ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

skartados30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
21/07/2010, 18:38:46
Bιομηχανικος
quote:
Τι να κάνουμε, εγώ σκέφτομαι και διαβάζω αγγλικά...

Και τι μας το λες,για να ψαρωσουμε, η να σου κανουμε τεμεναδες?Τετοια συμπτωματα....πεντε μετρα μακρια απο το κ... μου και οπου θελουν ας πανε....

quote:
ΟΟΟΟταν με το καλό ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ στη γλώσσα που θες και ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ τι παίζει έλα πάλι και πες μου... Γιατί μόνο με μια ερώτηση που έκανες στην Πουλιανό ΔΕ μορφώθηκες...Έτσι νομίζω εγώ... Ούτε μεταμόσχευση εγκεφάλου γίνεται ούτε να σου στείλω τηλεπαθητικά τα βιβλία που κυκλοφοράνε...

Τιποτα δεν με εκνευριζει περισσοτερο ,απο την περιτη τρελα.Παρουσιαζεις μια θεωρια,καλα κανεις.Εγω δεν το παιζω ειδημων,απλως σου ειπα οσον αφορα την υποθεση της καταγωγης του ανθρωπου απο την αφρικη(που ειναι ενα βασικο κοματι της υποθεσης που παρουσιαζεις),με προβληματισε το γεγονος,του πως εξηγειται οτι ο μαυρος γινεται ασπρος.Αυτη την ερωτηση εκανα στους πουλιανους,ο ενας ειπε δεν ξερουμε,ο αλλος ειπε δεν γινεται.....Εσυ τι λες τωρα,οτι ο τροπος που γινεται αυτο,ειναι κοινη γνωση,αλλα δεν τον γνωριζουν οι 2 αυτοι ανθρωπολογοι?Πανε λοιπον ακομα μια φορα στα πετραλωνα να τους τον εξηγησεις,να σου ειναι και ευγνωμωνες....και να μαθεις στη ζωη σου ,εκτος απο το να αντιγραφεις,να σκεφτεσαι και λιγο,δεν ειναι κακο....

21/07/2010, 19:18:03
Σκαρτάδε, τα αγγλικά είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ γλώσσα... Οι περισσότερες επιστημονικές δημοσιεύσεις και τα περισσότερα βιβλία είναι γραμμένα σε αυτά... Κάποτε αυτό ίσχυε για τα αρχαία ελληνικά, σήμερα δεν ισχύει... Δεν καταλάβαινω με τι δε συμφωνείς και θέλεις να κρατηθείς μακρύα; Από τη γνώση;

quote:
Εγω δεν το παιζω ειδημων,απλως σου ειπα οσον αφορα την υποθεση της καταγωγης του ανθρωπου απο την αφρικη(που ειναι ενα βασικο κοματι της υποθεσης που παρουσιαζεις)

Λάθος, υπάρχουν 2 θεωρίες... η multiregional (out of Africa) και η αυτή της Αφρικανικής...με τη δεύτερη να έχει κατά τη γνώμη μου την περισσότερη πιθανότητα...

quote:
.Αυτη την ερωτηση εκανα στους πουλιανους,ο ενας ειπε δεν ξερουμε,ο αλλος ειπε δεν γινεται.....Εσυ τι λες τωρα,οτι ο τροπος που γινεται αυτο,ειναι κοινη γνωση,αλλα δεν τον γνωριζουν οι 2 αυτοι ανθρωπολογοι?

Σου είπα εγώ να με πιστέψεις; Εγώ σου είπα να ΨΑΞΕΙΣ ΠΑΡΑΠΕΡΑ. Αυτοί με άλλα λόγια κάνανε επίκληση στην αυθεντία τους, εμείς είμαστε ανθρωπολόγοι εμείς ξέρουμε... Εγώ σου λέω ΠΡΩΤΑ να διαβάσεις ΟΛΕΣ τις απόψεις. Σου συνέστησα να διαβάσεις ΒΙΒΛΙΑ. Ποιοι νομίζεις ότι τα έχουν γράψει; Πατωματζήδες; Ταρίφες; Νταλικέρηδες; Ανθρωπολόγοι έχουν γράψει και τα άλλα...

Εγώ σου λέω το εξής απλό. ΜΗ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ. ΕΞΕΤΑΣΕ ΟΜΩΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. Αν θεωρείς ότι μορφώθηκες με μία ψιλο-κουβεντούλα που είχες με 2 ανθρωπολόγους τι να πω... Περίεργη αντίληψη έχεις για τη μόρφωση. Συγγνώμη γιατί να μη διαβάσεις και ΚΑΤΙ παραπάνω; Τι πρόβλημα υπάρχει;

quote:
και να μαθεις στη ζωη σου ,εκτος απο το να αντιγραφεις,να σκεφτεσαι και λιγο,δεν ειναι κακο....

