όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις" (ή περίπου έτσι τελοσπάντων).
οχι περιπου, ετσι ακριβως!!!
quote:Στο δικό μου μυαλό τα ξόρκια δεν τα κάνεις ποτέ για να βλάψεις κάποιον ή για προσωπικό όφελος.
εισαι καλος ανθρωπος!
quote:Στο σημείο του "φίλου" αυτοσχεδίασα και έγραψα ένα ξόρκι, που μου ήρθε στο μυαλό εκείνη την ώρα, για να μην μπορέσει να μιλήσει άδικα για το φίλο μου.
αυτη ειναι τεχνικη των μαγων του χαους.
γνωριζεις κατι ή σου βγηκε αυθορμητα?
quote:
Τώρα μπορεί αυτά να σας φανούν χαζά
ο καθενας κοιταζει απο την δικη του οπτικη γωνια και αντιλαμβανεται με την δικη του αντιληψη που καθοριζουν τα δικα του φιλτρα.
σε καποιους θα φανουν χαζα, σε καποιους οχι...
quote:Όταν δοκίμασα να κάνω κάτι ανάλογο για μένα (να βρω χρήματα) από την πρώτη στιγμή πίστευα, ότι επειδή, ήταν για δικό μου όφελος, δεν θα πετύχαινε. Και φυσικά δεν πέτυχε.
χαχαχα!
μαθαινεις γρηγορα!!!
quote:Συμπέρασμα που έβγαλα ήταν ότι επρόκειτο καθαρά για αυθυποβολή η οποία ενεργοποίησε δυνάμεις που έχουμε όλοι μέσα μας κι είχαν σχέση με την επιθυμία μου να βοηθήσω έναν δικό μου άνθρωπο.
αυθυποβολη ειναι ο,τι υποβαλεις σε εσενα, οχι στους αλλους.
αυτο που εκανες ηταν μεταβιβαση θετικης ενεργειας, και θα μπορουσες να το πετυχεις και με μια απλη (αλλα απο καρδιας) προσευχη-παρακληση στο Θειον (οπως και να το ονομαζεις)
και η επιθυμια μας να βοηθησουμε καποιον ανιδιοτελως, ονομαζεται Αγαπη!
quote:
Τώρα θα μου πείτε που κολλάνε όλα αυτά τα mumbo jumbo με το γεγονός ότι, κατά τα άλλα, είμαι θρησκευόμενο άτομο.
μαμπο τζαμπο?
πεστο βρε παιδι μου οτι ξερεις μαμπο τζαμπο!
αληθεια, τι θα πει θρησκευομενος?
ειναι αυτος που παει στην εκκλησια και νηστευει τεταρτη και παρασκευη το λαδι και το σεξ, ή αυτος που εχει το Θειον στην καρδια του?
quote:Κολλάνε στο γεγονός ότι, ως άτομο, έχω μία άλλη κοσμοαντίληψη για τη θρησκεία και το θεό και τη δύναμη της φύσης, που όμως, έχουν μία κοινή αφετηρία, η οποία δεν είναι άλλη από την αγάπη προς τον πλησίον και όλη την θετκή ενέργεια που υπάρχει στη φύση.
αρα το θρησκευομενος εχει την δευτερη εννοια που ειπα παραπανω...
μ αρεσει ο τροπος που κοσμοαντιλαμβανεσαι!
quote:Τα παραπάνω link αποτέλεσαν έναν "οδηγό" για μένα για να "δημιουργήσω" ένα ξόρκι, για κάποιον που είχε ανάγκη κι όχι για προσωπικό όφελος.
εγω μπορω να σας πω πολλους τροπους να δημιουργησετε ενα ξορκι: απο το να φτιαξετε εναν κυκλο και να χορευετε επι τρεις μερες συνεχως, μεχρι να παιξετε μια παρτιδα ταβλι!
το μυστικο ολων των συνταγων ομως ειναι να εχεις σκοπο και συγκεντρωση!
ωστοσο προτεινω τον απλουστερο τροπο: προσευχη!
αυτος που ζηταει (με καθαρη καρδια), λαμβανει. ![]()
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Έχεις δίκιο στο σημείο που εξηγείς την έννοια της αυθυποβολής (δεν ήταν ακριβής η λέξη). Η διοχέτευση θετικής ενέργειας ήταν ο πιο σωστός ορισμός. Όσον αφορά αυτό με το πως έγραψα το ξόρκι, δεν ξέρω κάτι άλλο περί μάγων του χάους, απλά ήταν κάτι που μου ήρθε στο μυαλό, όχι ακριβώς αυθόρμητα. Σκέφτηκα πολύ συγκεκριμένα αυτό που ήθελα να γίνει και, κατόπιν, έχοντας κατά νου (δεν ξέρω γιατί), ότι το ξόρκι έπρεπε να έχει ρίμα για να πιάσει, έγραψα ένα ανάλογο 4στιχο σε ένα χαρτάκι, το οποίο μετά έσκισα.
