ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ξόρκια και άλλα... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ξόρκια και άλλα... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Malandra30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
AriadneΝέο Μέλος
07/03/2014, 21:04:48
quote:

Η μαγεία - που εγώ προσδιορίζω ίσως διαφορετικά από σένα - είναι κάτι που τραβά το ενδιαφέρον αλλά από το ενδιαφέρον στα ξόρκια υπάρχει από τη μια άβυσσος από την άλλη καμιά απόσταση. Θα πρότεινα να αποφύγεις προσωπικά μηνύματα - εκτός κι αν σε ενδιαφέρει το... κοινωνικό κομμάτι. Ξεκίνα με δημόσια συζήτηση μέχρι να έχεις κάποια βάση να διακρίνεις το πούλημα μούρης από το χρήσιμο... η εκδήλωση ενδιαφέροντος (ζήτηση) προκαλεί πάσης φύσης "προσφορές."

panpam δε με ενδιαφέρει το κοινωνικό κομμάτι και ούτε έχω λάβει τίποτα μηνύματα. Είπα ότι όποιος ξέρει από μαγεία μπορεί να μου στείλει email γιατί αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι αρκετά και δεν έχουν σχέση με τις συζητήσεις που κάνουμε εδώ. Φυσικά και ξέρω ότι οι περισσότεροι εδώ που λένε ότι ασχολούνται με τη μαγεία είναι απατεώνες, δεν είμαι τόσο αφελής.

07/03/2014, 23:21:23
quote:

,,,,
panpam δε με ενδιαφέρει το κοινωνικό κομμάτι και ούτε έχω λάβει τίποτα μηνύματα. Είπα ότι όποιος ξέρει από μαγεία μπορεί να μου στείλει email γιατί αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι αρκετά και δεν έχουν σχέση με τις συζητήσεις που κάνουμε εδώ. Φυσικά και ξέρω ότι οι περισσότεροι εδώ που λένε ότι ασχολούνται με τη μαγεία είναι απατεώνες, δεν είμαι τόσο αφελής.

Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι εδώ στο φόρουμ που λένε ότι ασχολούνται με τη μαγεία είναι απατεώνες, περισσότερο είχα στο νου περαστικούς

Gnostic StudentΜέλος
08/03/2014, 13:13:21
(Μήνυμα 26/01/2014, 13:10:56, από http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=20&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=11694 )

Όποιος ενδιαφέρεται να γνωρίσει τι είναι μαγεία είναι καλύτερο να μελετήσει βιβλία όπως του Eliphas Levi εκ των οποίων το πιο εκτεταμένο κατά τη γνώμη μου για το θέμα είναι το "Dogma Et Rituel De La Haute Magie" (Δόγμα και τυπικό της Υψηλής Μαγείας)

Αυτό μπορεί να το βρει κάποιος και σε ελληνικά βιβλιοπωλεία (νομίζω στα ελληνικά το λένε και "ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ"). Αν κάποιος δεν μπορεί να βρει αυτό (καλό θα ήταν να βρει το συγκεκριμένο) μπορεί να διαβάσει άλλα βιβλία του συγγραφέως που επίσης μπορεί να είναι διαφωτιστικά.

Να και μια μορφή του πρώτου μέρους του βιβλίου στα αγγλικά, σε ηλεκτρονική μοφή:

http://www.globalgrey.co.uk/Books/Esoteric/Dogma-Et-Rituel-De-La-Haute-Magie-Part-I.pdf

AriadneΝέο Μέλος
08/03/2014, 19:46:36
quote:

Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι εδώ στο φόρουμ που λένε ότι ασχολούνται με τη μαγεία είναι απατεώνες, περισσότερο είχα στο νου περαστικούς

Τι εννοείς περαστικούς;

08/03/2014, 20:12:37
quote:

quote:

Τι εννοείς περαστικούς;

Εννοώ ανθρώπους που περνάνε από φόρουμ διαφημίζοντας πράγματα (ιστοσελίδες, ομάδες κτλ) που μαγικοφέρνουν πχ - ενδεχόμενα 'ψαρεύουν' επίσης. Είναι περίπολοκο το θέμα...