Με όλο το σεβασμό, τις συμβουλές να τις δίνεις στα παιδιά και τα ανήψια σου, όχι σε μένα. Εντάξει; Το τι έχω κάνει εγώ στη ζωή μου, και το πόσο έχω διαβάσει πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν το ξέρεις. Ξέρω πολύ καλά να σκέφτομαι σε πολλές επιστήμες. Οι παραπομπές που κάνω δεν είναι αντιγραφές αλλά επικαλούμαι άλλους αρμοδιότερους του εαυτού μου και δεν κάνω επίκληση στην εαυτάρα μου

21/07/2010, 19:29:00
Και επιτέλους κατάλαβε ότι δεν υπάρχει ΕΙΔΟΣ μαύρος και ΕΙΔΟΣ άσπρος άνθρωπος... Μαύροι, άσπροι και κίτρινοι ανήκουμε ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΔΟΣ. Γιατί; Ψάξε τον ορισμό του είδους και θα καταλάβεις. Το ότι διαφέρουμε οφείλεται στην αυταπόδεικτη διαφορά μεταξύ των στελεχών του ΙΔΙΟΥ είδους. Από εκεί ξεκίνησε ο Δαρβίνος. Ότι τα στελέχη του ΙΔΙΟΥ είδους ναι μεν μοιάζουν αλλά ΔΕΝ ταυτίζονται. Πχ όλοι έχουμε 5 δάχτυλα και σπονδυλική στήλη και κυνόδοντες αλλά δεν έχουμε όλοι το ίδιο ύψος, την ίδια ομάδα αίματος, το ίδιο χρώμα κτλ

Τα μαύρος και άσπρος αν το δεις στην ουσία του ως ερώτημα ΔΕ διαφέρει από το ερώτημα γιατί να υπάρχουν ψηλοί και κοντοί, γιατί να υπάρχουν γαλανομάτηδες και καστανοί, γιατί να υπάρχουν 4 ομάδες αίματος κτλ κτλ.

Edited by - IndustrialAngel on 21/07/2010 19:30:18

21/07/2010, 19:29:37
quote:
Σκαρτάδε, τα αγγλικά είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ γλώσσα... Οι περισσότερες επιστημονικές δημοσιεύσεις και τα περισσότερα βιβλία είναι γραμμένα σε αυτά... Κάποτε αυτό ίσχυε για τα αρχαία ελληνικά, σήμερα δεν ισχύει... Δεν καταλάβαινω με τι δε συμφωνείς και θέλεις να κρατηθείς μακρύα; Από τη γνώση;

Aπο τον αγγλικο τροπο σκεψης που επικαλεστηκες εδω"Τι να κάνουμε, εγώ σκέφτομαι και διαβάζω αγγλικά... "

quote:
Εγώ σου λέω το εξής απλό. ΜΗ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ. ΕΞΕΤΑΣΕ ΟΜΩΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Τωρα μιλησες παληκαρισια.....δηλαδη για αυτο το σοβαρο θεμα κατα τη γνωμμη μου,υπαρχουν μονο αποψεις και οχι τεκμηριωμενη γνωση.....και αυτο σε συναρτηση με το επιπεδο που εχουν φτασει σημερα οι γνωσεις των ειδικων λεει πολα.

Και ρωταω ξανα.Πως θεωρουνται αυτα τα αφρικανικα ευρηματα προγονοι ολων των ανθρωπων,οταν δεν μπορουν να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ το πως?και απλως υποθετουν?

21/07/2010, 19:37:14
quote:

Και επιτέλους κατάλαβε ότι δεν υπάρχει ΕΙΔΟΣ μαύρος και ΕΙΔΟΣ άσπρος άνθρωπος... Μαύροι, άσπροι και κίτρινοι ανήκουμε ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΔΟΣ. Γιατί; Ψάξε τον ορισμό του είδους και θα καταλάβεις. Το ότι διαφέρουμε οφείλεται στην αυταπόδεικτη διαφορά μεταξύ των στελεχών του ΙΔΙΟΥ είδους. Από εκεί ξεκίνησε ο Δαρβίνος. Ότι τα στελέχη του ΙΔΙΟΥ είδους ναι μεν μοιάζουν αλλά ΔΕΝ ταυτίζονται. Πχ όλοι έχουμε 5 δάχτυλα και σπονδυλική στήλη και κυνόδοντες αλλά δεν έχουμε όλοι το ίδιο ύψος, την ίδια ομάδα αίματος, το ίδιο χρώμα κτλ

Τα μαύρος και άσπρος αν το δεις στην ουσία του ως ερώτημα ΔΕ διαφέρει από το ερώτημα γιατί να υπάρχουν ψηλοί και κοντοί, γιατί να υπάρχουν γαλανομάτηδες και καστανοί, γιατί να υπάρχουν 4 ομάδες αίματος κτλ κτλ.

