ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΟΦΙΑ - ΓΝΩΣΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ????? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΣΟΦΙΑ - ΓΝΩΣΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ????? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Μηδενιστής30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
20/11/2005, 16:11:00
ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ. ΤΟ ΛΙΓΟ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΤΕΡΟΙ. ΝΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΖΗΤΗΜΑ ΒΟΥΛΗΣΗΣ.

ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ. Α.Ρ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-Τίγρης&Δράκος.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.

PeronosporosΜέλος
20/11/2005, 22:11:10
Είστε πολύ επιεικείς με την ανθρωπότητα. Τα τελευταία 2000 χρόνια η κοινωνία έχει αλλάξει ελάχιστα. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, ωριμάζουν. Εγώ δεν έχω δει κανέναν να αλλάζει, απλά βλέπει τα πράγματα από άλλη σκοπιά. Ο άνθρωπος στον πυρήνα του δεν αλλάζει ποτέ. Πώς είναι δυνατόν να τα λέτε αυτά ότι αλλάζουν οι άνθρωποι. Δείτε λίγο τους εαυτούς σας, θα διαπιστώσετε ότι δεν αλλάζετε ακόμη και αν θέλετε. Αυτό που είστε βαθιά μέσα σας δεν μπορεί να αλλάξει, αλλάζει η έκφανση της συμπεριφοράς σας. Ποιός από σας έχει αλλάξει να μου πεί την ΠΛΗΡΗ ιστορία του να του αποδείξω ότι λέει ψέμματα. Θέλουμε να αλλάξουμε και όντως μικροπράγματα στην συμπεριφορά αλλάζουν, μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται. Η συμπεριφορά που παρουσιάζει κανείς είναι λανθάνουσα και δεν προκύπτει ξαφνικά...
Η πρόκληση ισχύει όποιος νομίζει ότι έχει αλλάξει από την εφηβία του και μετά να μου το πεί να δεί ότι μάλλον είναι μπερδεμένος... (δεν θέλω να εκληφθεί αυτό ως προσβολή, αλλά ως πρόκληση-πρόσκληση για να βγούμε όλοι κερδισμένοι στο τέλος)

τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος

judas priestΜέλος
20/11/2005, 23:07:33
Φιλε Peronosporos
Εχεις δεί ποτέ το σταφύλι που κρέμεται απ` την κληματαριά το χτυπάει η ηλιαχτίδα και μέρα με τη μέρα ωριμάζει ,αναπτύσεται…..
Peronosporos είναι η ασθένεια που το προσβάλει σα φυλλοξήρα νομίζω φίλε ????Πλάκα….
Ο φίλος WWWacker δεν είπε να ακολουθούμε τους νόμους της φύσης….
Όταν θάβεις το κάθε χρόνο της ζωής σου που περνά, δε θα πρέπει να σώζουμε μόνο ότι αξίζει να επιβιώσει για τη συνέχεια..????
`` μόνο η ΑΠΟΦΑΣΗ συγκεκριμένων ανθρώπων να τα αλλάξουν όλα, γιατί όταν πιστεύεις πραγματικά ότι γίνεται να αλλάξει κάτι (για το όφελος όλων όχι για προσωπική δόξα) τότε ο κόσμος συμμορφώνεται με την επιθυμία σου. Ο λόγος απλός: με το να υπερβαίνεις τον εαυτό σου, υπερβαίνεις τα ανθρώπινα όρια, γίνεσαι "πανανθρώπινος", και τότε είσαι ασταμάτητος (βλέπε Χριστός, Μ.Αλέξανδρος, Ιούλιος Καίσαρας, Αννίβας, Βούδας, Κομφούκιος, Προφήτης Μωάμεθ, Μαχάτμα Γκάντι, Μπετόβεν και η λίστα είναι ατελείωτη...). Μετά τα πάντα μοιάζουν μικρά και οι "μάχες" ασήμαντες, οι αληθινές μάχες έχουν δωθεί προ πολλού....(και έχουν κερδηθεί``
Τέτοια δε πίστευε και ο Χίτλερ, ο Παπαδόπουλος ,ο Φράνκο,και ο Αμίν Νταντά…..και προσπαθήσαν να τα επιβάλλουν & να συμμορφώσουν τη κοινωνία???
Φλέγεσαι από το πάθος της υπερβασης…Όμως πολύ σωστά η Nemesis είπε…ότι όλα θέλουν το χρόνο τους…Μωρέ άντε και άλλαξες μεσα σου και άλους 300......Αυτό δεν αρκει΄γιά να άλλαξει το σύνολο της κοινωνίας,εφόσον θα κυβερναέι η AGB και η έρευνα της κοινής ΓΝΩΜΗΣ??? Θα περιμένεις μέχρι τα μαλλιά σου να ασπρίσουν και να αναλάβουν έπι της γής ,οι ώριμες επόμενες ΓΕΝΕΕΣ ….Που θα δεν θα ακολουθήσουν τη πεπατημένη του ανθρωπίνου γένους ψωμί, χλιδή, λεφτά και την εξασφαλισμένη παρακμή….