Gnostic StudentΜέλος
08/03/2014, 22:01:18
quote:
Ariadne
Φυσικά και ξέρω ότι οι περισσότεροι εδώ που λένε ότι ασχολούνται με τη μαγεία είναι απατεώνες, δεν είμαι τόσο αφελής.
Θα έλεγα οτι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά άτομα τα οποία δεν έχουν πραγματική γνώση της μαγείας και του εσωτερισμού. Αυτοί μοιάζουν για απατεώνες αλλά είναι στην πραγματικότητα αγνοούντες.
Υπάρχουν όμως και επαγγελματίες απατεώνες, υπάρχουν αυτοί που ασχολούνται με τον εσωτερισμό ή είναι σε ομάδες αλλά κυνηγάνε και τα χρήματα (καλό είναι να μη παίζουν χρήματα σε πνευματικές ομάδες) και υπάρχουν και κάποιοι που έιναι μαύροι μάγοι και ψάχνουν θύματα ή εταίρους.

quote:
panpam δε με ενδιαφέρει το κοινωνικό κομμάτι και ούτε έχω λάβει τίποτα μηνύματα. Είπα ότι όποιος ξέρει από μαγεία μπορεί να μου στείλει email γιατί αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι αρκετά και δεν έχουν σχέση με τις συζητήσεις που κάνουμε εδώ
Ευχαρίστως θα απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση ξέρω την απάντησή της είτε σε πμ είτε εδώ
09/03/2014, 12:42:35
Το "ασχολούμαι με την μαγεία" σημαίνει πολλά. Μπορεί κάποιος να έχει μείνει στο να έχει διαβάσει από μερικά έως αρκετά βιβλία. Αυτή είναι η περίπτωση του μελετητή της μαγείας, δηλαδή κάποιος που έχει ασχοληθεί αλλά δεν την εξασκεί. Πολλοί και μάλιστα ακαδημαϊκοί το έχουν κάνει αυτό και μάλιστα στο εξωτερικό έχουν εκδώσει ένα σωρό μελέτες πάνω σε αυτά τα θέματα. Να θυμηθώ σε μια που είχα ρίξει μια ματιά πρόσφατα, όπου ένας φιλόλογος ανέλυε την λεγόμενη "Αγγελική γραφή" του John Dee.

Υπάρχουν άλλοι που γνωρίζουν μερικά πρακτικά πράγματα που διακινούνται εντός της οικογένειάς τους παραδοσιακά, όπως απλά ξόρκια για βασκανία. Υπάρχουν άλλοι που πήραν μέρος σαν έφηβοι σε αυτοσχέδιες ομάδες σατανιστών-χεβυμεταλάδων, μήπως τους βοηθήσει ο άρχων του Σκότους να βρούνε γκόμενα (αλλά αλίμονο ούτε αυτός δεν μπόρεσε!) και άλλοι που ανήκουν στην συμπαθή κατηγορία της καφετζούς/αστρολόγου/μέντιουμ, δες την ταινία της αείμνηστης Ρένας Βλαχοπούλου "μια Ελληνίδα στο χαρέμι" και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Η κατηγορία των ανθρώπων που έχουν διαβάσει πολύ και τα σωστά αναγνώσματα, έχουν κάνει πρακτική εξάσκηση, ασκούν επιτυχημένα την Τέχνη, όσο μπορεί να αποκαλέσει κάποιος επιτυχία κάτι σε αυτόν το χώρο, και αυτό το έχουν κάνει χωρίς να πέσουν σε σκοτεινές ατραπούς είναι πολύ στενή. Αυτούς δεν θα τους βρεις εύκολα, πόσο μάλλον στο ίντερνετ. Ένα χαρακτηριστικό που έχουν είναι ότι δεν περιαυτολογούν, ούτε θα βαφτίζουν αφειδώς τους άλλους άσχετους, απατεώνες και ηλίθιους, σε γενικές γραμμές δεν διαφέρουν από έναν μέσο σεμνό και καλλιεργημένο άνθρωπο.