Edited by - IndustrialAngel on 21/07/2010 19:30:18

Ρε αγγελε,δεν ρωταω γιατι υπαρχουν και μαυροι και ασπροι.ΡΩΤΑΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΟΝΟ ΜΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΣΠΡΟΥΣ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΡΩΤΟΥΣΑ ΑΝ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΟΝΟ ΑΣΠΡΟΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΑΥΡΟΥΣ.

21/07/2010, 19:44:02
Από οτι καταλαβαινω, Βιομηχανικέ,δνε πρόκειται να μας πεις
τη διαφορά χωρητικότητας, εγκεφάλου, γι αυτό και μεγαλύτερο εγκέφαλο,
του χόμο ερέκτους, σε σχέση με τον κατοπινό του χόμο σάπιενς...
21/07/2010, 19:48:27
quote:
Aπο τον αγγλικο τροπο σκεψης που επικαλεστηκες εδω"Τι να κάνουμε, εγώ σκέφτομαι και διαβάζω αγγλικά.

Δε σκέφτομαι όπως οι άγγλοι, σκέφτομαι και πολλές φορές ονειρεύομαι στα αγγλικά. Οι έννοιες οι επιστημονικές στο μυαλό μου είναι πιο εύχρηστες στα αγγλικά...

quote:
δηλαδη για αυτο το σοβαρο θεμα κατα τη γνωμμη μου,υπαρχουν μονο αποψεις και οχι τεκμηριωμενη γνωση.

τώρα παίζεις με τις λέξεις... Αν κοιτάξεις όλες τις απόψεις θα δεις ποιες βγάζουν νόημα και ποιες έχουν στοιχεία που τις υποστηρίζουν...

quote:
Πως θεωρουνται αυτα τα αφρικανικα ευρηματα προγονοι ολων των ανθρωπων,οταν δεν μπορουν να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ το πως?και απλως υποθετουν?

Τι εννοείς απόδειξη... Η λέξη απόδειξη στις φυσικές επιστήμες δεν υπάρχει... Μόνο στα μαθηματικά έχουμε αποδείξεις. Στη βιολογία, φυσική κτλ λέμε για θεωρίες που υποστηρίζονται από ευρήματα και πειράματα. Είναι θεμελιώδεις έννοιες αυτές

Και για να καταλάβω ποια "απόδειξη" θα σε έπειθε; Να τους αναστήσουμε και να τους ρωτήσουμε;

Στην αρχή ο Δαρβίνος είπε για βαθμιαία αλλαγή των χαρακτηριστικών που σε συνδυασμό με κάποια άλλα φαινόμενα δημιουργεί 2 διαφορετικά είδη. Και είπε ότι εμείς σχετιζόμαστε με τους πιθήκους. Θα έπρεπε να βρούμε κάπου κάποια δείγματα, κάποιους σκελετούς οι οποίοι να είναι "ενδιάμεσοι" μεταβατικοί. Θα έχουν στοιχεία από το πατρικό είδος και προοδευτικά οι πιο πρόσφατοι θα μοιάζουν στο σύγχρονο.... Αυτά τα πράγματα ΔΕΝ υπήρχαν την εποχή του Δαρβίνου. ΥΠΕΘΕΣΕ ότι θα βρίσκαμε. Και πράγματι τα τελευταία 100 χρόνια ΜΟΝΟ αυτό κάνουμε. Τα αρχαιότερα μεταβατικά είδη είναι πιο πιθηκόμορφα και τα μεταγενέστερα είναι πιο ανθρωπόμορφα. Τα πιο αρχαία τα βρήκαμε στην Αφρική. ΕΥΛΟΓΑ υποθέτει κανείς, ότι από εκεί ξεκίνησε οι ανθρωπότητα. Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο εσύ; Έχε όμως υπόψιν ότι ήδη από την εποχή του Erectus, οι άνθρωποι απλώνονται και στις 3 ηπείρους(Ευρώπη, Ασία, Αφρική) δηλαδή από εκεί και πέρα γίνεται χαμός από ανθρωπίδες στον κόσμο

21/07/2010, 19:56:00
Και δώσε λίγο προσοχή γιατί υπάρχουν παρανοήσεις... όταν λες για καταγωγή του ανθρώπου, μιλάς για το ΓΕΝΟΣ των homo ή το είδος το δικό μας το homo sapiens sapiens;

quote:
ΡΩΤΑΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΟΝΟ ΜΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΣΠΡΟΥΣ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΡΩΤΟΥΣΑ ΑΝ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΟΝΟ ΑΣΠΡΟΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΑΥΡΟΥΣ.

Και γιατί δε θα ρωτούσες αν υπήρχαν μόνο άσπροι; Να σε ρωτήσω πρώτα κάτι εγώ...Θεωρείς ΤΥΧΑΙΟ το ότι βρίσκουμε ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ξανθούς με αυξανόμενη συχνότητα και προς τον ισημερινό βρίσκουμε όλο πιο σκούρους και μαύρους;

quote:
Από οτι καταλαβαινω, Βιομηχανικέ,δνε πρόκειται να μας πεις
τη διαφορά χωρητικότητας, εγκεφάλου, γι αυτό και μεγαλύτερο εγκέφαλο,
του χόμο ερέκτους, σε σχέση με τον κατοπινό του χόμο σάπιενς...

Από το δικό σου εγκέφαλο είχε σίγουρα μεγαλύτερο ο Erectus. Από του μέσου σημερινού ανθρώπου ΟΧΙ...κατάλαβες; ΦΕΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ. Γιατί δε φέρνεις βρε δημοσιογράφε της συμφοράς; Θέλεις να φέρω εγώ και να σε ξεφτιλίσω ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ;

Edited by - IndustrialAngel on 21/07/2010 19:56:59

21/07/2010, 19:59:37
quote:
Τι εννοείς απόδειξη... Η λέξη απόδειξη στις φυσικές επιστήμες δεν υπάρχει... Μόνο στα μαθηματικά έχουμε αποδείξεις. Στη βιολογία, φυσική κτλ λέμε για θεωρίες που υποστηρίζονται από ευρήματα και πειράματα. Είναι θεμελιώδεις έννοιες αυτές

Στη βασική στιβάδα, που υπάρχει μεταξύ της κερατίνης και του χορίου υπάρχουν τα μελανοκύτταρα (melanocytes) που παράγουν τη μελανίνη (melanin) στην οποία οφείλεται το χρώμα του δέρματος και όσο πιο πολύ μελανίνη περιέχει τόσο πιο μαύρο φαίνεται το δέρμα. Η μελανίνη είναι μια μη-πρωτεϊνική χρωστική ουσία πολυμερούς χαρακτήρα, προϊόν οξείδωσης του αμινοξέος τυροσίνη, π-HO-C6H4-CH2CH(NH2)COOH, υπό την επίδραση του ενζύμου τυροσινάση [Αναφ. 7]. Το μέγιστο της απορρόφησης της μελανίνης εμφανίζεται στα 335 nm [Αναφ. 8].

'Οταν η υπεριώδης ακτινοβολία (UV-A και UV-B) του ήλιου πέσει πάνω στο δέρμα μας διαπερνά και ερεθίζει το εσωτερικό του προκαλώντας τη μεγαλύτερη παραγωγή μελανίνης, στην αρχή σχηματίζεται κοκκίνισμα ή ερύθημα (erythema, sunburn), αλλά αργότερα παράγονται μελανοκύτταρα που ανεβαίνουν στο επάνω μέρος και προκαλείται μαύρισμα. Η μελανίνη αποτελεί φυσική ασπίδα του οργανισμού για την αντιμετώπιση των επιβλαβών ελευθέρων ριζών που παράγει η υπεριώδης ακτινοβολία.

Αποδειξη λοιπον θα θεωρουσα την αντιστοιχη ουσια για το ασπρισμα....

21/07/2010, 20:03:59
Έχεις μπλεχτεί σκαρτάδο...

quote:
Αποδειξη λοιπον θα θεωρουσα την αντιστοιχη ουσια για το ασπρισμα

Η έλλειψη μελανίνης; έχεις σκεφτεί ποτέ ότι το λευκό είναι η...απουσία χρώματος...;;;

Αυτό ήταν το ερώτημα σου; ΠΡΟΦΑΝΩΣ εμείς και οι μαύροι ΔΕΝ παράγουμε την ίδια ποσότητα μελανίνης... Συμβαίνει όμως σε μερικούς ανθρώπους και δεν παράγουν ΚΑθΟΛΟΥ τότε αυτοί είναι αλμπίνο... Λευκά μαλλιά και κόκκινα μάτια

Δεν υπάρχουν 3 χρώματα, ένα για τους μαύρους, ένα για τους άσπρους και ένα για τους Κινέζους... Μελανίνη βγάζουμε όλοι....