Open mind for a different view....

21/11/2005, 07:48:36
Peronosporos, πως γίνεται να το λές αυτό?
Πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος μέσα στον χρόνο αλλάζει, ωριμάζει.
Η ζωή δεν είναι κάτι το στάσιμο για να μη συντελούνται αλλαγές, ζείς, μαθαίνεις κι αποκομίζεις εμπειρίες που σου δίνουν τη δυνατότητα να αλλάζεις τον τρόπο της σκέψης σου, τα συναισθήματα σου και πιθανώς τον τρόπο αντίληψης σου για κάποια πράγματα.
Θέλεις να πείς οτι στην ουσία δε μπορείς να μετριάσεις κάποια ελαττώματα σου?
Δεν το νομίζω αυτό.
Ο καθένας μας μπορεί να καταβάλλει προσπάθεια όταν τα εντοπίσει.
Δε λέω οτι θα τα εξαλείψει.
Πιστεύω πως μπορεί να τα μετριάσει και σε κάποιο βαθμό να τα ελέγξει.

In anticipation of my resurrection...

PeronosporosΜέλος
21/11/2005, 09:14:17
Δεν αλλάζεις φίλε Incubus. Αλλάζει η προοπτική που βλέπεις τα πράγματα. Εσύ είσαι ίδιος...
Αυτό που αλλάζει είναι η γνώση σου γύρω από τον κόσμο και το πως ΦΑΙΝΕΣΑΙ στους άλλους. Ούτε εσύ ούτε εγώ αλλάξαμε άσχετα τί φαινόμαστε ότι γίναμε. Αν βλέπαμε στην αρχή της ζωής μας αυτά που είδαμε θα είμασταν όπως είμαστε τώρα. Μην ξεχνάς ότι όταν γενιέσαι δεν έρχεσαι tabula rasa έτσι και αυτά δε τα λέω εγω (για το πώς είσαι ψυχολογικά όταν γενιέσαι) αλλά η σύγχρονη ψυχολογία. Άλλωστε δεν υπάρχει κανείς που να άλλαξε ριζικά. Θα πρέπει να είναι σχιζοφρενής ή πολύ καλλός ηθοποιός.
Άλλωστε σου ζητώ να μου δείξεις ότι κάνω λάθος, δώσε μου ένα παράδειγμα φίλου/ης σου που πιστεύεις ότι άλλαξε και θα το συζητήσουμε το θέμα. Κοίτα μόνο να τον ξέρεις αρκετά καλά ώστε να μην μας ξεφεύγουν λεπτομέρειες οκ.

Υ.Γ. Ο περονόσπορος είναι μύκητας που προσβάλλει το αμπέλι και είναι τρομερά ζημιογόνος, όπου Peronosporos βλέπε ζημιάρης-καταστροφέας .
Δεν είμαι πεσιμιστής, πιστεύω στον άνθρωπο απλά στηρίζω την παραπάνω άποψη γιατί αυτό παρατηρώ εγώ με την ανθρώπινη-περιορισμένη αντίληψή μου. Μην σπευδετε να με τσακίσετε, να το συζητήσω θέλω γιατί έχει ενδιαφέρον.

21/11/2005, 10:09:08
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Peronosporos ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Η ΟΧΙ ΠΟΥ ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ...

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ Η ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ...

Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ....

ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΑΛΑΓΜΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ (ΙΣΩΣ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΑΚΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ....

ΕΑΝ ΕΣΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ (Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ)ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ... (ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ)

ΤΟ ΕΑΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΡΕΤΟ (ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ)...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