ανήσυχη7
quote:
αληθεια, τι θα πει θρησκευομενος?ειναι αυτος που παει στην εκκλησια και νηστευει τεταρτη και παρασκευη το λαδι και το σεξ, ή αυτος που εχει το Θειον στην καρδια του?
οχι δα !
Βαθιά θρησκευόμενος είναι αυτός, που π.χ. οδηγεί μηχανάκι, με φραπεδάκι ή τσιγάρο στο αριστερό και μόλις περάσει μπροστά από εκλησσία, κάνει και το σταυρό του με το δεξί, με κινήσεις σα να παίζει μπουζουκάκι,
Αυτή η βαθιά θρησκευτική αντίληψή του, θα του δώσει και το απαραίτητο δικαίωμα να διαολοστείλει και τον άλλον, που άν και το μηχανάκι του "μπουζουκτζή" πέρασε βολίδα το ΣΤΟΠ ...
ΠΡΟΣΟΧΗ
Κρατείστε μακριά από ανθρώπους με "μεγάλους σταυρούς".
Λόγω της βαθιάς πεποίθησης οτι το σύμπαν φτιάχτηκε γι αυτούς και οτι έχουν προσωπική ευνοια και απευθείας γραμμή επικοινωνίας με τον Θεό, πιστεύουν οτι μπορούν να διαπράξουν κάθε ανομία και έχουν κάθε δικαίωμα να καταπατήσουν οποιονδήποτε και οτιδήποτε.
Έχετε δεί τέτοιον άνθρωπο να λέει "Αμήν Παναγίτσα μου, κάνε να του βγεί το μάτι" ???
Μακριά !
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΟΜΩΣ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΞΟΡΚΙΑ. ΚΑΛΩΣ Η΄ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΨΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!
ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑΤΕ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΞΟΡΚΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΑΝΟΥΝ. ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.
ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΡΟΗ ΕΠΑΝΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.
quote:
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΟΜΩΣ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΞΟΡΚΙΑ. ΚΑΛΩΣ Η΄ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΨΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑΤΕ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΞΟΡΚΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΑΝΟΥΝ. ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.
Αφού δεν ξέρεις να κάνεις ξόρκια και άρα δεν ξέρεις πώςδουλεύουν, πως ξέρεις οτι δουλεύουνε και στους άπιστους ? Θελω να μου εξηγήσεις, πώς διαμόφωσες αυτή τη γνώμη, οτι δηλαδή τα ξόρκια δουλεύουνε και στους άπιστους.
Αγγελος.
quote:Jonniebegood,σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
δεν συνηθιζω λεω καλα ή κακα λογια, λεω απλα την γνωμη μου. ![]()
quote:Όσον αφορά αυτό με το πως έγραψα το ξόρκι, δεν ξέρω κάτι άλλο περί μάγων του χάους, απλά ήταν κάτι που μου ήρθε στο μυαλό, όχι ακριβώς αυθόρμητα.
ουτε και θα μαθεις απο πουθενα!
ο καθενας κανει του κεφαλιου του ως προς το τυπικο.
το μονο τους κοινο ειναι η αντιληψη πως δεν παιζει ρολο το τυπικο - τα ιδια αποτελεσματα εχεις και με μια παρτιδα ταβλι.
την θετικη ενεργεια την μεταδιδεις ευκολοτερα παιζοντας!!! ![]()
quote:Σκέφτηκα πολύ συγκεκριμένα αυτό που ήθελα να γίνει και, κατόπιν, έχοντας κατά νου (δεν ξέρω γιατί), ότι το ξόρκι έπρεπε να έχει ρίμα για να πιάσει, έγραψα ένα ανάλογο 4στιχο σε ένα χαρτάκι, το οποίο μετά έσκισα.
εφτιαξες ενα δικο σου τυπικο επηρεαζομενη απο τα κλασσικα ξορκια-στιχακια.