11/03/2014, 14:34:08
quote:

Το "ασχολούμαι με την μαγεία" σημαίνει πολλά. Μπορεί κάποιος να έχει μείνει στο να έχει διαβάσει από μερικά έως αρκετά βιβλία. Αυτή είναι η περίπτωση του μελετητή της μαγείας, δηλαδή κάποιος που έχει ασχοληθεί αλλά δεν την εξασκεί. Πολλοί και μάλιστα ακαδημαϊκοί το έχουν κάνει αυτό και μάλιστα στο εξωτερικό έχουν εκδώσει ένα σωρό μελέτες πάνω σε αυτά τα θέματα. Να θυμηθώ σε μια που είχα ρίξει μια ματιά πρόσφατα, όπου ένας φιλόλογος ανέλυε την λεγόμενη "Αγγελική γραφή" του John Dee.

Υπάρχουν άλλοι που γνωρίζουν μερικά πρακτικά πράγματα που διακινούνται εντός της οικογένειάς τους παραδοσιακά, όπως απλά ξόρκια για βασκανία. Υπάρχουν άλλοι που πήραν μέρος σαν έφηβοι σε αυτοσχέδιες ομάδες σατανιστών-χεβυμεταλάδων, μήπως τους βοηθήσει ο άρχων του Σκότους να βρούνε γκόμενα (αλλά αλίμονο ούτε αυτός δεν μπόρεσε!) και άλλοι που ανήκουν στην συμπαθή κατηγορία της καφετζούς/αστρολόγου/μέντιουμ, δες την ταινία της αείμνηστης Ρένας Βλαχοπούλου "μια Ελληνίδα στο χαρέμι" και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Η κατηγορία των ανθρώπων που έχουν διαβάσει πολύ και τα σωστά αναγνώσματα, έχουν κάνει πρακτική εξάσκηση, ασκούν επιτυχημένα την Τέχνη, όσο μπορεί να αποκαλέσει κάποιος επιτυχία κάτι σε αυτόν το χώρο, και αυτό το έχουν κάνει χωρίς να πέσουν σε σκοτεινές ατραπούς είναι πολύ στενή. Αυτούς δεν θα τους βρεις εύκολα, πόσο μάλλον στο ίντερνετ. Ένα χαρακτηριστικό που έχουν είναι ότι δεν περιαυτολογούν, ούτε θα βαφτίζουν αφειδώς τους άλλους άσχετους, απατεώνες και ηλίθιους, σε γενικές γραμμές δεν διαφέρουν από έναν μέσο σεμνό και καλλιεργημένο άνθρωπο.

Τι αποκαλείς "μαγεία";

OldSchool345Νέο Μέλος
18/05/2014, 14:20:01
Καλησπέρα μολις γραφτηκα παιδια στο forum σας και τις τελευταιες μερες πολυ γυρναει το μυαλο μου σέ αυτα τα θεματα περι μαγειας και οπως εψαχνα βρηκα το forum .. θα ηθελα ομως καποιες συμβουλες για το πως θα μπορεσω να ξεκινησω και εγω να κανω καποια Spells ...

ΊσιςΝέο Μέλος
19/05/2014, 12:28:40
Γεια σου OldSchool345.

Τις τελευταίες μέρες; και θες να αρχίσεις να κάνεις spells?
Δεν γίνονται έτσι αυτά.

Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις στον εαυτό σου είναι το "γιατί'. Τι θες να καταφέρεις με τα ξόρκια;

Δεν είμαστε σε σειρές στην τηλεόραση- είμαστε στην πραγματική ζωή και οι επιλογές μας πρέπει να είναι υπεύθυνες και συνειδητές.

Άνθρωποι που χρόνια ασχολούνται με τον κόσμο της μαγείας, των πνευμάτων και του εσωτερισμού δεν έχουν καταφέρει να βιώσουν κάτι αληθινό.

Αλλά και για αυτούς που τα έχουν καταφέρει- γνωρίζεις τι ευθύνες περιέχουν οι γνώσεις;
Γνωρίζεις τους κινδύνους;