PeronosporosΜέλος
21/11/2005, 10:42:53
quote:
ΑΝ ΕΣΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ (Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ)ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ... (ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ)
Συγνώμη αλλά ξέρω πολύ καλά τι βλέπω και θα ήθελα ένα παράδειγμα για αυτά που λές. Μην μιλάς αόριστα. Πες μου για κάποιον που "άλλαξε" να δείς ότι δεν άλλαξε μέσα του!!! Αυτό που είναι, πάντα ήταν απλά ήταν σε λανθάνουσα κατάσταση και περίμενε να εκδηλωθεί.
Η χοληστερίνη, ο καρκίνος, η νόσος πάρκινσον έρχονται μόνα τους, ότι και να κάνεις εσύ δεν γλιτώνεις, αυτό είσαι και αυτό θα γίνεις. Η συμπεριφορά σου σχετίζεται άμεσα με τον γενετικό σου κώδικα. Έχεις γεννηθεί με συγκεκριμένη ψυχολογία αποτυπωμένη πάνω σου, αυτό δεν μπορείς να το αλλάξεις...
quote:
ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΑΛΑΓΜΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ (ΙΣΩΣ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΑΚΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ....
Δεν συμφωνώ καθόλου, δεν είναι περισσότερες. Στην αρχαία Αθήνα για αυτό εγκαθιδρύθηκε η δημοκρατία: οι Έλληνες είναι πολύ αντιδραστικοί ως λαός για να δεχθούν την υποδούλωση. Τίποτα δεν άλλαξε. Όπως λέει και ο Θουκιδίδης ο καθένας εδώ είναι χτίστης και θέλει να διατάζει και να μην τον διατάζουν. 2500 χρόνια μετά, τί στο διάολο άλλαξε σε αυτήν την χώρα μου λέτε;;; Να μην μιλήσω για τον τοπικισμό (Ο Ευρυβιάδης ήθελε να φυλάξουν τον Ισθμό και ο Θεμιστοκλής να γίνει η μάχη στην Σαλαμίνα...).Για να μην αναφέρω το ότι τον Μιλτιάδη την επομένη της μάχης του Μαραθώνα τον φυλάκισαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, ενώ ήταν ο ίδιος τραυματισμένος και πέθανε από τα τραύματα ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!!!!
quote:
ΤΟ ΕΑΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΡΕΤΟ (ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ)...
Μόνο οι σχιζοφρενείς αλλάζουν πραγματικά, οι υπόλοιποι προσαρμόζονται...και φυσικά ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να αλλάζει.
Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει. Like father like son λένε οι Άγγλοι..

Edited by - Peronosporos on 21/11/2005 11:22:07

PeronosporosΜέλος
21/11/2005, 11:02:40
Όλοι προσωπεία φέρουν, δεν αλλάζουν οι ίδιοι αλλά τα προσωπεία τους. Αφιερωμένο σε σας που "αλλάζετε" τρομάρα σας
quote:
Η Μάσκα Που Κρύβεις
Στίχοι : Γ. Αγγελάκας
Πριν λυτρωθείς από τα δάκρυα που πνίγεις
πριν σε προδώσει η μυρωδιά της φωτιάς
Φανέρωσέ μου τη μάσκα που κρύβεις
κάτω απ' τη μάσκα που φοράς

Πριν τυλιχτείς στις αλυσίδες της θλίψης
πριν αρνηθείς τις μαχαιριές της χαράς
κάτω απ' τη μάσκα που φοράς

Πριν σε τρομάξει το τραγούδι και φύγεις
προτού χαθείς στην αγκαλιά μιας σκιάς
κάτω απ' τη μάσκα που φοράς.

NemesiΜέλος
21/11/2005, 12:09:23
Καλέ μου φίλε Peronosporos γράφεις: "Η χοληστερίνη, ο καρκίνος, η νόσος πάρκινσον έρχονται μόνα τους, ότι και να κάνεις εσύ δεν γλιτώνεις, αυτό είσαι και αυτό θα γίνεις. Η συμπεριφορά σου σχετίζεται άμεσα με τον γενετικό σου κώδικα. Έχεις γεννηθεί με συγκεκριμένη ψυχολογία αποτυπωμένη πάνω σου, αυτό δεν μπορείς να το αλλάξεις..."
Συμφωνώ ότι όλα είναι γραμμένα στο DNA μας, ότι έχω γεννηθεί με μια συγκεκριμένη ψυχολογία και αυτήν προσπαθώ να ξαναθυμηθώ, γιατί η ψυχή μου, δεν είχε ελατώματα, η ψυχή μου είναι τέλεια και αυτά που έχω ξεχάσει και τα έχω αλλάξει με τα ελατώματά μου, αυτά προσπαθώ να ξαναθυμηθώ και να αλλάξω.
Συγνώμη αν ήταν λίγο μπερδεμένα όλα αυτά, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι η αλλαγή για μένα.
Φιλικά

"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"

21/11/2005, 18:57:01
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Peronosporos ΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟ DNA ΜΑΣ...

ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΓΕΡΓΡΑΜΜΕΝΗ Η ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ.....

ΕΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΔΥΝΑΣΑΙ ΝΑ "ΔΕΙΣ" ΤΗΣ ΦΩΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΕΡΙ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ??

ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ...
ΝΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΣ (ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ....

ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΚΟΥ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΥ (ΜΕ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ) ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ...

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ Nemesi ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ..

quote:
αυτά προσπαθώ να ξαναθυμηθώ και να αλλάξω.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