θα μπορουσες να ζωγραφισεις μια εικονα, να παιξεις μουσικη, να χορεψεις, να πεφτεις σε ρυθμους Αλφα (κατα την μεθοδο Σιλβα πχ), να νηστεψεις τρεις μερες σε μια βουνοκορφη, ή να κανεις το απλουστερο ολων: να προσευχηθεις με την καρδια σου. ![]()
νασαι καλα και ησυχασε! ![]()
quote:ΠΡΟΣΟΧΗ
Κρατείστε μακριά από ανθρώπους με "μεγάλους σταυρούς".
Λόγω της βαθιάς πεποίθησης οτι το σύμπαν φτιάχτηκε γι αυτούς και οτι έχουν προσωπική ευνοια και απευθείας γραμμή επικοινωνίας με τον Θεό, πιστεύουν οτι μπορούν να διαπράξουν κάθε ανομία και έχουν κάθε δικαίωμα να καταπατήσουν οποιονδήποτε και οτιδήποτε.
Έχετε δεί τέτοιον άνθρωπο να λέει "Αμήν Παναγίτσα μου, κάνε να του βγεί το μάτι" ???Μακριά !
να γιατι εκτιμω τον βριλ, αν και ειναι κακος... ![]()
quote:ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑΤΕ ΚΑΛΕ!!!!
εγω δεν γελασα νομιζω...
ουτε με κανεναν αλλον.
quote:ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΟΜΩΣ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΞΟΡΚΙΑ.
με το να πιστευεις οτι καποιος μπορει να σε βλαψει απο μακρια, μπορει να βλαψεις τον εαυτο σου μονη σου!
το να αποδιδεις ο,τι δυσαρεστο σου συμβει σε εξωτερικη επεμβαση και οχι σε δικα σου λαθη ή απροσεξιες, εκτος του οτι δεν σε βοηθαει στην αυτοβελτιωση, μπορει να δημιουργησει και συνδρομο καταδιωξης.
αυτο δεν το λεω ουτε για να σε θιξω ουτε για να κανω πλακα.
δεν το λεω καν για σενα, αλλα για ολους μας!
quote:ΚΑΛΩΣ Η΄ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΨΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!
τριχες κατσαρες? ![]()
χιουμορ κανω, ε?
quote:ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΡΟΗ ΕΠΑΝΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.
κι αν σε τσατισει και του το στειλεις πισω???
![]()
ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΠΟΤΕ, ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΟΡΚΙΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΜΥΝΕΣΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΑ.
ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ TOPIC ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ (ΠΕΡΙΠΟΥ) ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΨΑΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΓΝΟΟΥΣΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΞΟΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΟΥ.
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΩ ΑΓΓΕΛΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΩΣ Η΄ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΜΕΣΑ Η΄ΑΜΜΕΣΑ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.
Βλέπουμε απλά εικόνες απο το παρελθόν ή αναγνωρίζουμε στοιχεία άγνωστα του εαυτού μας δια μέσου της επικοινωνίας των θωρουμένων με στοιχεία άγνωστα.....ωστόσο υπαρκτά εντός μας???
Μήπως πρόκειται για μια αναγνώριση του ιδίου άγνωστου μέρους του εαυτού μας μέχρι εκείνη/ες την στιγμή/ές και είναι εκείνο που μας προσφέρει αισθήματα όμορφα και ανακουφιστικά???
Δανείζομαι ένα απόσπασμα απο το διαδίκτυο...
"Τι είναι ένα Μουσείο και πως συμβάλει θετικά στην ψυχολογία των παιδιών;
Posted on 15 Απριλίου 2011 by admin
Τα Μουσεία σήμερα θεωρούνται ανοιχτά εργαστήρια γνώσης και φαντασίας, αίσθησης και βίωσης, όπου οι επισκέπτες αντιλαμβάνονται την αξία για τη διαφύλαξή τους και μεταβάλλουν τη στάση τους απέναντι στον κόσμο και τον εαυτό τους. Με βάση το παρελθόν καθορίζουν το μέλλον και τη συνέχεια του πολιτισμού συμβάλλοντας στην ανανέωσή του".
...και το θέτω υπ'οψιν σας μαζί με την σχετική διεύθυνση.
http://www.arolithos.com/blog/?p=142
Το ερώτημα που δημιουργήθηκε στο μυαλό μου , είναι το εξής..:"Είναι μια απλή επίσκεψη και μια απλή γνωριμία με το παρελθόν ή κάτι πολύ περισσότερο και κάτι που μας φέρνει πιο κοντά στον ίδιο μας τον εαυτό???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...